Хаос в София, изоставят чували с бюлетини

Хаос настана пред Общинските избирателни комисии (ОИК) в София и други градове. "Мафия", скандираха членове на СИК в столицата, които с часове чакат на опашки, за да предадат протоколите и бюлетините от вота. Част от тях си тръгнаха. От ОИК се оправдаха с технически грешки на СИК.

Обратно в новината

Коментари - Хаос в София, изоставят чували с бюлетини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе като че такава бъркотия не е имало досега...всеки втори протокол объркан, "зарязани" чували, часове чакане с мръзнене, технически грешки...и припадащи....хаос... абе къде са управниците??? как така да са "забравили" да създадат ред и в това? или точно това е модела на изборите? вероятно са били заети за да "празнуват"??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Г-ЖО Марина Белчева !!! Въпреки ,че ни бяха натресли от 7 члена 5 който не сме ходили до сега нашата комисия МИНА С ТРИ ВЕРНИ ПРОТОКОЛА ЗА 20 МИН ,НО СЛЕД 14 ЧАСОВО ЧАКАНЕ ЗА РЕД !!!Мислите ли че вината е само в СИК ??Защо никой не казва ,че поне три пъти от 02 до 05,30часа на 23 ти компютърната програма на ЦИК забиваше и не работеше за около половин час мин всеки път???Защо нямаше никаква организация вътре в самата зала като например няколко човека да организират и обяснят каква е ситуацията към момента ???А ми ни набутаха вътре около 3000 човека и оправяйте се !!И Тези кроасани ....Достатъчно вода имаше чак към 06 часа на 24 ти !!Кроасаните се появяваха по 2 е кашончета на час :))за около вече станалите 3500 души !!!И ред други неща мога да разкажа още ...Как не ви е срам вие и прецедателката на Цик да си миете ръцете с СИК???Смешни сте !!!И това ще го разберете на балотажа !!Въпреки че тогава ще е много по лека ситуацията !!

Аз се чудя и се мая тези всички протоколи не могат ли да се изпращат по интернет с някаква парола например.Какви са тези хартии какво е това чудо. А може би е по -удобно за фалшификации.

одма ти казвам- защото нямат повечето компютърна грамотност, не мога да разбера ,защо не въведат електронното гласуване, та поне да не се трепем да ходим в дебилни СИК, а за тези дето не могат- да си остане хартиеният носител.......ма не щат -щото младите веднага ще ги отебат и ще си гласуват електронно , а резултата е непредвидим

И аз съм с две ръце за интернет гласуването !!!Стига са се подигравали с нас !!

Свалям Ви шапка ! Хайде да го направим !!! ( И съм сигурен, че и млади и стари, и мъже и жени, ще дадат Истинния Глас Народен . ) ---- ... Два-три часа работа трябват на вашите наистина-Експерти да подготвят необходимата ИТ платформа, нали Дир.бг ?! )

Да се публикуват данните от всичките секционни избирателни комисии и да видим има ли разлика от изброените и после преданите в областните и ЦИК!

Каквато бе организацията на изборите , такова е и управлението на държавата ни от мутрити! Като винаги замазват положението и ще има други виновни! Затова мафията Герб да се махне от властта!

КАСИРАНЕ! ИЗБОРИТЕ СА НЕВАЛИДНИ! КАСИРАНЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА! ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ НОВИТЕ РЕЗУЛТАТИ! КУНЕВА - 51% Калфата - 3% Плевела - 0%

губят ти се 46% тях за кого ги гласиш?

Хаосът беше нарочно създаден, за да има време да бъде подменен вота на нормалните,мислещи българи!

И аз съм с две ръце за интернет гласуването !!!Стига са се подигравали с нас !!

link Много си прав Мислещ след това на което бях свидетел и участник !!!

Здравейте, Пише Ви жив свидетел на положението в зала Универсиада на 23-24.10 2011 - член на СИК от район Средец. Близо до мен беше секретарката на доколкото разбрах 7-ма СИК - от Район Изгрев. Тя цяла нощ се оплакваше, че председателят им ги е зарязал и си е отишъл в къщи с оригиналните изборни протоколи, като им е оставил чувалите с останалите изборни книжа... Когато се оплаквала на официалните лица полиция или членове на ОИК /общинска избирателна комисия/ - първата им реакция била, че ще го издирят с полиция и ще плати сериозна глоба, но след като им казвала на коя политическа сила е представител ПП ГЕРБ , си подвивали опашката и нищо не правели. Така се фалшифицират избори!!!

И ти след такива изказвания , казваш че си още жив!

Когато преди седмица Станишев заяви,че са подготвени чували със подправени бюлетини не вярвах,но сега след въведения от управляващите хаос повярвах. Именно тук,пред залата се сменяха бюлетините. Така,че не може да се говори за победа на ГЕРБ.Изборите бяха фалшифицирани!

Едно ще кажа в резюме: ТОТАЛНО МАНИПУЛИРАНИ ИЗБОРИ ОТ ГРОБ!!! За мен - вотът е невалиден!!! Ето как узакониха за секунди предаването на печат и протоколи за секунди:РЕШЕНИЕ 1339ПВР/МИ София, 24.10.2011

От 1989 г. съм член и да ви кажа такъв хаос не е имало", оплака се Валентина Керанова пред bTV ми то и ББ не сме имали ...))).

Повтарят се събития от преди 20 години. Спомнете си описанието на президент Желев за първите избори. Инфлация, безработица, назначаване на президент...следват служебно правителство банки без пари глад и СИК. Добре че младите не учат..да траят.

Идва протокола - грешен. Човека висял 5 часа на студа - не може да гледа от умора. От ОИК му казват - "грешен ти е протокола. Ако искаш дай да го оправим набързо, че да си ходиш." "Казвайте, какво трябва." "Ами ето тука пишем така, там слагаме това, тук махаме толкова и готово". Човека оправя протокола да е 'правилен' и така става тя.

Айде пак Герб са ви виновни. Какви сте манипулативни мишки...

Пенчо бре - чети! Ако искаш да знаеш какво става - загаси телевизора!

Хаоса е планиран !!!В мътна вода риба лесно се лови. - гербаджиите са подготвили тази простотия за да могат да манипулират резултатите!!

идея си нямаш колко си в 10-ката! Нямам какво повече да кажа... ;(

+1

На миналите местни в София-Прозрачни бюлетини=победа за ГЕРБ 2011-Планиран хаос за да НЕ Могат да гласуват всички желаещи !!!?? Близо ГЕРБ са на власт Над 2 години,ако едни избори Провалиха, КАК да управляват Президентство,Държава и Общини??!! Некадърно ,Корумпирано и като Нагли Мутри ! ГЕРБ са Опасност за крехката ни демокрация! Спрете ги!

Честито да ви е....ИЗБОРИТЕ МИНАХА ГЕРБ ЩЕ ГУШКАТ ЕВРОФОНДОВЕ това е достатъчно.

Ако това е европейско и модерно, ако това е Европа, не благодаря.

И какво обвинявате ГЕРБ? При всички избори едни и същи хора са в тези комисии, но само сега има проблем.

напротив , в комисиите бяха по 3-4 представителите на ГЕРБ

Пенчо, Пенчооо, пак се изказваш неподготвен! Комисиите просто бяха подменени. Както и всичко останало в държавата. Ама ти не четеш и от къде да ги знаеш тия работи?

Като не си запознат,не коментирай.Аз съм член на сик и в нашата комисия само трима бяха с опит,останалите за първи път и незнаеха какво да правят.

Веднъж да ви накарат да поработите извънредно и почвате да се оплаквате. Някой имал пристъп, друга жена с инфаркт. Като знае, че не е добре здравословно какво дири там?

Прави ли ви впечатление, че няма никаква информация за динамиката на резултатите от преброяването. Друг път непрекъснато излизат данни при колко преброени бюлетини какъв е резултата, а сега - нищо. Целите избори приличат на добре организиран хаос.

Е данните, които им "трябваха", ги казаха снощи - Фандъка остава кмет, а колко са бюлетините и дали са преброени, тях не ги вълнува, важното е че Плевела и Калфата са на балотаж, както говорят по телевизора от един месец, и че Плевела спечели балотажа, опа, това май не биваше да ви го казваме още...

ВЧЕРА МИ БЕ ОТНЕТО КОНСТИТУЦИОННТО ПРАВО ДА ГЛАСУВАМ......СЛЕД ТРИ НЕУСПЕШНИ ОПИТА(13:15; 17:55 и 20:10 часа).......В 20:15 часа ПОЛИЦАЙТЕ МИ ЗАТРЪШНАХА ВРАТАТА НА 125-ТО УЧИЛИЩЕ В ЖК. МЛАДОСТ1 СОФИЯ...Въпреки че на входа не бях само аз желаещия да гласувма

Следвищия път се курдисваш там от сутринта

за какво са им тея чували те са грешните правилните чували дойдоха отдавна :)

Чувалите стоят непреброени, а изборите вече са приключили Странно нали ??

Коментиращ, Вие самият/а колко пъти сте участували в работа на СИК? Явно нито веднъж. Чувалите се носят в случай, че се НАЛОЖИ повторно преброяване. Иначе бюлетините се броят след приключване на изборния ден, а резултатите се нанасят в подписан от цялата комисия протокол, в присъствието на застъпници, наблюдатели, пълномощници и прочее. Не приказвайте като не сте наясно.

Ама наистина, защо в такъв случай се мъкнат всичките тези чували? И какъв е този вой, ами бюлетините вече са преброени и всички са се подписали, останалото е лесно...

Показахме нагледно, че ни е далеч и до арабските държаваи по демокрация.

ТЕЗИ ГЕРБЕРСКИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ЕДНИ ИЗБОРИ ДА ОРГАНИЗИРАТ , А КАМО ЛИ ДА РЕШАТ НЯКАКЪВ ДЪРЖАВЕН ПРОБЛЕМ. Ужасен се от бездарието и некадърността на тези отрепки. Тези ли негодници и безделници ще продължават да се у пражняват върху нас още 2 години !!! УЖАС !!!! ДА ГИ ИЗМЕТЕМ !!!

Все още не са обработени гласовете, но още от вчера се знаят резултатите. Странно, нали.

Чудно, защо няма коментари? Реакцията ли не ги допуска или на хората вече не им пука в този политически герберски ужас

Много лаете,ама само по форумите.Само празни приказки,нищо повече!!!!!!!!!!!

Когато полицията е повече от гласуващите, нещата не са на добре. Пред зала Универсиада има повече полицаи, отколкото хора от комисии. Медии не се допускат, снимането е забранено, това е обезпокоително.

Открий разликите (и си оправи грешките): "Някои разказват, че са били държани в училищата, където се е гласувало до 3 часа през нощта" или "Някои разказват, че са били държани в училищата, където се е гласувало, до 3 часа през нощта"

Излиза ,че се е гласувало до 3 часа през нощта. Журналистът е написал всичко точно

Само дето не се е гласувало до 3 ч. през нощта, а са ги държали дотогава в училищата.

Ами като всичко в държавата-назначават неграмотни наши хора или пенсионирани милиционери на всички нива. И после .......... що така стана?

Новото гласуване ще е до 3 часа през нощта-ще има бонус -уиски с печени бадеми за всеки гласоподавател. За неделя ще знам ,но да пишат къде ,за да се пререгистрирам.

СМС от ЦИК към Цецо Апартаменто: Кажи какъв резултат от изборите искаш, и ние ще намерим подходящата формула за изчисление.

по добре отЛибия революционерите да дойдат

От всичко, което чувам, разбирам отново и отново: адски много българи са нискоинтелигентни и недообразовани. Така се получава от свръхамбиции всеки да е грамотен, накрая малко са грамотни. Защото грамотността не е да прочетеш заглавието на вестник Дума, а да рзбереш какво четеш и да реагираш. Българите са на ниво заглавието на 'Дума'. Бойкоооо, дали те разбират какво правиш? Жална им майка на твзи ограничени същества! Изтървани 2-3 поколения.

Интересно, ти би трябвало да си от 4-то поколение, това на цар Тиква и неговия антураж.

Не съм гласувал и не съм имал такова намерение.Приемам критика.Но това което се случва в изборния ден е пълна пародия.Такова нещо може да се случи единствено циганско турската държава България.ЦИК ли там и разни други олигофрени незабавно да се разпуснат .Изборите да бъдат касирани и да бъдат насрочени нови такива с напълно обновен състав.Тоя дирек Огонцьова ли е Неганцова до кога ще се подвизава по подиумите?Вижте каква "снага" направи покраи толкова много избори.Да се прекрати каненето на разни префърцунени политолози по ТВ.Който няма средно образование без право на глас!Съберете личните карти на бабите си и на дядовците си и в деня на изборите ги заключете.Те ли ще решават вашето бъдеще?

Само дето повечето баби и дядовци са с по-високо от средно образование. Или най-малко половината от тях.

А в какво се изразяват тези корекции на грешните протоколи? Корекции или откровено подправяне?

Как в какво се изразява? Имаш разлика между гласували по списъци, които са сигурно 50%, и брой бюлетини 40%, т.е. има унищожени гласове, загубени. Затова ще броят пак, ще нагласят, ще добавят от "верните" бюлетини, да натаманат работата..

Какъв хаос, бе господа? Всичко върви по план! Това, че докато министъра на вътрешните работи се занимава с избори, тази сутрин посред бял ден маскирани бандити с маски на лицата, облечени в черно и въоръжени с пистолети обраха златарския магазин в РУМ-а на Младост 2 в София е дребен инцидент, който може и да не излезе в средствата за информация.

Забележете - във видеото на БТВ пред Универсиада. От 20 години за ПЪРВИ ПЪТ на избори не се допускат медиите в Универсиада! Ако обаче потърсите, ще намерите видео на БГНЕС, които някак са се промъкнали и ще чуете как чакащите представители на секционни комисии скандират "МАФИЯ"!

София я нагласиха. То е ясно. Очаквах 50-60% избирателна активност, а отчитат

Касиране или посиране,при вас?Какво ме интересувате?Ядохте дървото,сега си трайте,за да не го ядете отново!

не е вярно, има три имена и егн

Има три имена и адрес - ЕГН и номер на личната карта се пишат в момента на гласуването

измамни избори, нашият вжт е подменен с фалшиви бюлетини

ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ !!!

Съгласен съм! Има ли други, които са "за"?

Хаос, нарушения и припаднали пред Общинската комисия link

Позволете да се присъединя към Искането за Касиране на тези "избори" !

кой допусна това безобразие явно и цик и цветнов игряьт заедно защо няма балотаж в софия след като гласувахве против фъндякова манипулирани избори

Господа, цитирам, от 19 век е: Слугиня: - Господарке, един див човек напира да влезе в къщата! Господарката: - Не див, а юродив! Свят, значи. Вкарай го през задния вход в кухнята и му дай да яде.

Това сгрешено, онова сгрешено, то излиза, че целите избори са пълен провал. Но както винаги само от ГЕРБ са прави. Чудя се дали повечето от членовете на ОИК, СИК, ЦИК, КВИК, МИК и БИК, не са случайно членове на ГЕРБ? И щом хората от въпросните комисии са с мизерно заплащане, тогава веднага възниква въпроса, дали те са лесно подкупни и може ли да се манипулират изборите?

Конституционният съд не установява противоконституционност на чл. 23, ал. 2 ИК. " За информация ЖЕЛАНИЯТ БАЛАНС се поддържа от председател на ЦИК от ГЕРБ и секретар на ЦИК Севинч Солакова - ДПС !!!! Честито на всички!!!

Щом и председатела на ЦИК е от ГЕРБ, значи няма какво да се коментира повече.