Експерти: Източна Европа е първенец по растеж

Източна Европа е първенец по икономически растеж в ЕС, изпреварвайки значително еврозоната, въпреки забавянето на инвестициите и намаляването на еврофондовете.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Източна Европа е първенец по растеж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

намалявали фондовете и инвестициите, а "ра3стежа" се бил ускорявал????? нещо не разбирам?? значи с остаряването,..."раста"?? сигурно, ще е някакъв нов софтуер?? кво нещо са технологиите, A?? ;))

Очаква се значи Боко да се одупи и да ни завре в еврото че да ни се отели вола с двойно повишение на цените с последваща вътрешна инфлация. който не знае какво е това -- ами около 25% безработни и останалите на половин заплата. Тогава растежа ще е само и единствено в Германия и във вишеградската четворка. Той си е такъв нашия-- винаги солидарен. Само за българите му е все тая.

Ако с еврото цените се вдигнат двойно, то ще съм от първите, които ще организират по-евтин внос. Ако не за всички, то само за себе си. На свободен пазар като европейския нещата много бързо ще си дойдат на мястото.

само е спомената че е в статистиката :) Истината е че Румънците се осъзнаха и действат като народ : Икономическият растеж на Румъния е на най-високото си равнище от 2008 година, тъй като понижаването на данъци и повишаването на трудовите възнаграждения увеличиха потребителското потребление в изборна година.

Разбира се че ги изпреварваме! Нашите заплати скочиха с 10 евро - от 350 на 360! А техните с 1 евро само - от 35000 на 35001.

Ако бяхме сателити на Великорусия, щяхме да сме икономически тигри като Беларус с повишение от 220 евро на 222.

LeGrandTulup

За заплатите не знам, но щяхме да караме с бензин по евтин от минералната вода.

Забелязвате ли - инвестициите и производството намаляват, а БВП расте. Расте единствено и само потреблението ( което влиза в БВП ), защото лихвите в банките са на практика нула и народа си развърза кисията ( имоти, пътувания, ремонти и пр. ) Това не е никакъв растеж, а според СБ сме зле , та дрънкаме.

Потреблението не е част от БВП. Част от БВП е производството, което има финансова изгода да доведе вътрешното търсене до вътрешно намиране. А търсенето и намирането са вътрешни, защото не са внос.

Чети повечко, друже, че само с мушморокщини не става.

скапаното място за живот само експерименти си правят с нас добре че сме като плевелите но и файда няма от плевели.

пропуснали са - НА ЗАЕМИ!

И сме по-красиви , и сме по-добри....

Фалят ли те - ибата ти е майката, изгаснал си. Хулят ли те - на прав път си.

Експерти: Източна Европа е първенец по растеж А ние сме първенец по "цъфтеж".

Експерти: Източна Европа е първенец по растеж България е далеч от този разтеж. Преди няколко дни гледах документален филм за словакия. Там, само в автомобилната промишленост са заети на 250 000 души, като водещо място там има производството на Фолксваген. Хората са успели да си запазят най-големият металургичен завод , в който в момента работят 7000 души. Както каза директорът на завода, и негов основен акционер - причината за да ни вървят нещата , е че не крадем. А Словакия , все пак е само 5,5 милиона души. Просто хората работят и не крадат.

Хвалбите по адрес на България са като закърпени. Реално няма никаква критика. А това никак не е реалистично. Действия трябват, а не мазна политика, която да ни затрива!

Такива положителни анализи ще излизат когато трябва да се решава да се намалят субсидиите за Източна Европа, инак ситуацията е доста грозна