Серия взривове пред офис на китайската компартия (снимки)

Един човек е загинал, а осем са ранени при серия малки взривове пред сградата на комитета на Комунистическата партия на Китай в град Тайюен, провинция Шанси. Атентатът става дни след терористичния акт на пекинския площад "Тянанмън".

Обратно в новината

Коментари - Серия взривове пред офис на китайската компартия (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И китайците имат проблеми с мюс'лманите. Ислямът, като религия масово свързана с атентати и тероризъм, трвбва да бъде забранена в целия свят. Законът в Европа да преследва за принадлежност към исляма. А в Китай работата е друга. Там тероризмът има едно име ЦРУ. САЩ хем не искат да си плащат дълговете към Китай, хем са алчни за китайските ресурси. А САЩ са световноизвестни крадци на ресурси.

Ох, там като падне комунизмът не ми се мисли какъв преход ще е!

Китай са си свършили прехода на 80%. Имат свободна пазарна икономика, имат свобода на частната инициатива, имат и частна собственост върху средствата за производство. Останало им е да допуснат свобода на словото и многопартийна политическа система. Вие сте млади и не помните, но Т.Живков бе впечатлен от китайският модел на развитие, но разни Лукановци, Балевци със съветска помощ го "убедиха ", че китайския опит е неприложим у нас. Т.е. нямаше как да крадат.

Делян

Аз помня много добре партизанската физиономия на другарят Живков, но по темата ЕС все още не е признал китайската икономика за пазарна така че спокойно може да приемем че икономиката им неструва и пукната пара..... Това че е голяма и много хора се възхищават не означава абсолютно нищо. Първото и най-важното нещо да имаш развита икономика е да имаш свободна политическа система която китайците нямат.....

В Китай няма комунистическа икономика. Но, вярвай, че и в Китай ще доживееш да видиш многопартийна политическа система. И в С.Корея, и в Куба, също. Защото никое общество не е останало в застой.

Многопартийна система казваш? Като в Сингапур ли имаш впредвид? Или като в Япония? Я Гугълни да видиш колко партии са управлявали в Сингапур и Япония през последните 70 години! А може би Китай и Куба ще искат да последват примера на Съветския съюз и демокрацията на Елцин? Или пък примера на Египет или Ирак например?

От изброените държави, коя е близка географски и истирически с България

Твърдиш че владееш английския! Да речем че е така! Я прочети този откъс тогава и помисли по въпроса:"On the Dulles' ability to overthrow regimes in Iran and Guatemala but not in Cuba or Vietnam They were able to succeed [at regime change] in Iran and Guatemala because those were democratic societies, they were open societies. They had free press; there were all kinds of independent organizations; there were professional groups; there were labor unions; there were student groups; there were religious organizations. When you have an open society, it's very easy for covert operatives to penetrate that society and corrupt it. Actually, one of the people who happened to be in Guatemala at the time of the coup there was the young Argentine physician Che Guevara. Later on, Che Guevara made his way to Mexico and met Fidel Castro. Castro asked him, "What happened in Guatemala?" He was fascinated; they spent long hours talking about it, and Che Guevara reported to him ... "The CIA was able to succeed because this was an open society." It was at that moment that they decided, "If we take over in Cuba, we can't allow democracy. We have to have a dictatorship. No free press, no independent organizations, because otherwise the CIA will come in and overthrow us." In fact, Castro made a speech after taking power with [Guatemalan President Jacobo] rbenz sitting right next to him and said, "Cuba will not be like Guatemala."

Отново повтарям тезата си - нелепо е да се образоваш с Google. За всеки интелигентен човек това е помагало а не библия. Този цитат, имаш ли идея от кого е, какъв е този човек - политик, журналист, фермер, рибар ...? На какво основание ми го навираш в очите? Ти го приемаш за чиста монета и за нещо стойностно, но има много други коментари с различни изводи. Тях какво ги правим? И, между другото, от къде е този откъс?

"Това е втори атентат в последните дни и това засилва притеснения на правителството за стабилност, коментира Ройтерс. Това се обяснява с разширяващата се пропаст между богатите и бедните и нарастващия гняв към корупцията и проблемите на околната среда. " Та значи като удариха близнаците в Ню Йорк, гръмнаха бомбите в Лондон и Мадрид .. това си е чиста проба тероризъм .. а като гръмнат бомби в Китай това е ..проблемите с корупцията..околната среда... ! Ама не им е удобен Китай, хем комунистическа държава хем първи по икономически темпове на развитие!

Имам лошото чувство, че болшенството българи са необразовани, идеологизирани телета. Щом могат да пишат коментари, като от масата на селска кръчма. САЩ виновни, Сорос плащал ...... Много селски идиоти пишат тук! На китайската опозиция, на румънските учители , на гръцките работници, на българските студенти, на затворническата охрана, на полицията, на животновъдите и земеделците, на лекарите в България им плащали Сорос и САЩ ли им плащат? Има ли в историята общество, в което да няма другомислие? Нали ако няма различно мислещи хора, щяхме да живеем в първобитнообщинният строй!

Я се пообразовай.. научи английски и след това Гугълни: How Two Brothers Waged A 'Secret World War' Прочети го внимателно това интервю и тогава си направи изводите!

В google се правят бързи справки, но ако си се образовал с google голяма грешка си допуснал. Има неща, които се наричат КНИГИ. Пробвай с тях, може (?) да научил нещо от тях. Между другото, какво четеш в момента? Аз чета "Изповедта на една луда балканска глава " от К.Андреев.

Сега ми стана смешно, че имаш претенции за англоговорящ, а едва ли ще можеш да преведеш "бисера " си " ГУГЪЛНИ " на един англичанин.

Сорос а Дьорд Шварц ама все тая а теле си ти и то голямо

Фондацията е с име "Сорос ". Не теле, а говедо.

Интересно, защо поредицата зверски стрелби в САЩ винаги са на самотни неуравновесени хора, а всеки взрив в Китай е заради корупция, и т.н. лоши качества на системата. Въпросът е риторичен, само подчертавам слугинството на медиите към световната върхушка богаташи.

Съобразно Данни от Добри Приятели - нещото наскоро на Тянанмън Не Е случайно, И ! - Е Нещо. ----- Считам че за Нас-Всички Българ(к)ите Е Важно : А. Нашите сънародници/чки там да Са ОК. Б. 'Нашата' GreatWall story - да Не Ни набута И тя.

Така правят в комунистически Китай, а в "капиталистическа" БГ ... абе, нямам думи...

Ще ги взривяват хамериканците място не могат да си намерят че Турция купува ракети от тях

Американци са решили да си решът проблема със заемите от Китай. Мирише не "азиятска пролет" та се нетрае. Ма тук ще гризнат дървото. Няма как да се пребориш с комуняги. (Тук 150 дни се боря с жалко подобие на китайски-комунизъм и скро ще му се види края). Сега 2-3 хил. смъртни присъди по бърза процедура и нещата си идват на мястото.

И на САЩ няма да им се размине. Вече са поели към разпад на 50 малки и предварително банкрутирали щатчета.

Да, чакай, чакай си ти САЩ да банкрутират! По-скоро ще си изчакаш чакалките.....

Интелигентни са китайците!!! Знаят че разпределението на влияние и блага,вече е на база тероризъм-антитероризъм.... До сега нямаха начин да се бъркат в играта като заинтересована странна!!! Но ето,още няколко такива случаи и ще трябва и те да си``защитят``обществото и живота на гражданите нали??? Време е някои да почнат,обилно да се потят.Китай е тук!!! Парче от питата моля...........

Щот китайците не са си отворили границите и задниците като едни други, ей затва!

Едни други ще изпреварят всичките ;)

По целия свят а сега даже и Китай ,която дълги години бе комунистическа не ги харесват,защото разбраха че водят до разруха даже ги бомбят!!А тука сме им изписали вежди!!

Щом е било пред Комундилската партия лошо нема

Радвам се, че тъпите чалми посягат на единствената останала свястна държава в света, която няма лиже г.зове на Хелзински комитети и пр. малоумни организации, а ще си защити интереса и ще има сеч! Давайте, китайци! Надеждата за спасение на света е във вас!

Не е трябвало пред офиса на комунистите да убиват невинни хора ,макар че са много ,а вътре в офиса!! Е така се прави ,не като нас мирни протести!!

Интересно когато са раздавали сиво вещество ти къде си бил? Може би си се кланял пред снимка на Хитлер?

Виждам че когато са раздавали сиво вещество мнооого като теб в тази държава не са си взели, личи по положението в което се намираме!!

"показват задимения широко булевард" Да не сте си назначили някой "бежанец" за редактор?

Няма да се размине и на мужикия: "Рамзан Кадыров открыл в Чечне памятник женщинам, сопротивлявшимся армии генерала Ермолова и утонувшим вместе со своими конвоирами. Полководец, покоривший Кавказ, окончательно закрепился в чеченской истории как изверг, а жены и дочери тех, кого Алексей Петрович величал 'главнейшими из разбойников', героинями".

САЩ вече са поели към разпад на много малки и смешни щатчета. Които вече са фалирали ...

недорогой мой жидочек

Да очакваме "2 млн. души вдигнали възстание, което било потушено от дежурната охрана." :P

Дано не стане демокрация в Китай, че тогавав лошо за целия свят.

В Китай тепърва ще има много сътресения.

деер

Ами като допуснаха толкова много евреи да им гарантират разрастването на бизнеса!!!!

По-скоро измъкнаха Китай от крайна бедност!

остава и там да почне някоя галимация и 10-тина милиона китайски бежанци ще са ни тамам!:)))

А ми ако Китай си поиска парите си, срещу американските ценни книжа, по решение на Политбюрото на ККП? Няма ли подБУДИТЕЛИТЕ на ислямистите да се "охапят отзад"?

Е на това му се казва - "да си прегризеш краката".

по-скоро - тъп пророк няма ако - това никога няма да се случи щото ако уса си изтегли инвестициите от китай чинетата отиват на село да гледат ориз ;)