Китай забрани продуктите с българска роза сорт ”дамасцена”

Китай забрани вноса на продукти, които съдържат българска маслодайна роза. За това сигнализираха от Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия у нас.

Обратно в новината

Коментари - Китай забрани продуктите с българска роза сорт ”дамасцена” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми че изнасят в Европа в САЩ малък ли е всета ко риват нали са им приятели тия...хихи де гиди мишки лизачески а да ви видим сега...ривет на светлото МУ да ви помага неди го галили три папи

въпрос: Защо българската маслодайна роза не присъства в списъка с разрешените храни за внос в Китай? отговор:Защото нашите делегации от политици и бизнесмени само ходят на екскурзии до Китай и грам работа не вършат.

По-важно е, че сме на първо място по производство на тикви, а вие за някаква роза сте се хванали, дето не се яде.

Защо винаги се ОСИРАМЕ.

Защо ли...!!! прост народ слаба държава продажни политици!!

Умря бизнеса на Каракачанов.

Даже катайците не шат да се имат работа с балхарските бахлюци.

Ами Китайците вече сами си я произвеждат розата, за какво да ви я изкупуват?

България просто е конкурент на пазара на розово масло, чийто производител е и Китай, а родните чиновници услужливо са помогнали.

Иначе всичко ни е наред! Излишък в държавата, пенсионерите със завишени пенции, безплатни лекарства за тях и деца под 16г. както е на запад, високи заплати за младите, няма престъпления всичко е по мед и масло у нас. Хората щастливи, християни, мюсюлмани и цигани сме заедно ръка за ръка на мегдана и играеме хоро. Е, ся за няква ебана роза няма да се караме с китайците, че като им тръгнем с бойната ни авиация пето поколение няма къде да ги копаме, че много жълти бе!

Русия се опитва да души България по най-различни начини! Не разбраха ограничените руснаци, че винаги когато тръгват срещу България свършват зле! Не разбраха, какво им казва Ванга, българите сме инструмент на Господ , той има специална задача за нас!

а бе натресоха ти го китайците и гяура се разблея като овца пак русия му виновна. пак ще те връткам на рязаната бургия май.

само чикии може да връткаш, амсалак!

Бате, като си слаб в акъла, пак руснаците са виновни

Абе, дирници, ебати тъпанарите сте, честно! Между "Китай забрани" и "Китай пропусна да включи в списъка" има космическа разлика, не мислите ли? Едно е да изгониш някого от къщата си с шутове, а съвсем различно е да пропуснеш да му отвориш, след като е звъннал, понеже си се заплеснал с нещо междувременно...

Аз като видя нещо направено в турция,не го докосвам,камо ли купувам.

Защо изнасяме за Китай? Европа и САЩ са пазарите за ВСИЧКО! Българинът пак му е наобратно. Необяснимо. Възможностите за търговия тези дни са без лимит, а ние продаваме на Китай..

с пазарите.

Европа и САЩ? ЕВропа и САЩ гледат как техните си боклуци да ни пробутат, па ти искаш нашие на тях да пробуташ, ама едвали, няма кой да разреши от там.

Започнахме да усещаме май какво значи глобализация и защо държавите се обединяват, за да могат да противодействат на подобен натиск. Само, че се питам дали го разбираме...?

Какво ли би станало ако се спре вноса на евтината и некачествена китайска стока

Къде, в България ли ?! :)

матрял че изпука това ще стане

Кога държавата ,ще се намеси в производството на пелети .Има дефицит .Защо ?

за какво друго още има дефицит, че поне като се намесва да е "ам блок", ... бих споменал, че имаме дефицит на атомни бомби, нямаме нито една ...

има дефицит на човеци, деба гущера да еба юдов, изчезвай от форума

ам неграмотник.

напразно губене на време е да търгувате с китаj. китаj потискат маките държавици. така, че дори и продуктът да е супер, ако е 'made in българя' може да причини отравяния :). на китаjците така им промиват мозuка, че тук в германия дори след 10 години пребиваване те купуват от спецiaлизирани китаjски магазини дори наj-прости бонбони.

Много ги разбираш нещата!

Продукти с българска роза сорт "дамасцена",може да не само български.Нашето масло го купуват и в Япония,Европа,Америка и го смесват за да вдигнат цената на останалите по-некачествени,но го водят за българско,а това е най-добрия сорт.

прочетете си написаното , и вижте как звучите, "... това е най-добрия сорт...", " ... купуват го в америка япония .....", " ... смесват го с други масла за да им вдигнат качеството ...", та в трите твърдения издигате националното над всичко останало, какво е това? Замислете се, ... поне вие сте интелигентна и е удоволствие да се зяждам с вас ....

milenanerva@abv.bg

Сорта"дамасцена" се отглежда и в Турция и Иран,но химическия анализ на казанлъшкото го поставя за лидер

.... тази малка държавица, колкото длан, е една територийка на няколко олигарси-жидове и ние сме им парламата, работната ръка, овцете и всичко необходимо на разбойника да живее охолно без да работи. Розовите плантации също са на жидове но не им знаем имената, ... освен ако някъде в края на фамилията има "...берг", " ... стейн", " ...щайн"

Приемат,че измамата не е престъпление.Снощи по БНТ г. Харизанов от десния институт важно ни просвещаваше,че корупцията не винаги е престъпление.

А защо не изнасят розово масло за демократична Америка, а за комунистически Китай. А за това което внасяме от комунистически Китай, това е от нашите фирми които се изнесоха там защото Костов и Боцко демократите не им създадоха работна атмосфера тук а ги фалираха.

Нашите приятели от САЩ ги направиха велики.САЩ като идеология реши да хареса марксизма-ленинизма осолен със подправки от маоизъм и др идеи на КНР.Резултата е налице.Тия нахалници утре ще си направят у нас чайна таун и никой няма да припари при тях.Русия ги пусна в Далечния изток и ще съжалява жестоко за това.

е то щот в сащ изобщо няма китайци и китайский квартали , ти за русия спомена. аиде недей така леко да местиш темата , щот тук ясно е написано, че - китайския дракон го натресе на българския проскубан лъв. това е положението, а гяурлъка может да си более каквото си иска.

кат не ти харесва, оправи го ти, стани депутат, министър, президент, някой да те е спрял

FuckTheEU

В подлеза около ЦУМ има доста "български" сувенири с розово масло, които са мейд ин чайна. Забранете тях!

Имаме държавници ! Да забранят отровните китайски боклуци у нас.И най вече изкуствения им пластмасов ориз,който нашите алчни търговци смесват с истинския и го продават за български.Половината плува в накиснат и до сутринта

рушвети искат :)

Eдно време, всички вкиснати плодове и изгнили зеленчуци се изнасяха ударно за CCCP!! Cега, се опитват със същата врътка и за китай, ама не става!!;)

ха ха ха ха онез го правеха на ракия, та затова

ми тия жълтурски келемета защо не забранят вноса на магарешки бодил,защото в него няма реклама,няма далавера?

Ако нормалните човешки същества спрат вноса на стоките произведени в Китай ония човекоподобни ще почнат да си ядат отново само гарнитурата.

Ако нормалните човешки същества спрат вноса на стоките произведени в Китай доста човеци ще минат също на гарнитура , измисления им стандарт на живот ще се срине нема ти казвам :)))

Някой да те кара да им купуваш работите..всъщност те какво не произвеждат ???

След като искаме война ето ти я.

а защо не проверите дали турция е в този списък :)) турците мнооого отдавна се настаниха на пазара с розовите масла , а и не играят сечено заради американските интереси ... така че това е поредното духане на промитата вода , която вече не е и супа ... ха ха ха

Става въпрос не за внос на продукта "Турция", а за внос на продукти от българска маслодайна роза. В момента тях никой не може да ги внася в Китай.

Една от германско рече да ми се изфука с еозова вода от несесера си. Аз пропаднах, беше в пластмасово, смачкано шише, квито виждам във фризьорските салони в Австрия, тфа е на индийска/? фирма. Аз ѝ изваждам моето - Българско, в прилично стъклено шише. Тя (понеже е проста и гледа само телевизия) изпадна в шок, че е възможно нещо Българско да е добро. Та така, мили ми преебани Българи, всичко е реклама и дезинформация! Не давайте на свинете бисери!

Ако всичко в новината е верно, то моите изводи са 2 бр.: 1.китайците (или техните партнери) не искат Българите да изнасят ГОТОВИ ПРОДУКТИ (с добавена стойност), защото тук ИЗОБЩО не се споменава САМОТО розово масло (то е суровина). Сиреч: те са чайници срещу правото на развитие на Бъгарите 2.българските кухавели не са си свършили работата, което е вероятно, щото ози ден пак се пусна плаха (предупредителна) описка за задаващия се пробем 3.това не е китай май, това е шанхай, тук е е ясно кой кой е, изобщо кой е забранявал, кой от Бг-трана е отговорен и т.н. Тфа въобще англия ли е, сашкови щати ли е, чиьо е?

много неясно написано. дано само писането ти да е така, а в главата ти да е по- ясно.

1. Китайците налагат санкции именно на продукти, които оставят добавената стойност за България и по много хитър начин. 2. Наште пак закъсняха с реакцията и предварително вече се оправдават за нови загуби. 3. Замесен е и конфликтът с Шанхай, ама не е ясно как.

Просто не можах да си намеря очилата и се извинявам за камарата грешки! Какво толкова неверно съм написала според вас? На всеки може да се случи.

Подвеждаща и невярна информация. Жалка, жалка .....!

аха, ние санкционираме русия и Северна корея, китайците от братска солидарност ни "пропускат." струва ми се че доста време ще им трябва да ни върнат в списъка, толкоз колкото ни трябва да поумнеем.

При китайците братска дружба няма, стане ли дума за търговия и интереси. С тези никога не може да си сигурен за нищо- усмихват ти се, мазнят се щом даваш пари и имат полза от теб. Какво мислят и докога обаче, няма да разбереш. Страшно фалшиви. Но са сила и си устояват интересите.

Доколкото сме декларирали, че нашия основен враг е РФ, то китайците ни показват червен картон по индиректен начин...

Мислиш типично по български. При китайците водещ е собственият интерес. Няма русофили, няма русофоби. Става ли дума за пари , всеки е фил само на джоба си.

булгаристанските дебили, дето са свикнали на китайски шитни, явно много се кефят

Аз пък да ви кажа този "пропуск" съвсем не е случаен! Китай също е производител на розово масло и в същото време един огромен бързо развиващ се пазар за луксозни стоки. Голяма част от луксозните парфюми ползват българско розово масло. Пред алтернативата да загубят китайския пазар, всички ще предпочетат да си го купят от там дори и да е с компромисно качество ( това никой от потребителите няма и да усети) .Всичко е ясно като бял ден, само не е ясно на калинките по министерствата и на селяндурите производители.

де да беше на всички ясно , включително и на селендурите писачи.

КИТАЙ Е МАЙКАТА НА ВСИЧКИ МЕНТЕТА ..... А ГАНЬОВЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ПРОДАВАТ МЕНТЕТА НА СТАРИТЕ КРАСТАВИЧАРИ :)))) ... КИТАЙ НЕ Е ЗАБРАНИЛ ПАРЮМИТЕ НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИТЕ ФИРМИ С РОЗОВО МАСЛО КАТО КОМПОНЕНТ .... А Е ЗАБРАНИЛ НА НЕГРИТЕ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ГО МАМЯТ :)) ... АЗИАТКИТ САВ МОМЕНТА КУПУВАЧКИТЕ НА НАЙ-ЛУКСОЗНИТЕ СТОКИ ... ВЪВ ВСИЧКИ РЕКЛАМИ ПРИ НАС ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МОМИЧЕТА С ДРЪПНАТИ ОЧИЧКИ ... И КОГАТО ГАНЬО СЕ ОПИТВА ДА ГИ ЛЪЖЕ РЕАГИРАТ ..... .

... Pазкри се... на илиянци си... у нас?!

Сера на шибания китай.

Ами те задниците са за това - да серат...

Мръсни, тъпи, алчни български лайна. Опорочихте и компрометирахте всичко чисто и българско

май новината е доста дезинформираща:Китай не бил включил в списъка за хранителни продукти , внос на роза дамасцена. Българската роза дамасцена се използва в парфюмерията и козметиката, а сладко и конфитюр може да се прави от всякакви рози. Е хайде да не излезе, че България залива китайския пазар с конфитюр от рози и сега агенцията се обезпокоила и направила запитване...Аман от глупости, бе хора!!

"България залива китайския пазар с конфитюр от рози ..." А бе ти замисляш ли се какви глупости пишеш бе? България заливала китайския пазар!хо хо Това да не ти е в твойто село да залееш пазара бе смешник, ти имаш ли си представа що е то Китай? Ема много прос народ в тая дьржава бе.

Жалки жълти маймуни, при това и комунисти, отврат.ч

в знак на протест изхвърлим всичко китайско - телефона, компа, телевизора, печката, климатика, бойлера, всички дрехи, всички обувки, жената,. Жената не е китайка , змия е от шопско , ма много ме тормози като пълни къщата с китайски буклуци...

Тъкмо китайците няма да получават диария от сладкото от рози. Ефективност.

е значи не че забраняват ами просто не е написано че разрешават а от заглавието се разбира че поради някаква пречина са забранили

Ами то трябва акъл за да се разбере.... Затова България е на това дередже!!!

Всъщност, доколкото се разбира. китайците пускат в списък позволените за употреба, а останалите не се допускат. Този вид роза просто не е включен в китайския списък, а друг вид маслодайна роза. Трябвало е някой да поиска роза дамаскина да бъде вписана в списъка на китайците и това се отстранява като се поиска да бъде вписана в списъка на позволените за потреба. Няма нужда да се прави драма , а да се извърши административна процедура. Като са спали никой не им е виновен. Сега някой ще трябва да изтърпи китайската процедура.

ваууу ама верно ли бе?хахаха глупости! някой не е направил това, другия онова от сто кладенеца вода, и накрая в стомната лайна.

абсолютно си прав! ама то си е трудно да отгатнеш какво е искал да каже "журналиста", преразказал тази новина....

СЛАГАТ ТУРСКО ГЮЛОВО МАСЛО :)) .. 4 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ ИЗНОС НА БЪЛГАРСКО ГЮЛОВО МАСЛО В САВНЕНИЕ С ПРОИЗВЕДЕНОТО :))