17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В такъв случай защо не го каза по време на брифингите, а го казва сега? Само паника и стрес за "мат'ряла"...

Този ни взема за глупаци

Щаба действа адекватно и смело. Не може всичко да е на 100% когато не е ясно почти нищо. Иначе във форумите е пълно със смелчаци, ама ми се ще да ги видя колкорса смели като им набият тръбата с кислород.

Нали се сещат, че тая работа със "социална дистанция" няма как да стане? Човекът е създаден, за да бъде социален. Вируси, наистима смъртоносни - като чума, шарка и ебола не са го направили асоциален, няма да го направи асоциален и един грип... Разбира се, винаги ще има изоланти - това е новата мода. Вече ще има едно отделно съсловие, което ще живее в изолация, и ще ходи с маски - техен си проблем. За останалата част от човечеството - животът продължава такъв, какъвто винаги е бил: изпълнен с позитивизъм! Един грип НЯМА да ни спре да живеем!

Върнете незабавно нормалните брифинги и коронавирус-новините! Хората едно нещенце имаха и заради някакво си опозиционно циврене, това им беше отнето!

Първи ден без любимеца генерал годжи... ше се напия от мъка. Бойко-о-оооо връщай го бе, дръвник страхлив! Страх те е, ачи шти отнеми известнусста, а? На Гергьовден вместо парад, митинг пред МС в подкрепа на генерал Годжи! Върнете Годжито! Сека сутрин кат прочете колку заразени и умрели има нови и ми става убаво на душата, ачи съм жив и долу-горе здрав. Усмисляши ми динят тоз чувек!

Той беше от съвета, а не от щаба - т.е. не участваше в брифингите;)

Глупости. Макар и сутрин в 8:00 брифингите бяха с огромен рейтинг. Което е може би и истинската причината да бъдат свалени. Начинът, по който стана това, както и идиотските обяснения "post factum", само потвърждават това. Иначе вие си продължвайте с глупостите за неврози и инфодемии - плебса без чалга не може.

Така, така..лека полега се съгласяват с Мангъров...

Много си прав. Щаба никога не е наясно. Затова и мерките бяха от ден до пладне. Крайно време е да свият цирка.

Има нещо много съмнително в наименованието на този вирус! Как другите коронавируси ги прекръстиха на птичи и свински грип, а този си остана корона? Ами като идва от прилеп, редно беше да се казва миши грип! Нещо май не е както трябва!

Да ти го набие слон

членовете на бившия медицински щаб да играят опозиционно! Ама малко закъсняхте, уважаеми! Защо допуснахте да бъдете употребени и ритнати от Върховния тулуп?!

Винаги ще има малки злобни човечета които не могат да мислят сами и чакат нареждания какво да правят. Но те си имат дупки и могат да си се крият цял живот щом им харесва така.

д-р Александър POREDNIA TAPANARODEMIK KOITO PLUE PO SHTABA ?????????? AKO NE BESHE SHTABA SHTIAHTE DA KAJETE NESHTO LAJAT KRIAT NALI TAPAKO KATO I MNOGO TAPACI KATO TEBE ZATOVA SHTABA BESHE IZCHERPATELEN DO LUDOST ZARADI TAKIVA KATO TEBE I NIAKOI MALUMNI CARVULI KAJI ZAHSTO DAVASH IZKAZVANE PO VAPROSA A ? POPULIARNOST LI ? RAZBIRA SE SHTE STANESH PO GOLIAM CARVUL S TOVA KOETO KAZVASH ?

Ясно ч е че има информационен терор и ужасни икономически последици! Ясно, е че ще преживеем някак си лятото с този Вирус, но като дойде есента и зимата ще ни трябва евтин ток и газ (и за изгаряне на труповете). затова още от сега да видим дали руснаците ще подхвърлят по някоя пара и по нещо с кото да се топлим! И дали не трябва да се подготви пускането на консервираните блокове на АЕЦ-а? Ваксина, ако има - след 10 години! Лечение - ако има след 5-10 години! А трябва да се пие, яде и топлим всеки ден!

Скрийте се в дупката ако обичате, че вируса дебне отвсякъде.

Ще се сети народа, че го изиграха, но късно! След месец изолация беше ясно, че няма смисъл да ни заключват и че ще полудеем, но не "много" големи пикове се очакват ... еми нямаше ги и няма и да ги има нито за празник нито за делник!

Иди в Бергамор и обясни всичко това на кмета и хората там и ще видиш какво грипче ще те хване!!!!

Само да отбележим, че и този доктор ще е печеливш, ако има експлозия на болни. :)

Трябваше да кажа: търговец на здраве :)

- Събуждам се тая сутрин: нямам кашлица, нямам хрема, нямам главоболие, нямам температура, нямам болки в мускулите, нямам конюнктивит... Изтръпнах, викам си: "Ужас, имам абсолютно всички симптоми на безсимптомна коронаинфекция".

"Голяма част от мерките носеха такава характеристика, а не на мерки срещу респираторен вирус. В бъдеще ще бъдем по-внимателни към прилагането на такива мерки и ще ги прилагаме, когато има изключителна потребност", добави доц. Спасков. Пак добре, че има останали и разумни хора в тая държава. Не разбирам защо журналистите все още не са разнищили данните от зимния сезон на 2016/2017, които показват ясно изразен пик в смъртността от грип. Тогва размките на около 10 седмици (последните 5 седмици на 2016 и първите 5 седмици на 2017) смъртността е с 4000 (ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ) човека повече от ообичайната за този сезон през предишната и следващата години! Данните на НСИ са общодостъпни и се вижда, че се е стигнало до седмично отклонение от около 1000 смъртни случая във втората седмица на 2017! През втората седмица на 2017 са починали 3189 човека, а през втората седмица на 2018 са починали 2135 (разлика 1054 слъртни случая повече през 2017!). За разлика от сега, тогава никой не въведе такива абсурдни мерки - имаше обявена грипна епидемия в някои области, имаше грипна ваканция и с това приключи всичко. Нямаше КПП-та, нямаше затворени рестоанти, нямаше спрени производства. Нямаше и толкова хора, изгубили работата си. Някой "отговорен фактор" или поне журналист има ли коментар по тези данни?!

Дедо, щом си съгласен с д-р смърт, бегай да се заразиш от ковид-19, но предварително подпиши информиран отказ от болнично и медицинско лечение- да те видим как ще оцелееш при условията на стаден имунитет:)

Видяхме Ви колко сте в час, д-р Симидчиев. Доста повърхностни отговори дадохте на конкретни въпроси, а на този дали пушачите са рискова група отговорихте с категорично да. По цял свят сатистиката показва друго. Струва ми се, че просто ей така си приказвате някакви неща, без дори да сте ги проверили.

Искаме си Генерала и порНОЩаба. :)

Аууу че страшно! Показаха ви пет военни камиона по телевизията и ви стана страшно като си представихте какво може да има в тях.

В България медицината ХУМАНА ли е или нещо друго!!!-Мънгаров иска "сухите съчки" да "изгорят", сякаш той няма да остарее! Този ни успокоява че ще живеем с този вирус и имало повече приказки, отколкото починали!??

И как търгува със здравето?

Съжалявам, че българския народ не вярва, че това е страшна напаст!Повярвахте на малоумниците, които твърдят, че няма такова нещо,защото не го виждат. Какво ще кажете за починалите доктори?И това ли е лъжа! А докумунталния филм за отделенията с Ковид?Генерал Мутафчийски доказа, че е велик професионалист, а завистливото племе се опита да го смачка.Защо? той искаше да ни предпази за да живеем, но това не стига до нивото на опростачените, които бързат да пият и плюскат и да пръскат заразата навсякъде. Явно сме потомци на Тома Неверни и Бог да ни е на помощ!!!

Много избегаха по Великден ,ама нищо особено не се случи.

А ти да не си мислиш, че вируса ще умре от глад като се затвориш за два месеца?

Диванната армия от тулупи отново са в акция.ГАЗ дрОгате!

Аха, значи ваксината ще разреши проблема само ако е задължителна! Дали колко пари ще струва една такава ваксина и не може ли да се джурка някоя за 5-6 чешита грип, тетанус, мененгит и епилепсия?

Това сега е просто параноя! Реално умирялите от него (не броеното) са десетки пъти, ако не стотици пъти-малко от умиращите от други вируси в България. Да обяснят как януари месец предната година са умрели почти 2000 човека повече от януари месец тази година? Цялото е цирк. Следват политиците стаден принцип още от Китай. И правят какво правят другите. А така се подиграват с хората, зомбират и им натякват да се страхуват. Това е унижение. Гледал съм азиатски филми и им съм се чудил на маските. Предполагам носени заради мръсен въздух, че са нагъчкани, на места по 6-8 човека на квадратен метър Още не мога да повярвам, че това с маските става тук. Българинът трябваше да е Тома Неверни и да не вярва какво му говорят. Но явно повечето хора сме страхливци, къде от вирусчето, къде от полицията и затова носят и маските. Какво направиха от хората и какви станаха? И после някои ще се правят на герои.

Инфодемиците са именно тези, които омаловажават контагиозността и вирулентността на причинителя на ковид-19. Въпросът е- къде са данните от лично техните изследвания, с които да докажат тезата си за стадния имунитет и за неговото задължително прилагане в битката с ковид-19? Защо сега се съгласяват с факта, че НЕ МОЖЕ да се изгради траен имунитет и траен имунен отговор на ковид-19, и следователно- е невъзможно да се приложи стадния имунитет? Защо продължават да лъжат хората, да ги подтикват да си мислят, че като падне извънредното положение, и край- давайте да се изпозаразяваме всички взаимно? Този лекар знае ли средната възраст на населението на България, която е 47.5 години и нека той каже персонално за себе си- когато е бил на тази възраст, дали е бил 100% клинично здрав? Колко от днешните ""млади и здрави младежи и деца"" действително са 100% клинично здрави, та да рискуват да се самозаразят с ковид-19 с идеята, че нищо няма да им стане и че това няма да има никакви последствия за здравето им- като фиброза на белите дробове? ВСЕКИ има право на живот- ТОВА е вписано в нашата конституция- т.е. НЕ САМО клинично здравите на 100%, но и онези с по 1 или няколко съпътстващи заболявания, както и лицата с трайна нетрудоспособност- защо ТОВА не се коментира от застъпниците- лекари на стадния имунитет? Защо не коментират фактът, че има И ДРУГ НАЧИНза омаломощаване на вируса и той е карантина на болните с цел незаразяване на който и да е било здрав човек?

Жал ми е за паникьорите. Отнемат им толкова важно за тях изживяване - страха. Това им даваше смисъл на съществуване. Следенето на развитието на вируса, броенето на умрелите, писането на злобни коментари из социалните мрежи, следенето за нарушители,омразата към нестрахуващите се, споделянето на драматични статии за приближаващия Апокалипсис, преклонението пред спасителите на нацията..... Тежка ще бъде депресията за тези хора, когато всичко отмине.

След като твърдят, че едва 29% придобиват имунитет, то е под съмнение дали ваксина ще постигне по-голям резултат. Тоест ефективността и може да е тези 29%. Затова и грипове има все нови и не се изгражда такъв имунитет.

Статистиката казва, че за предходния сезон у нас са пукнали 4000 човека от обикновен грип и усложненията вследствие на него. От този нов грип ще пукнат около 100 човека. Прави си сама изводите. Аз съжалявам, че има толкова психясали като теб, които са се заразили с коронапсихоза.

А-а-а-аааааааааа, страхувате ли ме г-н Някой, страхувате ли ме?

си беше един глобален експеримент на властимащите за ограничаване на правата и либерализма. Сега за следващия път ще знаят вече как да действат по-прикрито и незабележимо, докато смачкат раята

Ева, "от днес планините работят";) - работи и ти върху подобряване на имунитета си! Господ помага, но в кошара не вкарва! Ако не се погрижиш сама за здравето си , и "великият професионалист" и генерал Мутафчийски няма как да ти помогне! Успех и по-малко страх!

За тях няма да отмине, защото чакат ваксина. Ще си стоят заключени и ще си живуркат спокойно. От глупостта не може да се избяга за съжаление, както и от вирусите.

Ти нали не си паникьор- какво правиш - защо не отидеш в инфекциозното, да се заразиш с ковид-19, да оцелееш без последствия за организма ти и чак тогава да мрънкаш- какво искате, бе- ковид-19 си е някакво елементарно грипче- на, надживях го без никакви проблеми? Или въпросът е да пишеш глупотевини, защото никога не си имал досег с вируси/ бактерии, това не е професията ти и си нямаш елементарно понятие от тях?

Аз за себе си реших, че както лекарите- застъпници на стадния имунитет се отнасят подигравателно и цинично с живота на възрастните хора, така пък аз сега ще се отнасям подигравателно и цинично с тях. От тук нататък на всеки лекар - застъпник на стадния имунитет, на възраст над 50 години ще му казвам подигравателно в очите- алоо- суха пръчко, бягай да мре888ш- светът няма нужда от теб, ти си потребител на държавния бюджет и си в тежест на нетните му донори като мен... Само да ми дойде такъв в кантората ми....

Ами ако раята си въобразява, че и се е разминало....много се заблуждава. Това, което се отменя сега , ще влезне в новият закон за извънредното положение. И всичко, дето го имаше сега, ще влезне в тоя закон. Така че експериментът не е свършил, той продължава под друга форма!

Естествено че няма да умре! След като има, умници като ТЕБ да го "ХРАНЯТ".Всички се възхищават на постиженията на Германия ,забравяики удобно за изключителната им дисциплина.

Айде стига с тази простотия, която я пишеш от няколко дни вече! Защо трябва някой насила да ходи по отделенията и да се заразява?! Досега така ли правеше ти лично, когато имаше епидемии от грип или имаше едно на ум и не се вреше в тълпите? Защо сега да е различно - казаха ти и ти натъртиха няколко пъти: физическа дистанция, хигиена и дезинфекция, усилване на собственият ти имунитет, грижа за собственото си здраве! Това са ти мерките - разумните! Ако искаш повече мерки - направи си ги сам: стой си в къщи до второ пришествие и не мърдай оттам! Дано издържиш!

А за безхаберниците имаш ли нещо да добавиш? За тези, на които ще го прекарат леко и не им пука дали ще заразят някой, който после ще умре.

Оцелял съм от доста грипове с много повече жертви от този. Когато му дойде времето на човек си заминава, независимо дали иска или не. Ако си мислиш, че като се скриеш за два-три месеца всичко ще отмине, жестоко се лъжеш. Ама явно толкова ти е акъла.