Арести в Китай в навечерието на трагична годишнина

Арестувана е видна китайска журналистка, известна с критиките срещу правителството. Арестуван е и известен правозащитник.

Обратно в новината

Коментари - Арести в Китай в навечерието на трагична годишнина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално е за неандерталския комунизъм. Трябва да признаем все пак, че след '89-та вече няма комунистическо мракобесие, а само руски хумор.

Сигурно в "най-голямата демокрация" САЩ няма комисия за разследване на антиамериканска дейност, която се бори срещу мнения различни от официалното.

jingiby

Все пак това е комунизъм с човешко лице. Да не забравяме, че по времето на Мао Дзе Дун бройката на убитите и измрели от глад китайци е между 20 и 46 милиона души.

Само който не е преживял комунизма, не разбира какво е това да си роб, да нямаш права , да нямаш избор и собствено мнение, пълна липса на правосъдие - комунизмът е по-страшен и от фашизма, той е безбожен и след него "и трева не никне".

Само който не е преживял капитализЪма, не разбира какво е това да си роб, да нямаш права , да нямаш избор и собствено мнение, пълна липса на правосъдие - капитализЪма е по-страшен и от фашизма, той има за бог - Мамона и след него "и трева не никне".

Глупости. Ходил ли си в Дания, Швеция, Канада, Австралия, Норвегия, Швейцария, Люксембург, и др. "робски капиталистически държави"? Там какво е? Комунизъм? Капитализъм? Какво е? Там роби ли са? Нямат ли права? Нямат ли избор, собствено мнение? Налице ли е пълна липса на правосъдие?

Да, само че в Китай отдавна НЕ Е комунизъм. Единствения признак на комунизъм е само еднопартийната политическа система, и името на управляващата партия. НИЩО ДРУГО. Всичко останало си е като на Запад. При това, именно поради тази причина, Китай просперира. Системата си работи добре, стандарта на хората се вдига, не са роби, не са без избор и без собствено мнение, имат си отлично правосъдие, могат да пътуват свободно по света, да развиват свободно бизнес, изкуство, култура, и т.н. Не бъркай Китай със Северна Корея- двете държави отдавна нямат НИЩО общо!

Интересно защо САЩ не скачат срещу Китай? Там според мен положението е много по-лошо отколкото в Русия... как мислите?

Ами нали в Китай са изнесени всички хамерикански отровни производства.

Защото Китай е най-големи купувач на американски държавен дълг - как ще скачат янките срещу кредитора си?