Договарят китайски инвеститор за 7-ми блок в АЕЦ ”Козлодуй”

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев водят разговори с китайски инвеститори за финансиране на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй".

Обратно в новината

Коментари - Договарят китайски инвеститор за 7-ми блок в АЕЦ ”Козлодуй” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НИЩО НЕ Е ДОГОВОРЕНО!!! НИ-ЩООООООО!!!! БОКО РАПОНА Е ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ - ЛЪЖОМАН !!!

Няма ли си работа в България, че "копае бъдеще" за българсия народ.По тези въпроси не трябва да се взимат еднолични решения. Ако предлагаш личните си идеи, не ги прави национални без предварително да си ги съгласувал с плащачите.Много тояги на гърба на народа ще му станат и няма да има на кой да си продават тока китайците после.И пак трябва да плащаме май микса ? Мутренско- комунистическо е в съвременен вариант.

Ех,колко си жалък.Тръгнал да говори за история като махленски клюки,а със сигурност китайците знаят по добре нашта история от боко.За какви бъдещи проекти говориш бе т.......но.Кого заблуждаваш,може би само себе си и себеподобните си.Скоро България ще се заличи от картата на света и ти си най големия българоубиец крадецо неграмотен и нагъл.

А какво стана с Американците? Не искаме ли още една "Американска централа"? Мислех, че те са най-добрите. Или централата ще е китайска, но през американска фирма посредник, както с 99% от нещата по света.

АЕЦ със сладко-кисел сос от Сечуян.

Хлъзгат го батката да гони Михаля и да се пробва щото не вярва като му обясняват, а накрая като няма време ще си дойде на американския любим вариант- държавата да извади едни пари през бюджета...

Финанасирайте Белене а не Козлодуй!!! Американските и турските фирми да се забранят в България!

За съжаление, не вярвам и на дума на лицето Бойко Методиев Борисов, при положение, че беше назначил някакъв надзорник в ЧЕЗ със заплата от 40 000 лв., когато хора се самозапалваха по улиците, защото не могат да си платят тока. Същият този беше назначил някакъв баничар в АЕЦ-а...

Всъщност, исках да кажа, че в БГ има достатъчно добри енергетици, които цял живот са се занимавали с проблемите на Енергетиката. Има и Международна Агенция за Атомна Енергия (МААЕ). Все ще се намери някой, който да си даде професионалното мнение, без користни цели...

Поредната герберска манипулация ! Някой от Вас да знае, че сроковете за затваряне на 5 и 6 блок са променени от 2017 и 2019 година ???? Аз незнам !!След 4 години България НЯМА да има ядрена ехергетика , вече !!

Малййй ПЛАШИМ СИ, като знам кви са китайските кецове дето карат ден и половина, като знам кви са китайските дрешляци дето се разпадат върху ти докато ги носиш, я боите ти придават особен тен на кожата, като знам ква е китайската техника дето, ако проработи си е цело чудо, а още по-големо чудо е колко време работи ... направо СЕ ПЛАШИМ тоа реактор да не го сглобява некой млад техник в час по трудово обучение за ТНТМ!!!

САМО ПЛЮНКИ ЗА БОЙКО И ГЕРБ, МОЖЕТЕ ЛИ ДА ПОВЯРВАТЕ НА КАКВО НИВО Е БЪЛГАРСКАТА ОФИЦИАЛНА МИСЪЛ КЪМ ДНЕС - НОЕМВРИ, 2015 !? БОЙКО "УГОВАРЯ" КИТАЙСКА ФИРМА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА 7-МИ БЛОК, В АЕЦ КОЗЛОДУЙ! ДАЛИ ИМА ДОГОВОРЕНОСТ, ИЛИ НЕ С ФИРМАТА "УЕСТИНГХАУС", НЕ СЕ ЗНАЕ! НО СЕ ГОВОРИ С "ИНВЕСТИТОР..." ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ "УЕСТИНГХАУС" НЕ Е "ИЗЧИСЛИЛА" КОЛКО ЩЕ СТРУВА? ЗАЩО ФИРМАТА САМО ПРОМЪЛВИ, ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА, 12 МИЛИАРДА И ПОЛОВИНА ДОЛАРИ... И ПОДПИСВА ЛИ СЕ ДОГОВОР БЕЗ ЦЕНА? КИТАЙЦИТЕ НЕ СА БАЛАМУРНИЦИ, ЗА ДА СТРОЯТ ЕДИН РЕАКТОР ЗА ТОЛКОВА ПАРИ? БЕЛЕНЕ СТРУВАШЕ 6 И 500 МИЛИАРДА И ПРОЕКТА БЕШЕ "СЪБОРЕН", А СЕГА?КАТО ГОВОРИТЕ НИ ВРЕЛИ, НИ КИПЕЛИ, ЕТО ВИ ПРИМЕР - МАРИЦА ИЗТОК 1! ХА НА ЗДРАВЕ И НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ! БЪЛГАРИЯ Е САМО ГРАДИНА ЗА МАРУЛЯ... И ДА ПРИЕМА ЛАЕЩИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ...

начи сега хем ни съдят руснаците и ще им платим повече от 1 милиард, нямаме реактори 2019г. АЕЦ спира.

Нов реактор трябва да е български, не американски, руски или китайски. Това е глупост. И защо пак се намесва Уестингхаус. Някой идиот ли се занимава с това? Тяхното ядрено гориво не става за АЕЦ. Или за едни реактори ще купуваме от русия, по ефтино, за един, ще мъкнем скъпо от другия край на света. Защо цената на американския реактор е 2 пъти по-скъпа? И ни предлагаха тока на тройна цена? И кой идиот при тези условия ще преговаря с Уестингхаус. Някой дъджи да зароби българия за дълго напред?

"Според Борисов, за да имаме нови реактори след 15 години, трябва от сега да се говори ... " - да се чудиш това ли е същото лице т.е. същия г*з, който спря строежа на АЕЦ Белене?

Лично мое мнение - НЕ НИ ТРЯБВА 7-ми БЛОК !!! Турция чак сега стои АЕЦ , но след като ВЕЧЕ имаше работеща икономика. За нас 7-ми блок е = на гол г*з чифте пищови.

Личното Ви мнение е грешно. Всеизвестен факт е, че атомната електроенергия е най-евтина. И най независима от капризите на времето - слънце, вятър ..., като ВЕИ-тата. Най-вероятно това мъгливо време направо "убива" соларните ни токоправачи :) Аналогията на каляската на Пепеляшка да каже докъде стигна модернизацията на 5 и 6-ти блок, за да се удължи живота им. Някак си не е редно нещо, което вече е излязло на печалба да го затвориш. И да строиш нова мощност, която да работи за чужди интереси. Та така.

Pesh0

Този блок е обречен , с подписването на правителството на Oрешарски в последния момент , преди да си сдаде властта , на договор с американската ... компания . Трябва да има начин да се търси отговорност , за нанесени вреди . Какво пише в този догорор , подписан , часове , преди да си подаде оставката ? Стига да е СЕКРЕТЕН

В руска централа ще строи американска фирма с китайски пари:DDDDD

Pesh0

На връщане от Китай , мини през Москва . Целувай , леижи ... И тогава си ела

Най-къс е пътят който минава от Пекин през Москва за София.

Какво перспективно мислене - за 15 години напред ! Отсега да говорим. Нищо чудно да ги изговорим и тези 15 години. За Белене и 25 говорихме и нищо. Какво са 15 години, ей сега ще хвръкнат. И токът ще удари 30 цента за киловатчас, нали това е целта.

Pesh0

ако изгоним американците са реални 8 стотинки на киловат .

Бягай от Уестинхаус като дявол от тамян. Ядеш им попарата с американските централи. Китайци, американци и пак ние изиграни. Опичай си акъла какво правиш.

Договарят китайски инвеститор за 7-ми блок в АЕЦ Козлодуй То не бяха американски,индийски, японски, а сега са наред и китайските инвеститори.Докато минем през инвеститорите от всички националности по света, ще минем накрая на свещи. Затова инвеститори от всички страни обединявайте се в името на 7-ми блок.

Този 7 блок вече е бетер от газта дето ''потича'' към България след всяка екскурзия на боко и свитата му ама явно и деменция го е налегнала че се загрижил че налягането на руския газ спаднало при толкоз ''потоцо'' с каз от всеки воаяж,,

Малко са ви въпросителните в заглавието.

Недейте така бе хора, нали го обещахме АЕЦ-а на братята хамериканци и поехме обещанието да им платим с парите от агнета за Катар и Саудитска Арабия?

То обещанието не е като изпълнението :))))а видяхме в България че обещанията са като планински потоци ама изпълнението им се е затрило някъде из блатото на управлението,

Чайна майна.