Скандал в Чехия - вписват номера върху кожата на бежанци

Чешки юристи и правозащитници разкритикуваха вписването от полицията на номера по ръцете на задържани във влакове мигранти.

Обратно в новината

Коментари - Скандал в Чехия - вписват номера върху кожата на бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Татуировките са на мода!Ами така де да не си губят ЛИСТЧЕТАТА.

Вече всичко се ръководи от световните корпорации, държавите и нациите скоро ще са минало. Ще останат само няколко големи корпорации с една шайка на върха (познайте коя ще е тя!) и милионите и милиардите им роби. После или ще дойде нов световен ред, или човечеството ще се затрие окончателно.

Сега ако не друго, поне цял свят видя колко са подли германците и най-вече "маман Меркел", а беее, ясно, че тя си направи КРИВАТА сметка! Ето сега тълпите идват, ДЪРЖАВИТЕ-ГЛУПАЦИ ( като нашата Б-я), ги регистрират, А ПОСЛЕ НИЕ ТАРИКАТИТЕ ГЕРМАНЦИ си подбираме при нас да дойдат САМО ГРАМОТНИ И ЗДРАВИ, за да им вършат черната работааа... АМА БАБО МЕРКАНТИЛНА МЕРКЕЛ, ти подцение СИЛАТА НА ТЪЛПАТА, е, сега ХАК ДА ВИ Е !!! Германският народ да пече сладкиши и да ги гощава, останалата Европа НЕ ИСКА НАТРАПНИЦИ-ГОТОВАНЦИДРУГОВЕРЦИ- ГЮВЕЧАРИ, ТЕРОРИСТИ, това е....

Аз

"Никой закон не позволява да се маркират хора по такъв начин", заяви адвокатката Зузана Кандилиота от чешката Лига за защита на правата на човека. "Смятам, че приемат, защото си мислят, че полицаят има правото да го направи", каза Кандилиота. Съмнявам се в Чехия да има закон, който да разрешава всекидневното ядене. Ама чехите си плюскат всеки ден, въпреки че, както излиза според правозащитницата, това не е разрешено в никой закон. Адвокат Кандилота не е споменала да има закон, който да забранява и номерирането, ама квичи. Но... нормално е за правозащитен адвокат да има квалификацията на футболен запалянко.

На Изток паради на победата с бойна техника и блокове 20х20... На Запад паради на гейове, травестити, джамии, бурки и фесове, негри и араби, терористи на тълпи... Ние, разбира се, сме пак на губещата страна...

И защо нямат лични документи?Да кажем,че на някой се е случило да си ги загуби,но те масово нямат,защото всъщност идват от страни,в които няма война и се опитват да се вмъкнат с другите!Мисля че тез,които нямат документи трябва да се въущат обратно!А също и тези,които са дошли да крадат и да убиват!

Ами например ако са минали през България и сме ги регистрирали - това вече е причина да си хвърлят документите, защото иначе Германия няма да ги приеме, а ще ги върне в България.

diana_sve@yahoo.com

Ами да ги връща в родината им!Нека да си извадят нови лични документи и да тръгнат пак!Да не са ги изхвърляли!Ако имат възможност да ги изхвърлят без последствия,много ясно че ще ги изхвърлят!Те правят само толкова,колкото им се позволява!

мисля, че вече е време мама Меркел да каже, че тя по стар обичай на политиците изобщо не е имала в предвид това, което е казала. Няма да приемат баш "всички", няма да предоставят пожизнена издръжка на новопристигналите и на техните семейства, чакащи покани за това. Като начало просто няма пари за подобни екстри

Европа го изисква да са регистрирана иначи е ще влеза сулю и пулю . за полицията е важно да се знае кой е влезъл в Европа- Няма да се позволи анархия!

И как по-точно няма да я позволи тази анархия???

това не е шега ! вчера монтираха душове в аушвиц,заради което много организации се разпищяха в германия.отговора бе че че са монтирани за да се охлаждат туристите .

Auschwitz-Birkenau или АушвиТц Аман от глупаци -философи

Абе добре звучи това, само че Аушвиц е в Полша...

никаде не е казано че е в германия,а че германски правозащитни организации са протестирали монтирането на душове !

Катя

Те са точно за Аушвиц. Щом са без документи - в концлагерите! Интересно, как всички си загубиха документите, а никой не си загуби мобилния телефон например?

не се тревожете ! вчера монтираха душовете в Aushvitz !

където е текло,пак ще тече xaxaxa

Като не го можеш на немски /това беше немски лагер/ пиши го на български ти зондер командьоре!

От друга страна как да наречем слагането на мастилени печати в голяма част от клубовете и дискотеките в Европа и Америка. Доколкото разбирам не се татуират или жигосват и при условие че трябва да идентифицираш някого за части от секундата, това действие изглежда рационално. Да напомня предишни времена но доколкото знам сами са отишли там а и освен това повечето хора в Европа се опитват да им помогне.

Отговарям ви с ваш стар коментар : "Действието се развива в Германия през 2006 година. Внучката на моя приятелка, която е в първи клас се прибира от училище и разказва на баба си как едно момче от класа и им казвало как ще отрежат главите на всички християни ?! Без коментар!!! " Та вие сама сте си отговорили за състраданието,адаптацията и спазването на законите. А коментарите оставам на другите.

Руският народ е културен. Чели са, учили са се. На ремето, френската култура е била водеща за Европа. А ти не си чел Юго. Не знаеш кой е Жан Валжан. А Сталин (или Джугашвил, както ти е удобно) е чел и се е учил. Не се е опиянявал от Сашо Рома и Радо Щишарката, като теб, та да твърди, че каторгата е измислена в Русия.

всеки един е платил няколко хиляди евра за да стигне до европа та се питам ако това се наложи за българите колко ли ще могат да си го позволят и какво правят тука тези млади мъже а не се бият за свободата си в сирия за тях няма ли мобилизация

Не знаеш ли, че те бягат от демокрацията там. Идват тук, където вилнее диктатурата, има мобилизации и т.н.

Ние българите няма да ходим никъде, защото зомби инвазията не е за насам. Тенденцията е насам да идват пишман европейците от коренното население.

Когато България влизаше в лоното на демокрацията, наляво и надясно се говореше, и то с апломб, че е разрешено всичко, което не е забранено със закон. Има ли закон, който забранява действията на чешката полиция, за които става дума в материала?

Цитираното не е расистко!

Това твое милосърдие/ако е искрено/ е много вредно. Защото по твоята логика целия трети свят има право да се изсипе в Европа и токава какво ще стане с хубавото? Друг е въпросът, че това хубаво е изградено повече или по-малко с усилията на съответния народ и едва ли е правилно всеки пришълец, който пожелае, да се ползва наготово от постигнатото. По-скоро би трябвало то да служи за пример и с помощта на по-напредналите държави народите в третия свят да се борят и да изградят демократични и справедливи обществени системи в собствените си държави.

Българите строят стени.... Унгария строи стена.... А вие бе??? Франсета...вие дето много знаете???

Франсетата си имат No Go Zones, в Париж - Сент Дени, Лион, Тулиза, Марсилия, където живеят предимно мюсюлмани. Полицейските коли патрулират без да спират в тези квартали, а когато има повикване или някаква ситуация: масов бой, пожари и т.н. или не се намесват, или се изпращат бронирани коли с няколко десетки силно въоръжени полицаи.

Мен ми е жал за тия хорица, в крайна сметка точно западния свят им разбута кочината преди това си живееха относително добре за тяхните разбирания...

Прав си самоче няма как да се съгласим тая сган проклета да стуй при нас!

Така си мислиш. Не живееха добре за техните разбирания и винаги са били бомба със закъснител. Независимо от "разбутването". Ако го нямаше разбутването, пак щяха да се разбутат. Неминуемо е. Убеден съм, че се заблуждваш и подвеждаш.

е видно и с просто око, защотот е младо момче и не обича да се занимава с умствен труд. Но като гледаш колко нахални са тези измислени бежанци - все едно хората са длъжни да им търпят циганиите, би трябвало да ти просветне, че цялата тази менажерия е много умело режисирана и преследва определени цели. Не след дълго те ще станат ясни и тогава много интелигентни хора 9 и неинтелигентни такива) ще се събудят и ще се засрамят от заслепението си. А разни правозащитни организацийки (изпълняващи поръчките на такива као Сорос), трябва да бъдат забранени със закон.

Наивността при дефиниране на "проблемите", върху които се да се концентрира общественото внимание във връзка с мигрантската вълна е чак плашеща. Толерантността засега е изцяло еднопосочно явление. Два факта само: 1) Кой европеец би могъл спокоен да се разходи до страните в Азия и Африка от които идват мигрантите (изключваме Сирия, Ирак и Афганистан), извън официалните туристически маршрути? Риска да бъде ограбен, изнасилен, убит, отвлечен за подкуп е максимален. 2) Кой европеец би могъл да се разходи сам (за жена - пълен абсурд) в No Go кварталите в големи европейски градове? Потърсете в интернет European No Go zones, ако не сте на ясно за какво става въпрос, за да разберете колко са толерантни мюсюлманите, в сърцето на Европа, към друговерците.

Наистина, когато човек чете за "No Go" зоните в Германия, например, си спомня за онези времена, когато германците не бяха с промити мозъци, а зачитаха своята история и култура. В тези времена една рота здрави момчета с кафяви ризи бързо биха въвели ред във всяка една такава "No Go" зона.

Лошот е, че и ние вече имаме такива зони: Пиротска и Симеон в София. В Хасково-Харманли вече много се заселиха, благодарение на "бежанската" политика на нашите продажници. В Пазарджик циганската махала са спящи клетки...

Знам за тези no go zones. Смятам да се разходя там когато съм изгладнял.

ще ядеш.. хурката... Това не ти е да биеш бременни жени, болене.

Интересно африканските бежанци с какво мастило ги белязват, че да личи :)

След като госпожа канцлерката Меркел ПОКАНИ ВСИЧКИ мигранти с ДОБРЕ ДОШЛИ в Германия и така радушно посрещаха влаковете в Мюнхен с ПАСТИ И СЛАДКИШИ, не е ли КРАЙНО ВРЕМЕ всички останали Европейски държави ДА СТОВАРЯТ цялата тази сган в Германия и те да му мислят! Защо изобщо се поставя въпрос кое е законно и кое не? А законно ли е тези пришълци ДА СЕ ОТГЛЕЖДАТ БЕЗПЛАТНО??? И вместо да се подпомагат изоставащите икономически европейски страни, визирам България, ние ще им отглеждаме БЕЗПЛАТНО копелдаците??? Не само да ги маркират АМИ ДА ГИ ЖИГОСВАТ до един, ТЕ НЕ СА добре дошли в държавите ни ( изключвам Германия)!!!

мама Меркел си е мислила, че всичките "бежанци" ще бъдат проверени, ще отсеят тези, които нямат право, ще разпределят по другите страни най-необразовани скакалци... Ама не е чела законите на Мърфи, един от основните гласи - ако нещо може да се обърка, то задължително ще се обърка)

Е стига де, то не се знае какви точно са плановете на Меркел за бежанците. Може пък като се махнат журналистите, да товарят бежанците на конските вагони...

Скандал в Чехия - вписват номера върху кожата на бежанци Браво на Чехите и Унгарците.Чехия е и една от страните, която прилага и химическата кастрация за изнасилвачите. Като гледам и слушам западните лидери, ми се струва че се държат , като хора , на които им е приложена "умствена" кастрация.

европа да ги товари на кораби и директно в америка при обама

Браво на Унгарците, сега браво и на Чехите! Така трябва, да се номерират и да се изпращат директно за богатите арабски страни. Там има и хляби работа! А 4демократичните4 германци и французи вместо да се правят на велики срещу българи и румънци да затварят границите си Или да приемат направо исляма...Ама-ха!

Има съобщения, че демократичната Франция също ще строи стена. Та така, край на Европа без граници))

Тези юристи са големи борци за свобода-няма що. Защо същите не протестират срещу хамериканците, които желаят маркирането на хората чрез чипове да стане практика?

Не съм чул до сега (а вероятно няма и занапред да чуя), да съществува самороден съдия. Всички съдии са зависими от системата, която ги е направила съдии. Адвокатите пък, по длъжностна характеристика са задължени да са пристрастни. Как очакваш при тази ситуация, адвокати на обвинението да застанат на страната на защитата. Или съдията, назначен от щатите, да отсъди в полза на европейци? Европейците БЯХА силни, за прокарване на американско влияние. Сега с вклиняването на НПО и инжектирането на източни зарази, щатите успешно повалят Европа на легло. А ние, българите имаме поговорка: "Болен, на легло се *!". Политиката е сложна игра, но е следствие, а не причина. Причината се корени в икономиката, а инструментите са в шпионажа и разузнаването, които пък определят ходовете в политиката. Мнението ми е, че докато министър-председатели и президенти се назначават (под формата на режисирани псевдо избори), Европа ще продължи да затъва. Според мен, Меркел, както и повечето европейски "водачи" са сериозно манипулирани. Мисля, че много добре знаят какво правят, и че това, което правят е вредно за Европа и полезно за УСА.

Cтoлюбoвъ

Съгласявам се с теб. И след като всичко изброено слагаме под знаменател "вреда", то изводът е, че трябва да има коренна промяна в мисленето и действията, защото твърде лоши сме станали хората.

те да бъдат доволни че им ги слагат с маркери а не с татоси защото няма друг начин да се идентифицира тази тълпа без никакви документи

Е, може и с чип на ухото, като бездомните песове :)

Kalin

Писна ми някой де ме занимава със следствията а не да назовава причините довели до тези вълни с емигранти!Толкова ли няма доблестта поне един европейски държавник да излезе и открито да ги назове!САЩ и тяхната постоянна политика на военна и политическа намеса във всяка точка по света са истинската причина за тези трагидии от които страда Европа сега а ония зад океана си се хилят и потриват ръце

Има такъв държавник и той се казва Р.Фицо- премиер на Словакия. Ако гледаш една охулвана от всички телевизия, там можеш с очите си да видиш неща, които другаде се крият. Сети се коя е тя. Та там имаше запис с негово изказване директно по въпроса. В същия дух публично е говорил и чешкия президент, само че няма да го видиш и чуеш по никоя от нашите медии.

Ето, вече не сме сами пред атаките на всякакви *ХК. Сега и чешкия се е размърдал. докато тази продажна адвокатка не си отворила устата, никой не се и замислил, че това може да означава нещо. Още повече, че първо са им раздали номера на хартиен носител - но те ги изхвърлили. Защо са изхвърлили, никой не зн ае, но това е друг въпрос. Важното е, че когато тази вълна стигна страните по средата на Европа, вече не плюят България по какъвто и да е повод. Вече и те са се присъединили към оплютите.

Изхвърлят ги защото не искат да имат чешки статут и после да ги върнат. Искат в Германия,за да ги хранят обилно. И бг документи са изхвърлили така,че ние нямаме орки.

то е ясно, ама първо трябва да стигнат Германия) Мама Меркел със своето заявление в момента е най-оплюван политик в цялата Европа. мен лично ми кефи, че когато са дошли вече буквално към границите на Германия, хорът на обвинители на България рязко намалил състава си...

Писна ми от този хаос в Европа,от противната Меркел и шибаната Германия. Да се разпада това тъпо нещо ЕС и да се освободим. Или Орбан да става шеф на ЕС ,или да се разпада.

Путин

Европа, като обединена се разпада. Относителната единност отстъпва място на взаимните обвинения. Всички които забъркаха тази каша, се покриха в дън земя и няма и следа от тях. Държавние структури ще се пропукат и накря ще трябва да влезе армията. При такъв щурм, няма друг начин. Мултикултурната толерантност ще се изпари и на нейно място ще дойде страшен национализъм. Тези хорица смятат, че от тук на татък ще живеят като швейцарци. Незнам какво ще се случи обаче с тях когато изригне вълната.

за полския водопроводчик,за българите и румънците...а сега ...мълчание. Къде го Фараж бе???

След 20 години да не стане така, че Полша и Чехия са най-богатите страни в Европа, поради простия факт че не са разтворили бузки за всякаква паплач и са запазили хомогенно населението си. Не мога да повярвам, че германците са толкова слепи. Като се осъзнаят ще е твърде късно с тази безумно ниска раждаемост, която имат.

ако ги уп,ав.яват незадово.ени бабки

Заради Хитлер и започването на ВСВ германците са развили комплекс за вина и всячески искат да се покажат като самаряни и много толерантни хора. Затова и там се провежда най-известният гей-парад в Европа. Силно се съмнявам, че редовият германец е щастлив от тази ситуация, но за пред хората се прави на такъв. И политиците им използват този факт и си създават сигурен електорат с парите на работещите германци. Повтарят нашият модел с циганите. Въпросът е колко още ще продължава това.

Има една приказка, че "жена и вода като тръгнат, спиране няма". Та сега може да се добави и "бежанци като тръгнат, спиране няма". Това ще промени завинаги Европа. Промяната е започнала и спиране няма!

Техните деди с вдигнати ятагани са стигнали до Виена,а сега тези вдигайки над главите си невръстни деца ще превземат цяла Европа.Това им е целта,ислямизиране на Европа.

Разликата е само, че с ятагани са рискували собствения си живот, в името на падишаха. Сега рискуват не своя живот, а живота на милиони европейци, в името на собствения си безсмислен, временен уют.

Драги, преди Гулаг, са били създадени български, испански концентрационни лагери. Така че Сталин имаше от кой да почерпи опит. Но за това срамежливо премълчаваш.

Мое..ма такъв размах кат неговия никой не е стигал

Брей, виж ти, бащата на народите от нас се учил... Иначе бил добра душа по природа, но като видял какво правим, от Джугашвили станал Сталин. Каква гордост за България :)

Интересен резултат от допитването сред чехите цели 93% от тях смятат, че бежанците трябва да бъдат връщани. Изглежда тази криза ще постави много интересен въпрос относно съвременната демокрация - като как е възможно елита, в демократична Европа например, да върши точно обратното на това, което гражданите искат. Демокрация ли е това или не?

пясъка... Как си представят европейските лидери решението на толкова мащабна мигрантска криза??? До тук чух всичко друго,освен решение на основния проблем...хората да не бягат. Ако десетки милиони от Африка,Афганистан,Сирия и др.решат да се преселят в Европа,то ЕС какво мисли да прави??????

Глупости. Личната карта и паспортите какво са? Или пък взимането на пръстови отпечатъци. Същото като тези номера. А ако има ЕС тези мигранти наричащии се бежанци трябва да бъдат върнати там откъдето са тръгнали. Ако няма ЕС правим като Македония и Сърбия, оставяме бежанците да стигнат там за където са тръгнали.

Проблема не е в номера. Този същия номер може да се слага на временна лична карта - едно ламинирано картонче със снимка не е кой знае каква трудност да се издаде. Проблема е в белязването на тялото. Това е една практика, която навява тъжни спомени.

За някои тъжни спомени, но за други - носталгия по доброто старо време.

Супер! Великата демокрация (бомбардировки на САЩ , Франция и Англея) докара света до следните висини - стените по граници (иначе вайкаха на Берлинската), номера на ръцете (а`ля Аушвиц). Интересно какви още моменти от миналото ще възкръснат.

EС е икономически съюз, направиха го с цел улесняване на бизнеса, свободно пътуване, единна валута. Все хубави неща. Обаче ЕС не може да се справи с политически и други кризи. В ЕС работят хора заради икономическата изгода, а не поради някакви други причини. Затова сега не могат да се справят.

Напълно коректно. И понеже в бежанците също има много голяма икономическа изгода (за някои), бизнесът с тях процъфтява...

"Чешките юристи и правозащитници" да не би случайно да излизат от местните синагоги и да носят имена като Моше?

Браво на Чехия!

Сега ако започнат да ги връщат, ще се окаже, че европейците са приложили най-шантавите възможни мерки за стимулиране на транспортния бизнес на континента.

Най-хубавото е, че се вижда краят на терора на всякакви псевдо правозащитни организации. Тези жалки структури са създадени или с цел точене на пари, или от службите с цел завземане на територии и придобиване на влияние. Слава Богу, повечето хора вече взеха да се усещат за какви престъпници иде реч.

Хората не се усещат сега. Хората го ЗНАЯТ отдавна. Ако можеше да се превъртат назад коментарите, ще видиш, че хората още преди десетки години са установили това, което пишеш сега. Хората. Но тези организации не се подкрепят от хората, а от политиците. Те са политичаески маши на диктатурата на капитала, драги. И хората няма какво да направят срещу тях, докато съществува диктатурата на капитала.

Господинчо, не се прави на много "предварително" интелигентен. Кой какво е знаел и от кога е абсолютно без значение. От значение е да се натрупа достатъчно количество "разбрали", които да надвишат тези, които се правят на много големи хуманисти, а всъщност някъде по пътя са изгубили инстинкта си за самосъхранение. Не забравяй, че хората избират политиците. И ако е вярно твоето твърдение, че някой си се бил усетил отдавна, мижитурки като Ердоган, Путин, Обама и Меркел нямаше да ги има на политическата сцена.

Ако бежанският наплив продължи не само с Шенген, но и изобщо с идеята за обединена Европа и ЕС ще бъде свършено. Въпрос на време е. Часовникът тик-така, брюкселските зелки се почесват умно зад вратовете.

ЕС ще го бъде винаги, дори и 90% от населението на Европа да не са християни. Много интереси има там, и никой няма да позволи разпадането му.