Събирачи на дългове за GSM: Не ползваме ”силови методи”

Не е истина, че използваме силови методи, както твърдят някои длъжници, категорични са от фирмa за събиране на дългове, която има договор с мобилни оператори. Те дори се оплакаха, че служители са подложени на тормоз от задлъжнелите граждани.

Обратно в новината

Коментари - Събирачи на дългове за GSM: Не ползваме ”силови методи” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъжат като ЦИГАНИ при тях няма нищо законно, а и не си разбират от работата.БИРНИЦИ СКАПАНИ.

Колектор звучи като канален колектор.

kgb777kgb

И си прав и не си ! Когато ползваш дадена услуга си длъжен да си я платиш , НО и услугата трябва да е качествена и възможна за ползване ! Пример : Имам няколко имота , живея само в единия естествено и НЕ желая да давам под наем , но фактури за парно идват !!! Аз И ДА ИСКАМ няма КАК ДА ИМ ПОЛЗВАМ УСЛУГАТА ! Втори пример : С КРАДЦИТЕ от м-тел сключвам договор за телефони на служителите ми и ИЗРИЧНО записваме , че има лимит от 50 лв. и по никакъв начин не желая тези телефони да навъртат повече от 50 лв. , т.е. щом стигнат 50 да ги спират - е имаше сметки и по 250 лв. Питай ме дали не ги разкарах ВЕДНАГА и питай ме дали някога ще им платя ако ще да ми пратят всички мутри на куп

popov

И си прав и не си! Всеки имот е различен. Според това, което пише става въпрос за апартамент, който има обща стреха, канализация, електромрежа, асансьор, отопление. Всичко това се амортизира, поддържа и използва, без значение то какво правиш. Друг е въпроса ако имаш отделна къща с отделен покрив. Там си изключи всичко и ако от студа ти изпопукат тръбите понасяй си сам щетите и харчовете. Не зная какви екстри има оператора ти, но ако искаш да са ти блокирани разговорите след 50 лв. или трябва да си платиш такава услуга или да дадеш на твоите служители по 50 лв и нека да си зареждат.

humfry

Ти явно не схващаш какво означава да имаш "кредитен лимит" на телефона. Много си е прав човека. Когато не желаеш да използваш някаква услуга и не я използваш, никой не може да те кара насила да я плащаш. Всичко останало е рекет и изнудване. С тази цел тръбите се изолират, а и когато не използваш услугата "парно", това няма да повреди тръбите. Престани да пишеш за теми, които очевидно не са ти ясни. Козел, ти може и да си готов да убиеш, но това не означава, че всичко са като теб! Ти може и да си мутра, може методите да са ти мутренски и престъпни, но това не означава, че всички са като теб. Хайде, със здраве и у лево.

През м.Април останах без тел. интернет и кабелна поради ВИНШНА повреда. Обаждах се няколко пъти на ден да ги питам кога ще бъде отстранена повредата - никой не може да ми каже! След три седмици написах жалба; след още три още една! Накрая им пуснах уведомително писмо че едностранно анулирам договора... Казаха ми че така НЕ става.. И такаа, след четвъртия месец се появи техен служител (ВИВА) да ми съобщи прекрасната новина че аварията е отстранена!!! А и са ми зипратили фактура 60 лв за отстранената аврия??? Забравих да спомена че става въпрос за офиса ми. Питам, защо да им платя???

Добре, какво ревете - от тия мутри ревете, а оная мутра я гледате влюбено и я избрахте за премиер.

Има ли някои осъден до сега щото пишат че са осъдили 12 000 души , а към настоящия момент са подадени 5 000 заявления за издаване на заповеди за изпълнение на парично задължение, въз основа на които вече очакваме да се снабдим с изпълнителен лист. Това писмо е подписано от Султанка Иванова Цампарова с адерс гр. София, бул. България 111 , тел. 0896/ 40 40 80, ... 0879/ 166 000. На тоя адрес излиза троянско магаре link

Какво да го коментирам това-стила им действие езика им държанието им си е точно като на мутрите в началото на 90 години.Интересно е че ужким сериозни фирми прибягват до тяхните услуги.За мен това си е жив рекет.

А някой може ли да ми каже дали след няколкото срива в Мтел данните за по-стари задължения/2005-2006 г./не са "изчезнали"?Ако е така,много бих се зарадвал...

но не мисля и ,че е нужно - срока е 3г. Прочети това : Тълкувателно решение 3/2011 г. гр.София, 18 май 2012 г. На Върховен касационен съв на Република България

услугата трябва да се прекрати при първата неплатена сметка-както правят от електрозахранването.Операторите могат да уведомят с СМС длъжника и да го поканят да си плати.Ако не желае-да го съдят.Иначе остава чувството ,че се създава ниша за нечестно печелене на пари от едни посредници,с които потребителите на мобилни услуги нямат договорни отношения.Мога ли аз,например да помоля една такава фирма да принуди оператора да ми намали цената на разговорите?

Точно служителите на въпросната фирма са кошмарни, груби и невъзпитани.Говорят заплашително, викат и чак когато им отговориш със същия тон, че не те теб ще осъдят, а ти тях в едно с мобилния оператор, чак тогава се разбира, че могат да говорят и по-тихичко, и без да те заплашват. Така, че господина които твърди, че служителите му са любезни, да вземе да отиде да се прегледа.

Да , хич не са силови :)))Толкова стати има за тези им НЕсилови методи ,че един пост няма как да ги опишеш :))) Да прочете господина примерно тази на Свободно слово от 06.08.2012 - "Погват телекомите за силово събиране на сметки" ако не е достатъчно убеден да се "посъветва" с чичо Гугъл - три дни ще си чете и то с кеф :)))

Същите тези боклуци от С.Г.Груп пускаха в пощата ми покани за доброволно плащане на лице, което никога не е живеело в апартамента ми и не е имало адресна регистрация. Писах им два пъти електронни писма, после им се обадих веднъж и резултата беше, че си бяха залепили от гадните стикери на входната ми врата, от което полудях, ако бях докопал лепача, щях да го сваля с шутове по стълбите. Обадих им се, вдигнах им скандал, и им казах че при още едно писмо или лепенка на вратата, ще ги съдя за тормоз и уронване на престижа, и засега няма драми. Не проверяват длъжниците си, не им пука кой тормозят, като цяло са една мутренска организация, обслужваща интересите на Глобул. Именно и поради тази причина си спрях номера към тези, и никога повече няма да им ползва услугите, нито ще ги препоръчам на приятел !

Нагла лъжа е, че представителите на тези фирми не били използвали "силови" методи! Само като види човек бръснатите им тикви и наглия поглед в очите, му става ясно. Номера е да не се плашим от тях и честичко да им показваме къде им е мястото!

Някой се опитва да ни убеди, че давността, която е 3 години, спира при обаждане от събирачите. Това не е вярно. Давността спира само при заведено съдебно производство! Но давността спира и ако преди изтичане на трите години се съгласите, че дължите!

"Не е истина, че използваме силови методи" Незна , дали е истина за силовите методи, но знам , че ми звъняха на стационарния да търся двама души от нашия вход с неизплатени задължения да съдействам да си ги изплатят и като им вдигнах скандал сега звънят по никое време, когато няма никой у дома. Не заем кой им е дал номера на телефона. Подозирам че имат на само номера ами и адрес и ЕГН-та. Само един път се излъгаха да звъннат след 17:30 и като вдигнах затвориха веднага. Според мен служителите звънят да отбият номер пред шефове, или ги следят колко позвънявания имат, или не знам какво но звънят през ден. Не знаем как да се справим с тези нахалници.

такива фирми са незаконни и са под давлението на мафията,да не забравят че бухалката има два края ,днес те по нас утре ние по техните деца. аман от убиици на дAрjaвна издражка. бог да убие децата ви да ви разкости дано убиици на бедните балгари.

има си съд- какви събирачи храните. на съдиите заплатите така или иначе ги даваме

Написаното е една ИЗЦЯЛО поръчкова, добре заплатена публикация. За 60 лв. към Виваком от 2008 г., ПОГАСЕНИ по давност, изключително груб и брутален мъжки глас, започна да ми звъни последователно, ама последователно по 10 пъти и ме заплаши че това ще прави всеки ден, по три пъти на ден. Казах - нали е погасено, имам предвид и официалното тълкувателно решение НА ВКС от м. май, тази година, което изчисти вече противоречията в съдебната практика, но дебилът отсече:"Ние сме пуснали молба до Омбудсмана и това е прекъснало давноста!!" Свещена глупост!!! Издирвал е лица на които, преди години съм прехвърлила телефонни номера и започна и тях да тормози! Подадох жалба в Прокуратурата и сега чакам, да видим резултата от това безочие, за събиране на дългове.

Защо пак по български скачаме на едни, а защитаваме други, които са еднакво некоректни!Големият процент и недоумявам наглостта им да се оплакват са такива сългасили се, подписали, ползвали и накрая не си платили. Каква е разликата между тези длъжници и работодател, който не плаща заплатите на работниците си. Нека оставим настрана малкия процент хора, които са притеснявани погрешка за несъществуващи дългове.

Защото сме си такива и няма никога да се променим.

Преди години бившата ми жена дължеше определена сума на мобилен оператор. Въпреки многократните ми обяснения, че отдавна съм разведен, опитите на подобна фирма да ме изнудва аз да поема въпросния дълг не престанаха, докато не бях принуден да ги заплаша със законно притежаваното си оръжие. Представителите на тези фирми са обикновени рекетьори!

ЛЪЖАТ!!! Лицето Иван Иванов от С.Г.Груп и заплашва,и се опитва да изкопчи рушвет!

Не е ли повече от очевидно, че това не е истинското име на въпросното лице. Никога не си казват истинските имена, познайте защо.

Кой дава такива огромни законови права на банките и прочие? Ами парламента! А уж от "народните" представители се очаква да обслужват интереса на хората, а не на шепа финансови измамници, спекуланти и кръвопийци, които са и виновни за тази и доста други кризи в света. Това е един порочен кръг, от който няма да се измъкнем никога, защото сами не го желаем достатъчно силно.

Кириле, събуди се! Операторите имат точно като твойте права и когато някой ти дължи пари и се прави на тарикат можеш да наемеш същите фирми.

Май ти трябва да се пробудиш, ама първо ще е нужна промяна в посоката на вятъра, знам. Та, прочети малко договори на банки, както и такива на оператори, пък знае ли се. Само един въпрос, когато банката ти променя 5 пъти в годината едностранно лихвата, някой променя ли ти заплатата респективно? Сбъркан свят със сбъркани и алчни хора...

Законовите съдебни такси са изключително ниски! Ако не вярвате, питайте в съда или някой адвокат. Това се отнася и за лихвите, които по закон също трябва да са ниски. Ама както знаем в България важи - "За милиони няма закони, а за кокошка няма прошка." Задълженията набъбват най-вече заради измислени лихви, ЧСИ такси, както и процент за фирмата "събирач на дългове" - рекетьор. А тормоза, лъжите и заплахите от страна на рекетьорите никак не са легенда. Да не споменаваме, че по закон договорите трябва да са при равни условия за двете страни. Не е нормален договор, в който едната страна има право на всичко, а другата има право само да плаща и да си трае. Затова при опити за рекет от трети лица веднага подавайте жалби в "Комисия за защита на личните данни"

съдебната такса е 4% от размера на дълга - която се добавя към задължението което имаш. от там нататък идват разходи за съдебен изпълнител регламентирани в Закона. Самите фирми за събиране се хранят от събраното и с това не се увеличава дълга, а се намалява възвърнатата сума на кредитора. и за още по разбиращите - как така някой ви дава пари, вие не му ги връщате и като ви ги събира принудително му е печалба??? ако ти дам 100лв и ти ми върнеш 50, аз съм на загуба... да не говорим че имам пропуснати ползи заради забавянето.... и още малко осведомяване банката като ти отпусне кредит и ти не си го върнеш се води счетоводна загуба..и освен размера на твоят дълг, закона принуждава банката да депозира размера на твоето задължение в БНБ - демек все едно е два пъти назад от теб... така че банките ще си гонят длъжниците докрай... Безплатен обяд няма. като искаме европейски заплати и държава, да бъдем като европейските граждани...

Значи при задължение от 50лв. съдебните разноски са 4%, тоест 2лв., а останалите 448 са за съдебния изпълнител и то по закон, а? Браво бе! И на теб това ти се струва нормално? Я ги напиши колко са тези "регламентирани" такси по закон за СИ. Изглежда да са някъде към 896%. А как ти се струва да даваш кредит на банката под формата на депозит и да получаваш жълти стотинки, но същите тези пари банката ги раздава за тлъсти лихви. Ами как ти звучи, че игрите на валутните борси, в които банките са основни играчи, са пълна измама? Дневните обороти там са само цифри, реално не съществуват, тоест спекула.

Дължа доста малка и смешна сума около 80 лв. Три месеца ме тормозят по най-просташки начин доста "проблематични" с ежедневието си момичета, които нямат дори и елементарен начин за такт и успешешна успеваемост. Повечето от тях са брутални и изнервени до лудост още в 8.30 сутринта. Псувам ги яко и хич не ми пука. Напук не плащам задълженията си и ги тормозя юридически и тогава започават да заекват и фъфлят. Правето го това всички и не забравайте, че те нямат право на достъп до лични данни, телефони, адреси и т.н !!!

Добре че нямат достъп. за да оперират са регистрирани всички по смисъла на закона. и в договора ти е записано че като си нередовен ще те дават на 3-ти иституции/фирми за да си търсят правата. Ти не си плащай, щото си капка в морето. Те ще си те осъдят, после успех с взимане на кредити, запори на заплати и тн... ако пък си от хептен терикатите където всичко ти е в сивият сектор - щот си много готин (и после ревеш как нямало пенсии, ниски били заплатите, и всичко се рушало) - имай в предвид че на кредитора му трябва само да прави по 1 справка за 6лв на година за да рестартира срока. Ако не ти, то децата и роднините ти които те наследят ще си дължат - но нали и те като теб ще са терикати и ще са в сивият сектор; и ще ги объркват с юридически термини.

Много просто решение - терминал 2. Ставаш гражданин на друга държава и забравяш за България и нейните проблеми и двойни стандарти. Човек може да няма възможност да върне парите, макар и да има желание, но никой не му дава възможност, защото у нас възможности/избор се дават само на наши хора. Рано или късно на всеки може да се случи да изпадне в затруднение, никой не е застрахован. Разбира се, това е добре дошло за лешоядите и хиените.

Така някак си доста категорично ми отговаряш, ама и моя е грешката, че не споменах, че задълженията ми не са към моб. оператор, а за вода. Никога не съм имал договор със СОФ.ВОДА дето да е видно, че биха ме дали на агенция "събирачи" след XXX неплатени задължения. Нещо повече. Соф. Вода не разполагат с лични данни освен адрес и номер на водомери. Питам : от каде имата достъп до лични данни въпросните "събирачи" и достатъчен довод ли е това, че ти звънят досадно от НЕИЗВЕСТЕН тел номер ???

Гарантирам че си някое опулено изъклено дошло от Делиормана или друг подобен камънак или сокак!!! И понеже си освирепяло да издрапаш със зъби и нокти за два мобилни телефона ,нова кола-на пет години и шанс за хапартамент в София и дай-боже шефско място....,да ти обясня че ако всички се вдигнат ,много бързо законът по който ШЕФОВЕТЕ ти комунисти и мутри лапат пари и ти дават трохи ще се промени и ще трябва пак да се прибереш в сокаците на Делиормана....,но какво ли да ти обяснявам-те такива като теб опулени направиха Булгаристан!

Понеже стана дума за Терминал - 2, знаеш ли какво ще ти се случи ако не си плащаш дълговете в ЕС. Освен чер накрая ще си ги платиш, много преди това ще стнеш "персона нон грата" като икомномически субект. Заради такова мислене като твоето всъщност се е стигнало до онзи феномен със съдия-изпълнителите. И внимавай, при някои по-изнервени "събирачи" може и бой да ядеш. Пък после ги съди в Страсбург. ако можеш, де.

Ей селяк!!! Нищо няма да се случи,ще го съдят,ще му спазят правата,ще му назначат ако трябва попечител,който да му плаща сметките ,ще се грижат да е здрав,чист и нахранен и така ! Това ще направят булгаристанецо,недей да плашиш хората с това,за да стоят и да ги стрижат простаците!!!

Ама нали събирачите не постъпвали така, не прибягвали към силови методи. Или те просто са изнервени и това ги оправдава? Мале, мале, ти колко си елементарен и прозрачен, KGB. Всъщност, ти явно си говорител на всички хайдуци, защото винаги яростно ги защитаваш, дори си и част от тях. Както е написал човека по-долу, (да, за разлика от теб той е човек), в белите държави имат общество, а тука при нас само нечовеци, дето се пишат KGB.

Крайно време е да се позволи на гражданите да обявяват фалит. Крайно време е да се спре практиката за завеждане на дела за суми от 50 лв. с цел да се начислят такси при частните съдии, които после да се разделят по братски между чси-то и кредитора. Знаете ли че ако имате два апартамента и лада, ЧСИ може да предложи на публична продан апартамента вместо колата., а таксата за описа е поне 5 000 лв.Така че за дълг от 50 лв. ще платите 5050. трябва да се забрани воденето на дела за суми под 290 лв.

Да, само дето сумата трябва да е доста по-висока, както трябва да има и контрол над размерите за такси при ЧСИ/ДСИ, както и над лихвите. Каква е разликата дали ще платиш 5050 или 5290лв?

моя позната решава да си прехвърли телефона от мтел на вивател. за да го прехвърлят, тя трява да изчисти всички задължения, което и прави. девет месеца по-късно получава писмо от фирма, която е купила нейният дълг от мтел, какъвто не би трябвало да има, щом са я уверили, че вече няма задължения към тях. отказват дори да й дадът разпечатка за това задължение, но са готови да заведат дело. добре сега, това не е ли рекет?

тия боклуци ме осъдиха за 2 лв.брато.без да ме предупредят.и им платих над 150лв.така че направете си сметка

Пак сумата от 2 лв. е "висока". Ама как ти звучат 0.17лв???

за следващия месец? БТК искаха да платя такса за следващия месец, в който няма да ползвам телефон и сега ме търсят за тази такса от 15лв. Отказах да платя за нещо, което няма да ползвам и непрекъснато ми звънят от Груп със заплахи за дела и съдия изпълнител. Повече от сигурно е, че ще спечелят защото за кокошка...

"Събирачи на дългове" - няма такова понятие в правния ред.Възможност да събират дългове, по принудителен ред имат ЧСИ или ДСИ.Другото са кредитори или оператори, които подканят да си платиш.Лошото е, че злоупотребяват и заплашват с ЧСИ-та и дори се представят за тях!Да не говорим, че повечето задължения са с изтекла давност.Затова търсете правна консултация, още при първия тормоз.

Стар комунистическо-номенклатурен номер е като ги уличат в престъпление ,да казват " Не е ВЕРНО,ние го хванахме, чеправи пръстъпление и той ни нападна...." Смятайте че тия фирми-събирачи са собствоност на мръсни,закоравели,комунистически ченгета-хардлайнери! Същите отрепки ,който от 25 години създават хаос,закрилят борци,мутри,наркотрафиканти и всякаква паплач !!! Обикновенно за шефове на фирмите си слагат разни много прости и амбициозни наглеци,били те от Разград,Кърджали и там разни такива сокаци и стърнища....! Това е действителността -плачат всички за съд и затвор,начело с Ментел и другите стригачи на работещите хора.

Я да помислим кой, кк и зщо създаде мутрите. Вече е ясно че това е БСП и тайните структури на ДС за да се пазят от народа, който искаше саморазправа с комундетата. Но българинът ппросто не е такъв. Кой съьздаде червените милионери и "бизнесмените" в България. Същата пасмина - тайните структурио на ДС и партийната номенклатура на БСП. И сега ако направим една проста статистика лесно може да се види че 95% от милионерите са свързани с ДС и БСП. И не само защото Луканов "ги е назначил за милионери", ато свидетелства един очевидец. Или пък с куфарчетата с червени пари. Просто висшите партийни структури на БКП за няколко години преобразуваха политическата си власт в икономическа. А мутрите б- в нови силови структури в стил ДС.

Я да помислим още колко години ще се играе,гледа и участва в тоя цирк и защо ?!? Дали защото малкото останали работоспособни в Булгаристан си изкарват парите във фирмите на тия долнопробни комунистически лекета ,или защото в Булгаристан обичат да живеят точно така-на ръба на закона,истината и реалността?!?! Мисля че,изводът ще е много болезнен,ако се направи една историческа ретроспекция.... .

А кой създаде ГЕРБ? - Отново хора свързани с БКП.

Единствено и само телекомите могат да извадят изпълнителен лист чрез заповед за изпълнение. При цедиране на дълга фирмата трябва да води общ исков процес. Но корумпирания съд издава на заповеди за изпълнение на фирмата, без дори да се обеди че именно за този дълг има цесия и без да има основание. Съда следва да образува общ исков процес. Това се знае от западноевропейските партньори

Това са хора от младежкото ГЕРБ! Младежкто ГРЕБ е сбирщина от мутри, спортисти, затворници, цигани, наркотрафиканти ... Между тях няма образовани хора!

Другарю, това са лозунгите, които ви бяхме поръчали за четвъртък! Малко изоставате от събитията! Освен това другаря Луканов, Лилов и Гоце направо са бесни, че им отнемате първенството при създаването на мутрите.

Спокойно синко,контролираме всичко-другаря Борисов ще има още един мандат,докато направим бизнеса си чист . Всички добре си играете ролите ,ще има награди както винаги!

еиииииииииииииииииииииииииии

Управляват ни МУТРИ от ГРОБ! Нормално е! ГЕРБ=СМЪРТ!

това са пълни глупости,на мен М ТЕЛ ми надписаха 800 лева роуминг при положение че в паспорта се виждаше че в момента на разговора не съм бил там и след 4 жалби на които не отговориха получих писмо от такава компания да си платя сумата ! Е как да стане ! Ще кажете съдетеги но защо аз да ги съдя нека те ме осъдят а аз на делото ще докажа че съм прав ! Но пак не е така защото те като ме осъдят директно без да ме извикат за дело взимат решението от съда и хайде при съдия изпълнителя!Всичко това е подковано със закони измислени от нашите умници депутатите в интерес на монополите в БГ !

На някой им ги надписват от М-тел и без да са в роуминг!

ама добре сте дошли бре как ги бия тия и хич не ми дреме че и битбула пускам по тях ДАВАЙТЕ ГИ ДА ИДВАТ И това ако не помага пускам бате арни БОЕН ПИСТОЛЕТ АРКУС С 15 ПАТРОНА Е ДА ИДВАТ БЕЕЕЕ

Виждаш ли с какви психопати се сблъскват събирачите на задължения..! Май ще излязат прави, че не те са агресивните!

Записвайте и смс-ите които ви пращат,освен разговорите.Ако можеха да ви ги вземат по закон не биха ви заплашвали в този смисъл това е безсилие...

"Елате вие, за да не дойдем ние" - тази "покана" от мутренските времена явно още е в сила. Друг е въпросът че дълговете трябва да с еплащат. И всеки, който не ги плаща трябва да си понесе последствията. Нека не забравяме че в една цивилизована държава като Англия за дългове се е влизало в затвора до началото на 20-ти век. Включително "клиенти" на панделата са били и известни хора, даже аристократи. Вкарват го в зандана, и като си плати го пускат. И се оказва че тази система действа доста ефективно - в пандиза не еса най-приятните моменти. Нека тръгнем отнякъде. Нека допуснем че дълговете безусловно трябва да с еплащат. И законодателят да регулира т6ака нещата че да няма мърдане. Нека да помислим кои дългове са най-нерискови. оказва се че това са ипотечните кредити - като не плащаш просто ти вземат собствеността. Така, тези необслужваеми кредити са 15 ПЪТИ по-малко от другите. Можело значи и да се плаща. Само трябва да се намери подходящата форма за натиск.

еиииииииииииииииииииииииииии

Здравите сили в България отново победиха здравия разум, а KGB и мутрите са си чист продукт на капитализма в България!

Уф-ффф! Моля те, изкуфяла Тикво, не дращи за неща които няма как да прозреш. Сравняваш България и Велика Британия?! Уф-фффф още веднъж! Ако тук се прилагаха техните закони ти отдавна да си доживот в затвора.

Съгласна съм с Борис, при две неплатени смети да прекъсват връзката докато не си платиш.

Абсолютно съм съгласен с теб. Само да допълня, че мен не ме е срам, гнус ме е че съм българин.

Целта на 22 години преход е постигната!!! Хората като вас и мен са обезверени и нихилистично настроени. Браво на манипулаторите отсам и зад океана, и на техните подлоги в България.

И? Нищо ли нямат да предприемат хората като нас и вас? Защо само констатираме фактите отново и отново...

За да си прехвърля номера от Глобул в Мтел платих всички задължения към Глобул каквото ми казаха в техния офис ,плюс 100 лв неустойка по договора. Сега ми звънят и ми искат някакви си 12 лв задължения към Глобул. Защо не ми ги казаха тези 12 лв тогава, а сега ми звънят. И как ще ми прехвърлят номера, ако съм имал задължения към момента.? Нека това да ми го обяснят Глобул, ако ме привикат в съда.

Забравяте за разговорите по време на прехвърлянето. И аз имах този казус и първо много се ядосах, но после отидох да проверя и се оказа, че е реално. Пускате молба за преместване и докато то тече говорите - именно за тези пари иде реч. А вие сте платили преди да пуснете молбата.

да де! и аз коментираха по-горе почти идентичен случай, само че с прехвърляне от мтел на вивател. обаче те отказват да дадат разпечатка за това задължение, а момичето е разговаряло по другия си номер именно, за да не трупа по сметката на номера, който прехвърля.

Вие сте се прехвърлили от трън та на глог.

Ха, ха...Хъмфри, ти да не бачкаш за някоя мобилка, е....Естествено, че може да се записват и НЕ, не трябва да се предупреждава за каквото и да е било. Аман от платени драскачи!

Не, Рапоне, не работя за мобилка. Само ти обясних, че съдът няма да приеме като доказателство запис, направен без знанието на записвания. Иначе ти можеш да си ги записваш колкото си искаш, може и наизуст да ги учиш. Аман от нечетящи злобюли.

Ако някой от мобилните оператори има претенции, че някой им дължи нещо, първо да го докажат пред съда и чак тогава да наемат някакви измислени мутри да тормозят хората по телефона или да им звънят у дома за да събират задължения, които сами си измислят!!! А като ви се обади някой мйакащ селянин следващия път и ви се представят за "съдия изпълнител еди кой си" първо го попитайте дали разговора се записва (а той се записва). Когато ви подтвърди му кажете много ясно, че не желаете да ви записват (защото никой няма право да го прави без вашето изрично съгласие) и че ако имат някакви претенции да се обръщат директно към съда и че не желаете да ви безпокоят по какъвто ли да е повод!!! То в тази държава си има закони и ако някой е решил, че може да действа като мутрите през 90те много се объркал, вече сме 2012!!!

Хем твърдите, че има закони, хем пропагандирате, че не трябва да ги спазвате и да си плащате задълженията - объркан сте май, а?

бе кви задължения с изтекла давност/това гласи закона/- ти фред ли си

Трябва да се научите, че подписването на договори води до реални задължения.

Най-после и Мунчо със скапания си живот се появи ...бавноразвиващ се и глухоням както си е в Под игото и подзаглавието пак е Из живота на българите в предвечерието на Освобождението и отново ни насочва към времето на робството.

Преди време получих писмо за дължима сума към М-тел от фирма за събиране на дългове. Все още съм абонат на М-тел и си плащам редовно сметките, които ми поискат на касата. През м. май 2012г. получих писмо от фирма за събиране на дългове, с което ме уведомяват че имам неплатено задължение към оператора , как са ме търсили многократно но не са ме открили /писмото беше в стил укриван престъпник/,и тъй като не са ме открили ще бъдат предприети съдебни действия. След справка в офиса на М-тел се оказа, че това е задължение по изтекъл договор. Писах жалба до операторо, но той отговори "чи било мое задължение да си проверявам сметките, след като съм се отказала от хартиена фактура". Почуствах се като последен престъпник от писмото на фирмата. Не само, че не съм се крила а всеки месец си плащам сметките в М-тел и никой не ме информира за стари задължения, не зная това нарочно ли е направено.

След като ми бяха надписали 34sms а реално аз не съм пускала нито един как да стане да им платя за нещо което не съм ползвала-никога.Значи те могат да ощетяват клиентите си и после да те дават на тия мутри да те притесняват.ЗАЩО?

Защо са необходими фирми да събират задължения...така мобилните оператори за неплатени две сметки да прекъсват връзката и... чез България също си е наела фирма да прекъсва и пуска ел.захранване на абонати защо фирма...това са фирми които се издържат от събирането на задължения и естествено да се държат нахално заплашват с какво ли не включително да не можеш да напускаш страната...но защо да се учудваме...такива решения взимат и правителството НАП и др. ...защо тези фирми да не копират тези решения... на добрият начин на живот които имаме и тези постоянни заплахи от различни администрации как се издържа...нима ако имат възможност да си плащат своевременно сметки няма да го правят... но как да става с пенсия от 160 лв....

Ако на теб ти дължат пари и не ти вдигат телефона, отбягват те и се правят на разсеяни - какво ще направиш?

Плъзнала мутро готова за лишаване от свобода от три до десет години - за насилствено събиране на лоши вземания обвинението е по чл. 321 във връзка с чл. 213 и чл. 214 от НК.

Категорично не съм съгласен с казаното от този господин (представителя на тази фирма ). Аз лично получих обаждане от техен служител , който се държа изключително грубо по телефона с мен , и ме заплаши , че ако не платя задължението си от 25. лв. , щели да предприемат действия срещу мен. Попитах най учтиво господина , защо не съм уведомен по надлежния ред както изисква закона ( с уведомително писмо и покана за доброволно изпълнение ) , но същия не можа да ми отговори. Става въпрос за договор от 2008 год. с БТК . Също така го попитах , защо след толкова време си търсят вземането (4,5 години), човека не можа да ми отговори. За дадох му въпроса дали е запознат с ТР на ВКС от 16 .05 . 2012 год , което урежда погасяването на такива вземания след изтичането на 3 годишна абсолютна давност, същи взе да ме убеждава че давността е 5 годишна , при което му казах да се запознае с споменатото тълкувателно решени и да се убеди , че срока е 3 годишен , но явно методите им са такива при когото мине. Пак ви казвам срока за тези вземания се погасява с изтичането на 3 годишна давност , хубаво е хората да го знаят !

Не е истина, че използваме силови методи, както твърдят някои длъжници, категорични са от фирмa за събиране на дългове, която има договор с мобилни оператори. Те дори се оплакаха, че служители са подложени на тормоз от задлъжнелите граждани. Горките събирачи на дългове, живи да ги оплачеш...по едно "есемесче" да им пуснем за солидарност на тези изедници.

Като палзваш нещо трябва и да плащаш. Всеки нормален човек първо си плаща сметките след това личните разходи.Младите в България не искат да спазват това правило. Имам две познати сестрички ,които са обиколили всички оператори и всички телефони и техника са им на лизинг и всеки ден се крият от такива сибирачи. Не може така да се живее.

За насилствено събиране на лоши вземания и плъзнали мутри обвинението е по чл. 321 във връзка с чл. 213 и чл. 214 от НК. Събирачи на дългове мутризираха и мобилния сектор ...В една законова държава при наличието на задължение трябва да се спазва процедурата. Операторът да се обърне към адресата, който да е наясно, че е станал длъжник. При нежелание за разплащане се търси съда, съдия изпълнител, но със съответните уведомявания.

Значи първо плащаш сметките, а после ядеш и пиеш въздух, щото парите за друго не стигат, тоест фотосинтезираш. А ако имаш късмет да е лято, а не зима и -20 градуса, може и да оцелееш. Страшен съвет!

Всеки си прави сметка колко може да харчи и така преценяваш колко дълго можеш да говориш по телефона. Също така се преценява какъв телефон можеш да си позволиш на лизинг а не само да се жалва че го били търсили мутри понеже не си плащал лизинга.

според мен те трябва да докажат,че си ползвал услуга и не си платил.Иначе всеки момент могат да ти изфабрикуват дълг.Може би трябва да си пазим касовите бонове 3 години,но и тук сме прецакани-тези бележки се обезцветяват напълно за много кратко време.

Да, ама те в много случаи точно това и правят, фабрикуват ли фабрикуват.

Мутренско правителство - мутренски фирми. Цоко, Боко и Симо Еничара дадоха тон, като рекетираха фирмите с по 10-20%.

Нормално как да не го напсуваш... КОЛцентър?!?! Фирма която има КОЛцентър, демек явно там им раздават коловете и бухалките с които работят. И на мен да ми се обадят от КОЛцентъра не само, че ще ги напсувам ами и калашник ще тръгна да си търся...