Субсидиите за чалгата влизат в срамна класация

Eвродепутатът Антония Първанова оповести в Европейския парламент случая с европейското финансиране за поп фолка у нас.

Обратно в новината

Коментари - Субсидиите за чалгата влизат в срамна класация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

реакциите на повечето в балгаря по вапроса за \"паинер\"е като приказката за шопа а не сакам да сам добре,я сакам на вуте да му е зле\". *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Все по-малко и по-малко българи остават да живеят от тази абсурдна държава. Няма пари за здравеопазване Нама пари за училища, Нама пари за пенсиоерите. Нама. .... За чалга има пари. За циганите има помощи всякакви. Цитанин ток не плаща а по покривите на бурдеите им сателитни чинии. Цигани вода не плаща. Циганина не работи. Циганина полицията не го закача. За да живееш добре в абсурдната ни държава трябва да си циганин.

във време когато хората едва оцеляват , а някои се самоубиват от нищета и безизходица - безпаричие,глад, студ ,безработица, партийни гонения от управляващите , пайнерци получават пари и не че нямат ами още и още ....дано се задавят и без това са прости и бездарни дано никой не ги слуша. Защо не дадат пари на Операта , Хилхармонията ,на естрадата ?

Евалата, нека всички от вас чалгари видят на какво прилича тази деградираща музика.Да ще си получат парите Пайнер, но поне ще си знаят мястото както в България така и в Европейския съюз. Защо Бащицата стои с дев ръце за това, защото е поредната маневра да се сложи Пайнер в джоба си и да започне масова предизборна Чалга кампания по селата и градовете в България. По този начин отново ще мобилизират чалга елита ни в страната който вече толкова е регрресирал под фалшивия и срамен диктат на тази музика,че скоро време ще се превърнем в някоя арабска страна да пляскаме с ръце на маанета и да тресеме кючеци докато малкото което е останало от тази страна отива по дяволите. Ех защо сме толкова просто племе , къде отиде патриотичния ни дух...историческия ни заряд, къде са тези хора като Ботев, Левски, Вазов, защо вече не се раждат такива. Една красива страна безследно затрита, това ще станем след 30 години..ще ни изучават като най-тъжния и единствен исторически случей на самоонищожила се нация.

Не знам какво са и отговорили на въпроса на Антония Първанова във Страсбург, но по темата за порно индустрията мисля че е редно да приведа един факт: Най-старата открита статуетка на гола жена е така наречената Венера от Вилендорф - на повече от 24000 години преди Христа!!! Характерно за нея са огромните гениталии и гърди. В момента е изложена в Музея по естествена история във Виена.

Ще ми обясниш ли какво общо има статуята на Венера и порното?!?! Според учените пищните й форми подчертават МАЙЧИНСТВОТО!!! - тя е с големи гърди и издут корем, но НЯМА "огромни гениталии"!!!

Ти видял ли си я??? Добре а какво ще кажеш за рисунките по стените на римските вили в Помпей? И там ли "подчертават майчинството"? Или по-скоро подчертават "оплождането на бъдещите майки"? Виж потърси малко фотографски материали и после пак помисли. Ами какво ще кажеш за романа "Фани Хил"? И той ли подчертава "майчинството"? А за културните качества на романа можем да отворим друга тема - фактът че е издържал теста на Милър за вулгарност и историкът изкуствовед, археолог и хеленист Йохан Винкелман е препоръчал романа като произведение на изкуството мисля че е достатъчен.

Да се регистрира чалгата и пазара в Димитровград като запазена марка в Европа, да не го направят преди нас албанците или сърбите!

прикачените извадки от коментари към статията не работят за качествената и безпристрастна позиция на журналистиката. за парите и чалгата - ярък пример,че чалгата вече се е дискредитирала и се чуди как да се дигизира,но да запази същността си - затова са новите техники .

Абе, слепи мишлета! Не виждате ли кой получава субсидии - който има пари да си плати предварително рушвета!? А вие пак си плямпайте...

rado_7_6@

За пореден път бесеапашите показват антибългарската си същност на подли доносници. Но това едва ли учудва някого.

учудва ме само, че не раждаш друго определение, освен бесеапаши???? Дай нещо-по: сергисти, геисти, червеи, плазмодии, еуглени, медузи, вж Синьор Доновете- те знаят защо:)))

rado_7_6@

Стремя се да съм толерантен и личните особености на политиците не ме интересуват особено. Сега ако някой е патриотар или гневен защитник на социалните правдини, ооообаче е скатал казарма или хваща взятки и кара лъскави ферегейски автомобили - нали... Тези са се предоказали като крадливи демагогливи апаши, затова ги наричам така - не е с цел да обиждам. По отношение на хората, които ме впечатляват с размазващо превъзходство примерно употребявам мастър. И тук бихме могли да съчетаем нещата - ако бих се възхищавал на пладнешки крадливци и демагози - то бесеапашите са Гранд-мастърс!

Ама този път май са прави. ГЕРБ вече започнаха да крадат и близалките на малките деца. Колко от българите са съгласни да плащат данъци за компаньонките на ГЕРБ и Бойко?

Гоше, изяде ли си ярмата в копанката, че квичиш като заклан?...

Ами дайте по тия европейските програми да спретнем едно концертче на Звездите на Пайнъра с Лондонската Филхармония ... Шъ поканим Баба Лизабет , Чарли и Камилата шъ дойда .. купон шъ стане

Вън чалгата от България! Долу мазните чалгари!

НАРОДЪТ-тъне в мизерия-ДА ударим по един кючек-а.БЕЗОБРАЗИЕ............

"виновен е, който е поставил приоритетите в конкурсите, това е държавата" - Не разбирате ли или се правите?

kgb777kgb

Явно и ти не разбираш колко си тъп !!! Парите от Европа се раздават по одобрени от Европа европроекти !!! Критериите в тези проекти си определят от Европа !!! И един от задължителните критерии е САМОфинансиране на определен процент !!! Всички комплексари дето се изказват тука за кадърните и богатите са само едни некадърни неудачници !!! Щом не си успял САМ да направиш нещо , ЕСТЕСТВЕНО , че от Европа НЯМА да ти дадат пари !!! Ако си толкова кадърен, умен , професионалист, гении какъвто там се изкарваш НАПРАВИ нещо САМ и ПОСЛЕ искай пари от Европа !!! Да ама не , тука всички първо искат пари , а после щели да направят чудеса !!!

Щом си толкова остър, би трябвало да знаеш, че никой няма да те остави САМ ДА НАПРАВИШ НЕЩО, защото това значи конкуренция на НАШИТЕ фирми. Правилата и законите в БГ се създават с цел да обслужват управляващите и сие, а не обикновения човек, пък бил той и гений. Затова много млади кадърни хора напуснаха БГ и отидоха там, където им дават шанс за обучение и реализация. Тук, ако не си нечий човек и не бутнеш на който трябва, шансовете са ти кръгла нула!!! И защо непрекъснато обиждаш хората, когато мнението им е различно от твоето?!?!

да не забравяме, че не е само чалгата облагодетелствана от европеиските пари, а и други продуценти на пошли предавания. не зная защо за тях не се казва нищо. и да се бунтуват тетралите даржавата като е вече 20 платно зад простотията, не знам какво ще направят.

Е Как е живота под Цървулите на чорбаджиите и Силиконовите цици на "секретарките" им ?

Това е линк към новина от дир, така че ви моля де не го триете . link Ето такива проекти би трябвало да получават подкрепа в една нормална страна. Другото е целенасочено деградиране на нацията.

Сирена, не е възможно да не слушаш чалга, защото тя е навсякъде. През лятото оглушително се лее от заведенията навън, през останалото време е във всяко заведение, където почитателите "танцуват" до несвяст.

Аз нямам такива наблюдения. Може би ти имаш прекалено чувствителен слух (или по-скоро подсъзнание) и от едно място да чуеш чалга и след това ти се струва, че целия град е залят от нея. А иначе, има си ред и органи, които могат да бъдат сигнализирани ако е много шумно. Ти лично, след като чалгата толкова силно те дразни, колко такива сигнала подаде?

Аз съм от провинцията и при нас проблема със средството за масово опростачване на населението (чалгата) е още по-остър. Тук и от крановете на чешмите тече чалга а често се чува и в офисите на общинските и държавните институции. Аз например нямам нищо против чалгата, но да си стои там където й е мястото - в тинята. Рекламата на тази субкултура е толкова агресивна че вече е влязла и в предучилищните групи за да промива мозъка на подрастващите. На мен ми е ясно че на Пайнера му е нужна бъдеща консуматорска среда но той се опитва да подменя основни човешки ценности и да деградира възприятията на още неукрепналата детска психика. Според мен тази индустрия е една огромна перачница за пари под крилото на държавата, като това е една взаимоизгодна симбиоза. И държавата има полза от опростачването на хората понеже и на нея, както и на Пайнера й трябват идиоти, а не граждани!

Не говоря за шума, а за това, че любимата ти чалга е повсеместна. Това са моите наблюдения.

Тъпи са самите правила на раздаване на парите . Ако си богат , ще ти дадем още ако си беден кротувай ( колкото и да ти е добър проекта ) . Пари при пари отиват .

Тъпи правила и ти не си умен? Съвсем са си нормални правилата. Щом не си събрал пари за да се класираш и ти, може би не си достатъчно способен да се справиш с разпределението на по голяма сума. Ти кво .. искаш да дават пари на некадърници. Че те освен да ги пропият, какво друго могат да направят?

Гледаш ли българския сериал "Под прикритие"? - ама така добре са показали как се трупат големите пари, че мнението ти остава безплътно!

Ъхъ! Те чалгарите пият само боза и лимонадка... Чети в заглавието- СРАМНА КЛАСАЦИЯ!!! Явно са стоплили за какво става дума-т.е. поп- фолк музиката няма нищо общо с чалгата.

Агенцията, която оценява по Конкурентоспособност, е пълна с тъпи лелки и замаяни младочета, които по едни дебели папки с докумненти отмятат критерии. Това е. От тъпак нагоре, всичко извадено от контекст, защото за да влезеш в контекст и да се адекватен, трябва да с и компетентен и интелигентен. А там са тъпаци с наочници. Мъчат и мачкат акндидатите и отпадат адски полезни проекти, които не отговаряли на някакви измислени условия, ама така измислени, че да се чудиш. А чалга бизнесменът е платил на консултант, направили са сигурен проект, какъвто вече е минавал и роботите от агенцията са отметнали, че ввсичко му е наред. Не очаквайте посредствени хора да могат да постигнат учудващо големи резултати по конкурентоспособност! И да не се ллъжем: българинът 5 пари не дава дали някой е талантлив и конкурентен. Важното е да постигне дребна далавера, да назначи свой човек, да поркара своя глупост, а след това може да е потоп. За това експертите са в чужбина, а вв България останаха почти само посредствени хора. Картинката е жалка и в нея участваме всички.

Добре, сега си задай въпроса защо им е на тези, които подбират кадрите, да назначават отрепки - послушни и некомпетентни. После се запитай до къде стига този обратен подбор и го свържи с финансирането на чалгата, както и с всеки друг аспект на обществения живот.

Класифицирала съм четири основни причини да се плюе (неистово) по чалгата. Презумпцията е, че чалгата няма как да пречи на някой който не иска да я слуша/гледа - ако е така той просто не я слуша/гледа и толкоз (не й обръща внимание). Но когато непровокиран от нищо започне да я демонизира значи има нещо (дълбоко) подсъзнателно. Ето какво може да е то според мен: 1. За хора от арт средите - завист и злоба, че "онези лупмпени" пълнят стадионите и си дават парите за "кючеци", а не идват да гледат и слушат моето велико и високо изкуство. 2. За хора, които искат да изпъкнат с някакво високо (според тях) ниво, но понеже няма с какво друго да изпъкнат (другото е незабележимо), започват да хулят чалгата с идеята, че щом чалгата се слуша от "простолюдието" и "декласираните градски низини", а аз не я слушам, значи аз не съм от тези среди. Даже през 1984, във Варна гледахме операта "Княз Игор" в Летния тетър, пред почти 2000 зрители, а после изпуснахме и рейсовете, които тогава не вървяха след 23:30 часа... Уау! Вижте ме кой съм аз - великия и богоизбран оперослушател. Не съм от ваш'та черга долни лумпени чалгари. 3. Срам. Когато можеш да съпоставиш лъскавата чужбина с мизерията на някои наши сънародници и усетиш ниското им ниво на образование ти се иска да се разграничиш по някакъв начин от тях. А няма по-лесен начин от това да се разграничиш чрез чалгата. 4. Бягство от отговорност. Ако приемеш, че мизерията у нас е породена от ниско образование това може да изисква от теб да направиш нещо за да помогнеш. Но ако приемеш, че чалгата е виновна ти си измиваш ръцете и дори още повече започваш да настояваш, че тя е причината за мизерията и ниското ниво (а не липсата на образование или корупцията например).

Боже, колко си проста!?!! Що не репликира директно менията на хората, за да влезете в нормална дискусия, ами "класифицираш" опитвайки се да спориш с измислени опоненти. Така ще постигнеш и измислен успех.

И защо да репликирам и влизам в мненията на хората - не мога ли да имам и собствено мнение? Или само ти, сложния, имаш право на такова? ...А че това, което съм написала не може да бъде разбрано от прости хора също е вярно.

Виж сега- и аз със моя скромен умствен потенциал реших да се включа в твоята тема:- а тя е;"Защо се плюе по чалгата?" - нали така??? Значи - горе долу- след кто прочетох няколко пъти причините ти- реших , че в тях има логика- и то неимоверно голяма ...- но за кого- ЗА РАЗСЪЖДАВАЩИЯТ ОТ ТВОЯ ГЛЕДНА ТОЧКА... А аз си имам моя гледна точка- И ЩЕ ТИ Я КАЖА КОЯ Е , ИЛИ ПРОСТО ЩЕ Я РАЗВИЯ (С ИЗВИНЕНИЕ):- ДА , НАИСТИНА И АЗ НЕ МОГА ДА ПОНАСЯМ ЧАЛГАТА ВЕЧЕ...И АЗ ПЛЮЯ ВЕЧЕ ПО НЕЯ...- ЗАЩОТО -ПОЖИВЯВАЙКИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ДАЛЕЧЕ ОТ НЕЯ- ОСЪЗНАВАШ- СЛЕД КАТО Я ПУСНЕШ- ЧЕ ТОВА НЕ Е НИТО НЯКАКВО ИЗКУСТВО , НИТО ДОРИ НЯКАКЪВ ЩО ГОДЕ ПРИЛИЧЕНПРОДУКТ -АМИ 99 ПРОЦЕНТА ОТ НЕЯ СА НЯКАКВИ КРЯКАНИЯ ,ГРАЧЕНЕ , ДЖАФКАНИЯ И ДРАНЕ НА ГЛАСОВЕ (НО НЕ И ПЕЕНЕ)- СЪПРОВОДЕНИ ОТ ЛУДИ РИТМИ НА ГЮБЕЦИ И КЮЧЕЦИ...-КАТО СЕ РАЗГРАНИЧАВАМ И ОТ БЕГЛАТА ИДЕЯ - ЧЕ МУЗИКАТА ИЗОБЩО НЯКОГА Е В РЕАЛЕН СЪПРОВОД С ЧОВЕШКИТЕ ИСТЕРИЧНИ ЗВУЦИ НАРИЧАНИ ЗА КРАТКО-"ПЕЕНЕ" ВСИЧКО ТИ СЕ СТРУВА ЕДНА КАКАФОНИЯ-И ..... САМ СИ ПРИЗНАВАМ , ЧЕ ПРЕДИ ГОДИНИ- СЪМ СЛУШАЛ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ПО НЯКОЯ ПЕСЕН -АМА КАЗВАМ ПЕСЕН -НА ГЛОРИЯ ПРИМЕРНО , ИЛИ НА ИВАНА...- ОТ ПО-РАННИТЕ ИМ ГОДИНИ... ОТ ДЕСЕТ ИЛИ ДВАДЕСЕТ ПЕСНИ- ВСЕ ЕДНА СЕ СЛУЧВАШЕ ДА ИМА НЯКАКВА СТОЙНОСТ...- И КАТО ТЕКСТ И КАТО МУЗИКА..- ЗА РАЗЛИКА ОТ СЕГАШНАТА "ТУРБО-ПОП-ФОЛК'- ДА Я НАРЕЧЕМ МУЗИКА... ТА МИСЪЛТА МЕ БЕ- АКО ИСКАШ ДА ЗАЩИТИШ ЕДНО НЕЩО- НЕ ТЪРСИ ДЕСКТРУКТИВНОТО- т.е - не търси кусури на ония които отричат това нещо- а самата ти- ПРИМЕРНО: ,...ПОКАЖИ МНОГОТО ПРЕДИМСТВА НА ТОВА НЕЩО -И МАЛКОТО НЕДОСТАТЪЦИ.... ЕТО ЗА ТОВА БИХ ТЕ ПОДКРЕПИЛ- АКО МОЖЕШ ДА МИ ИЗТЪКНЕШ- ЗАЩО ДА НЕ СЕ ДРАЗНЯ И ДА НЕ ОТРИЧАМ ПОП-ФОЛКА...- А НЕ ДА МЕ ИЗКАРВАШ ПРОСТ , ТЪП И НЕРАЗБИРАЩ- СЛЕД КАТО ГО ОТРИЧАМ ... ДАНО СЪМ БИЛ РАЗБРАН- БЯХ МАЛКО МНОГОСЛОВЕН- НО УСЕТИХ , ЧЕ СИ ИМАМ НАСРЕЩА И ДОСТА МИСЛЕЩ ЧОВЕК....- ЗАХВАНАЛА СЕ С НЯКАКВА КАУЗА- КОЯТО НЕ ТИ Е ОТ РАНГА...

Тази пошлост идва от вашия електорат основно Първанова и Калфин! Хайде да не се лъжем, да не замазваме очи! Лумпените гласуват за БСП, те са тези, които слушат члга. Намерете ми повече от 2-3% истински образовани хора да слушат чалга и ще почерпя. А за аудиторията на БСП мога да кажа, че 'интелигентността' им е постигната в партийни школи и по партийна линия. Останалите са работническа калса и слеска. Чалга до дупка, бате! Калфин се прави на ощипана мома.

Този той опит за политизиране на дискусията е доста мръснишки. "разделяй и владей". Всеки, без значение дали има политически пристрастия или не има право да прояви добър вкус. Или искаш да кажеш ,че управляващите са амти-теза нма чалгата? Излаза че е обратното щото

Българи.. в целия си "блясък"!!! Срам ме е в такива моменти.. За протокола, не слушам чалга.. но не мога да се начудя на завистта и глупостта на сънародниците ми.. Какво са направили с вас/нас. Ужасно увредени индивиди само за някакви си 45+22 г.

Виждаш,че вече е писано с този ник... :/

На некадърния материал всичко му пречи. Тотално безсилие.

Другарката Антония Първанова е не по-малко срамна сама по себе си. Тя е типичен пример за това какво трябва да се реформира в ЕС - трябва да се премахнат празнодумковци като нея, които скрити зад фенси шалчета и причесчици прикриват дълбока некомпетентност, лобиране стриктно за бизнес-интереси пред интересите на гражданите на ЕС. Само ще припомня, че другарката Първанова е причината за драстичното скачане на цените на самолените билети в сеция Съюз, заради една много елегантна таксичка, която бе въведена по внесено от нея предложение, уж за да бъдело всичко "честно и прозрачно" спрямо клиентите. Таксичка, която удари нискотарифните превазвачи. За съжаление българските граждани не виждат това, но пък са готови да избухнат в аплодисменти от едно популистко нейно изказване като днешното за т.нар. "чалга". Защо никой не реве за десетките спечелени проекти за (например) откриване на малък бизнес и вместо това закупен личен автомобил?! Защо ли? Ами защото всеки българин би направил такава нашинация... Пайнер им били виновни. Пайнер е открил еди си колко стотин работни места, инвестирал е пари човекът. В трудни икономически времена на такива хора трябва медал да се дава, защото реално спомагат за работеща икономика. В същото това време смешковци от далечното минало като Кире Маричков, който доказа колко разбира от бизнес (с некадърното си управление на Радио Тангра) реве, видите ли... За какво реве? Да не би да очаква обикновените трудови хорица в село еди си кое, като се приберат вечер да пуснат Вивалди, Чайковски... или пък Нюмън, или Селин Дион? Едно време е било народна музика по радиото, сега е поп-фолк по Планета... Ега ти популистите, ега ти чудото! Много елитарни станахте всички, мнооого префърцунени. Нищо, че тук във Великобритания българите (всичките) ще ги познаете по малките грозни чантички през рамо, слънчевите очила и говоренето на висок глас... и това хора, които уж в "София", в "големи компании", в Червило ходят нали...

Съгласна съм с теб единствено за следното: Кирил Маричков Е музикант, а Пайнера Е бизнесмен, което доказва, че всеки трябва да си гледа работата от която разбира и за която има талант! Не може да се очаква от Маричков /лично/ разработка на суперпроект, както не може да се очаква от Пайнера читава музика. Тъжно е, че сравняваш българската народна музика с чалгата и допускаш тя да я замести. Щом хората на село имат нужда от народна музика, нека да има програми с такава, а не да им се натрапва чалга - порнография. И откога културните хора станаха "префърцунени"?

"... и това хора, които уж в "София", в "големи компании", в Червило ходят нали..." Както сам казваш, няма от тях забелязани в Библиотеката (освен ако няма кръчма със същото име, щото във Варна отдавна имаме..)

Вето, ветър те вее на уайт хорс ... Чалгата не е поп- фолк.,,Щурците,,са класика в българската рок музика. В селата живеят интелигентни хора,които слушат класици и даже кавър версии в модерно звучене- например,,Can,t let you go,,- токата и фуга на Бах и,, Metal Heart,,- ,, Fur Elise,,- Accept:) А чалгата ,колкото и да я тунинговат и наричат поп- фолк си е евтина кръчмарска музика. Евтиното си е евтино!

Ами да ... всъщност точно Чайковски си пускам. И Габриел Фуре.

Дали пък чак толкова "недоглеждане, пропуск или корупция" е това?!? А дали някой не иска да направи непреодолимо трудно получаването на евро-субсидии за последните читави българи, решили да си купят трактор и да "запънат крак" в тази земя Българска?!? Щото на човек си име Калфин и наточена училищна лекарка, която един измислен "цар" е извлякъл до евро-депутат, аз вяра нямам! Ще речете, че съм параноясал, но в страна като нашата "изкрейзването" е признак за нормалност. Бог да пази България от нейните "доброжелатели" най-вече!

Това за Азис президент не е лоша идея, поне ще го изберат без подкупи братята роми

А знаете ли защо малки фирми иъобщо не кандидатстват по теъи програми - питали ли сте се някога. Не могат да си поъволят консултантските хонорари от хиляди левове, а сами нямат шанс. Затова не ми превзънасяйте въпросния човек и подобни нему, системата е иъмислена така, че пак само за големите има шансове. Нищо нередно докато не ни уморят съвсем, тогава честито българино ще спечелиш монопол във всичко и ако се чудиш как ще се отрази си помисли за мобилните оператори, енерго и топлофикациите.

Топло, топло. макар и да показваш само мъничка част от картинката. Реално, никой няма шанс с европроект, бил той голям или малък, без одобрение свише - разбирай от властимащите. Срамота... Европа ли?? Друг път, по-далече от Европа не сме били никога в историята си

Срам ме е, че има чалга култура в Родината ми! Срам ме е, че огромна част от моя народ издига това извращение в култ! А как са живели преди да се р"роди" тя? Срам ме е, че в сърцето на Европа се хулим един- друг. Е как искаме после някой да ни уважава и зачита като народ и Държава? Тук може да се избием, но навън, трябва да сме като един! Народ, който сам себе си не уважава, не бива да очаква от никой нищо добро!

Дефинирай "страната". Според мен не защитаваш никаква страна, ами си си чалгаджия. Ако под "страната" имаш предивид факторите, създаващи корупция, простотия, низост и унищожаващи собствения си народ, да против тази "страна" трябва да е всеки нормален човек!

Не застава срещу страната, а срещу пошлостта в нея!!!

Това тема за пред Европа ли е? ПОсле ще викаш, че ни нямат за нищо.. Как искаш да те имат, бе пич.. Като депутите ти плюят, срещу собствената си Родина..

Срещу пошлостта в нея!!!

А защо никой не се възмушава ,че избрани медии се спонсорират -подкупват с европейски средства от 150000 до 450000лв-БТВ,НОВА,Европа,ТВ7,БНТ,

Един прелюбопитен факт ми се губи. Ще ми се да знам имената на българските " експерти " одобрили документите , както и мотивите им. Не виждам никаква връзка между развитие на икономиката и кретенския шум т.е. чалгата. Със здраве : )

Мотиви: % от европейската субсидия. Съжалявам, но имената им не ги знам. Долу чалгата!

На некадърният материал, чалгата му пречи.

Виждам, че при теб вече има резултат...

Той можел и да пише...материалът.

Докога ще подкрепяме циганията, чалгата и простотията????? Следватщата стъпка ще бъде Азис да ни е президент

А за джаза - създаден като чалгата на неуките негърски музиканти или за певци от типа на Мадона които пеят и правят цинизми на всеки концерт или за рок музиката която крещи за насилие МОЖЕ!!! Но за българска музика НЕ МОЖЕ!!! Тези хора са предатели защото всеки лев влязъл в БГ е лев за всички нас!

Провокираш ли или изтъкваш,че си музикално неграмотен? Прав си само за госпожа Чиконе, но и тя остаря и прави последни напъни... фор мъни.

Какво българско има в ориенталщината?

Толкова с тезата , че целия народ харесвал тази помийка: Какво е отношението Ви към финансирането на поп фолка от ЕС? 57.18% - Това е недопустимо, не може да се финансира нещо, чиито фундаментални ценности са сбъркани 14.77% - Чиновниците от ЕС нямат представа за пагубното влияние на този вид музика 10.09% - Щом са си спечелили проекта - съм "за", музикалната индустрия у нас без друго е на загуба 5.42% - Поп фолкът е достатъчно популярен и така, това са пари на вятъра И около 10 % сбъркани чалгари

Тия пещерни културтрегери да вземат да се скрият.Една купчина мръсни дрехи и бели косми,воняща на алкохол и дрога,няма право да шуми.Ако държавата изобщо може да се меси в бизнеса,то да е в полза на печелившите фирми,за да развият успеха си.Стига субсидии за губещи и безсмислени дейности,особено в културата.

kgb777kgb

Много завистливи и много тъпи - това е 90% от този форум !!! От вчера НИКОЙ не иска да ми отговори на няколко прости въпроса !!! 1. Колко "културни дейци" представиха проекти за финансиране от Европа ? 2.Колко техни проекти НЕ бяха одобрени в Европа ? 3. Кои са тези кандидатствали и не одобрени ? 4. Какви са проектите , които НЕ са получили одобрение ? Прости въпроси , на които НЯМА отговор , защото "плювачите" не ги устройва отговора !!! А той е много елементарен - "великите" творци даже НЕ са си направили труда да проучат могат ли да бъдат финансирани от Европа , да изготвят проект даже на говорим !!! Е сега защо плюете Пайнера ??? Защото дивата селска завист е водещото в живота ви !!! И мога да се подпиша , че една голяма част от тия дето плюят тука можеш да ги видиш по чалгаджийниците !!! И за да не изходите поредната си тъпня , мога да ви кажа , че мен тази година можете да ме видите на 5-6 театрални постановки , на феста в Каварна , на "стената" на Флойд и ЕСТЕСТВЕНО на Рамщайн - в чалгаджийница няма как да се срещнем !!!

Прав си баце. Така-наречените театрали са свикнали да пият, да си менкат актрисите и да лаят по ТВ.. но не и да работят.

Плюем Пайнера, защото заля страната ни с гнусната си чалга-култура /т.е. липса на всякаква култура/, защото тези, от които зависи да забранят изявите на неговите "продукти" и разпространението на тази простащина, си затварят очите и отварят джобовете. Защото вместо да възпитава с песните си човеколюбие, той превърна младите момичета в проститутки, а момчетата се стремят да станат чичко-паричко, за да се възползват от тях...... Пълна порнография е "културата" на Пайнера. Всичко си има граници!!!!!!

kgb777kgb

Съжалявам за теб !!! Нямам какво да кажа на толкова елементарен човек , който чака някой да забранява някакви неща , защото не му харесват !!! Тогава трябва да забранят още хиляди филми , книги и какво ли не !?

Е,това е... Браво! И аз смятам да направя същото:) Стойностните неща са вечни!DP 100% ще забият Смоука...а Роджър ще ни покаже космическата музика на Флойд!,,Time,, to,,You Keep On moving,,... far away... far away.:) Songs for you!

Ние сега явно ще откриваме "топлата вода", все едно не сме наясно че определени дейности, дори и законни нямат нужда от субсидии и подпомагане: порно, проституция, леки дроги, вредни храни, пошли произведения на изкуството и шоу програми, основани на ниски страсти, насилие и елементаризъм. Култивират се полезни растения, плевелите са по приспособими, по-жилави, но ако почнеш да си поливаш тръните в градината, а да унищожаваш цветята трябва да си пълен идиот.

И кой точно трябва да класифицира дадено изпуство като пошло? Вие, аз, администраторът? И с какво чалгата е по-вредна за човека да речем от рапа, изпълнените с убийства, насилие и наркотици филми с милионни бюджети, бълвани от национални телевизии и кабеларки! Ако имаше универсален критерий, щеше да е лесно! Но засега единствения критерии е пазарът. И не смесвайте определено вредните за човешкото здраве наркотици и проституция с изкуство (пък било то и кич) или икономика. Не съм запознат с цялостното чалга творчество, но досега най-ярстният призив към насилие в чалгата е желанието за цепване на едни дънки! :) Но дори и то е в зората на чалгата, това което виждам като текст и музика в днешната чалга е почти неразличимо от творчеството на нечалга изпълнителите ни. Извинете профанският ми въпрос, но женският любимец Веско Маринов чалгар ли е или не? Просто като пример питам

Знаех ,че така ще отговориш. Само че тезата ми не предполага такава реплика. Ти репликираш други мнения, не това конкретното. Точно в това си мнение заемам чисто принципна позиция. А кое е цвете и кое плевел е друга тема. Ако се съгласиш с тезата ми тук можем да минем на следващия въпрос. Иначе ще постъпиш като селски хитрец. Което не ме учудва, но пък ще се радвам ако ме опровергаеш.

Няма нищо чудно в случката. Мъдрият български народ го е казал: "ПАРИ ПРИ ПАРИ ОТИВАТ". Всеизвестно е, че чалгата носи пари, с които лесно може да се купи конкурс!

Нека да получават пари, но защо на тях се дават, а проекти за закупуване на медицинска техника и подобряване на здравеопазването в изоставащи райони, се отхвърлят? Като исканите пари са само 5% от тези на Пайнер? Сигурно има и много други отхвърлени предложения от малки фирми, но за това знам. Да живее западна европа, че ни дава възможност за емиграция.

В момента повече от 50 болници и медицински институции са бенефициенти по ОП Конкурентоспосбност. И знам за един случай, в който програмата финансира хирургическа машинав болница в голям областен град за 2.5 милиона лева, която сега седи завита с найлони защото болницата не си е ремонтирала операционната в която да я сложи.

1.2 млн. лв. са отпуснати от еврофондовете за подобряване популацията на Витоша, но къде всъщност отиват тези пари, пита председателят на "Екопрограма" Борис Ангелов. Той обвини Министерството на околната среда и водите, както и министър Нона Караджова в злоупотреби с финанси, които той определи като "зелен октопод, поглъщащ милиони". Ангелов разказа, че Министерството получава средства за подпомагане и закрила на дивите кози и мечки в парк "Витоша", а скоро след това се появяват новини, че същите животни тепърва ще бъдат улавяни и транспортирани до територията на парка. Така Нона Караджова усвоява пари за биологични видове, които не присъстват в биорезервата. Според Ангелов са налице и куп други нарушения на Караджова. Той съобщи, че екоминистерството е получило 1.5 млн. лева за реализиране на проект, който вече е реализиран от предишното правителство. Бенефициент за парите е Консорциум ЕКП Води на името на Евгения Караджова.

Всички простотии написани "на кубик" току що от чалгаджиите бяха коментирани и разбити още вчера. Даже няколко пъти. Но явно ще гледаме пак тактиката: повтаряй без да четеш чужди мнения, докато пресипнеш или докато на другите им писне да те слушат. ... Излиза че са мобилизирани платени драскачи в подкрепа на пайнерщината, щото подобно доброволно поведение от нормален човек не е възможно.

Поздрави на всички и на всичките ви роднини! Та нали вие пълните чалготеките. Нали вие избирате да ви управляват чалгари. Нали силиконът ви създава емоции. КАКВО ИСКАТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ?!

Дано осъзнаваш, че не всички твои съотечественици пълнят чалготеките. Има и такива, които пълнят театрите, операта, музеите... Да, може да сме малко, но все още ни има. И точно за да не изчезнем като вид протестираме срещу малоумщината на някой подкупен служител от еди коя си комисия!!! Съветвам те да го направиш и ти!

Аз съм от тези съотечественици, които ходят на театър всеки месец, миналата година съм бил на опера 4 пъти и на оперета или мюзикъл поне 10. Също така съм посетил повече от 80 от стоте национални обекта и много други музеи. Въпреки това, считам за пълна мърлящина реакцията на културните дейци, които сан на държавна издръжка и реват затова, че някоя фирма е спечелила финансиране по програма която се казва "Развитие на КОнкурентоспособността на българската ИКОНОМИКА". Моля обяснете ми къде видяхте думата култура в заглавието, че да ми покажете.

Независимо дали ви се харесва или не,българинът не слуша опера,което си е модифицирана италианска народна музика,а попфолк,което си е модифицирана българска народна музика.Колкото до порното,то балетът възниква като софтпорно за френската аристокрация.Хубавото е,че европари влизат в България,лошото е,че пак българи атакуват българска фирма в Брюксел

Изключителна интерпретация на Историята на изкуствата! Браво! Тичай бързо в чалготеката да се възстановиш, че ти се изцапа съзнанието с думите опера и балет!

Абе, ти да не си пАНАЬОТ от Гълъбово ???

Много фирми от различни музикалните среди са ползвали средства по различни програми, но за тях никой не коментира. Например, не веднъж и Графа, и БТР са афиширали, че работят чрез проекти по европейски програми и ползват субсидии.

баи ганиовци

браво итова било демокрациъ ами дазабраним битълс захтото дедо не ги слуха вие дне мислите че сме 1950година *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти си типичен чалгар- неграмотен,но се бута в музиката... Може би те тресе чалгаманията,Oh Darling:)

"Както Стандарт Нюз вече съобщи, Брюксел трябва да даде 1 630 498 лв. по проекта, 287 735 е националното финансиране, а "Пайнер медиa" ще плати 1 279 091 лв. " Моя грешка-става въпрос за 15%,които ще му подарим ние.

Благодаря!

Благодаря! Защото сульо и пульо бълва невярна информация по форумите но тази си се оказа вярна. Жив и здрав!

Dimitar

Като Български избиратели защо не отзовем от Европейския парламент Антония Първанова като предател на Българските интереси. Защо трябва да се излагат вътрешни неща пред света, така другите нации само ни презират и използват, никоя друга нация не го прави. Заради свойте партийни интереси Първанова няколко пъти вече предава интересите на България.

Защото парите които получаваме от ЕС идват от данъкоплатците в ЕС, и те имат пълно право да знаят какво се прави с тях и да ги контролират. И това не е по желание, а по закон. Така че тая госпожа е постъпила съвсем правилно. Пък и защо да крием какво става? По стар селски обичай да прикрием от каквото ни е срам а? Няма ли на такива като тебе да им уврат главите най-сетне, че е по добре да не правиш неща от които те е срам, отколкото да се опитваш да ги прикриваш после?

Съгласен съм, че БСП е най-големият предател на българските интереси и че сега търси дивиденти за сметка на скандализираното общество. Но, виж как звучи въпросът на Първанова в ЕП: "дали Европа някой ден няма да започне да дава пари и за порноиндустрията, припознавайки я като свое културно наследство?" Какви ли са били физиономиите на председателя на ЕП и депутатите от старите демокрации? Щото, туристите от тези държави обичат да оставят парите си в нашите чалготеки и Пайнера се хваща точно за това.