ЧЕЗ призна за грешки във фактурите

"ЧЕЗ България" е допускала грешки във фактурите на някои клиенти, призна главният оперативен директор на дружеството Алеш Дам.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ призна за грешки във фактурите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е луд, който яде зелника, а който му го дава!!!!!!!!!!

Твърдя, че електромерите на ЧЕЗ са манипулирани в полза на ЧЕЗ!!!Живея сама в къща в София, таблото е изнесено на улицата, не готвя, не пера ползвам там само хладилник(клас А !!!), телевизор и бойлер(рядко) и компютър. Сметкитеми обаче стават все по-зашеметяващи-70, 86, 97 лв -това за летните месеци, не ми се мисли какви ще бъдат през зимните и то при положение, че се отоплявам с ЛО на твърдо гориво. Най-куриозното обаче е, че за да ми бъде измерен електромера, трябва да платя 50!!!лв Питам се-от какъв зор аз да им плащам за измерването на техния уред. А и какво ми гарантира, че това измерване ще е коректно при положение, че фирмата, която прави замерванията е тяхна... Изобщо- тия ЧЕЗ, ЕОН са големи мошеници!!!!!!!!!!!!!!

Ех,ЧЕЗ, ЧЕЗ върни си ми парите да си купя самолет

Защо с достъпа и преноса на енергията плащаме двойни цени на тока и защо преносът и достъпът се изчисляват според потребената енергия- колкото повече ток си използувал, толкова повече се увеличава цената за пренос и достъп. Във вилните зони си начисляват каквото им хрумне, не е ясно и дали отчитат навреме електромерите или си пишат според старите сметки. На горещия телефон ти обясняват, че щом предишни месеци си имал 150-160 лева сметка, защо да нямаш и през месец юли, независимо от това, че сега денят е по-дълъг, че няма отопление на ток. През месец юни имаш сметка 40 лв, а през юли 150 при същото потребление - къде е логиката? Няма логика, няма и мислещи и отзивчиви служители. Прибират си парите и толкова.

В Боровец спират електрозахранването често.От токовите удари се повреждат компютри,уреди,телевизори.Щетите са сериозни.

с достапа и преноса на енергията плащаме двоини цени на тока и защо преноса и достапа се изчисляват според потребената енергия- колкото повече си използувал ток толкова се увеличава преноса и достапа. разстоянието не е ли едно и сащо- на граб ли го пренасят

Като махнем кризистните години ,когато Тодор изнасяше тока и беше като дискотека потреблението на ток беше 5 ПЪТИ по голямо от сега и тока неспираше!Енергиината система на България е слънце и невиждам какво са направили, освен новите коли с които са разхождат, служителите на дружеството.Господ бави но тежко на изрода дето продаде електро разпределението!

"Това ще пести на компанията по 30 стотинки на фактура, които сега се плащат за хартиения носител. " КАКВА ВЕЛИКА НАГЛОСТ!!! ШЕФА ИМ ПОЛУЧАВА ПО 3 МИЛИОНА ЕВРО НА МЕСЕЦ ИЛИ ПО 36 МИЛИОНА ЕВРО ГОДИШНА ЗАПЛАТА. ТОВА СА КРЪВОПИЙЦИ !!!!!!!!!!! ЕРП-ТАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ, ПЪК ДОРИ И ДА СЪБИРАМЕ ПАРИ ЗА ТОВА.

С построените от Българският народ огромни енергиини мощности,си позволявахме символични цени на тока-1ст. нощен и 2ст дневен-справка;фактурите на Вашите родители.Днес,капиталистите дерат!

Да се махат незабавно!

като всичко в тая крадлива държва,колкото повече икономия правиш и колкото повече не ползваш нещо толкова по скъпо ти излиза,и чез и топлофикация и софииска вода дирите неможеш да им хванеш,аз съм за никои да не си плаща нищо да видиме кво ще стане

Сега ще въведат още няколко подизпълнители за електронните фактури и после ...

ЧЕЗ ДА СИ ОПРАВИ САЙТА ЗА ПРОВЕРКА НА СМЕТКАТА!!! Фактурите идват с голямо закъснение, начисляват се лихви за просрочие. В сайта нищо не може да се види. Тия ни взеха за мезе.

"Повишаван" има - само, че то е в сумите, който плащаме за ток при ЧЕЗ в сравнение с тези преди до дайдат те!

в селата на област монтана рядко минава ден да не гасят тока а нека обяснят защо

Вече има още една добавка за плащане ДОСТЪП И ПРЕНОС НА НИСКО НАПРЕЖЕНИЕ- има си и достъп и пренос на високо напрежение, има си зелена енергия да се плаща има си ДДС ИМА СИ КУПИЩА НЕЩА ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНИ И ПРЕМИСЛЕНИ ЗА ДА МОГАТ ДА СИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ ОТ ПО 50000-1ООООО лв - а народа да го духа

ЧЕЗ - Честнo Е*ати Зулумите!

на съд но в хага ,не в нашия куромпиран!!!!!!!

За качеството не знам, но ми е много любопитно как стана така, че сега плащаме по 35 лв., а преди, при тримесечното отчитане, ни вземаха по 55-70 лв. на месец? Хората вкъщи са същия брой, електроуредите - все същите. Искам да знам как се получи така. А иначе съм доволна от тази промяна.

кОЛКО ХИТРО , ПРИЗНАВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КАТО ГРЕШКА , ЗА ДА ИМ ТЕГЛЯТ ЕДНА ГЛОБА -4-5 ХИЛ ЛВ , НО ТОВА СЕ ПРАВИ С БЛАГОСЛОВИЯТА НА ПОЛИТ. ПРУСТИТУТКИ И ПОДЛОГИ , ЗАЩОТО РАЗЛЕДВАНЕТО НА ДАНС ЯВНО Е ОТКРИЛО НЕЩА КОИТО ТРУДНО СЕ КРИЯТ И СРЕЩУ НЕЩО В ЗАМЯНА ЩЕ ИМА - УПС ИЗВИНЯВАЙ ГРЕШКА ! ИЛИ - ТЕ СА ДОБРИ МОМЧЕТА , СГРЕШИЛИ СА И ОБЕЩАХА ВЕЧЕ ДА СЛУШКАТ (((((

Досега съм писал поне четири пет жалби срещу практиките на ЧЕЗ. Последният случай беше за електромера на вилата, който от юли миналата година не е засичан. Мога да приема, че през зимните месеци не е възможно да се отчете, но през лятото там постоянно има човек и уреда е достъпен. Но не се отчита. ЧЕЗ не знам по каква логика ежемесечно начислява по около 30 лв. потребление, вследствие на което се беше натрупала сума около 300 лв., която аз упорито не плащах и търпеливо чаках да бъде коригирана след посещение на инкасатора. Той дойде и си отиде, а корекция в показанията нямаше. Наложи се да звъня на телефона и трябва да призная, че ми приеха възражението и си записаха верните показания. Сега очаквам да видя най-накрая дали ще ми коригират фактурата. Ако не го направят, няма да им плащам и ще ги съдя за морални вреди!!!

Да изЧЕЗват там, от където съвсем да изЧЕЗнат!!!

Време е да започните да си признавате , защото българския народ търпи много , ама като се разлюти, не можеш да го върнеш обратно, като руската мечка е .

ХАЙДЕ ДЕ ТОВА СИ Е ЧИСТО ВМЕШАТОЛСТВО ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ! КАТО НЕ ИМ ОТЪРВА ДА ХВАЩАТ ПЪТЯ КЪМ ЧЕХИЯ!ИМАЛИ ИДЕИ АМА ЩЕЛИ ДА ЗАМРАЗЯТ ИНВЕСТИЦИИ ПОНЕЖЕ...... АЛА БАЛА - ТОЗИ КОМУНИЗЪМ ГО ЗНАЕМ ЧАО НА ЧЕС ДА МУ МИСЛЯТ ДРУГИТЕ

"Миналия месец пенсионери от село Пишурка, община Лом, получиха сметка от ЧЕЗ за 118 225 лева. 35 лева е реалната сума за ел. енергия, поправиха се от компанията по-късно." - това подставя под въпрос изобщо методиката на ценообразуването и "коректността" на ЧЕЗ т.е. (Чалга Електро Злосторници или Чекайте Ел.техниците Завчера).

Всеки техен доклад и изказване са абсолютна глупост и демагогия! Тъй като всеки път, плащайки си сметката се чуствам прецакана и то не за друго, а защото опитът ме е научил, че колкото по - пунктоална е информацията в един документ, толкова повече е измамата в него. Аз съм човек със средна интелигентност и по никакъв начин не мога да разчета техните фактури. Не, аз ги разчитам , но виждам как зад разни напудрени словосъчетания ми ИЗМЪКВАТ пари и аз нищо не мога да направя. От любопитство влязох в сайта им и какво ми направи впечатлени 1,9 млн. потребители. Ясно е, че никой не може да се закълне дали изразходвания ток е 30 или 31лв. Аз лично за себе си не мога да хвана и разлика от 5лв. Но дори да е само 1лв. , това са близо 2млн лева невинни грешки, а 100% съм сигурна , че са много повече. От 6-те дружества на ЧЕЗ в България, само в 2 от тях държавата участва с 1/3. Всичко друго е на ЧЕЗ а.с. Чешката Република. Припомнете ми кой от великите ни политици от последните 6-7 години се съгласи на този договор. Не беше ли по времето на този, който нямаше материални претенции към България, а сега ни съди за горите си?

ДО ЛИСИЧЕТО:ама си е точно така,де що е лицензионен режим разрешителен такъв,монопол,все е дране на живо и тупане на брашняния чувал до пълна дупка.Такива лъжи,манипулации,крадене-характеристиката на Топлофикаця,Софийска вода,мобилните оператори,електро-разпределителните дружества.Политико-икономическа мафия от грандиозен тип.Все за сметка на плащащите,с пълната подкрепа и съответни отчисления за лобитата в политиката,които ги узаконяват и стриктно бдят за статуквотои интересите им.Кошмар.

казват колко са инвестирали, а не казват колко са спечелили и откраднали. като вече не им е изгодно, да си ходят. няма да плачем за тях, но май-плашат гаргите

и в какво се е отразява това ка4ество на услугата. че не мога да видя последната фактура влизайки в сито-то на чез за проверка на сметка,или кодовете дето измислиха всеки път различни или в пишенето наизуст колко кв електроенергия е изхарчена от даден потребител. ма тези наистина така си пеят,колкото да се види че виждаш ли ние мислим за потребителя. как така ние потребителите не виждаме това качество и тези инвестици огромни. да не би да са в екскурзии ?

от както са чез в Костинброд всеки ден гасят тока по няколко пъти без причина

Грешките винаги стават в полза на чужденците... бързат да направят повече грешки, защото не се знае докога ще са тук! Говорим за огромни суми пари насъбрани от "грешки". И тези искат да им се плаща, щото са много готини, но аз мисля, че е крайно време това да спре.

Вън ЧЕЗ!!! Не ни трябват крадливци като вас.

Грешки, а? Ама защо тия "грешки" май не са случайни? И винаги са в тяхна полза? Как пък един път по случайност не направиха такава грешка, че да платя по-малко. А и сега какво? Ще върнат ли парите на хората? Или ще се направят на разсеяни? Май това е най-вероятното. Най-много да приспаднат нещо от следващата фактура. Ама да върнат пари... ами... друг път!

Иде ми да ги гръмна тея некадърници .Само като се сетя колко ток плащам.То са неизмерими мощности , то не е чудо

изЧЕЗиха ни...

"най-много се оплакват абонатите на ЧЕЗ" - Ами естественно е от ЧЕЗ да се оплакват техните абонати! Аз не съм абонат на ЧЕЗ и не се оплаквам от тях. Колкото до енергийната мафия - ТЯ Е СВЕТОВНА! Там оправия няма! Яко лапане по горните етажи и доене на народа. ТВА Е!

да,ние имахем скоро голяма грешка във фактурите.

Казвате , че ЧЕЗ грешели ,ами какво да ви кажа пък за ЕОН те да не би да са невинни както искат и както могат си пишат и слагат киловати но с такива монополисти не можеш да се бориш те са непобедими за обикновенният човек пък и като си нямаме кой да ни защити нали държавата ни е мащеха ,а не майка.мога да кажа за ЕОН ,че са една долна ,дръзка и нагла фирма.Правят грешки по тяхна вина после се извиняват но не си признават,по пътя на логиката този който се извинява значи е признал грешката си и трябва да я поправи но при тях няма такова нещо те знака минус не го признават при тях е само плюс.Аз съм една потърпевша от ЕОН,която се умори да пише жалби и да обяснява грешката им ,а те не се умориха при всеки отговор да ми се извиняват без да я поправят.Дано има господ и някой ден да са потърпевши като много такива като мен.

В апартамента от 7 месеца не живее никой, но всеки месец имам фактура от 1.00 до 1.47 лв. Защо?

Защото някой не си е погледнал електромера, и като има грешка да идеш и да им го накаш.

А, защо не? :)))

И щото може! :)))

сигурна ли си че в апартамента не е останал включен на станд-бъ телевизор, телефон, сот? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо грешките във фактурите са им все в тяхна полза ????

Да бе само на някои клиенти има грешки. Загубите им са чене могат да прибират парички ей така. Отидох преди 5 месеца да направя справка защото са ми големи сметките незнайно защо. Отговорът беше ако имам проблем с електромера да дам заявка да ми се смени. Друга справкаНЕ СЕ ПРАВИ! Какво да кажа!!!

"За 5 години качеството на услугите на ЧЕЗ се повишило...." - повишило, ама дръжки.Повишиха се кражбите под най-различна форма.Използваха момента , докато нашите се налудуват, ЧЕЗ да се накраде....

Да , ама не са грешки , а съвсем умишлен грабеж и то с благословията на ДКЕВР. На нас , потребителите , посредници / , които ни препродават нашата електроенергия / безкрайно не са ни нужни. Схемата е ясна и на децата : посредник - монопол - мафия. И огромни комисионни за сключилите абсолютно неизгодни за държавата договори. Същите кърлежи като Софийска вода и топлинните счетоводители. Докога ще ги търпим ?BASTA !