Космическа станция може да падне на Земята

Китайската космическа станция е извън контрол и може да падне на Земята през пролетта на 2018 г., обяви агенция „Синхуа”, цитирана от bTV.

Обратно в новината

Коментари - Космическа станция може да падне на Земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай остава с една космическа стация - тази пада, руснаците имат една която дават и под наем. Останалите гледат. А вие що ревете никой неможе да разбере. Може би, че още и автомобил нямате или самолет. Качвайте се на магарето и да ви няма.

:-))) само да уточня,че на китайски космонавти им викат тайконавти!Китайците де!Те им викат така! Иначе да си призная неуспеха на китайците ми е ,,безразборен"!Ако нещо подобно се случи обаче на хвалипръцковците путинландчани ще се кефя максимално!

Това джелезо - 8 тона, ако падне в Шекер маала - Пловдив. Доста боклук ще се изчисти, както на небето, така и на земята. Амин!

Ще го натоварят на каруца още във въздуха.

Китайците така и не разбраха че не всичко може да бъде фалшифицирано. Не съм фен на руснаците, но Мир бе свалена контролируемо в океана, след като бе престояла в орбита три пъти по-дълго от предвиденото по проект. А китайския небесен дворец не се знае нито кога, нито на чия глава ще се сгромоляса. Дано е на тяхната...

А някои твърдяха, че върха на съвременните технологии е да произвеждаш смартфони Хуявей, микровълнови печки, плазмени телевизори и автомобили-от Гоуф до Ауди.

А може ли да не падне?

Ши пада аламин от нибету.

Като не могат да я командват дистанционно, що не пратят китайцонавтите да я подкарат и вкарат в релси.

Може и да пратят. Руснаците са успяли в единствената за сега операция по спасяване на космическа станция не виждам защо китайците да не успеят. Дори и да не успеят да я поправят 5 години в космоса не са малко време. Всичко старее и се износва.

Някои си правим космически станцийки, изоставяме ги, правим нови, а останалите гледат. То с гледане само не ставааа.

ще им падне и комунизъма, като съвеЦкия..

Китайският комунизъм не прилича на съветският. По скоро прилича на сицилиянският.

сополи сега от мужиците... тяхната падна отдавна, сега и на съюзниците им ще падне... жив ташак сте!

Станцията на "мужиците" не падна, а я свалиха съвсем целенасочено...

А се, позаинтересувай за Скайлаб и какво стана с тях ... Пък после говори за другите.

България е пълна с недоволни хора, които четат много рядко, рядко ходят на концерти, почти никога не стъпват в музеи и ако спортуват редовно, са изключение.

за теб нещо да кажеш?

Е когато се чудиш как да оцелееш не ти е до концерти.

Ухааа.Супер , батко....Ама- дано да падне на територията на Бугаристан....Ще наберем бая джилязу, бакър и аламин....

Хак им е на комунистите - на нас как не ни пада станцията.

Не само космическа а китайска космическа станция ! Страната създала ментето не мож направи качествена острилка за моливи ами се пробва да изстрелва в космоса ..... Та резултата е плачевен. А още още днес ще бъде драсната поредната платена статийка за невероятните и уникални котайски смартфони ! Смех бро.

Ами купи си руски смартфон, ххахахааа

А пълна ли ще е със стока и кога да я чекаме?

каргото е пълно,има и гуменки,ще падне в двора на наркотрафикант номер 1 в банкя

По-кофти ще е обратното.

"...изобретения на наса и...убийствено приложение.... да се нанасят под формата на боя и по този начин помещението се изолира изключително добре и ПРЕДПАЗВА ОТ МУХЪЛ. Има го и на нашия пазар...цената е около 30лв литъра...." --------------- Ти да не си бояджийски търговец или само тъй си приказваш? И кво общо има със китайската станция или ти само тъй си приказваш МЕЖУ ДРУГОТО ДА ВМЕТНЕШ ...НАСА...?!

Ще падне или в Столипиново, или във Филиповци. Вече са готови за голямото "бране".

abasador

до колкото, знам, една от най-трудните задачи при връщането на "Спейс Шатълите" на замята е навлизането им в земната атмосфера. Доста прецизна маневра, която се извършва с определена скорост, при строго определен ъгъл, като за целта совалката има керамично покритие (само на тези части от совалката, които влизат в прикосновение със земната атмосфера) с голяма устойчивост на високи температури и т.н. Повечето апарати навлизаики в земната атмосфера изгарят, гледали сме дори и контролируемото навлизане на старата станция "Мир", невероятно беше.... Нищо лично и мисля, че не е обидно... , но с коментара си искам само да успокоя господин Насименто, че няма нищо страшно. Лек ден.

Совалката Колумбия изгоря заедно с астронавтите при навлизане в атмосферата за кацане, точно поради отлепване на няколко от тези термоустойчиви плочки по ръба на едното крило. Тъпотията е, че инженерите на НАСА бяха забелязали повредата още в орбита и препоръчаха излизане на астронавт за инспекция и евентуално аварийно прибиране на хората с другата совалка, но ръководството на НАСА отказа дори инспекцията и всички хора загинаха.

Мчи то ако беше лесно, американците нямаше да използват руснаците, да им строят тяхната част от станцията, пък и сега да стои консервирана, поради липса на пари.

Каде видя да се споменава за Русия и САЩ нещо тука пише!!!!! китайска станция!!!!!

Няма нищо, ще си купят нов (боклук) от alibaba.

Когато руснаците са извели първият спътник, голям колкото баскетболна топка, американците са започнали противоатомни тренировки. Била е голяма паника!

А американците като колонизират марс руснаците ще изпият по едно шише водка за утеха на мъката ли ?

Още не са измислил батута, който да ги метне на Марс.Янките имам впредвид.

Че къде да падне?На Луната ли?

Освен тази падащата китайците имат още една - 天宫二号, Tiangong-2.

може и на празната ти тиква.

Дано падне в/у Парламента ни или поне улучи Магнолията в Банкя. :))

а ми дано, ама и тогава курнелия пак няма шанс да стане премиер!

НароденСъд 2

Курнелия я остави ама я си представи ако това железо вземе та се стовари в/у Парламента ни, докато всичките пачаври са в него, какъв смях ще е по целият свят. Телевизиите ще се надпреварват да излъчват на живо от мястото на събитието. Струпалите се сиирджии, след като изпеят химна на републиката ще се завият на площада в кръшно българско хоро, с което всъщност ще бъде дадено началото на седемдневните всеобщи български веселия. Ще се колят прасета, ще се пекат мръвки, ще се лее вино и ракия така, както само ние го можем. Китайците ще има да ни се извиняват през ден обещавайки, че на мястото на парламента ще построят със собствени средства 100 едажен небостъргач. Ние пък ще затрупаме посолството им с благодарствени писма и в тяхна чест ще отворим най-модерният китайски ресторант в Света, който ще се намира на последният едаж на построеният от тях небостъргач. Месецът, в който се е случил "инцидента" ще бъде обявен за месец на китайската култура и ще бъде зачитам от народа като Коледа и Великден в едно...

Тъкмо гледам мачовете от Шампионска лига, и си мисля, ако забранят на отборите да купуват играчи от чужбина, и разитат само на собствени, какво ли ще стане със Западните отбори? Същото като с космическата програма. След ВСВ много народ емигрира в спокойната Америка. Даже англичаните са били зле, и кралицата си е купила сватбената рокля с купони!

със забрани нищо не става. не си ли го разбрал?

а ми пак ще са си същите, защото имат едно нещо, вика му се детскоюношески школи! и имат и пари да ги издържат, а имат и капацитет да ги менажират!

доста страх браха австралийците през 1979, когато американската станция се разби; това бяха над 70 тона; даже са продавали скайлаб-застраховка, ако случайно ти "кацне" в ранчото :)

Защо да не продават застраховки? Щом хората дават пари все ще се намери кой да им ги вземе.

То на са коментари... то не е чудо...!!!

ако много ти пречат да спрем, а?

При тази техника, при тези материали е трудно да се изведе станция, а я ми кажете при онази техника, при онези материали, как кацнаха на луната, като преди това едвам изведоха човек , до границата с космоса?

Ти наистина ли ?! Само идиот може да вярва ,че е възможно кацане на Луната през 1969 година ! Колкото е по-голяма една лъжа , толкова повече хора и вярват ! /Адолф Хитлер /

Затова ли лъжеш на едро?

всяко неконтролеруемо изкуствено тяло , и повечето естествени, навлезли в атмосферата на планетата ни, изгарят от триенето и наличието на .....

А дано се товари върху Кремъл! Когато там е царчето Пу(т)ьо I-ви.

няма страшно преди това падна боклука на мурзилките

Аааааааа и Скайлаб ли е руска? Бря, бря, бря, Американците тогава за пореден път са излъгали .....

Китайското менте все пак изкара 5 години, което е учудващо дълго. Оная играчка от "Зрънчо" дето пратиха на Луната след няколко метра се повреди, но все пак контактуваше 2 години с Пекин, доста повече от руския Луноход. Очевидно имат напредък.

Лузър костовашки! КАк въобще имаш очи да се показваш? Като ти говорех, че няма да влезете в Парламента, пак ги ядеше големите л-на с лопатата!

Насочете я към българския парламент,може да дадем точни координати!!!

Няма смисъл, други ще дойдат и пак ще са същите. Пример? Велчев , Василев , Качакова, костов! Тези поне си ги знаем.

И да искат не могат, както ни го натяква автора на статийката, проклетото нещо е неуправляемо. :D

"Космическа станция може да падне на Земята", а може и да не падне; Луната може да падне на Земята, при това с голяма скорост, а може и да не падне; Хъбъл беше неуправляем доста време, а сега си снима на поразия

А някои и на Луната се разхождаха. Смях!

при това с лампови компютри с нищожна мощ..

На подобна станция всички ВЧ модули са направени с дебела баня а антените са от чисто злато , някой може ли да допусне и за момент ако това падне у нас каква битка ще стане за карантиите му. Ако се струпат много ромляни може да има и жертви..

Това за златото не го знаех. ако падне в мойта нива или двор - мое си е. Я някой го е пипнал, я съм го гръмнал.

10 метра диаметър???

С две думи - Осраха се... (китайците :)

марсоходът кацна на марс, след което ни се чу, ни се видя

Така е като и индианци започват да пращат станции в орбита. Що не садят ориз и да се размножават, това поне го умеят.

Салют 7 - тъкмо е по екраните филма.....темата същата....

Браво на китайците ! На дойчевелето му се зловиди не по-малко, отколкото за руските успехи. Пуска информация само ако е за нещо лошо ! Не си спомням да съм чул за посещението на китайските космонавти на станцията, камо ли да видя снимка. Но по няколко пъти в месеца ми цитират Иво Инджев, който казал, че Гагарин не бил летял. Дойчевелци, сър !

Всички писаха, когато китайците се скачиха, само вие путлерастките боклуци нищо не сте разбрали. Дано дрънне Москва, че да схванете.

Скачването беше отразено. Имаше не само снимки... Ама това сякаш преди година и нещо, да не са и две даже... може и да греша, но си спомням видео репортажа.

"Небесния дворец" ще стане "подземен скрап"

Китайска работа.

Ние си платихме на руски хакери да ни я приземят в нашата база за скрап.