Коментари - Петкова: Никой в МС не знаеше, кой ще купи ЧЕЗ | dnes.dir.bg
назад

Петкова: Никой в МС не знаеше, кой ще купи ЧЕЗ

Никой от правителството не знаеше какъв ще бъде изходът от сделката за ЧЕЗ. Разполагахме с публичната информация от медиите.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: Никой в МС не знаеше, кой ще купи ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За някого и поговорките стават обида...цинизъм и....

Нуше, верно никой освен Бойко и Гинчето на паркинга в Пазарджик.Тъмна Индия!

Писна ми от курвенски коментари! И ти ли не знаеше, ма?! Нали си подаде оставката защото сте близки приятелки с Гинка!!!

Щука

До преди 2 дни, никой изобщо не знаеше за сделката. Като ви лъснаха з*дниците чехите, сменихте страгетията - сега просто не сте знаели, кой точно ще вземе сделката. А коментар по повода, че лъжете и всеки ден лъжите ви излизат наяве?

Е,тогава какъв ШЕНГЕН бълнувате!!!!Ма това СТРАТЕГИЯ ,ТАКТИКА ,СИТУАЦИЯ са НЕПОНЯТНИ НЕЩА ЗА ВАС.....ВИЕ работите с ПОСЛЕДИЦИ,И ТО ИЗНЕНАДВАЩИ ПОСЛЕДИЦИ!!.....!И ,,ГАДОВЕТЕ,,БИЛИ виновни!!!!И даже НЕ знаете кой ГАД ви е отсвирил.....

То през 2004 г не е имало ГЕРБ, но 33% ги продадохте вие, нали???? И като не знаете какво става в държавата, която "управлявате" - най-добре си вървете. Ако искате можете да продължите да се занимавате със Западните балкани!

Както са я изтипосали- тя вярно все едно е от тъмната страна. Прилича на приятелката на Вейдър.

Уж близки приятелки от 20 години, пък тая НЕ ЗНАЕЛА, ЧЕ НАЙ-БЛИЗКАТА Й ще купува ЧЕЗ. Енергийиния министър не се интересува от енергията на държавата? В чии ръце е? Е. тези вярно н и имат за прости. Верваме ви.

Толкова по-зле за вас. Ако наистина МС не е знаел за сделката преди вестниците, то всички в МС сте за уволнение и най-строг съд!!!

Аз лично съм от тъмната страна и вервам на ве.ш.и.ци.

Цитат: "Остава основният въпрос защо ситуацията достигна такава критична фаза, пита пражкият вестник. Чешката и българската страна са имали още преди няколко седмици информация за собствениците на "Инерком" и за начините за финансиране на важната сделка, но не са се намесили преди подписването на договора за продажба."

Това за 2004г., когато симо се разпореждаше с имотите ни е вярно, но когато са чехите са решили да продават ЧЕЗ, защо боко продаде делът ни там? Ръката ли го засърбя, какво стана та при предстоящо наддаване за компанията да се лишиш от участие,като продавач?.

чехите продали на съмнителна българска фирма - по-добре е отколкото на българското правителство, което сменя шефа си през 2-4 години и новото не носи НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ за деянията на предшестващото. Лошото тук е това че българската фирма - нов собственик на една трета от електроразпределителната ни мрежа НЕ РАЗЧИТА НА БЪЛГАРСКИ КАПИТАЛИ (въпреки че в българските банки народът ни държи милиарди левове) и отново лихвите по големия кредит ще отидат в чужбина. На всички ни е ясно : българският народ е пестелив и при добро управление на икономиката би могъл да просперира и да се измъке от дъното където го завлякоха некъдърни управляващи. За съжаление светлината в тунела още не се вижда.........

...Пфъъъъ,Затова НИКОГА няма да си изберем КАДЪРНИ управляващи!!!!!....Няма да ни дадат,и ВСЕ НИЕ ЩЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ.....

значи, от над 20 г. били най-близки приятелки, сделката с едоговаряла от 2 г., обаче тя не знаела нищо :):) Абе стига бе, вече прекалявате , по времето на соца е нямало такива лъжци :)

И Петкова не изпитва никаква вина за създадената ситуация! Така би се чувствала ако някой над нея е носил отговорност, а тя е била само посредник. То и точно това се показва с колебанието дали да се приеме оставката на Петкова.

"Ние не продаваме нищо..." Да, вие не продавате - вие купувате за себе си. От това, че нищо не разбира в енергетиката, /а Бойко Борисов още по-малко и от нея/ Теменужката не оправда доверието и очакванията на Бойко и други като него, да се справи с поставената задача, без да се разбере и разчуе.

...и най-вече - РАЗМИРИШЕ! Тези НАИСТИНА ни третират като "мат'риал"... Бурята в чаша вода е за пред ЕС (може и да е по договорка!)!!! Защото думите на Шкембе воевода, че "по-добре голяма компания..." (цитирам по памет), навяват мисли точно за манипулация и на обществото, и на мнението му, именно в тази посока!

Тиквата се вкара в страхотен филм. След като реши да купува ЧЕЗ, явно много се шубелисал, а и другите "хапки" които губи ако сдаде властта са много повече. Май е комбинация от шубе и лакомия? Тази дебеличката каквото и да каже ще бъде откровена лъжа, тъка че най-добре ББ да не я показва пред хората, освен ако не подаде оставка като миналия път.

как нагло лъже с космическа скорост подава оставка колко жалко за българите

"Сделката за ЧЕЗ е поне с 50 на 100 надценена, което е една безбожно надута цена! Тук е ключът от бараката. Сега държавата ще изкупи от Гинка ЧЕЗ, разбира се на цена не по- ниска от тази която тя е платила на чехите! Чехите сити, Гинка и Теменужка също, народа доволен (ще си има държавна компания за тока), а Буда също ще получи своят дял, някъде по ошорните си фирми.....

Ошфорни брачет! От всека глава дим излява. Булгаристан брато.

Гинка ще бъде обезщетена подобаващо за всичко което е платила, та и отгоре! 320 (или 360?) милиона Евра за частта от ЧЕЗ България (вероятно 67% от акциите), около 2 милиона Евра за тъй известните и прескъпи юридически и финансови консултанти, 100-ина хиляди за разходи на Инерком по сделката и още около 500 бона лихви. Както се установи, другите двама участници в търгът за този дял от ЧЕЗ са оферирали съответно 153 и 162 милиона Евро, което е близко до реалната цена. А пък нашта Гинка е оферирала двойно повече пари! Защото е прекомерно богата, не си знае парите или тук точно заровено кучето? Получените около 170 милиона Евро отгоре естествено ще се разпределят като комисионни по веригата! Ще има и за офшорките и за чехският премиер в оставка, пък може да остане нещичко за нашият, както и за Теменужка!

"...сделката за ЧЕЗ е станала причина за невероятно напрежение, което е силно преувеличено." А БЕ КАКВИ СА ТЕЗИ ИДИОТИ ДЕТО СМЕ ИМ ПОВЕРИЛИ ДЪРЖАВАТА И СИГУРНОСТТА СИ!? И4 ДЕЦАТА ЗНАЯТ, ЧЕ ЕНЕРГЕТИКАТА Е СТРАТЕГИЧЕСКИ ОТРАСЪЛ И Е ВЪПРОС НА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ! САМО ИДИОТИ-МИНИСТРИ ОТ ГЕРБЕРСКОТО Т.Н. ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ГО ЗНАЯТ!? БОЖЕЕ, САМО ТИ НИ ОСТАНА И МОЛЯ ТЕ, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ, ЧЕ САМО НА ТЕБ ВЕЧЕ СЕ НАДЯВАМЕ. И НАЙ-НАПРЕД СИ ПРИБЕРИ ГОЛЯМАТА ВЕРЕСИЯ С ГОЛЯМАТА УСТА. АКО ТЕ ИМА, АКО МИЛЕЕШ ЗА ТОЗИ НАРОД, НЕ НИ ОБРЪЩАЙ ГРЪД, ИЗПЪЛНИ МОЛБАТА НИ ЧАС ПО-СКОРО!

ВИЕ КАКВО -ЛУКОВИ ГЛАВИ ЛИ СТЕ, ЧЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ЗА 2 МИЛ. БЪЛГАРИ? БАТИ НАГЛИТЕ ЛЪЖЦИ

Сериозно?тогава защо получавате заплата?

Не си за тази работа Нуше, щом не знаеш какво става в сектора, за който отговаряш. Бързо бягай при приятелката ти Гинка от Пазарджик.

Няма по-лъжлива от ГЕРБ-ерската глутница идиоти.

AMI ZASHTO GOVORITE S CHESKATA DARJAVA... NALI GINCHETOOO E SOBSTVENICHKA NA 100% SLED ZDELKATA STOM MNOGO ISKATE OT NEYA VZEMETE 34%

Оставка и съд за вас!!!!

...Теменужка нямала нищо общо със сделката, само дето "добре познавала" леля Гинка от 20 години, което сама декларира... Странно защо тогава Теменужка си подаде оставката толкова бързо - "морален акт" - едва ли! "Морален" с "политик", не се връзва някак си... Въпросът е каква ли компенсацийка е получила Теменужка, за да се откаже токова бързо от министерския пост?... А тезата, че в МС никой не знаел за тази "сделчица", поставя логичния въпрос тогава, за какво изобщо същества този държавен орган, щом в него никой нищо не знае, особено за такива важни неща и за какво се плащат заплатите на тези статисти, от джоба на данъкоплатеца!...

Това, че Президента Радев се е съгласил чужда енергийна компания, оперираща в България да стане българска е направо престъпление и заплаха за националната сигурност! Ако Президента започне да го усуква, че нищо не е знаел, за какво ни е Президент пионка, който не знае какво става в България!

Айде бегай да си пиеш хапчетата! Недей толкова грубо с елементарни лъжи и инсинуации, защото никой не ти вярва!

Що ни правиш на идиоти ма Теменужке? Ич не сме по- тъпи от теб да знайш! Още малко и ще кажеш, че близката ти приятелка Гинка, също не е знаела, че иска да купи ЧЕЗ?! Ама нидей тъй нагло лъга бе моме селско! Та на всички е ясно, че теб те насадиха за министърка на енергетиката, точно за да прокараш Гинка да купи ЧЕЗ! Прости и нагли текезесарки сте и ще си останете такива! Освен да копате мамуля, от вас друго не става!

Той и Президента лъже, че нищо не е знаел, ама президент плюе ли се?

Точка първа от цитатника на герб: Когато не знаеш какво да кажеш и ти задават неудобен въпрос- веднага хвърляш вината на другите или отговаряш в стил "А вие защо биете негрите?" Най-добре да замесите президента, Путин или Русия!

Това че е било невъзможно да се знае кой ще купи ЧЕЗ е малко казано безотговорно. Другото което е странно защо толкова много се вие тук по форумите за копувача? Ние българите сме готови да очерним, окляме по всякакъв начин един ,,нов играч,, на сцената, без дори някой да му е дал шанс за изява, в случая с Гинка... Искаме нови лица в управлението на държавата но как да стане това? Ако се появи някой който може но го виждаме за първи път, то всички ще го заплюят преди даори да е казал и една дума... това сме ние и българските политици. Толкова яко са се загнездили в НС че е немислимо да се появят нови играчи та било то много по читави и кадърни. Така че е по добре да си гнием в собственото блато защото нищо друго не ни приляга. А другарите от БСП толкова са изгладнели горкичките че ако можеше да се върнат събитията от историята със сигорност биха свалили сегашните със сила...Толкова са им гнусни методите че все повече опротивяват на народа, забравили че са докарали държавата именно те до това положение...Всъщност всички са виновни до някаква степен но те най много. Преди преврата ако не си комунист си бегал или зад решетките или гушнал букета. И е време да го раберете всички , нямаше друг вариянт, така че тези които са с променено мислене сега и защитават други интереси нямат вина. Истирията е доказала навсякаде че комунизма е гнил строй, но не мога да разбера истериите за власт на тези същества... доказали се като най голямото зло и са готови на всичко за да властвуват отново...Има много кадърни българи които могат да променят нещата но никой няма да им даде тази възможност, защото сегашните водители ще изкарат или спретнат и най лошия компромат срещу чисти хора, а ние ,,овцете,, ще вървим и следавме това което сме си избрали да ни води... Хем сме аслани хем сме посрани, това сме ние....

Еми защото купувачът определено не вдъхва доверие, няма активи, които да заложи, няма откъде да вземе 20-30 процента самоучастие, чете си нападателното изказване, което му беше написано от сруги хора... които също не могат да обосноват възможностите на фирмата, ей затова...

Мислиш ли че тези които продават не са проверили нещата? ЧЕЗ не е от вчера, навсякаде са... Просто всичко е проучено преди да се дават възможности просто ей така на някой си. Всичко което излиза в пространството е най вероятно само гнус... Ние не знаем, предстои да се види, но да използваш едно такова нещо преди да се разбере истината е меко казано гадно... Вой се наддава само тогава когато едно нещо е доказано а не предварително, типично по български...

Арееее, отново изкара призрака на комунизма, за оправдание на всички простотии и малоумнщини... Не ви ли писна, вече 30 години, на теб и тебе-подобните лумпени, да повтаряте една и съща псалма, като проскубани папагали... По тъпата ви логика, всяко идиотско деяние, има своето философско оправдание...

Може БСП да са изгладнели за власт, но има други, които с всички средства гледат да задържат кокала! А така, с раздаването на шансове като гледам сме цъфнали и вързали! Най-голямата беда в България е, че навсякъде управляват и дават съвети КАЛИНКИ! А когато е достигнато нивото на некомпетентност във високите етажи - спасение няма! Независимо капитализъм, социализъм, феодализъм или както си искайте наричайте системата!

Всички като Вас - "политикономисти", които правите оценки на различните строеве,защо когато поставяте оценка на "гнилия" комунизъм никога не коментирате икономическия модел на Китай ?!

Никой!!!!!!!значи боцко е искал сам да лапне паричките!!!

Брей! На Фитката как й се е изкривила клъвката! Много е кълвала, ама този път накриво!

Другарке петкова, има ли поне един от вашия "кабинет", който да не лъже така гнусно. Да знаете, че който лъже, отива в ада. Правете му сметката, защото там има много българи.

Знаели сте много добре, не ни бъркайте с електората си по интелект, винаги знаете къде има голяма комисионна, но дори ако не сте знаели още по-зле, защото потвърждава още веднъж, че сте тотални безхаберници, за които националната сигурност са просто две думички без значение. Писна ни от вашите простотии и скандали, пряк резултат от дейността на сбиритока от кумци, баджанаци, братчеди, предани ви некадърници, явни психари като Ан. Т., калинки-малинки и вся останлая сволоч.

Безмислен шум и тупурдия до небесата... Чехската държава продава своя собственост. Явява се дружеството на другарката Върбакова кандидат-купувач. Договарят се, плаща се и се сменя собствеността. Правителството на РБългария - ако е искало - да е участвало... Големият проблем на всички е - ЗАЩО ГИНКА КУПУВА ЧЕЗ?! Ами защо да не го купи?! Ако си е намерила финансиране - какво да я спре?!

Е защо продължава да лъже? Може ли твоя приятелка /или поне позната/ да купува един от най значимите бизнес, който бизнес така или иначе засяга министерството на което си министър и да не знаеш? Ама тази госпожа по примера на Бойко ни мисли наистина за глупаци, ееее... нямат ли срам тези хора, в гробищата ли ще отнесат грабеното? Бог има, бог забавя но не забравя!

Когато човек гледа вдясно и нагоре (т.е. нагоре и вляво от вас), това е сигнал, че в момента той сътворява картина (случка, ситуация, развитие). Явен сигнал, че лъже или се кани да го направи!

За да може да се потуши напрежението един отговорен държавник, какъвто е Бойко Борисов нямаше друг полезен ход, освен да се опита да проведе разговори за възможността българската държава да има контролно участие по отношение на активите на ЧЕЗ, каза още министърът. Какво да каже човек, по повод на горното изказване: Гьонсуратлък от всякъде!!! Крайно време е да се разкарате от властта!!!

никой нищо не знаел.Къде се намирате бе ,защо сте тогава,несмислени торби с...Смешни и жалки сте.Не казвай такива идиотщини ,че ще ви се смеят и гаргите.Защо са посолства,резиденти,аташета,и всякаква паплач.Вие сте неграмотни и нито един от вас,нито един, не трябва да е там където е.Вие сте на седмото небе...на глупостта.

ти знаеш ли че имаш страшно ЧЕЗтни очи

Нужке, Амче верваме ти, как. Значи целото МС сте за затвора.

Ти вярваш ли си, ма ?

Теменужке, осъзнаваш ли, че с тези думи подписваш уволнението на разузнавачи, контраразузнавачи, данъчни, разните му там комсии за конкуренция, води и тоци т куп други уж отговорни другари, а?

Е, щом казваааш!

Ами да ти е...м и министерския съвет, дето, с всичките налични ресурси, не може да разбере кой ще купи най-голямото ЕРП в България! Тая мръхла официално признава, че правителството на ГЕРБ е пълен провал и пример за безхаберие!

Ами, че това е просто недопустимо. Да не знаете какво се случва в поверената ви или по-точно в заграбената от вас държава. Значи мястото не ви е там където сте и трябва да се изметете. Ако пък сте знаели тогава и сте мълчали, тоганва сте престъпници и пак трябва да се махате. Но най-големете престъпници са тези, които продадоха електроразпределението през 2002г. Изобщо в тая държава трябва да бъдат разстреляни около 1000-2000 престъпници на прехода.

Теменужка: ЧЕЗтна дума - никой не знаеше за сделката