Китай отмени закон за солта, въведен през 7 век пр. н. е.

В Китай решиха да отменят държавния контрол върху цената на солта, който е в сила от около 7 век пр. н. е., съобщи държавният комитет по развитието и реформите.

Обратно в новината

Коментари - Китай отмени закон за солта, въведен през 7 век пр. н. е. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

някога солта е била основната " валута" за размяна.... от солта произлиза думата-селари - заплата.... световната банка е престъпна организация

Ми не е лошо някои закони да останат и през вековете - Помислете, ако Крумовите закони бяха в сила, сега щахме да имаме много едноръки цигани и никакви крадци....

е на това му се казва постояност :-)

в центъра на Пекин главозамайващ дворец за култура. А техни млади цигулари и пианисти навсякъде по първи места. А видяхте ли техният космически център, едва ли там лошо ядене... стига глупости, защото младежи почват да вярват на лъжите ви.

Пекин е един от най-замърсените градове на света, въздухът е ужасен. Същото се отнася и за други китайски мегаполиси. Но важното е, че след като Западът отвори Светът за "обикновените" хора вие имате избор. Кеф ви ЩАТИТЕ, кеф ви ЕВРОПА, кеф ви Русия, кеф ви Китай,..., навсякъде може да кандидатствате за студиране, за работа, за туризъм,...

Облагането на солта с данък е един от най древните данъци. Фиксиран без значение какви са приходите на човек. Дори английската империя го прилага в Индия като ефективен метод за събиране на данъци от населението. Всеки има нужда от сол без значение дали пуши, пие, яде или не яде месо и т.н.

В България още не е отменен закона на Симеон за крадците, но какво от това.

И докато в Америка забраняват солта, в Китай я правят по-достъпна! Коя страна е по-нормална?

Тъпчо, ти виждал ли си с какво се хранят китайците и с какво хипопотамите от САЩ? Естествено че не си!

Pesh0

Аз съм виждал с какво се гранят ... макар и отделни личности . Искаш ли да спорим ? Или да се обадяна слона ?

Много ясно, че китайците се хранят по-здравословно от американците!

Здравословно. Плъхове, котки, кучета, врабчета.

хилядолетна цивилизация, култура, империя и т.н. се превърна в днешен атеистичен, комунистическо-капиталистически, уродлив и какво ли не, нямам думи да го опиша - Китай. Нищо общо с хармонията от онова време. Не оправдавам и жестоките интереси на западния свят и Япония още преди комунистите, но все пак е тъжно да гледаш втрещените стада от 1 млрд животни днес и да им се хилиш, радваш и викаш: бравоооо, бачкайте повече, за да си изживеем мИчтата за средна класа еди си къде по света. А легендите за хубав живот там са си просто легенди, десетки милиони китайци живеят в западния свят, освен 200-300 милиона в големите градове, 1 млрд роби блъскат в отровни фабрики из провинцията и сбират парици за мафията да им даде магазинче в гнилия запад.

Комунизмът е бъдещето, особено за партийните лидери. :)

Ееееее, очаквах изказването ти да е още по-олигофренско! Ти Китай къде си го виждал, на политическата карта на Света ли?

Направо си е за Гинес.

Путин е виновен!

до 10 - 20 години и после кво ще мучите???

щом са решили да отменят този закон, значи са тръгнали по наклонената плоскост; можеха да изчакат с такава революционна мярка още някой-друг век - времето щеше да покаже жизнеността му

Да им имам и законите. В САЩ, законите се управляват много по-гъвкаво. Според нуждите на демокрацията, а не като путлераски китай. С указ.

понякога според нуждите на Хитлери Клинтън. Не я осъдиха, няма и да я осъдят. Срещу мъжът и обаче има 3 осъдителни присъди за сексуален тормоз. Ама няма да е за дълго. Тя сега Хитлери като стане президент и ще фиксне и тея закони, да може мъжът и да е б е на воля.

ТОЧКАТА ( нерегистриран ) 09.10.2016 20:15 МАМКА МУУУУ....Преди 100 години се смаях на инфо,че БРИТАНИЯ е отменила закон на 500години.....ИДИОТИ...500 г ,без да променят??????След 100 години се запитах ---какво е ЗАКОН/какво регулира ,какви ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА/....Оказа се ,че ОБЩЕСТВОТО е коренно различна структура от ВРЕМЕННИЯ ЧАСТЕН ИНТЕРЕС.....Човешките отношения и принципи на поведение/за запазване на човешкия род/са уникални и НЕПРОМЕНИМИ.......Да хванеш това и да ,, създадеш,, ЗАКОН/както във физиката/ е нещо УНИКАЛНО....Изумителна логика,знание,интуиция,цивилизация......КИТАЙ-тогава/5 000 Г ОПИТ И ТРАДИЦИЯ/....Да го отмениш СЕГА....КОФТИ МАЙНА.

Когато Китай отменя закон и Боговете мълчат.

Много народ ,бе , много пикаят! Да изкарат някой кяр от това......

прибързали са!

Нищо не казахте за цената на чая, другари. Притеснен съм.

Те т'ва ме утрепа. 7 век пр.н.е. тъкмо Рим е прохождал. В тия времена една вълчица е кърмила едни момци. Обаче на другия край на света закони са мъдрили вече. Чудя се само закона за ориза откога им е...

И разни държавички на 240 години заплашват такива, дето имат закони на по 2700 години ?

Скоро ще ви вземат Сибир, и ще видим кого ще хвалите тогава, другарко.

Продължителността на съществуване не гарантира качество на творенията.

1300 години България, 2600 години Китай...

9900 години Тракия....

Pesh0

ъ

И това ви радва защо, русофили?

Pesh0

Няма такъв закон ... Дори Атина и Спарта , ги е нямало по това време . Закон Съвременник на египетските пирамиди . Аз не бих го махнал ,от уважение . даже и вече да е грешен.

Уважението бе преди 2700 години....Сега е друго.

има-нема три хиляди години и си сменят законите, непостоянна работа са тия китайци

Абе не е, като нашия ЗДП, дето го сменят по два пъти в година или, като КТ, който всеки месец го подменят. Човек вече не знае, на червено минава ли се или не, и по трудов договор ли се цани на работа или като роб!

От мене много ++++++++++++++++, развесели ме.

Ти глей, батка, че законът е от седми век преди Христа!!! Къде сме тръгнали да се мериме па ние, дето и кламерите си внасяме?! Слеп ли си, че наште умници през 5 минути сменят и барат законите насекъде както си искат? Тие там ше съ опраат - ние с теб, ние да му мислим, гърбина да ни е яка доживот, батка!!!

Недей да се кахъриш. Една страна между Канада и Мексико има закони само от 200 г пък е най богата и развита.

Най-равита е спорно с оглед на някои европейски държави, за богата също е спорно, щото печатат парите от въздуха и дълговете им са десетки трилиони. Недей гледа филмите и сериалите дето показват огромните апартаменти и големите магистрали. Апартамент като този от Приятели струва няколкостоних хиляди на месец в реалния свят.

Подкрепям вашето изказване напълно и мисля като Вас. На фона на това репликата и изискването да се "Спазва Закона" звучи накак абсурдно.. кой закон и на/за кого??.. за този който се облагодетелства е добре, но това не е основната част от обществото, а само малка група от него... най-богатите!!! Ето как се получава безумното класово неравенство!

МАМКА МУУУУ....Преди 100 години се смаях на инфо,че БРИТАНИЯ е отменила закон на 500години.....ИДИОТИ...500 г ,без да променят??????След 100 години се запитах ---какво е ЗАКОН/какво регулира ,какви ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА/....Оказа се ,че ОБЩЕСТВОТО е коренно различна структура от ВРЕМЕННИЯ ЧАСТЕН ИНТЕРЕС.....Човешките отношения и принципи на поведение/за запазване на човешкия род/са уникални и НЕПРОМЕНИМИ.......Да хванеш това и да ,, създадеш,, ЗАКОН/както във физиката/ е нещо УНИКАЛНО....Изумителна логика,знание,интуиция,цивилизация......КИТАЙ-тогава/5 000 Г ОПИТ И ТРАДИЦИЯ/....Да го отмениш СЕГА....КОФТИ МАЙНА.

Айде, и Китай тръгна на зле! Нещо, оцеляло 28 века, не се пипа, само се гледа!

само китайска сол още не сме яли,май и това ще стане

как да не сме, хималайската сол е във всеки магазин

айде да не бъркаме пакистан с китай друже:)))))))))

Това по магазините сол ли е или продукт за солене?

питай тунизийците,те ни я доставят

xakepxakep

И аз тъкмо се чудех има ли менте сол? Ако някой знае, да каже.