Родители на деца в Пловдив, които учат в ОУ "Тодор Каблешков", излизат на протест. Искането им е директорката на училището да бъде сменена, а причините са честа смяна на учителите, както и данни от преподаватели за налаган психически тормоз над тях от ръководството, съобщи bTV.

Според родителите честата смяна на преподаватели пречи на учебния процес. Хората са категорични, че децата постигат високи резултати въпреки трудностите, но настояват тази практика да спре.

Има и данни от учители, че са подложени на психически тормоз от страна на директорката. Според сина на една от преподавателките служителите в училището идват на работа с нежелание.

"Има постоянни наредби и много задачи, на които се поставят неизпълними срокове. Не ги оставят да работят с децата", каза Атанас Тодоров.

По думите му да няма нито един учител на живото включване на bTV е забрана от страна на директорката служителите да дават изявления пред медиите.

От РУО Пловдив не позволиха на директорката да застане пред камера, но тя предостави писмена позиция. "За мен мнението на родителите е важно и смятам, че този процес е индикация, че нещо трябва да се по-добри в комуникацията ни. Не се сменят често учители. Някои преподаватели напуснаха заради това , че смениха сферата си или са в майчинство. Децата са щастливи в училище и успеха за първия учебен срок е много добър. Ще потушим това напрежение с комуникация, просто ще ги поканя на специални разговори и ще дам много подробна информация за всичко", казва тя.

Междувременно от МОН назначиха проверка в ОУ "Тодор Каблешков".