Дългът бил буфер срещу кризата

Заложеното в проектобюджета за 2012 г. увеличение на държавния дълг е буфер, в случай че положението в Европа стане твърде тежко.

Обратно в новината

Коментари - Дългът бил буфер срещу кризата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не мога да разбера как може да НЕ СЕ ЗНАЕ кое за какво отива. Ква е тая държава?!??!? Синята коалиция не знаели. Ми питайте и ако не ви се даде отговор оревете орталъка, беееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее!

Дали е допустимо КРАДЦИ да оценяват работата на тези, които са спряли КРАЖБИТЕ! И то при условие, че дълго-дълго, повече от 20 г. КРАДЦИ са управлявали държавните финанси? И през това управление са произвели много милиардери и хиляди милионери? Умът ми не побира КАКЪВ НАГЛЕЦ трябва да си, поне да спреш да бръщолевиш, просто да замълчиш! Скрийте се бе, уроди КОМУНОИДНИ, ЗАМЪЛЧЕТЕ! Капка милост към България, оставете я да се съвземе, пък след 10-ина годинки, ако простодушния българин е забравил, може пак да го метнете и да гепите отново властта! Но сега КЪШ и баста, заткнись, бляд!!!

Трябва да ме пиеш по редовно...

Распутин не се мотай по форумите, а скачай в трапа, че твоя любимец Дянков вече е грабнал лопатката!

Представете си че в европа имало една държава, която макар и управлявана от крадливи комунисти я приели в евросъюза, връщала си дълга и имала икономически ръстеж и имала и 8 милиарда излишък. От това международния валутен фонд нямал далавера-защото това щяла да стане една независима страна, с образовани и богати хора и с правителство, което макар и крадливо и комунистическо-работело и за хората и му вярвали и чуждите инвеститори вложили милиарди през управлението му. И какво станало-междунардния валутен фонд дал пари на един човек със съмнителна репутация да се издигне политически, и назначило един мошенник за икономически министър-резултата-безработица, мизерия, заробване, дългове, никакви чужди инвестици, не ни пускат в Шенген, прецакахме всички международни енергийни проекти, съсипваме образование, наука и здравеопазване, а правителството се крепи на мързела на гласоподзвтелите и на няколкостотин хиляди цигански гласа...КОШМАР!!!!

Ние сме щастливци! Ами ако ни беше споходила съдбата на Либия?! Там имаха намерение да осъществяват колосални проекти без заеми от МВФ.

Значи Италиа има най-добрия буфер срещу кризата.

Гръцкия е по-добър

"Заложеното в проектобюджета за 2012 г. увеличение на държавния дълг е буфер, в случай че положението в Европа стане твърде тежко." Дянков даде нова значение на думичката "дълг", благодариние на него разбрах ,че тя никак, ама никак не е свързана с думичката "криза" - ох, ама те май и гърците мислеха така

Дянков, този "буфер" си го заври в алчната уста, дето само кухи обещания бълва. Знай, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИЗКОНСУМИРАШ, МНОГО ПОВЕЧЕ ЩЕ ВРЪЩАШ в личен план. Не ми се мисли за тебе, просто си безнадежден. А щом искаш да вкараш България в "дългов капан", отговорността ти е ЛИЧНА!

Обяснението е нелепо! Когато си загрижен за бъдещето не харчиш спестените пари "Бели пари за черни дни!"е ликвидираш складове на "държавния резерв". Полагаш усилия за активиране на работоспособното население да произвежда поне храни за собствени нужди! Спомнете си ролята на "самозадоволяването" преди 1989 г. Подкрепете все още функциониращите кооперации! Защитете ги от набезите на крадците!

Следователно, поуката от случилото се, е да се пазим от идеолози, които се опитват да използват европейската криза като аргумент в подкрепа на твърденията си. Ако слушаме тези идеолози, единственото, което ще постигнем, е още повече да влошим проблемите на САЩ,.... Това можете да прочетете в статията: "Легендите за провала" - Проблемите на страните от еврозоната не се дължат на социалните харчове, пише носителят на Нобелова награда за икономика Пол Кругман за в. "Ню Йорк таймс (ABV - страница ПАРИ)

Да, в "New York Times" ," The Opinion Pages" , "Legends of the Fail" by Paul Krugman

Ами така са му казали на тази марионетка, да теглим кредитче 2012г, да забодем държавата и народа да плащат пак на МВФ и световната банка. Аман от продажници с български имена!

Парите от продажбата на "Булгартабак холдинг" - 100.1 млн. евро (195 млн. лв), в момента са в неизвестност, или поне никой не казва дали не са използвани за текущи бюджетни плащания, пише dnevnik.bg. По закон те трябва да постъпят в Сребърния фонд, но отчетът му към края на октомври не показва това да се е случило.

Защо медиите не покажат колко пъти Дянков казваше, че излизаме от кризата. Понеже бяха доста и вече сме ги позабравили?

Излизаме, така е! Излизането не е хоп- и да отскочиш. Това е процес, който има начало и край. Началото беше през пролетта. Икономическите показатели бяха такива. Сега процесът тече в условията на продължителни икониомически проблеми в Европа (Гърция, Испания, Ирландия, Италия напоследък...). Това значи, че има забавяне, но забавяне не значи спиране. Знам, че българинът е порядъчно прост екземпляр, но е редно да се понапъне и да си представи как протичат нещата в една държава. Като глда телевизия, да вземе да опита да помисли, та може да се породи някоя гънка на излъскания му от болшевишка пропаганда десетки години мозък.

Излизаш май от въздействието на лекарствата, я си ги пийни пак , че големи глупости пишеш.

точно!

Преди да се говорят клишета от миналия век, трябва да се помни следното: ГЕРБ намали наполовина резервът на БНБ. ГЕРБ продължава да увеличава вътрешния и външния дългове на страната. ГЕРБ използва недемократични и неприемливи методи за тотално спечелване на местната и президентсктата власт. Те бяха критикувани остро в европейските медии. Да не споменавам, че Цветанов се перчеше с показни арести, които бяха само показно безсилие на следственооперативните работници. Да не говорим и колко престъпници бяха пускани на свобода. В някои записи имаше и полицейско насилие над хора, които изобщо не са мафиоти. Колко американски посланици трябва открито да заявят, че корупция и мафия са характерни символи на обстановката и управлянието на страната. Или отново медиите и управляващите ще тръбят, че за всичко са виновни предишните правителства. Нима не виждате, че зад ГЕРБ в момента застанаха веднага само Яни Янев и Алексей Петров. Защо ли?

коментара ти е лишен от смисъл до такава степен, че няма смисъл да се разискват с тебе икономически показатели...единственото, което се набива на очи са ти заучените фрази от некви некомпетентни медии...май се досещаш кой е изслъскан мозък в случая....

СД не помни какво е говорил ден по-рано и е жалко че все още е млад..Няколко дни говореше как е предвидил буфер при разходите ако евентуално не вървят нещата както ги е "предвидил"..Като го натиснаха че увеличават дълга всяка година въпреки бедността на хората рече да си оправдае новия дълг с кризата..Защо не каже за какво похарчиха предишните 2 години увеличения дълг????

Поне 8,5 Милиарда Готови пари, ще Похарчат похарчат ГЕРБ за 3 години!! Предишните "лоши " правителства им събраха 8,5 Милиарда и Изплатиха голма част от Дълга ! Сега ГЕРБ увеличават Дълга с Много ,след като похарчиха над половината Резерв !!!! Спите ли ???

Не спим. МИСЛИМ. ДЕЙСТВАМЕ.

краднете яко - искаш да кажеш

Че,мислите,мислите ! Че ,действате,действате ! Но,в Лична и Партиина полза !! Не за народа си.

В период на криза са изхарчени 3.5 милиарда - 2 и нещо за покачванеото на пенсиите, което по правило не се прави през криза; 1,5 милиарда, за да платят на бизнеса, на който БСП не беше платил (не беше и регистрирал в баланса това задължение, което е типичният цинизъм на комунистите). С тези данни можем да отчетем, че в дълбока световна криза ГЕРБ сам пое да управлява България и го прави изключително талантливо. Ако в този период бяха БСП, до сега щяхме да сме теглили заем, който да изплащаме с друго правителство. Да отчетем, че няма как в криза страната да е много добре и да сме доволни, че намалява дефицитът наполовина в сравнение на този, остявен от БСП, при все че управляваха в чудесен период за икономиката и че лъгаха, както си знаят за баланса.

ГЕРБ намали наполовина резервът на БНБ. ГЕРБ продължава да увеличава вътрешния и външния дългове на страната. ГЕРБ използва недемократични и неприемливи методи за тотално спечелване на местната и президентсктата власт. Те бяха критикувани остро в европейските медии. Колко американски посланици трябва открито да заявят, че корупция и мафия са характерни символи на обстановката и управлянието на страната. Или отново медиите и управляващите ще тръбят, че за всичко са виновни предишните правителства. Нима не виждате, че зад ГЕРБ в момента застанаха веднага само Яни Янев и Алексей Петров. Защо ли?

Абе ти да не си говорител на Дянков? Нали патрона ти обеща да управлява прозрачно бе? Защо не е извадил до сега един прозрачен месечен отчет в страниците на министерство си, както правят белите държави на Европа , а върши всичко на тъмно,а теб изпраща да се отчиташ по форумите? Харченето на Дянков е безобразно лъжливо, всичко се харчи за бизнес клана на ГЕРБ и техния благодат за пълните джобове, обира се тотално хазната, не малка част от парите на българския народ ежедневно заминават за Америка. Дори от твоите цифри "1,5 милиарда, за да платят на бизнеса", е сума която е отишла за бизнеса на ГЕРБ. Абе вие за просто стадо овче ли смятате народа си и вечно смятате така да го остригвате и подритвате?

подход, под ника "истини" славословиш ГЕРБ. И всъщност това което говориш няма нищо общо с истината.