Дянков: Велчевата замяна ни донесе 1 млрд. загуба

Ако сделката по превалутилането на българския външен дълг от долари в евро през 2002-2003 година не беше осъществена, България би изплатила по-евтино дълга си.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: Велчевата замяна ни донесе 1 млрд. загуба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако тази зделка беше изгодна за България нямаше да се осъществи.

Управлението на герП ни донесе 4 милиарда загуба от фискалния резерв

Ами дайте го на прокурор, бе, стига констатации и безнаказаност за приближените на горския! Или гарван гарвану око не вади?

Ахахаха - вече подготвят оправданията за 2013, че това с тройната коалиция вече се поизтърка (меко казано). Но са оптиисти да си мислят, че ще изкарат дотогава.

Елементарно-в световната практика за такава грешка, не това стопроцентово ПРЕСТЪПЛЕНИЕ се отива в затвора.Умишлена или не държавата и народа са ощетени с милиард лева.Това ли е прославената Английска финансова школа, Велчев.Или с твоите способности на икономист не успя да се осигуриш в Лондон и за това дойде в България?Разбира се- за всички е пределно ясно кой още се облагодетелствува от това.И за да ни е по-леко мили сънародници -нека си кажем откровенно/пред самите себе си/ не ги ли докарахме ние самите тези престъпници от вън с нашата инфантилност.Да потърсим и вината в самите себе си и крайно време е с разум да избираме държавниците си.

Хора на Костов в БНБ подготвиха и реализираха тази операция! От 9 години чакам нсбоп да се самосезира? Представил съм доказателства безчет !

Господив Премиер! Грешките на Милен Велчев,да се заплатят лично от него!!! Тези юпита,забогатяха и хотели направиха край морето,с парите на народа.Баста!!! Или ще ги плати той,или цялото "царско правителсто". РЕШАВАЙТЕ! Но,не и бюджета,с народните пари! Докажете се,че сте истински държавник! На народа му омръзна да стяга колана,и плаща чужди бакии. Цялата власт, вече е във Вашите ръце,на ГЕРБ.Докажете се,че можете.В противен случай,ще трябва,да отстъпите от властта..

ВИЖ как го наказваме - С ПЛОСЪК ДАНЪК. нека му е лошо!

Ако има грешки, разбира се. Досега въпреки всички усилия на Дянков и ГЕРБ да скалъпят обвинения, не успяха. На бялото може да се казва черно само по медиите. Ефекта е постигнат, простолюдието е облъчено, а за ГЕРБ това е важното.

Не се косете - когато Бог иска да накаже някого, то Той го оставя да затъне в неправда и безчестие...и така му отнема възможността за изкупление и прошка(освен ако грешникът не се покае и смири).

Мене кво ме топли, ако тоя се смири и покае бре? Кво ги топлят тия глупости стотиците хиляди други пряко ощетени? Много тънко ще мине само с едно покаяние и смирение.

ДОКОГА ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ЕКСПЕРТИЗИ КОИТО ОПРАВДАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ?

вече сме платили "експертизата", която да НЕ докаже виновност на велчев и дъртия мадридски крадец. лилипутът е знаел предварително, че това не може еда се докаже пред съд, но е наел "експерти", на които е платил .

Тъпанари с тъпанарите Ви как може въобще да сравнявате този мошеник и гьонсурат с поглед на пикаеща крава с Бать Ванко Костов!Плюйте го Вашта мама тъпанарска , ама той човека още тогава е каза, че това е глупост и загуба за България, може и да е било случайно, може и нюх да има човека, но той беше единственния, който се опита да каже колко е неизгодно това, но както казва Великия Ботев - "Унас отдавана свестните смятат за луди! - Пардон за крадливи!

прахоса готова пара 3 млрд. лева резерв! Е, кой е с по-голям грях?

А това ние група български финансисти го казвахме и писахме по медиите още тогава през 2002 г.! Когато царските крадци и бандити от партията мафия НДСВ, уж юпита Велчев и Василев, следвайки примера на крадливия си патрон Кобурга, ВЗЕХА ОГРОМНИ КОМИСИОНН ОТ ФАЛИРАЛИТЕ СЕГА "ИНВЕСТИЦИОННИ " АМЕРИКАНСКИ БАНКИ...! Тогава и Орешарски бе в нашият отбор, но по късно видяхте - от мораво син СДС-ар, стана такъв какъвто си е бил... Алено червен крадец от партията мафия БСП?!?

Умнико, дали ще можете да кажете с вашите приятели колко ще бъде курса на долара за коледа? Със сигурност професор Дянков няма да може. Аман от умници, то и тоя дето ни управлява е само титли - инж. д-р, генерал - лейнтенант, заслужил жудожник... Има време и за още... Много е лесно да се правиш навелик учен пост фактум. Пожелавам ви колкото сте умни толкова и да сте богати ;)

а защо тогава б.б. го викна за колсултант по приватизацята на цигарената не ме лажи дянков виесте еднакви с него

Това ''момченце '' Миленчо Велчев с мръсната си муцунка трябваше отдавна да лежи в пандиза . Но нали сме ''правова '' държава в която правосъдие се раздава на кокошкарите само , а едрите риби си живеят лайфа и не им пука от никой и от нищо !!! Нали беше супер министър при оня клоун Симеон Кобурга / който не каза една смислена дума когато беше на власт ,че и след това /, но заедно с брат си направиха'' хотелчета'' по Черноморието и бетонираха крайбрежието ....пък щяха да я оправят България за 800 дни .....Но и как да стане, като наш Бойко каза че Царя бил най-големият политик през последните години.!!!????Хайде Дянков давай ги и тоя и другите на прокурор ,нали за това дойдохте и лаехте преди две години , ама май не ви стиска ......

Спомнете си как на Царя -изменник синовете му взеха луди комисионни за тези сделки!

Ами Дянков - съди го бре. Нали си министър, нали си с Бойко, нали уж искате българския народ да просперира - осъдете го бре. Що не ги закачате тия дет ви оставиха празна хазна, според вашите думи? Кво само говорите - действайте. Ама не действате. Щот сте гъсти всичките. И а сте ги заплашили със съд а са ви извадили вашите кирливи ризи и народа току виж се усетил и ви изринал ВСИЧКИТЕ!

А пък дянковото правителство намали жителите на България с няколко десетки хиляди, по един или друг начин.

Велчев трябваше да бъде осъден и да не излиза от пандиза.Какво има да коментираме,това е супер проста аритметика......Кой ще си обърне валутата в долари когато цената е 2.20 лева.Тези нива бяха върха цената на долара и трябваше да се чака,когато долара беше 1.20 лева.

Валяк ,ако не ме лъже паметта Милен Велчев стана финансов министър на годината според Юромъни , точно за тази сделка.А Дянковите приказки сме ги чували .. и вече гледаме небето като каже , че кризата е минала. Анадънму

Дамян

"Финансов министър на годината според Юромъни".За непросветени като теб ще кажа,че подобни издания на адвокатски кантори,които пък са представители на банкови и промишлени капитали са над 4 000 в Брюксел и всяка година избират политик готов да приеме званието което му дават.Спомни си М.Кунева два пъти еврокомисар според незнам си кого,сегашната Кристалина Георгиева не остана по назад и също прие подкупното звание.Подобни звания в Европа се считат за признак на подкупност и евро-политиците категорично отказват да ги получат.Според подобно издание Дянков е в топ 100 на финансистите в света.Само,че ако това беше вярно той щеше да работи на запад за седем цифрена заплата,а нямаше да се занимава с далавери в изоставена от Бога България.

Велчев трябваше да бъде осъден и да не излиза от пандиза.Какво има да коментираме,това е супер проста аритметика......

Този другар гьонсуратлия-Велчев трябваше отдавна да е в пандиза!

АМИ ГОСПОДИН ДЯНКОВ, ЗАЩО НЕ ДАДОХТЕ НИТО НЕГО, НИТО ЕДИН ЗАМ.МИНИСТЪР ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, КОЙТО РАЗПРЕДЕЛЯШЕ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОСЪЮЗА, НА ПРОКУРОР, НА СЪД ИЛИ СИ ПЛАТИХА ДОБРЕ И ГИ ОСТАВИХТЕ ДА СИ ВЕЯТ БАЙРЯЦИТЕ! ПРИЕХТЕ И ДОРИ ДВЕ ГОДИНИ ДАВНОСТ.......Е КОЙ Е ВИНОВЕН......

Даже и да е така при 6 млрд. резерв щяха да се покрият загубите, но ГЕРБ изпапа резерва и сега Милен Велчев е виновен

но съвсем скоро Борисов каза,че Сакса е най-добрият и най-уважаван политик в Европа,даже най-подходящ за Президент.Е как да си го обясня?Нали Велчев беше министър на Сансонеца?

Тогава не виждам причина този човек (комсомолец, юпи) да е на свобода.

Ама донесе на Вел4ев поне 100 млн пе4алба :)

направо кушлевци да ги налапат не по добре БОГ....погледнете ГО прилича ли на алчен....... като всички ком. копелета в ДОБРИЯ СМИСЪЛ разбира се....

ами съди го, като е направил такава сделка.

От цялата тази сценка става ясно че тези и двамата, общо наричани юпита, са гола вода като финансисти. За какво ги назначават на този министерски пост освен за да обслужват международни гешефтари като синчето на мадридския лукавец, което синият президент Стоянов беше си назначил за финансов съветник и постла възкачването на самия лукавец.

И какво му направиха на Велчев,или на Цонев или на всички като тях?Само ревете по форумите и си чешете езиците,а не гласувате,защото разчитате на съседа да гласува.И се люшкаме от едни на други гламатурници да ни управляват.А иначе всияки знаем какво искаме и много приказваме,ама не където трябва.

Естествено е лилипутът да не търси сметка на предишните си колеги. Такава е линията, която следват всички управляващи спряма предходните. В противен случай и на тях ще бъде потърсена такава. Всичко се простира само до лаене, лаене, плашене с разни бели, зелени и не знам още какви книги. Уж плашене с даване на прокуратурата, което ще рече, че всичко отива в архив. Някой разследва ли имотите /хотелите/ на братята Велчеви?

евалата за поста НЕ - никой не ги е пипнал знаеш ли защо??? защото ако падне един в случая Велчев трябва па паднат всичиките КРАДЦИ ОБРАЛИ БЪЛГАРИЯ - КАТО ПОЧНЕШ ОТ КОСТОВ ПРЕЗ ДОГАН ЦАРЯ СТАНИШЕВ БОЙКО И ТЕХНИТЕ МИНИСТРИ

в добавка - Милен Велчев освен останалите ГРАБЕЖИ изнесе и ЗЛАТОТО на България ФИНАНСОВИ МИНИСТРИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ДВАМАТА СА ЗА ЗАТВОРА!!!

за Въжето,по-точно.Затвора да не е санаториум за престъпници.

Ако бяхме нормална държава а не БАНТУСТАН Велчев и Дянков отдавна щяха да са в ДРАНГУЛНИКА Велчев нанесе огромни поразии на България тъй като от далаверата с външния дълг държавата е на огромна загубата - доста НАД 1 МЛРД а непрокпсаник и НЕКАДЪРНИК като Дянков кавото и да се каже лошо все ще е малко - ВИНОВЕН ЗА СЪСИПВАНЕТО ИКОНМИКАТА С БЕЗУМНИ ОРЯЗВAНИЯ РАЗХОДИ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА !!!

Министъра Дянков като много успешен и световно признат финансист се зае да докаже, че друг като него няма. Макар и много зает с реформите и вечните преправяния на бюджета си, намери време да даде на експерти да се изкажат негативно за външния дълг и замяната на брейди облигациите, и изобщо да омаскари М.Велчев. Лично плати на експерти, негови хора. Но резултата беше, че те не откриха нарушения при тази операция. Нито един специалист в областа не е видял нарушения, само Дянков. За мен пък Дянков не е авторитет, така, че мнението му въобще не ме интересува. Кой как се справя и колко може, вече е ясно. Само за овцете- не, те чакат да бъдат облъчени от телевизора.

Писмо на Иван Костов до премиера Сакскобургготски 15.03.2002 "...Насочвам Вашето внимание към обстоятелството, че сделката по замяна на брейди-облигациите е изцяло в полза на инвеститорите. Условията на пазара в настоящия момент не съответстват на интересите на нашата страна. Няма да съответстват и в бъдеще..

Ако не за друго, то поне за това Костов може да бъде поздравен, не може да не му се признае. Както и Муравей Радев. Ако не бъркам, те тихичко, без много шум бяха изкупували части от външния дълг на изключително ниски цени. Имам спомен за 0.17$ за 1 %. Но може и да греша. Докато Велчев целенасочено вдигна шум. И дългът ни, който беше 0.ш57 за 17, бързо стана о.95$. И това беше пазарната цена.

Човек има право на мнение и правото да се заблуждава, но няма право да иска от другите да му правят компания в заблудата. 123 ти е отговорил, както трябва и напълно ясно. Само ще добавя (за да стане още по-ясно), че това момче с лунния поглед (ака М.Велчевото) въобще не беше сложен нва този си пост случайно! И целта бе именно тази сделка с дълга. Разбира се в дъното на нея стои "царчето" - мин.председател, който пък изпълни едни нареждания, а Миленчо ги претвори в дела. И напълно правилно тук се посочва, че именно затова това момче бе избрано за икономист на годината (или каквото е там) - като награда.

Дължиш 1 долар при курс 2.2 лева Тоест дължиш 2.2 лева Обменяш дълга в евро. След 10 години долара е 1.3лв Вместо да дължиш 1.3 лева, ти дължиш 2.5 лева Умножете това по 10 000 000 и сметнете колко "умен" е Велчев Точният израз е хитър тарикат.

Грешка!Дори и децата знаеха накъде върви курса на долара.Вижте графиките!3 месеца след супер успешната сделка долара отиде на 1.3/лв.,а тя беше представена като прогноза за долар на 2.20 лв.А!!!.Всички знаят,Велчев не?И разни наивни вервайки му души се набутаха с долари/дори на кредит/ и му ядоха попарата. Срам ни е от вас!Така ли пееха юпитата за Костов?

Още един щастливец от страната на овцете!В Китай вече щеше да е история и да си е получил заслужената награда на някой стадион.Спомням си сега,че финансовият министър,който е бил преди него обясняваше по тв,че и на него са му предлагали да направи врътката,но отказал.

"финансовото министерство са мислили върху възможността да бъде предаден на прокуратурата. Юридическата експертиза в министерството обаче заключи, че това едва ли ще доведе до успешен резултат в прокуратурата, защото лесно може да се каже от тези, които го извършиха " Ха ха ха, това ми мирише на циганска лъжа. Толкова ли мислите народа си за просто стадо, че вечно да го лъжите, доите е и подстригвате? Ами ако се опандизи Велчев, ще се отвори и кутията на Пандора за ББ и неговата Пепеляшка и за Дянков- първи техен слуга? Ами тези от "кръга Велчев" нали сега работят за Дянков? Ееееех, тези гербери не само показват мускули , но и пълна безмозъчност.

Две години се оплакват ГЕРБ, от всички бивши. Две години ходят от телевизия в телевизия и нямаха време ли, да проверят какви плащания им предстоят? Ако сега имат затруднения виновни са си сами, защото няма извинения за некадърност инекомпетентност. вместо да се бият в гърдите с"АЗ дадох, аз, аз, аз" ,е било нужно да си придвидят всички плащания бъдещи и настоящи.

Омръзна ми да слушам този некадърник. Абсолютна нула е. Но е много по-лесно да внушава на населението, че друг е виновен. Доказано е, че българина не може да мисли, затова сега ще плюят по Милен, макар, че М.Вилчев е един от най-добрите финансисти. Сега ще го плюят, защото е бивш. Дянков не знам как е завършил, но това, че е профан в професията си, вече е абсолютно сигурно. Оправдания не ни трябват. важно е състоянието на хладилника и джоба ни. А и Дянков симулира реформи, които оставя за следващи правителства, като певнсии, заплати, и т.н.

Ти пък що за експерт си, че даваш такива генерални заключения????

За Дянков не споря.Ама не ми хвали и този облещения.Като е голям финансист да беше спечелил един милиард с една сделка,щом ги е загубил-значи не е голям.Или е голям-ама мошеник.

Всеки трябва да си носи последствията от грешките. Като не е могъл да предвиди, да не го е правил, сега да полежи няколко годинки и да се направи една хубава ревизийка на него и на неговото семейство и да се исземе всичко в полза на държавата. Да се разпродаде на търг, а парите в бюджета. Това е правилно, въпреки, че няма да стане.

Този 1 млрд беше ясен, още когато направига сделката. По света, това се нарича търговия с вътрешна информация и за такива неща се лежи в затвора и се ПЛАЩА (с пари, ако някой се чуди). В българия тези ги избират за министри.

А добро утро! Ако тъпите гласоподаватели не бяха гласували за Симеончо, щяхме са спасиме хиляди декари гори, пари, дворци и т.н. от този комарджия.

"На крива ракета космоса и пречи" СД хем нищо не разбира/лошо няма в това в началото/ хем не пожела да се научи на финанси ...

Наистина е така! Даже имам чувството, че тъстът му го е уредил с връзки на работа в СБ. И нека никой да не ми обяснява, че там връзки не играят... Ама той Шимон си знае най-добре.

Според теб колко струват хотелите на братя Велчеви в България!!!

Като не могат да разследват сделката, да разследват имотите му, на брат му, че и парите дето баща му е задигнал от Балкан

именно защото не може да се предвиди как ще се развият нещата след години, не е редно да се правят подобни ходове на държавно ниво; ако става въпрос за частна банка си е тяхна работа, но с държавен дълг не бива, ако си отговорен политик, функционер и т.н.; ама те нали жълтите юпита (синове на червени генерали) са си спекуланти...

Дянков, на кой консултант възложи този анализ лани и колко ни струваше това анализче? Защото май доста месеци си му плащал с народни парици. И защо толкова се злобиш на колегата си - нали и двамата си поживяхте навън на наши разноски..

Овцата най-накрая се заинтересува за 'народните' парички. До сега бе добре да се гледа как се харчат с лека ръка - от Доган, от Масларова.

По въпроса едно - ако всеки можеше да предвижда накъде вървят курсовете, всички щяхме да сме милиардери. Очевидно няма как да стане. Идеята е дългът да е във валутата, с която сме най-обвързани, което е логично. Останалото е просто лошо стечение на обстоятелствата и не е коректно да се трупат дивиденти за това.

Предателствата могат да са неволни или предумишлени. Преценявай сам какво е в коментирания случай! Не забравяй, че в резултат на това и някои други предателства болшинството от българските деца гладуват, болните умират, пенсионерите живеят в мизерия, младите, здравите, силните и грамотните бягат от България! Малко е вероятно, но все пак, ако това предателство е непредумишлено, то тогава какво правят тези хора във властта?! Кой ги пробутва? До кога ще "проявяват активност"разчитайки на общественото безхаберие и неспособност за ефективна реакция срещу ширещата се безотговорност на хората във властта! Хайде да не забравяме, че ние българите сме строги,тъжни и сериозни хора!

Всеки умен знае на къде върви курсът на долара. САЩ са длъжници и правят всичко нужно доларът плавно да пада, за да се обезеняват задълженията им. Това е в дълзгосрочен план. Този каратък санализ е ясен на всеки финансист, но не на този. То и на Орешарски не му беше ясно, че има криза и все повтаряше по телевизията, че няма. Това са малоумници, които са учили в соца и нямат акъл за 5 пари. Дянков е очевидн специалист. До сега не бяхме имали такъв, а все политически излъчени измислени министри. За това и много го плючт, защото няма компетентни, които да разберат какво говори. Може да ви е чудно, но е така. Всички до сега сме били зад стена, не сме виждали какво става по света, не знаем, прости хора са това българите!

Сега е момента да се направи ново превалутиране в долари, защото предвид кризата в европа, най вероятно еврото ще отслабне спрямо долара. Така 7 млн. овце ще бъдат отново изиграни. Всеки народ си заслужава управляващите, чудя се само, възможно ли е да сме толкова кофти народ. А икономиката е много интересна наука. Ако сме на печалба, това се гължи изключително и само на великите икономисти, ако сме на загуба, баси, световна криза е няма виновни, това е световната тенденция. Всъщност кога са виновни икономистите за нещо и какво обуслява огромните им доходи като цяло.