Глоби за 2,7 млн. лева наложили данъчните по морето

Масираните проверки на Националната агенция по приходите по родното Черноморие тази година са довели до налагането на глоби в размер на 2,7 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - Глоби за 2,7 млн. лева наложили данъчните по морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

отново прах в очите на простолюдието - какво са 2.7 млн. лв глоби/ако изобщо бъдат събрани/ в сравнение с изкраденото и преминалото в сивия сектор по курортите - излагат се проверяващите - ако затворят само един мутренски хотел с всичките му ресторанти, барове и центрове за масажи, ще съберат със сигурност повече от посочената сума - а сега от кой джоб ще ще им платят на "специалистите" командировъчните и другите масрафи - тези кампании се провеждат всяко лято безрезултатно - данъчните си карат курота, ядат и пият на поразия и си затварят очите за големи кражби, защото хотелите и ресторантите са на там едни "наши хора".....кога ще конфискуват един голям хотел с над 1000 легла, питам аз - да не ми се изхвърлят с някакви си 2.7 млн. лв, но ....все пак с "прилежните си усилия, успяха да глобят кокошкарите, дето за два месеца през лятото трябва да изкарат пари за цялата година - смешници - обществена тайона е, че след дрогата, алкохолът и проституцията мутренския туризъм е също с огромен принос в сивия сектор

За сега само командировъчните и премиите са платени - глобите ще съберат, ама друг път.

Все си мисля, ЧЕ това е само една десета от възможните глоби!! Дано поне да ги съберат!! Не събраните глоби автоматично генерират ОЩЕ по-нагли закононарушения от всякакво естество - криминално, икономическо, екологично, морално и пр. естество!!!

Министър Горанов защо не обяви и колко ни струват командировките на данъчните по морето, раздадените премии и заплащане за извънреден труд. Глобите са смешни за сметка на обявените констатации за фалшиви фискални устройства, неотчитани обороти, стоки без акциз, увеличени в пъти обороти при наблудение ... и в резултат 2,7 милиона. Та само колите, с които се возят данъчните ни струват повече

Да наложиш глоби е лесно, гледайте сега да ги съберете до стотинка.

Интересно ми е колко от тях ще съберат. То налагането лесна работа.

Смях в залата.Ако има постъпления от тези глоби 10 (Десет) процента ,ще бъде сензация за България.След пет години ще бъдат опростени по давност,а данъчни и други контролни органи ще получат премии и комисионни от потърпевшите.

А събрани ли са глобите ?

Имаме малка бензиностанция в един ден се изсипаха представители на НАП, метрология, пожарна безопастност, митници , надзор на пазара, икономическа полиция. Направиха проверка на качеството на горивото, установиха че отговаря на всички стандарти. Провериха количеството при зареждане и останаха учудени, че всичко е нормално. През следващите дни направиха 6 акта за измислени Наредби и документи като напр. че пожарогасителя е бил поставен на земята, а не на 5 см.от нея. Явно идеята е да ни затворят и ликвидират бизнеса.

Бих искал да прочета: събрани еди-колко си милиона от глоби, а не наложени са глоби за ---- милиона.

Не разбрах само, колко глоби са наложени на хипермаркетите, които ни продават 20 годишно месо за прясно? А на производителите на колбаси, сирене, кашкавал, бира и безалкохолни? Кога някой ще бъде глобен за това, че на етикета пише "сирене", а вътре има всичко друго, а не и мляко? Или за колбасите от кожи, млени кости, соеви трици и палмово масло? Или капанчетата по морето са основните престъпници в страната?

При проверките са открили и 17 обекта, които осъществяват дейността си без касов апарат, за което на търговците са наложени санкции в размер до 10 000 лева Санкцията е по левче на обект

Шилo

"Глоби за 2,7 млн. лева наложили данъчните по морето". И още толкова са прибрали като рушвети, за да не наложат други глоби за 27 милиона.

Колко милиона данъци не плати другарят Ковашки и каква беше санкцията за това? Затвор ли лежа, плати парите ли, нещо го глобиха и той плати глобата си ли?

Добри премиални ще вземат лелките от провинцията които проверяваха и бъркаха по джобовете на персонала, като извратени секс маниаци. Добре, извадили обороти на светло, донесли една капака от 2,7 милиона на хазната, но защо ни правят на луди? Нито едно необяснимо богатство не е проверено както трябва, защото продължаваме да се сблъскваме с гангстери с приказни богатства, голобради юноши в прескъпи возила, забогатели от обгазяване на топли кресла във властта и т.н. ДДС се краде с влакови композиции и параходи, а не на дребно. И видите ли, бездейниците , назначени в честия случай партийно, бръкнали на бай Никой в джобовете за да се прави ПР на министерството и за да получат премии.

И още толкова в джобовете на проверяващите.

КАКВО МЕ ТОПЛИ МЕН,ЧЕ СА ИМ НАЛОЖЕЛИ ГЛОБИ!РАЗБИРАМ,АМА ДА ВЪРНЕТЕ НА ХОРАТА ПАРИТЕ КОИТО СА ИМ ВЗЕЛИ!!!ТОГАВА МОГА ДА ПОВЯРВАМ,ЧЕ ИМА ДЪРЖАВА И МИСЛИ ЗА НАРОДА СИ!!!

А колко от тези 2.7 млн са реално платени? Вероятно клонят към нула.

Мижи да те лажем, са тези проверки, ама нейсе. Докато не започнат да се затварят обекти за нередности, всичко ще бъде прах в очите на масовия потреител

Редовно се затварят обекти. Налагат ти глоба примерно, че не си описал в специалната тетрадка номера на една бутилката бира или безалкохолно, или някаква друга абсолютна глупост, която чиновникът е измислил от скука, докато си е бъркал в носа... Наскоро научих, че всяка бутилка си има индивидуален номер, който трябва да се описва в специална тетрадка... Ако днес ти докарат 5 каси бира и 10 каси някакви безалкохолни, трябва да си зарежеш клиентите и да си попълваш тетрадките... Търговецът винаги е в издънка, защото има няколко стотин измислици, които трябва да спази... Който не вярва, може да пробва да си отвори малък бизнес с каквото и да е...

Никой не е казвал, че подобен бизнес е лесен, но да я караме през просото - няма да се получи нищо

Голяма част от глобите са за пълни глупости и незначителни неща. Когато ти влезе проверка и решат да те глобяват, винаги се намира за какво да се хванат, защото извратеният чиновнически мозък е измислил хиляди ненужни изисквания и бумащина, които служат само за тормоз на търговците и основание за глоба... Обзалагам се, че от тези стотици глоби, няма нито една наложена на някой от големите вериги магазини и заведения... Винаги се мачкат основно дребните...

винаги тогава започват проверките и се налагат тогава глобите. През целия сезон обаче,който се е напечелил...напечел и сигурно е предвидил в печалбата и една евентуална глоба.