Коментари - Четири сценария за украинската контраофанзива – кой е най-вероятният? | Днес.dir.bg

Четири сценария за украинската контраофанзива – кой е най-вероятният?

Къде ще бъде нанесен основният удар? И ще успее ли Русия да му противодейства?

Обратно в новината

Коментари - Четири сценария за украинската контраофанзива – кой е най-вероятният? | Днес.dir.bg

Коментари

Украйнските нацисти имат сценарии а тои е да сменят памперса на посрания Баидан и зеленски. Бягащите Украйнски чакали че мечо шева ама

Медуза е толкова руско издание колкото и руската секция на Дойче Веле;)

Тези сценарии за украинска контраофанзива могат да се осъществат само ако се покрие дефицита в личния състав на украинската армияа. Даоже САЩ иш колективния запад да затрупат Украйна с оръжие нама да има достатъчно жива сила която да си служи с него, освен ако Украйна не получи и наемници заедно с оръжието.

Добре че са форумите блядовете да се успокояват и надъхват един-друг.. тук поне за малко могат да избягат от неприятната действителност, в която Путлер вкара държавата им. Но вие си го заслужавате, бляди, не е само Путлер, и малки , и големи сте облъчени, роби и жертви на комплексите, страховете и пропгандата си! Ако не бяхте опасни в глупостта си, щяхте да сте просто жалки!

Денис Коробко и британското разузнаване какво казват???

Ти се дръж за путльовското. Най-мЕризливо е!

Украинската ПВО почисти небето на Украйна. Неутрализирани са следните руски ракети: - 6x Kh-47M2 Kинжал (изстрелян от МиГ-31К) - 9x 3M54-1 Калибър - 3x С-400 - 6x Shahed 131/136 - 3 дрона Особено прихващането на Kинжал е поредното признание за технологичното превъзходство на западните оръжия. Поздравления за украинските екипи за ПВО !!! Нощната атака срещу Украйна струва на Русия най-малко 120 милиона долара. ▪ Калибърът струва 6,5 милиона долара, което означава, че общата цена на ракетите, пуснати през нощта, е 58,5 милиона долара. ▪️X-47 Кинжал може да струва от 10 милиона долара или повече, общата цена на 6 изстрелвания е 60 милиона долара. на единица. 6 Такива БЛА струват $280,000 ▪ Orlan-10 струва $100,000, Supercam е близо до Orlan-10. Следователно 3 дрона струват 300 000 долара.

Ти си някаква соросоидна пача ....

Който вярва в сащ му се случва ей това ..Трепете хохула .зада има мир и щастие ..Щото тоя питей е недоволен .

Ама те Укрите искат да се бият и да трепят москалите ..Така са обработени от Янките ..Че са велика СРАЙНА..С руснаците на глава бе се излиза ..ако тръгнеш с кофти стъпка ..Както искат.

_stankow

На снимката - разчет на ВСУ води огън с американска гаубица М777. Снимката е от реални бойни действия, не е постановъчна. Дадени са вече няколко изстрела - рилните лопати са се забили в меката почва. Но не много изстрели - житцето още не е отъпкано. Трима (цели трима ! вляво на снимката на преден план) от разчета дотикват снаряда в зарядната камера с помощта на 2 метра извит дотиквач. Едно от най-големите недостатъци на това силно компромисно оръжие - трудното, почти акробатично зареждане. Което силно снижава скорострелността му. Не е правено за интензивни бойни действия. Над затвора се е надвесил зареждащият. Оръдието е с разделно, картузно зареждане. Цилиндърът, който държи с белите "пити" в него е т.нар. "модулен заряд". Който се състои от отделни малки бели цилиндри - барутни заряди в бяла копринена изгаряща опаковка. За да се улесни зареждането са поставени в общ държач - цилиндър, прорязан отгоре. Поставя се в задния срез и зарядите се избутват с ръка. В случая са приготвени 5 модулни заряд - това е пълният заряд. Стреля се на максимално разстояние - пълен заряд и ствол почти на 45 градуса. Това означава, че целта е на повече от 20 км. Държат се далече от фронтовата линия. Не е чудно, като се има предвид, че вече 20 от общо 120 такива гаубици са унищожени от руската артилерия, авиация и дроновете "Ланцет". Вижда се спусковият шнур, който виси от ударника на буталния затвор (хоризонтален цилиндър с диаметър около 40 см със секторни нарези и уплътнителен конус). Точно над задния срез, там където влиза дотиквачът. Позицията не е подготвена, не е маскирана, не е оборудвана. Разположена е на открито, в нарушение на всякакви наставления за стрелба и бойни устави. Очевидно воюват по партизански - изпълняват една огнева задача и се преместват. Набързо мобилизирани, необучени, едва ли са чели наставленията, едва ли имат кадрови офицери в батареята. Така война не се печели, но такива са реалностите. Оръдието е изтърбушено и се използва като най-обикновено, неавтоматизирано. Висят откачени хидравлични маркучи. Антената, по която се предават данните от автоматизираната система за управление на огъня липсва (най-вдясно на края на дясната станина стои само основата на антената - облечен в гума конус. Балистическият компютър е демонтиран (ако изобщо е доставен). Радарна станция за измерване на началната скорост също липсва, не беше доставена изобщо. Двата дисплея пред двамата мерачи стоят, но кабели към тях няма, не се използват. На война е така - колкото и иновативно да е едно оръжие, войната взема своето, остава само най-необходимото. Ствол, снаряд, заряд, затвор. А ако работят и мерните прибори - щастие, не мислиш за компютри и изкуствен интелект.

Най-важното не казваш, станковв - М 777 превъзхожда по далекобойност с пет километра (обинковен снаряд) всяка съветска/руска гаубица 152 мм !!!!

Ето какво имаме към момента. 1. Противникът е съсредоточил ударна групировка от около 65 хиляди души в посока към Запорожие, която е избрана за една от основните по време на планираните настъпателни операции. 2. Основните части и съединения на групировката са разположени на 80-100 км от линията на съприкосновение. Групировката е боеготова. Врагът чака заповед. 3. Преди опита за пробив се планира масиран ракетно-артилерийски удар по позиции, блокпостове, командни пунктове, щабове, складове, бази на Въоръжените сили на РФ и граждански обекти както в Запорожие, Херсонска област, ЛДНР, в Крим и Севастопол, така и по „старите“ територии на РФ. 4. Възможен е опит за нанасяне на отвличащ вниманието удар в посока на Белгородска област на РФ. 5. В посока Херсон се наблюдава инженерна работа в подготовката за настъпление с форсиране на Днепър - в редица райони се разминират подходи към водна преграда.

Малко пропусна удара в Хмелницки....доста боеприпаси дадоха фира

Не съм го пропуснал, но силно се надявам, руснаците да не подценяват врага!

Четеш някъде дезинформация. Няма къде в Украйна да има съвкупление на толкова хора и техника и да не бъде ударено.

_stankow

Гледах спътникова снимка след удара по склада в Хмелницки. Кратер с диаметър 100 метра и почвата издухана от петно с диаметър 300 метра. Едновременно са "изтрити" 10 бараки с боеприпаси. Една от тях събира 500 тона, но може да не са били пълни догоре. Ако се съди по "гъбата" след взрива, (над км висока) детонирали са няколко килотона боеприпаси. Бараките са раздалечени на по 50 и повече метра, както си му е редът и имат земни валове около себе си, но въпреки това са детонирали едновременно няколко, не само тази, в която е попаднала ракетата ...

Знаят къде са основните части, а не ги удрят? Що така?

Бай Кольо

Бе то вярно, че много украинки се изнесоха зад граница, ама да са толкова закъсали да се съвкупляват с бойна техника, това е върхът на извращенията !

Колкото по-скоро започне укро-настъплението, толкова по-бързо ще приключи войната ! Ама лошото ,в случая ,е и, че те го знаят и са убедени в това.

Победата е руска, драги. Те са в законовото им право. Реалността е тази, която Украйна не може да приеме. Загубили са земи 2014. А, какво ще правят тези независими вече републики (дали ще са член на РФ, дали на ЕU, дали самостоятелни) е тяхно решение. Това е т.н. право на самоопределение. Руски земи, руски народ са там. Изборът е направен. Украйна в момента атакува незаконно и агресивно законно върнати земи. Това са фактите, това е правото, но явно не изнася дори на творците на същия този Закон на Запад.

Най-вероятната контраофанзива е капитулация.

Капитулация и разпадане на педеруската педерация ДА ЖИВЕЕ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ

Ако човек забележи, че горното е "според руското издание "Медуза"." няма и да го чете. "Медуза" е злобна опозиционна, антирусао, прозападна медия, лидерите и избягаха в Естония преди няколко месеца (не че някой ги е преследвал) и оттам се правят на "руско издание".

Е щом го цитират тука какво да е? Забранено е цитирането на нормални руски и белоруски медии.

с кодовото име "европейски кинжал' - ""унищожение на моста на анексията" *изграден върху турският Крим! Физическото унищожение на моста ще има разтърсващ политически характер! След това група армии Център и север и юг на НАТО - ще довършат блядовете!

А теб кой ще те довърши ?

Путката ще се самоубие анално с чудовищно дилдо

официално да припари до тези земи, Посейдоните и Сарматите ще се изсипят над краварника като от Кутията на Пандора...

Украинската армия е уникална: руски войници, нацистки офицери и американски генерали

Контра офанзивата е медийна. Украйна няма нито потенциала, нито реалната воля да започне настъпателни действия срещу превъзхождаща по численост, артилерия и авиация армия. Самото наркоманче каза, че това ще доведе до прекалено много жертви и при неуспех (който е най-вероятния сценарий), Украйна ще има само един шанс - да сключи "договор" с Полша за предаване на западната част на Украйна към полската територия, за да не може Русия да стигне до Киев, без реално да е във война с Полша.

Не мисля, че това е опция. Същите нацисти дето разпалиха конфликта няма да са съгласни да са поляци.

Баси контрата, баси офанзивата! От ноември миналата година! Пуканките, дето си ги бяхме приготвили с Пена - мухлясаха!

Друго си е 3 дневна спецоперация

3 годишна е по-добре - ЕС и САЩ в мега дългове, демилитаризирани и унизени. Украйна приключи за 3 дни. Операцията оттогава е срещу НАТО.

как и 2 мозъчни гънки не можете да докарате! Малоумници измъчени и жалки, тръгнали света да управляват...

Къде ще бъде нанесен основният удар? И ще успее ли Русия да му противодейства? Ако разбере навреме къде ще е основния удар и стовари в това направление достатъчно сапьорни лопатки може и да успее !

Където и да го нанесе руското население вече е евакуирано. Атакуващия ще бъде изпепелен.

Бай Кольо

как с огън, нали бяха с лопатки или Прометей е успял да счупи оковите на Зевс ?

Е с лопатките де - както досега. Една права лопата чупи няколко патриота като се метне хиперзвуково :).

днес жендърята на сошош да не са измрели или емигрират в момента?

Спряха им парите ще правят нови Пейтриъти за Кинджалите

У западно и немско е почивен ден. От вчера са запили. В 10h едва да видиш някой да разхожда куче. А сега започват и зареждане на фест-а с наливните бири и вурстоще.....

Натресли са им задължително американско гражданство и се е оказало, че всеки от тях дължи по близо $100 000 на останалия свят! Му-ха-ха-ха!

по-скоро трябва западът, демек ние да почваме дружно да мислим как ще оправяме отношенията с Русия, Китай, Бразилия, Индия, Арабския свят и тн. Америка е бита карта и се държи точно като умиращ питон.

Забранено е използването на пейтриът до 2 ро нареждане от шефа-квото е останало де

Продавам тенекета от пръдниот малко смачкани

Четири сценария за украинската контраофанзива – кой е най-вероятният? Ама тя не е ли започнало още?! От Ноември 2022г все за офанзива говорят... Айде, че скоро почва световното по футбол и ще ги оте.ем и никой няма да ги гледа как се осират отстъпвайки хохлофашунгерите.

Тя започна още преди седмица. Отпорът е по всички фронтове. Мисля, че е напълно ясно, че става въпрос за агресивна политика на нацизирана групировка, която има териториайни пренеции към отцепени и признати републики. А, по всяка вероятност и не само тях, така че никакво отстъпване на руски земи.

А всъщност укро-офанзивата завърши, преди да е почнала. Зеленчуковата терористична дружинка просто направи голяма грешка с опита си да обстрелва Кремъл... Ето отговора. Чети и се информирай, за твой ужас, какво се случва в момента на фронта...

В мрежата вече има "банки паштета по Артьомовски".

Маааачкааааай рашистката гад. Напред храбри украински воини. Слава Украiнi.

Ходи се шибай с калинките, хохол

Тъпако, ти сляп ли си, та не виждаш, кой кого мачка! Дебил недоклатен.

Ей пукнат цент я си ЕПМ

за никакви пари прониза системата на която сяка ракета струва 5 милиона , изстреляли са 30 само вчера. та общо взето 200 милиона в кофата за поредния скъп американски неефективен боклук.

забрави да прибавиш и цената на самата ПВО установка - един ЦЯЛ МИЛИАРД долара!

ще извиняваш, 200 700 , 1 милиард , то на печатницата тия пари имат ли стойност , другите ще обират пешкира под формата на занижен стандарт на живот , докато тия печатат и пращат на нацистите в Усрайна.

ПатрЕота като единична система е много по-калпава от С-300, защото има периметър на действие от 120 градуса срещу 360 на С-300. ПатрЕота работи само в свързана система и единични установки са неефективни! Да оставим настрана че краварите са скъпчии и разчетите им са много надути: то за джавелина имат мерач, пълнач и дърво-държач, за танковете имат по още един байчо да пълни, че не стига колко са им скъпи танковете, ами и още една заплата да даваш и още един живот в риск!

Укрите останаха без пагриотите

ㅤ

"...ще успее ли Русия да му противодейства?" По какъв точно начин слон да противодейства на мравка?!?

Нацистиии, нацистиииииии! Бандеровциии, боклуцииииииии!!!

...а докато се чака поръчаната от Запада украинска "офанзива", която всеки ден се отлага за неопределен период, най-вероятно скоро ще видим руско настъпление. Белег за това е тежката артилерийска и ракетна обработка на военни и стратегически обекти по цялата територия на УСрайна...

Пейтриът” е една от най-модерните системи за ПВО в света. Оборудвана е с отлични радарни и контролни системи. Възможно е екипажите на “Пейтриът” да са се състояли и от западни специалисти. Въпреки това руските ракети "Кинжал" и екипажите на техните носители - самолетите МиГ-31К - са спечелили тази конфронтация. Цената на тази победа е висока не само от чисто военна и символична гледна точка. Този двубой има и напълно материално измерение. “Пейтриът” е изстрелял, според видеото, около тридесет ракети - всяка струваща 4-5 милиона долара. Една установка “Пейтриът” струва около половин милиард долара. Така през нощта на 16 май руските ракети унищожиха украинско военно имущество на стойност около 700 милиона долара.

Самата ПВО установка "Пейтриът" струва не половин а цял милиард долара. Освен това, днес САЩ са забранили на украинците да ползват въпросните ПВО системи до второ нареждане, докато не се изяснят точните обстоятелства и поражения от конкретното руско попадение. За целта в Киев спешно е изпратена група американски специалисти за извършване на оценка на щетите.

ㅤ

По-добре да изпратят пиари, за да умуват как да замажат положението и да изкарат разрушената установка морален победител.

А се спрете със смешните партенки, Нощес е отразен ракетен удар срещу Киев и Патриот е ползвана при отразяването му.

не съществува вече. Другата половина не е за военни действия а за охрана и поддръжка на поделенията . и най вече в случай на бунт да защитава путьо от народа . Пред путин друга алтернатива освен да си сложи въжето просто няма

ВерВаме как не

Сериозно?... Т'ва една жена пред блока ли ти го каза или звездите ти го говорят?... А може би, просто си гледал "новините" по БТВ и НОВА?... Все тая.

Аууу, развесели ме!... Честно. Не вярвах, че има толкова закъсали ментално дебили, като теб!

Тъжен е живота на русопитека...

Млъквай бе пукнат цент!

който тича по-бързо на запад - може и да спаси кожата

Абе нали ви казах, че и да се пънете скоро копейките свършват... До края на годината МОЧА ще падне, после и Альшата и останалите трофей на окупатора, па вие си вийте колкото щете...

Тея простотии ги слушаме още от началото на войната, но някак странно, все не се случва. Напротив, както се очертава, Западът фалира, а УСрайна ще обере пешкира, а ЕС (за съжаление) тепърва ще духа супата… А такива лумпени, като теб, скоро ще ходят с ниско наведени главици.

Без, без глави ще ходят! Ке ги праим една глава по-къси нихта мамица продажна!

На пукнатите центове като теб им свършват.

Явно в теб скоро ще свършат.

Най-вероятният сценарий е въпросната да не се състои. Украина е събрала 200 000 прясно мобилизирани но неопитни бойци. Запада ги заля с оръжие но последните дни Русия взриви много от складовете. Ще загубят армията си и това ще е краят на укро-нацистката военна машина. И хунтата в Киев разбира това.

и яж кучета

20 бригади. По 1000 човека не правят 200 000. Ако съм им останали общо около 120 000 пак добре.

волен Сидеров обясни как ще са нещата: Русия си приобщава завзетите територии, а укрофашистите ще обяснят на Европа, че са победили руснаците......Лесно е....инак може и да няма окрайна през 2024 година!

Защо пускате писание на човек, който дори български език не знае, на украинеца Денис Коробко? Ако искам да се забавлявам с простотиите на украинската пропагандо, мога да чета която и да е украинска медия - отдавна те по закон пишат само едно и също нещо. "Кураторът на ЧВК "Вагнер", а? Има речници - четете ги бре! На български думата "куратор" има значение, различно от това в руския език, вкл. и в неговия украински диалект, дето сте го обявили за "мова". Иначе цялата тази простотия може да бъде обобщена в прословутата фраза на Мичмана, че тази загуба не е загуба, тази загуба автоматично се превръща в победа. Укропростотия до шия.

Американците са забранили на украинците да използват дядя пейтя докато комисията им не разследва причините за пердаха от бай Кинджал

Те удариха склад с оръжия съдържащи обеднен уран. Сега ги заливат с ракети за да стопират тази контра педерастия. Големият проблем са оръжията съдържащи уран.

Мда, той и Хитлер още вярваше , чё Арденската операция ще му донесе победа, а то какво стана... На украинците силата е в отбраната, нямат въздушно превъзходство. Ако се осмелят да излязат на открито ще ги очилат като пилци. Затова им остава да щипят баба Меца с някоя нагла акция, като Кремълския фойерверк, или да гръмнат някоя релса в необятната Русия. А да, да убият някой от руските активисти.Оня ден онуй копеле шефът на укроразузнаването си призна че стоят зад тези убийства, но високоморалният Запад пропусна да отбележи и коментира. Моята прогноза: няма да има никакво голямо укронастъпление. И да има нещо за пред медиите ще е съвсем малко по мащаб, и нищо няма да донесе. Украинците са на свършване, и всички го разбират. И самолети да им дадем, файда няма. Путин печели от затягането на конфликта. Украйна е една дупка в която се наливат милиарди и те буквално се пулверизират. Свиквайте с мисълта, че рано или късно Зеленски ще клекне. Но този човек откровено плаши, вижте му очите. Има нещо неадекватно в него. Онзи ден Сам Хърш разказа че самите поляци се плащат от Зеленски и психиката му. А на нас още ни го сервират като някакъв супергерой. Баси и примерът за подражание.

Имаш основание, но, Русия колко мислиш ще издръжи под икономически санкции и очевидно война, която няма да спре в идващите 2-5 години. Оставяме моралните съображения за опростяване, как си представя победата? Явно КИЕВ не могат да превземат, на окупираните територии - унищожана инфрастуркутра, гарантирана 20 год. партизанска война, икономическа блокада пълна от целия свят, какви шансове имат да избегнат следващата гладна революция??? Това което прави Русия в момента е - топка топката - с единствена цел - управляващата вихрушка да се опази от искане отговорност, защо обикновения руснак живее по-зле, и защо имат сигурно ститици хиляди мъже убити / ранене, които ще тежат идващите 20 год. на икономиката, защо действат в имперски стил от 1900 год, отречен от целия свят? И в тия цинични сметки не отичат огромното страдания на близи и ранени войници .. а колко от тях са с психически отклонения - мисля че едно 10-20% от тия, дето нямат физически наранявания. И руснаци и украинци ...

????

На далавера са

Тая нощ одеса е била на безплатно осветление Светело е като приз деня

Русоробството умира! Всеки ден с всяко поредно превземане на Бахмут...

Само не разбрах защо вдинствената правилна гледна точка е западната Същия запад дето срина няколко държави със що годе развита икономика

Шото на изток са диктаторите. а там няма свожода на словото.

Само на надрусан идиот може да му мине през акъла че може да победи ядрена държава.

Афганистанците победиха таман две.

Афганистан не беше опасност за съществуването на ядрена държава, а украйна е. Тоест този път няма как да победят.А освен това сащ избягаха и подкрепящите ги висяха от колестниците на американските самолети.

Украйна е опосна за съществуването на най голямата държава в света? Чак толкова ли е зле тая Русия бе? Ма всъщност що ли питам... след като флагмана на флота и потъна от един фас а и сама си сваля самолетите.... нищо чудно че ви е толкова шубе...

Няма нужда никои отвън да я побеждава! Гладните в Русия сами ще го направят!

А бе гладния май си ти, ама както и да е :)

Току що свалена руска ФАШИСТКА крилата ракета КАЛИБЪР https://www.youtube.com/watch?v=ioj5h6zuS2o

Тотално се осирате без да знаете що е туй фашизъм

Знаем. И Русия най-много се доближава до дефиницията за това. Малка подсказка: фашизъм не е всичко, което е против Русия.

И още нещо - втора болшевизация на България НЯМА да има, няма да го допуснем, каквото и да струва това... Ако трябва в кучи гъз ще ви заврем, тая няма да стане!

Тишеееееее

Не вярвам защото педалите имате благ характер.

Ама не се отказваш от доларите за тролене... Явно ще си от висящите по колесниците на американските самолети, когато се евакуират...

Неуважаеми платени тролове, русороби, рубладжии, копейки или просто аутсайдери - колкото и да се дуете и напъвате е налица един неоспорим факт - войната в Украйна обедини Запада така, както никой не бе успявал преди това. Путлер, в отговор на опасенията си че Украйна ще влезе в НАТО ще получи още 1200 км граници с Алианса, Руzzия е дискредитирана като голяма сила в т.ч. и военна /или греша - все пак над 50 пъти превзе Бахмут!/, а чисто непосредствен факт е, че стана срамно и даже притеснително да кажеш че си руснак... Но тъй като русоробът е преди всичко РОБ, той си се гордее с жалкия животец да цъка минуси и псува "гнилия" Запад, който за нищо но света не би заменил с руския рай...

А протестите в Германия, Италия и Франция са пример за единството предполагам? Напиши, че е обединила сащенските подлоги и ще се съглася с теб.

Не съм видял протести за Путлер, освен на руснаци

А вие колкото и да се напъвате войната в Украйна обедини 3 пъти повече държави срещу САЩ. Прогнилият Запад само врява вдига.

Еми да, обединени са в гърмене на банки, увеличаващи се дългове, които не могат да връщат, загуба на въоръжение, критично малки запаси от снаряди и пълна зависимост от сащ... Разбира се, това значи, че губят финансова и военната свобода, тоест стават поробени и подчинени. европа приключи, като самостоятелен обект. Нищо добро не я чака от тук нататък. Дано успеем да излезем навреме!

1. Обедини купените политици на запада в користното им дело 2. Обедини народите на запада в подкрепа на Русия. Справка България 3. Цял свят разбра какви двулични лайна са САЩ и Англия и 50+ държави се отказаха от долара. За съжаление САЩ не може да обяви война на всички тях както направи с Ирак, Либия, Афганистан. Тенденцията е необратима и долара си заминава.

Пукнатият цент, цвичи :)

Генералната прокуратура на Руската федерация обяви за нежелана дейността на компанията Medusa Project, която е собственик на интернет изданието „Медуза". Споделянето на статия от "Медуза" подлежи на наказание в Русия. Санкции може да има и дори, ако текстът е стар и разпространен в социалните мрежи преди години. Мотива, че "застрашава конституционния ред и националната сигурност на Руската федерация" "Медуза" беше обявен за "нежелана организация". През април 2021 г. сайтът "Медуза" беше категоризиран като "чуждестранен агент" от руското министерство на правосъдието. През 2022 г. сайтът беше блокиран от Федералната служба за надзор на медиите. А сега към досието на "Медуза" в Русия се добавя и "нежелана организация". Създаден е през 2014 г. в Латвия, журналистите от "Медуза", работят от Латвия.

Коментари - Четири сценария за украинската контраофанзива – кой е най-вероятният? | Днес.dir.bg

Четири сценария за украинската контраофанзива – кой е най-вероятният?

Къде ще бъде нанесен основният удар? И ще успее ли Русия да му противодейства?

Обратно в новината

Коментари - Четири сценария за украинската контраофанзива – кой е най-вероятният? | Днес.dir.bg

Коментари

Украйнските нацисти имат сценарии а тои е да сменят памперса на посрания Баидан и зеленски. Бягащите Украйнски чакали че мечо шева ама

Медуза е толкова руско издание колкото и руската секция на Дойче Веле;)

Тези сценарии за украинска контраофанзива могат да се осъществат само ако се покрие дефицита в личния състав на украинската армияа. Даоже САЩ иш колективния запад да затрупат Украйна с оръжие нама да има достатъчно жива сила която да си служи с него, освен ако Украйна не получи и наемници заедно с оръжието.

Добре че са форумите блядовете да се успокояват и надъхват един-друг.. тук поне за малко могат да избягат от неприятната действителност, в която Путлер вкара държавата им. Но вие си го заслужавате, бляди, не е само Путлер, и малки , и големи сте облъчени, роби и жертви на комплексите, страховете и пропгандата си! Ако не бяхте опасни в глупостта си, щяхте да сте просто жалки!

Денис Коробко и британското разузнаване какво казват???

Ти се дръж за путльовското. Най-мЕризливо е!

Украинската ПВО почисти небето на Украйна. Неутрализирани са следните руски ракети: - 6x Kh-47M2 Kинжал (изстрелян от МиГ-31К) - 9x 3M54-1 Калибър - 3x С-400 - 6x Shahed 131/136 - 3 дрона Особено прихващането на Kинжал е поредното признание за технологичното превъзходство на западните оръжия. Поздравления за украинските екипи за ПВО !!! Нощната атака срещу Украйна струва на Русия най-малко 120 милиона долара. ▪ Калибърът струва 6,5 милиона долара, което означава, че общата цена на ракетите, пуснати през нощта, е 58,5 милиона долара. ▪️X-47 Кинжал може да струва от 10 милиона долара или повече, общата цена на 6 изстрелвания е 60 милиона долара. на единица. 6 Такива БЛА струват $280,000 ▪ Orlan-10 струва $100,000, Supercam е близо до Orlan-10. Следователно 3 дрона струват 300 000 долара.

Ти си някаква соросоидна пача ....

Който вярва в сащ му се случва ей това ..Трепете хохула .зада има мир и щастие ..Щото тоя питей е недоволен .

Ама те Укрите искат да се бият и да трепят москалите ..Така са обработени от Янките ..Че са велика СРАЙНА..С руснаците на глава бе се излиза ..ако тръгнеш с кофти стъпка ..Както искат.

_stankow

На снимката - разчет на ВСУ води огън с американска гаубица М777. Снимката е от реални бойни действия, не е постановъчна. Дадени са вече няколко изстрела - рилните лопати са се забили в меката почва. Но не много изстрели - житцето още не е отъпкано. Трима (цели трима ! вляво на снимката на преден план) от разчета дотикват снаряда в зарядната камера с помощта на 2 метра извит дотиквач. Едно от най-големите недостатъци на това силно компромисно оръжие - трудното, почти акробатично зареждане. Което силно снижава скорострелността му. Не е правено за интензивни бойни действия. Над затвора се е надвесил зареждащият. Оръдието е с разделно, картузно зареждане. Цилиндърът, който държи с белите "пити" в него е т.нар. "модулен заряд". Който се състои от отделни малки бели цилиндри - барутни заряди в бяла копринена изгаряща опаковка. За да се улесни зареждането са поставени в общ държач - цилиндър, прорязан отгоре. Поставя се в задния срез и зарядите се избутват с ръка. В случая са приготвени 5 модулни заряд - това е пълният заряд. Стреля се на максимално разстояние - пълен заряд и ствол почти на 45 градуса. Това означава, че целта е на повече от 20 км. Държат се далече от фронтовата линия. Не е чудно, като се има предвид, че вече 20 от общо 120 такива гаубици са унищожени от руската артилерия, авиация и дроновете "Ланцет". Вижда се спусковият шнур, който виси от ударника на буталния затвор (хоризонтален цилиндър с диаметър около 40 см със секторни нарези и уплътнителен конус). Точно над задния срез, там където влиза дотиквачът. Позицията не е подготвена, не е маскирана, не е оборудвана. Разположена е на открито, в нарушение на всякакви наставления за стрелба и бойни устави. Очевидно воюват по партизански - изпълняват една огнева задача и се преместват. Набързо мобилизирани, необучени, едва ли са чели наставленията, едва ли имат кадрови офицери в батареята. Така война не се печели, но такива са реалностите. Оръдието е изтърбушено и се използва като най-обикновено, неавтоматизирано. Висят откачени хидравлични маркучи. Антената, по която се предават данните от автоматизираната система за управление на огъня липсва (най-вдясно на края на дясната станина стои само основата на антената - облечен в гума конус. Балистическият компютър е демонтиран (ако изобщо е доставен). Радарна станция за измерване на началната скорост също липсва, не беше доставена изобщо. Двата дисплея пред двамата мерачи стоят, но кабели към тях няма, не се използват. На война е така - колкото и иновативно да е едно оръжие, войната взема своето, остава само най-необходимото. Ствол, снаряд, заряд, затвор. А ако работят и мерните прибори - щастие, не мислиш за компютри и изкуствен интелект.

Най-важното не казваш, станковв - М 777 превъзхожда по далекобойност с пет километра (обинковен снаряд) всяка съветска/руска гаубица 152 мм !!!!

Ето какво имаме към момента. 1. Противникът е съсредоточил ударна групировка от около 65 хиляди души в посока към Запорожие, която е избрана за една от основните по време на планираните настъпателни операции. 2. Основните части и съединения на групировката са разположени на 80-100 км от линията на съприкосновение. Групировката е боеготова. Врагът чака заповед. 3. Преди опита за пробив се планира масиран ракетно-артилерийски удар по позиции, блокпостове, командни пунктове, щабове, складове, бази на Въоръжените сили на РФ и граждански обекти както в Запорожие, Херсонска област, ЛДНР, в Крим и Севастопол, така и по „старите“ територии на РФ. 4. Възможен е опит за нанасяне на отвличащ вниманието удар в посока на Белгородска област на РФ. 5. В посока Херсон се наблюдава инженерна работа в подготовката за настъпление с форсиране на Днепър - в редица райони се разминират подходи към водна преграда.

Малко пропусна удара в Хмелницки....доста боеприпаси дадоха фира

Не съм го пропуснал, но силно се надявам, руснаците да не подценяват врага!

Четеш някъде дезинформация. Няма къде в Украйна да има съвкупление на толкова хора и техника и да не бъде ударено.

_stankow

Гледах спътникова снимка след удара по склада в Хмелницки. Кратер с диаметър 100 метра и почвата издухана от петно с диаметър 300 метра. Едновременно са "изтрити" 10 бараки с боеприпаси. Една от тях събира 500 тона, но може да не са били пълни догоре. Ако се съди по "гъбата" след взрива, (над км висока) детонирали са няколко килотона боеприпаси. Бараките са раздалечени на по 50 и повече метра, както си му е редът и имат земни валове около себе си, но въпреки това са детонирали едновременно няколко, не само тази, в която е попаднала ракетата ...

Знаят къде са основните части, а не ги удрят? Що така?

Бай Кольо

Бе то вярно, че много украинки се изнесоха зад граница, ама да са толкова закъсали да се съвкупляват с бойна техника, това е върхът на извращенията !

Колкото по-скоро започне укро-настъплението, толкова по-бързо ще приключи войната ! Ама лошото ,в случая ,е и, че те го знаят и са убедени в това.

Победата е руска, драги. Те са в законовото им право. Реалността е тази, която Украйна не може да приеме. Загубили са земи 2014. А, какво ще правят тези независими вече републики (дали ще са член на РФ, дали на ЕU, дали самостоятелни) е тяхно решение. Това е т.н. право на самоопределение. Руски земи, руски народ са там. Изборът е направен. Украйна в момента атакува незаконно и агресивно законно върнати земи. Това са фактите, това е правото, но явно не изнася дори на творците на същия този Закон на Запад.

Най-вероятната контраофанзива е капитулация.

Капитулация и разпадане на педеруската педерация ДА ЖИВЕЕ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ

Ако човек забележи, че горното е "според руското издание "Медуза"." няма и да го чете. "Медуза" е злобна опозиционна, антирусао, прозападна медия, лидерите и избягаха в Естония преди няколко месеца (не че някой ги е преследвал) и оттам се правят на "руско издание".

Е щом го цитират тука какво да е? Забранено е цитирането на нормални руски и белоруски медии.

с кодовото име "европейски кинжал' - ""унищожение на моста на анексията" *изграден върху турският Крим! Физическото унищожение на моста ще има разтърсващ политически характер! След това група армии Център и север и юг на НАТО - ще довършат блядовете!

А теб кой ще те довърши ?

Путката ще се самоубие анално с чудовищно дилдо

официално да припари до тези земи, Посейдоните и Сарматите ще се изсипят над краварника като от Кутията на Пандора...

Украинската армия е уникална: руски войници, нацистки офицери и американски генерали

Контра офанзивата е медийна. Украйна няма нито потенциала, нито реалната воля да започне настъпателни действия срещу превъзхождаща по численост, артилерия и авиация армия. Самото наркоманче каза, че това ще доведе до прекалено много жертви и при неуспех (който е най-вероятния сценарий), Украйна ще има само един шанс - да сключи "договор" с Полша за предаване на западната част на Украйна към полската територия, за да не може Русия да стигне до Киев, без реално да е във война с Полша.

Не мисля, че това е опция. Същите нацисти дето разпалиха конфликта няма да са съгласни да са поляци.

Баси контрата, баси офанзивата! От ноември миналата година! Пуканките, дето си ги бяхме приготвили с Пена - мухлясаха!

Друго си е 3 дневна спецоперация

3 годишна е по-добре - ЕС и САЩ в мега дългове, демилитаризирани и унизени. Украйна приключи за 3 дни. Операцията оттогава е срещу НАТО.

как и 2 мозъчни гънки не можете да докарате! Малоумници измъчени и жалки, тръгнали света да управляват...

Къде ще бъде нанесен основният удар? И ще успее ли Русия да му противодейства? Ако разбере навреме къде ще е основния удар и стовари в това направление достатъчно сапьорни лопатки може и да успее !

Където и да го нанесе руското население вече е евакуирано. Атакуващия ще бъде изпепелен.

Бай Кольо

как с огън, нали бяха с лопатки или Прометей е успял да счупи оковите на Зевс ?

Е с лопатките де - както досега. Една права лопата чупи няколко патриота като се метне хиперзвуково :).

днес жендърята на сошош да не са измрели или емигрират в момента?

Спряха им парите ще правят нови Пейтриъти за Кинджалите

У западно и немско е почивен ден. От вчера са запили. В 10h едва да видиш някой да разхожда куче. А сега започват и зареждане на фест-а с наливните бири и вурстоще.....

Натресли са им задължително американско гражданство и се е оказало, че всеки от тях дължи по близо $100 000 на останалия свят! Му-ха-ха-ха!

по-скоро трябва западът, демек ние да почваме дружно да мислим как ще оправяме отношенията с Русия, Китай, Бразилия, Индия, Арабския свят и тн. Америка е бита карта и се държи точно като умиращ питон.

Забранено е използването на пейтриът до 2 ро нареждане от шефа-квото е останало де

Продавам тенекета от пръдниот малко смачкани

Четири сценария за украинската контраофанзива – кой е най-вероятният? Ама тя не е ли започнало още?! От Ноември 2022г все за офанзива говорят... Айде, че скоро почва световното по футбол и ще ги оте.ем и никой няма да ги гледа как се осират отстъпвайки хохлофашунгерите.

Тя започна още преди седмица. Отпорът е по всички фронтове. Мисля, че е напълно ясно, че става въпрос за агресивна политика на нацизирана групировка, която има териториайни пренеции към отцепени и признати републики. А, по всяка вероятност и не само тях, така че никакво отстъпване на руски земи.

А всъщност укро-офанзивата завърши, преди да е почнала. Зеленчуковата терористична дружинка просто направи голяма грешка с опита си да обстрелва Кремъл... Ето отговора. Чети и се информирай, за твой ужас, какво се случва в момента на фронта...

В мрежата вече има "банки паштета по Артьомовски".

Маааачкааааай рашистката гад. Напред храбри украински воини. Слава Украiнi.

Ходи се шибай с калинките, хохол

Тъпако, ти сляп ли си, та не виждаш, кой кого мачка! Дебил недоклатен.

Ей пукнат цент я си ЕПМ

за никакви пари прониза системата на която сяка ракета струва 5 милиона , изстреляли са 30 само вчера. та общо взето 200 милиона в кофата за поредния скъп американски неефективен боклук.

забрави да прибавиш и цената на самата ПВО установка - един ЦЯЛ МИЛИАРД долара!

ще извиняваш, 200 700 , 1 милиард , то на печатницата тия пари имат ли стойност , другите ще обират пешкира под формата на занижен стандарт на живот , докато тия печатат и пращат на нацистите в Усрайна.

ПатрЕота като единична система е много по-калпава от С-300, защото има периметър на действие от 120 градуса срещу 360 на С-300. ПатрЕота работи само в свързана система и единични установки са неефективни! Да оставим настрана че краварите са скъпчии и разчетите им са много надути: то за джавелина имат мерач, пълнач и дърво-държач, за танковете имат по още един байчо да пълни, че не стига колко са им скъпи танковете, ами и още една заплата да даваш и още един живот в риск!

Укрите останаха без пагриотите

ㅤ

"...ще успее ли Русия да му противодейства?" По какъв точно начин слон да противодейства на мравка?!?

Нацистиии, нацистиииииии! Бандеровциии, боклуцииииииии!!!

...а докато се чака поръчаната от Запада украинска "офанзива", която всеки ден се отлага за неопределен период, най-вероятно скоро ще видим руско настъпление. Белег за това е тежката артилерийска и ракетна обработка на военни и стратегически обекти по цялата територия на УСрайна...

Пейтриът” е една от най-модерните системи за ПВО в света. Оборудвана е с отлични радарни и контролни системи. Възможно е екипажите на “Пейтриът” да са се състояли и от западни специалисти. Въпреки това руските ракети "Кинжал" и екипажите на техните носители - самолетите МиГ-31К - са спечелили тази конфронтация. Цената на тази победа е висока не само от чисто военна и символична гледна точка. Този двубой има и напълно материално измерение. “Пейтриът” е изстрелял, според видеото, около тридесет ракети - всяка струваща 4-5 милиона долара. Една установка “Пейтриът” струва около половин милиард долара. Така през нощта на 16 май руските ракети унищожиха украинско военно имущество на стойност около 700 милиона долара.

Самата ПВО установка "Пейтриът" струва не половин а цял милиард долара. Освен това, днес САЩ са забранили на украинците да ползват въпросните ПВО системи до второ нареждане, докато не се изяснят точните обстоятелства и поражения от конкретното руско попадение. За целта в Киев спешно е изпратена група американски специалисти за извършване на оценка на щетите.

ㅤ

По-добре да изпратят пиари, за да умуват как да замажат положението и да изкарат разрушената установка морален победител.

А се спрете със смешните партенки, Нощес е отразен ракетен удар срещу Киев и Патриот е ползвана при отразяването му.

не съществува вече. Другата половина не е за военни действия а за охрана и поддръжка на поделенията . и най вече в случай на бунт да защитава путьо от народа . Пред путин друга алтернатива освен да си сложи въжето просто няма

ВерВаме как не

Сериозно?... Т'ва една жена пред блока ли ти го каза или звездите ти го говорят?... А може би, просто си гледал "новините" по БТВ и НОВА?... Все тая.

Аууу, развесели ме!... Честно. Не вярвах, че има толкова закъсали ментално дебили, като теб!

Тъжен е живота на русопитека...

Млъквай бе пукнат цент!

който тича по-бързо на запад - може и да спаси кожата

Абе нали ви казах, че и да се пънете скоро копейките свършват... До края на годината МОЧА ще падне, после и Альшата и останалите трофей на окупатора, па вие си вийте колкото щете...