Честита Баба Марта!

Mартеницата символизира края на студа и пробуждането на природата за нов живот

Обратно в новината

Коментари - Честита Баба Марта! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

идва от Китай. Донесли са я китайски принцеси, които са давани за жени на нашите ханове, само и само да не плячкосват. Мартеницата служи да прогонва злите духове от жилището.

Честита Баба Марта! Това е специален празник за ЛГБТ+ общността заради гей двойката Пижо и Пендо!

Честит 1-ви март на всички готини хора! Да се кефите на макс!

Честита Баба Марта ! Здраве и късмет на всички Българи!

Честито! Не мога да го измисля нещо неутрално,като пол. Не съм в крак с времето.А вече се търси неутрална форма на "БОГ". Все пак честито!Да сте живи И здрави и аз покрай вас!

Честита Баба Марта! Да сме живи и здрави!

SS-Nebel

Честит Дядо Марто!

Ееее, аман ба с тоя Аспарух, то той и сътворението на света е измислил!

Ханко Брат си отдъхва....от журналистите на статията.

баба Марта бързала, мартенички вързала на теб, на мен, на всички да сме бели и червени - здрави, весели, засмени!!!

Няма баба в празник, където е единението на Бог Отец и Богинята Майка. Двете преплетени в Любов мъжка и женска змии на "мартеницата". В Странджа пеят: На личен ден Великден, на още по-личен Гергьовден. Най-големият празник е Коледа - Рождествотона Синът, вторият по тежест е Гергьовден- Синът от дете се превръща в мъж, Великден - Зачатието на Синът, ЕНьовден - Синът достига силата си. 33 години. В природата до този ден няма нито сухо, нито умряло листо. В човешки план след 33г човек започва да старее, появяват се бели косми. Денят започва да намаля.

Айде спрете се бе...! Честита Баба Марта!

Това е КРЪСТиянството на Св. Цар Константин Велики, на първия епископ назначен от него на Доростолсщата епископия OYPФIЛА, на Св.имп. Флавий Петър Сабазиус Юстиниан. https://www.plovdivmosaics.org/ Това е "Раят" според разбиранията на предците ни през 4-ти век. В първите черкви върху които Петър Юстиниан построява "Св. София" в Сердика за Учителят си епископа на Сердика Богомил. https://images.app.goo.gl/16vUYp31gQxLkEHt7 Раят е обгърнат от "мартеницата" от двете змии на Отца и Богинята Майка. https://images.app.goo.gl/sxtEeQD4RyscProt9 Това е от същото време в днешен Стоби, Македония. Светият РАВНОРАМЕНЕН КРЪСТ баптистерий за Свето КРЪСТщение е обгърнат от "мартеницата".

оооооооооооооооооооооо

Пълно е с тролове. Честита Баба Марта!