Коментари - Честа смяна на учители: Родители на протест срещу директор в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Селските Джуконди организирали протест

Да се "по-добри"?!?!

По мое време, в началото на 90-те, в елитната гимназия смениха почти всички даскали, вкл по физическо, само по руски не (тя ми беше любимката, както и аз на нея). Смяната беше на принципа "Стани да седна". Невероятни педагози от старата генерация бяха заменени с пълен боклук, който хабер си няма от предмета на ниво нашта гимназия, няма педагогически опит или въобще или с толщова елитни ученици и прочие. Заради селската пуйка по математика, която беше толкова неграмотна, че се налагаше аз да й диктувам забележките, които ми пише, намразих математиката до дъното на душата си. При жените май само аз и жена ми (най-добрата ми приятелка) имахме дарба за математика, поради което пуйката ако можеше да ни удави у капка вода, щеше да го направи без да се замисли. Ако имам време ще напиша няколко истории с туй недоразумение, както и със скумрията по литература, но друг път. Училищното образУвание на следващата генерация не е мой ресор (слава богу!), но оставам с впечатление, че и при нас има невероятно текучество. Отдавна съм се отказала да помня имена на даскали, защото май само посред час досега не са напускали. При нас поне основно само в началото на годината ги сменяха, по друго по изключение (примерно смърт или тежко заболяване), сега е мама миа просто.

Ами как се стигна до тук. По мое време сменяхме училището, заради прерайонирането на града. В техникума вече политиката беше друга и "освободиха" учитле -класен ръководител електротехника и учителка по физика за "нисък морал" -бяха се залюбили и и после създадоха здраво семейство. Вече към края на десетилетието започна и назначаване на учители по чл 68 на КТ. Но и до днес остават спомените за литераторката Лиляна Минева, за физичката Мария Николова и знанияяга придобити по това време. Спомен и за преподавателя по механика и съпромат, машинни елементи Дюлгеров, който вместо двойки биеше шамари. Днес децата какво да запомнят освен учителя си по математика освободен от МВР заради алкохолизъм, привърженик на чашката и голите хора с колежки и необходимостта от частни уроци за кандидатстване на следващо ниво на обучение

То добре, ако даскалът е само алкохолик (такъв имахме по рисуване в кварталното), а не е педофил, както поне един даскал от френската гимназия и една курва от нашта гимназия. Добре, че тогава не съм знаела това, което после мои съученици, волно или неволно преминали през кревата й, са ни разправяли 15-20 години след това, че просто щях наистина да се отвратя от гимназията!