ЧЕЗ не сваля таксата за отвъртян бушон

Засега електроразпределителното дружество ЧЕЗ няма да намали таксата за повторно включване на тока на потребител, чието захранване е спряно заради неплатени сметки.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ не сваля таксата за отвъртян бушон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧЕЗ дърпат шалтера за неплатена сметка - искат ли да ми дръпнат и нещо друго !

Пенсията я получавам на 7-мо число и всичкси пенсионери като мен. Нека да се заплаща тока след 7-ми /напр. от 7 до 17/ всеки месец. Откъде да взема пари да платя преди това. Няма откъде, една е пенсията. Нека да си помислят ЧЕЗ!!!

Ами защо някои от малцинствата в БГ нарушават "правата на всички останали" като не плащат ток от 20 години ? Защо тези същите компаний налагат такси само на българите?!

Когато има монопол всички цени на услугите предлагани от него трябва да са регулирани!! След като държавата е създала и поддържа чрез регулациите си този монопол, трябва да има силата и да контролира цените му.

Тези стават много нагли! Няма ли най-накрая да направят проверка на така наречените 'инвестиции'? Къде по света ще видиш КТП от алуминиева дограма? Разпределителни трансформатори с най-големите възможни загуби и т.н. След 5-10 години всичко това ще е за подмяна, а трябва да изкара поне 30. Печелившата комбинация за търг там е най-ниската цена (т.е най-големия боклук като оборудване) и най-високия подкуп. Защо не кажат че в по-голяма част от случаите по търгове се участва с точно определени бг фирми въпреки че производителите на оборудването което предлагат имат офиси в България. Дори когато става дума само за доставка на апаратура пак участват посредници- посочени разбира се. Да не говорим че сметките се надписват поне с по 1 лев винаги от подизпълнителя инкасатор Табаков и синове от Пловдив- не може ли да имат собствени инкасатори, не мисля че им е по-евтино, но пак някой е намазал. Хайде стига сме ги търпяли тези чешки плужеци (то не че българските там са малко)!

Трябва да се върне народния съд,решава народа че някой го ебава и......."в името на народа те осъждаме на смърт" следва публичен разстрел и от тук нататък всичко е наред!

Смешна държава.Къде по света ще видиш някой да си прави каквото си иска , без да се съобразява с държавните разпоредби?Я идете, бе, икономисти-енергетици в Чешко и Немско и вижте какво правят с тези, които не бръснат държавата. Но не искате да се поучите, защото сигурно и вие сте се облажили в цялата тази далавера.

"НАМАЛЯ" - няма такава дума в книжовния български език !!! БЕЗОБРАЗИЕ!

Абсолютно!

В селско-провинциалния журналистически език на новото поколение обаче я има. Означава " той намалява нещо" или "намалил е нещо".

Айде у Чешкооо....

ЧЕЗ да се национализира веднага без никакви плащания! Какво ще ми се правят на по-големи от държавата!

Мчи те са си държавни и не се плашат от национализиране

.От компанията изтъкнаха още, че "опитите да бъдат намалени тези такси, които по правило засягат некоректните клиенти, които не си плащат сметките за ток и по този начин нарушават правата на всички останали, освен че ще ощетят компаниите, ще бъдат допълнителен стимул за неплащане на сметките за консумирана електроенергия". ТОКЪТ ДА НЕ Е АТМОСФЕРЕН ФЛУИД БЕ! Подаването на ток по жица и през електромер е ИНДИВИДУАЛНО!От цял блок само един абонат да има останал никой от неползващите ток негови съседи не го ощетява пряко като не ползва. Само им намалява неестествено високата печалба на монополното дружество.

А, какво трябваше да направи българина?!?!? Да си купува заводи ли?

ДКЕВР да наложи стриктни и непроменими условия, държавен орган е все пак. Таксата за възстановяване да е ПРОЦЕНТ от неиздължената сума върху стойнността на стоката - цената на реално консумираните киловати енергия, без добавките за чуждестранните лапачи по веригата!Иначе да отнема лицензи за незачитане и неспазване държавните ни изисквания и да национализират електрораснабдяването. Много са нагли тия дружества, тихомълком променят качеството на услугата си, подават по-ниски волтажи и т.н. Да не осъмнат в един близкопрекрасен ден съвсем извън закона.

Ебати нахалите! Бастуни чешки!

Егати заглавието, едно прекъсване поради неплащане далеч не включва "отвъртане на бушона".

точно това означава - виждал съм ги няколко пъти: идват, отварят таблото и просто свалят бушона. Елементарно е! НЕ е нужно техническо образование, не е небходима някаква сериозна физическа дейност да се извърши. Това си е чиста проба законен рекет. Най-лошото е, че държавата ни е зад тях и от цялата работа го духаме потребителите

Тия ЧЕЗ да се махат от България. Хей, Посланико на Чехия, взимай си бандюгите и си ги връщай обратно у вас. Не щем ЧЕЗ!

А защо просто не се регулира тази такса със закон? Тогава няма да има отказ от изпълнение на заповеди на ДКЕВР!!! Просто и ясно....

moket1

На тия отворковци, така и така ги чакат глобите, поне да са максимални.

На тия отворковци, не им пука. Всяка глоба си я избиват пак от нас, чрез вдигане на цената. Това е монополист - той коли, той беси!