Замразяват плоския данък след 2013 г.

Докато не бъде приет пактът за финансова стабилност, няма да бъдат направени стъпки за влизане в ERM2, заяви финансовият министър Симеон Дянков при представяне на пакта.

Обратно в новината

Коментари - Замразяват плоския данък след 2013 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към икономиста от топ 100 : как ще ти е скочил износа с 60% като 90% от него се е върнал за ДДС! - кой ви дава право да ошамарите частните пенсионни фондове ( като комунягите едно време - дето сега ги плюете ) ! - как е възможно лекарстава и наука ( книги и образование ) с 20%ц ДДС, а мутренски туроператори с 9% ..? Та то това в кой учебник си го чел , то и в централан Африка го няма!

Погрешна е постановката на Дянков. Де факто той иска да циментира резултатите от прехода, т.е. грабежа. Няма начин. Отговорната политика изисква да се премахне плоския данък /в цивилизацията не се практикува/, да се увеличат корпоративните данъци драстично, както и данъците върху активите. Да се свали пенсионната възраст, да се поддържа голяма държавна администрация и по-слабо отворена икономика. Да се подкрепя малкия и среден местен бизнес. Т.нар. бизнес елит трябва да е полезен по някакъв начин на обществото. Виждаме, че доброволно не става. Погрешна е философията им - икономиката трябва да се фокусира не върху ефективността , а върху нашето собствено удобство и приятен начин на живот. Ефективността е разтегливо понятие. Нямаме нужда от икономика, която не ни обогатява нас лично, веднага.

Итересно защо богатите трябва да плащат повече проценти данък, а пенсионерите никакви преки данъци. КОНСТИТУЦИЯ НА РБ Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

пенсионерите не получават заплати, а пенсии, които са удържани от заплатите им, като пенсионни осигуровки и върху които заплати вече са начислявани и удържани данъци. Може би ти си ще втори пък да плащат данъци, а? Не ни цитирай конституцията, защото не я разбираш. По-добре си учи уроците и си дай труд да мислиш!

Плоския данък е най-спаведливия данък. Всеки, който е гражданин на РБ е длъжен да плаща данъци, щом живее в България. А прогресивния данък означава, че едни паразитират на гърба на другите.

Плоският данък не е справедлив, защото стоварва допълнителни тежести върху средните и най-бедни слоеве от населението и облекчава думбазите с високи доходи. С други думи бедните стават още по-бедни, а богатите още по-богати. Такъв данък няма никъде в света на цивилизованите държави, защото те добре знаят, че крайният резултат винаги е революция и ескпроприация на ескпроприаторите. Думбазинът няма 9 стомаха повече в сравнение с обикновения трудов гражданин - следователно излишъкът, който той е откраднал от залъка на хората, трябва да му се изземе. Ако това не стане по нормален път - чрез данъците, в крайна сметка винаги става по пътя на насилието.

Кой му е дал правото на тоя паразит от Световната банДа да променя конституцията на държавата????? Тоя над всичко и всички ли е, на Господ ли си играе! На оръжие! Стига глад, студ, мизерия и геноцид!

Господ ти направи едно предупреждение....но ти не вземаш от дума....толкова ли не обичаш децата си....ТОЙ ЗАБАВЯ...НО НЕ ЗАБРАВЯ.....

Трябва да има прогресивен подоходен данък!!! Сега това на нищо не прилича.

Плосък данък в плоска държава от плоски мозъци за плоски глави. Пълна плоскост, сиреч направо панел!

БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ, ГОТВЯТ НИ ГЕНОЦИД, ЗА ДА ОСВОБОДИМ ЗЕМЯТА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ И ДАДЕМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ НАСТАНЯТ НОВИТЕ Й ГОСПОДАРИ: ЯНКИТЕ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ-АГИТЕ.

така нареченят "плосак данак" е гавра с балгарския народ. наи богатите, а това са крдците и мошениците, плащат толкова %та, колкото и тези, които едва сварзват двата края. едно е да правиш 1 милион лева и да плащаш 100 хиляди данак, друго е да правиш 500 лева и да плащаш 50 лева данак. този плосак данак ваведен от разбоиническата червена партия облагодетелствува богатите мафиоти и разбоиници-комунисти. този закон не е соцялистически, а варло капиталистически от зората на капитализама, което ще рече, че другарите бивши борци против капитализама сега са борци против соцiялизама.

Абсолютно съм съгласна че плоския данък е гавра с българския народ. То е в полза на богатите ,а бедните които са мноогоо вече -вълци ги яли. Нали така министър Дянков. С вашата малка и постна пица докарахте народа до просяшка тояга.Прекалено много мисли Дянков какво ще каже Европа ,и пукната пара не дава че народа вече не свързва и двата края.Или това е целенасочена политика да измре българския народ,защото циганите са калени брате.А и постоянно ухажвани особенно по избори. Ясно че в БГ важи следното правило--няма човек--няма проблем..Е знаете кой го е казал

плосЪк, иначе си прав.

Излизаме от кризата-близаме в батака!В2013 ти къде ще си бе Дянков?

Има ли право обикновено Народно Събрание да променя Конституцията?

Не,трябва велико.

С квалифицирано мнозинство всичко може!

Уверен, спокоен и усмихнат министър е Дянков. Най-успешният в новата ни история. Изключително правилен избор на Премиера. България достойно излиза от кризата.

Е, нема що?! Увеличи акциза на цигарите и направи контрабандата РЕНТАБИЛНА!

Не излиза от кризата, а влиза в нея.

в сравнение с Орешето и Велчето!Орешарски повтаряше като побъркан тъпотиите на Сер-Гей,как кризата ни заобикаля като остров на сигурността и спокойствието,а Велчев ни натресе огромни загуби с трансформацията на външния дълг!Сега при двойно свитата делова активност тези два "мозъка" щяхя да доведат страната до колапс!Но госнод си знае работата-нито единият ,нито другият са начело на финансовото министерство!А в това има много икономическа логика-кризата винаги изкарва на преден план силни експерти и личности!Иначе турско -комунистическия катун обричаше държавата на смърт!

Егати гадното племе , няма такова друго, няма аналог по света. Дянков такъв , дянков онакъв, нищо не става от него, нямаме тротоари, нямаме не знам си какво защо се занимават с облигации и глупости ! Спрете се бе хора, ако сте такива. Защо никой не пита , кой трябваше да построи улици, тротоари, инфраструктура, магистрали, КОЙ за тези 60 години ??? Дянков ли е виновен или ББ ? Никак не са ми симпатични, но видял дъм достатъчно от комунизЪма , хората разбират че тези отрепки не направиха НИЩО за държавата и народа. Обаче са отлични демагози, ако ги слушаш ще останеш с впечателението че по тяхно време всичко било мед и мляко , как дойдоха гербавите на власт и всичко прееб.аха ! Не се обаждайте когато не разбирате ! Дано последвате съдбата на СДС и НДСВ , та да се пооправи малко тази държава. След БКП винаги идва криза и мизерия. Справка , последните 60 години от историята на БГ.

Интересно.. даже смело. Очаквах да не се емитира дълг, но за обратно изкупуване не смятах че имат толкова топки ГЕРБ. Защото тези пари можеха да ги изхарчат предизборно..

Мисля че това е фишек. Не виждам откъде ще се намерят свободни средства за обратно изкупуване. Или е журналистическа грешка...

Не мога да свикна,че този човек се казва Симеон.Като го видя,ми идва на езика Иванушка...

Тук коментират хора които нямат и най малка представа от финанси но за пари всичко могат да напишат.Няма такъв финансов министър като Дянков - ако не беше той жална и майка на държавицата ни.Такива големи икономики зациклиха и прибягнаха до непопулярни меркикато вдигане на данъци,намаляне на пенсии и заплати.Но първото ми изречение е потвърждение за невежеството на много от пишештите тук.

Абсолютно съгласен! За съжаление простия народ никога не си е задавал елементарния въпрос, как аджеба при ръст на БВП от само 6 % на година заплатите скачат с мин. 20% годишно?!

Елементарно, но не за всеки. Интересно как сравняваш фонд работна заплата с БВП на бананова република? Може би взимаш за база ФРЗ от предходната година с условието, че тя е действително реалната и подсигурява достатъчна покупателна способност на населението. Или искаш да кажеш, че пари няма и се генерира дълг? Айде стига глупости. На всеки средно грамоте н човек му е ясно под шапката, че при повишаване на покупателната способност на населението се увеличава стокооборота,стимулира се производството и се генерира инфлация. От тук идва част от увеличението на БВП и увеличаване на пиходите от данъци. Всичко е свързано, но по-важното според Вас е не Вие да сте добре а други някакви предишни да са зле. Икономическата ви грамотност оставям без коментар.

Е колко требе да си грамотен за да видиш, че повишаването на акциза на цигарите направи контрабандата й рентабилна и намали приходите в бюджета?! Голия инат не е добър съветник.

По този въпрос се отнесете към господата Танов и Цветанов. България все още има най-ниските цени на цигарите в ЕС!

Дянков, пази Боже сляпо да прогледа.. , бате, направо си един недостижим и великолепен глупак.

Даа, пълен комплексар. Сигурно в детските години е бил обект на присмех непрекъснато и сега... абе, Пази Боже сляпо да прогледа.

А кой назначи този СЕМЕРДЖИЕВ-агент номер 1 на дружествата-който със всички сили иска да въведе едни измислени такси- Такса елестромер,такса водомер,такса топломер,такса кантар,такса вход магазин и още хиляди такива такси. Няма ли кой да махне този болен мозък,защото може да направи редица бели.Продавача трябва да отчита без такси и ние отчитаме без такси и трябва отчетите да се равняват. За да могат да скубят много вижте фактурата на ЧЕЗ- ВСИЧКО Е РАЗДРОБЕНО И РАЗХВЪРЛЯНО - НА МНОГО ПОЗИЦИИ- вместо да има една цена на кват и точка-няма ли един умен човек в тази държава,който да премахне тези безобразия

С.Дянков активно изпълнява ролята си на агент на Световната банка и други международни финансови институции по планомерното и систематично ограбване и унищожаване на българския народ. Явно е уплашен от възможността за смяна на политическото управление в страната от разумно и трезвомислещи хора в замяна на продажното управление на ГЕРБ. Въведения плосък данък от Тройната коалиция накара българина да гласува за ГЕРБ с надеждата , че тази данъчна дивотия ще се измени в по благоприятна посока. Всички действия на управляващите до сега показват, че те не се интересуват от хала на народа, а само от собственото си добруване и сигурните комисионни, които им осигуряват заинтересованите финансови институции за редовното плащане на международните задължения на страната. Ако не се измени данъчната система към диференциран данък(от 3% до 20% в Германия, САЩ , Швеция, Франция , Норвегия, Финландия и др. е 40-60-80%), необлагаем минимум, семейно подоходно облагане и демографско стимулиране на младите семейства, минимална заплата с минимален данък, ГЕРБ ще бъдат издухани на следващите избори. С тази данъчна политика ГЕРБ обричат българите на мизерия, ограбване и замразени заплати, пенсии и доходи при растящи цени. Това е еничарско компрадорска политика на национално предателсво!

Ако данъка се вдигне, тези, заради които реално се инвестира в БГ, т.е мениджъри на високи позиции си тръгват..

КЪДЕ СА ТИЯ ИНВЕИСТИТОРИ, БЕ, САМСАЛАК. КУПУВАНЕТО НА МОЛОВЕ И ПАЛАТИ ИНВЕСТИЦИЯ ЛИ ГО СМЯТАШ?

Направо умните и работливи да плащат 99% данък, защото са с възможности, а лентяите и неграмотните да плащат по 1% или да ги освободим от данъци. Плоският данък е справедлив, не е честно само защото някой е учил и работи като животно да плаща по висок процент данък от некадърниците. Да не говорим, че връщане на подоходно облагане ще върне сума народ в сивия сектор. Данъкът си е супер, просто трябва силна държавна политика и всички да започнат да си плащат данъците, защото Дянков плямпа разни неща за еврота и простотии, ама нищо не прави по въпроса със събирането на данъците. Ай замислете се колко хора познавате, които плащат данъци върху реалните си доходи и след това опитайте да определите какъв процент са от всичките ви познати... не може да не плащаме данъци, а да искаме държавата да ни учи, да ни пази здравето, да ни строи пътища и т.н.

Искаш да кажеш, чеи ако по-бедните плащат данъците, богатите могат да плащат 10 процента, нали? Виж какво, драги бих се съгласил на 10 процента за бизнесмен, който е вложил сумата в РЕАЛНО производство.

Ми, започнали да подаряват къщи на циганите в Силистра?!

Не, благодаря, 22 години преход ни дойдоха множко!... Да си стъпят на задниците и да работят яко тези горе, че иначе лошо им се пише!... ББ да проверява, дали хер Флик си взима редовно хапчетата!... Този Дянков не знае на кой свят се намира, камо ли да оправя финансите на една държава!... В България няма тротоари, улици и пътища през 21-ви век, а тези ми говорят за финансови механизми и облигации!... Господа, трябват технически ръководители, работници, машини, материали, а не хартии и правила!... Не на увековечените офшорни преки данъци! Ние не сме сттрана от третия свят, дори и да сме бананова република! Не на бананите и легализираната мизерия! Какъв проблем решиха с тези данъци?! Намаля ли сивата икономика?! Не! Има ли инвестиции в технологии?! Не! Расте ли потреблението устойчиво?! Не! Идват ли реални и големи чужди инвестиции?! Не! Богатеят ли българските банани?! Да! Затова НЕ на узаконената мизерия! Наслушахме се на простотии и глупости за тази година и половина, а народът е по-гладен от всякога! Махай се, кастрат отвратителен, върви си в Америка и не се връщай никога! Ако Дянков си иде, никой няма да поиска да седне на стола му - такива ги е надробил за тези 18 месеца!... Имаше някакъв проблясък като спря парите на Президенството и на независимите магистрати и от тогава - тъмнина! Точно сега крадливите мутри се наакват да реват, че не ни приемат никъде! А те са истинските виновници за това! Браво, дано добрите новини не свършват дотук!...

Високата класа веднага си проличава-за разлика от Орешарката и Мурата или Велчев-новобогаташа!Дянков е изключително силен финансист,завършил най-великия университет в света-Харуард,уважаван спец в Световната банка!Такъв ,човек ни трябва ,за да въведе финансов ред в държавата и да спре ограбването на народа от мошенниците на БСП/к/!Несъмнено след още година и половина нашата страна ще се споменава с огромно уважение от Европарламента и Ръководството на ЕС!

Имаше някакъв проблясък като спря парите на Президенството и на "независимите магистрати" и от тогава тъма! Върнаха го в класата!

Брат какво взимаш? Дизайнерско ли е? Искам и аз. Хахахахаха

роб си . Насадили са в мозъка ти глупости и ги повтаряш. Поне да му беше прочел биографията на флик. Кога е завършил Харвард? А класата му я УСЕТИ целокупния БГ народ за съжаление.

Ами да, тя оценката освен от оценяания зависи и от компетентността на оценителя. Та, какви познания имаш ти, за да даваш оценки на Орешарски да речем, който около 25 години помня е работил на различни нива в МФ? Всъщност кой си ти да даваш оценки?

Че кога успя и "най-великия университет в света-Харуард," да завърши "уважаваня спец в Световната банка"!???!!!

ТАКИВА КАТО ТЕБ "АПОЛОГЕТИ" НА ОТКРОВЕНО ПЛОСКИ МОЗЪЦИ, ПОЛУЧАВАЙКИ ПАРИТЕ СИ В ЧУЖБИНА СРЕЩУ ИЗЖЪРШЕН ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ДОВЕДЕН ОТ БОРИСОВ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА РЕПРЕСИВНА ДЕЙНОСТ С ЦЕЛ НЕГОВОТО ОБОГАТЯВАНЕ.... ТОВА ЛИ Е КЛАСА! ДА, ДО СЕГА ТОЧНО ТОВА ПОКАЗВА -ОМРАЗА КЪМ НАРОДА, КОЙТО СЕ НАРИЧА - БЪЛГАРСИ! ОТКРОВЕН ЕНИЧАРИН, С НАЧАЛНИК, ИДЕОЛОГ И ВДЪХНОВИТЕЛ ПРЕМИЕРА НА Р.БЪЛГАРИЯ!

баба ти е харУард, а университета е Харвард, герберливо говедо.

че му е плосък мозъка! "Симеон Дянков: С финансовия пакт искаме да покажем, че и идващите правителства трябва да спазват финансова дисциплина"

Не разбрахте ли, че истинският виновник е ББ-Тиквата. Той домъкна Дянков, той домъкна и ЦЦ. И понеже наистина е Тиква двамата го водят за носа и му обясняват колко са велики и какви дела са сътворили. ББ трябва да се махне, защото ако Дянков си иде няма кой до поиска да седне на стола му - такива ги е надробил за 18 месеца.

Наслушахме се на простотии и глупости за тази година и половина,а народа е по-гладен от всякога.Махай се кастрат отвратителен,върви си в Америка и не се връщай никога .

К'во ще прави в Америка тоя плазмодий?! Ти не видя ли, че великите царе, бизнесмени, консултанти, юпита, дупета и подобни, всичко задигна кой каквото можа пари, хотели, зами, дворци, върхове и се окопа да ПАПА в чудната страна

Ами Миленчо-телето що не си оди у Лондон, ами малкия МУК, ами самото нищожество, що ще тук със се Клинка, Мунчо и Хасан, нали е мнооого велико! Ами Сокола, орела, трактора, булдозера..Ни у Америка искат да одят, ни у Мадрид ни у Русия, ни у Турция! Тук са си в мътното ДС блато, благодат за ДС твари!

В долния коментар не бях нарушил правилата за етично писане на Дира, но беше премахнат. Считам го за чисто политическо решение на Дира и това ще го запомня, също и нискочелата реакция на модератора. Прочетете нашия коментар от преди месец ДЯНКОВ С НЕОЛИБАРАЛИЗЪМ ДО ДУПКА в сайта ни.

Пич, на теб (или на теб и другите от цялата ви дружинка,щото не се разбира кой точно пише в момента!) отдавна трябва да ти цензурират 100% от коментарите поради открита и НЕПРЕКЪСНАТА РЕКЛАМА на сайт и организация!!!!

ideyazabulgaria.org

Ми направи си и ти организация бе завислив гьон, а не да се зъбиш без зъби тук? Ама за това се иска не дупе и пари, а АКЪЛ, който ти ЯВНО нямаш! А за Дянков и сие ще кажа следното: До тогава е трудно да си представим , че ще бъдете на власт. Но ако предадете на БСП властта по маниера давам - вземам, след като те са неговия създател , няма никаква гаранция, че данъка ще отпадне. Като сиамските близнаци сте в лицемерието.

Това обръщение "пич" е просташко, най-малкото може да пише някоя дама. Хората имат какво да кажат и не са анонимни за разлика от доста пишещи тук. И не на последно място не са търговска организация и не правят реклама за да се облагодетелстват. Като гледам се опитват да направят живота по-добър, може би и твоя вкл.

Нищо,че си премахнал "коментарът"като "обиди, цинизми или нарушава добрия тон." ????!!! "Замразяват плоския данък след 2013 г. Та, Модераторе всесилен, до тогава какъв ще го плащаме??

Не на увековечените офшорни преки данъци! Ние не сме сттрана от третия свят, дори и да сме бананова република. Не на бананите и легализираната мизерия! Какъв проблем решиха с тези данъци? Намаля ли сивата икономика? Не. Има ли инвестиции в технологии? Не! Расте ли потреблението устойчиво? Не! Идват ли реални и големи чужди инвестиции? Не! Богатеят ли българските банани? Да! Затова не на узаконената мизерия!

В България няма тротоари, улици и пътища през 21-ви век, а тези ми говорят за финансови механизми и облигации. Господа, трябват технически ръководители, работници, машини, материали, не хартии и правила.

Флик все по-смахнат вид придобива!

докато си проведът реформите и току виж свършил манада, а в другия барабар с болен и доган, ще сменят всичко което са правили до сега, но то така или иначе вече на никой не е ясно какво искат да направят тия от герб, на 100% и те не знаят, и само карат по инерция да им минава времето и да си запълват работния ден

ЕЙ ИЗМИЦЛИ СИ УПРАВДАНИЕ ЗА ЕВРОЗОНАТА ПАК, АБЕ излезте и кзжете, не ни искат в еврозоната и в шенген, шото сме крадливи мутри и за нищо не ставаме, те хората и без това си го знаят, тоя дянков не знае на кой свят се намира камоли да оправя финансите на една държава

Хайде говори от свое има.Аман от говорители на нацията

е добре от мое име го казвам а ти ако още им вярваш на глупостите си е твоя работа тебе те изкл'чвам изрично, никой гербер да не се чувства персонално засегнат

Blake

Малка поправка - защото БЯХМЕ крадливи мутри... И сега точно крадливите мутри се наакват да реват, че не ни приемат никъде, нищо, че те са виновниците за това!

Голям е Дянков.Дано успее с този закон.Ще станем много богата нация с времето с такава реформа.

Много правилно е постъпва Симено Дянков, комуниститие и всички останил газ ще пикаят, защото няма да могат да крадат.

През 2013 ГРОБ вече ще е на бунището на историята. Какви промени в Конституцията, какви 5 мева? Кой ще ти ги гласува, бе нещастник? ББ до проверява дали Флик си взима редовно хапчетата, че май и на него ще му трябват същите, ако не и по-силни.

последните 10 години- с изключение на последната винаги държавния ни е имала бюджет, който удовлетворява тези критерии...и какво ни даде това? добро здравеопазване, ред и образование? неее, щото не всичко е числа, ОЧИЛАТКОО...

До тогава е трудно да си представим , че ще бъдете на власт. Но ако предадете на БСП властта по маниера " давам - вземам", след като те са неговия създател , няма никаква гаранция, че данъка ще отпадне. Като сиамските близнаци сте в лицемерието.

Ти ако си много грамотен няма да пишеш оправляват, а управляват.

Братле , тоя със сигурност е активист на Герб, там 99% са такива, дето немогат да пишат и да говорят правилно !!!

Ако се вгледате и препрочетете написаното от alex, ще забележите, че подиграва горния пост на izbiratel. Май и очила са им нужни на кадрите, вече.

Като се има предвид, че средната възраст на електората на другаря СтаниШеф е около 75 години, то е напълно нормално да не схващат иронията:)) Браво Алекс, много точно казано!

я тя се гласат да оправлават и през 2013

Браво, добрите новини дано не свършват дотук... И защо не да Управляват, izbiratel? Нима искаш да ни Оправляват такива неграмотници като теб? Не, благодаря, 22 години преход ни дойде множко. Да си стъпят на задниците и да работят яко тези горе, че хорската злоба, завист и безочие нямат граници

choko73

Вие alex май също не сте ходили много на училище, та да не знаете, че се на краката се стъпва, а на задника си обикновено хората не стъпват, а сядат! Така, че по леко с определенията за за преждеговорящите!!! А що се отнася до Дянков, Дори и предното юпи /Велчев/ не успя да навлече толкова негативи с управлението си колкото сегашното!