Монументът на Бузлуджа спечели европодкрепа

Монументът на Бузлуджа спечели европейска подкрепа по програма за паметници в риск.

Обратно в новината

Коментари - Монументът на Бузлуджа спечели европодкрепа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен проблематично и травматично, наследството от социализма е преди всичко неестетично.

паметника на американските летци бомбардирали София през ВСВ.

НЕЩАСТНА ТОЧКЕ, ПОРАДИ ЩО СЕ СРАХУВАШ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕШ В ОГЛЕДАЛОТО, А, "КРАСАВИЦЕ" НЕЗЕМНА???

На мен паметникът ми харесва, вътре е усоен, защото всичко е от мрамор, коридорът обхваща цялата зала и е с прозорци и мозайки.

даам, прилича на добре остъклен и богато украсен дом на покойника...

на Рейгън ....... паметника!

Искам да зная от България само този паметник ли е бил включен като предложение в тази програма. Защото има много други по-стари и по-значими паметници, които се рушат. Между тях сгради на стари болници, училища, църкви и джамии.

Ами виж названието на спасяващата организация бе, човек: "Европа Ностра"-това обяснява всичко.

Комунистическите ционисти от Брюксел,никога няма да оставят остатъците от Големия кибуц!

чета идиотизмите на няколко измекярчета тук, трябва и паметника на Шипка да съборим!

Наследството от периода на социализма е травматично за около....150-200 хиляди души от осеммилионна България! Това са бившите фабриканти и политзатворници и отчасти за наследниците им!И за пребоядисаните "комунисти"! За останалите милиони българи наследството от социализма също им действа травматично, като гледат как се руши и запустява!

това комвръзкарите никога не сте били силни в математиката- затова сте се спасявали в киното и другите лежерни форми на изкуството и културата... разменете, прочее, числата и ще получите вярната картина.

ше го дадем под наем на холивуд да снимат филми на ужасите и психотрилъри.

Вече 30 години режете на скраб,продавате и печелите и още не можете да го свъшите!

историята трябва да се пази. за да не се ПОВТАРЯ !!!! Този символ на крадливите комунисти трябва да стои така както е в момента - окраден и съборен. А под него да се събират бабичките и дъртаците които бяха послушни УФСЕ и 5 пари не даваха за тази държава освен на думи и стихотворения.

За стихотворенията си напълно прав. Ама тези дето ги писаха отдавна се пребоядисаха, някои по няколко пъти и са все в "правилния" отбор. Като Спас Гърневски

тези бабички и дъртаците построиха прохода Хаинбоаз , язовирите и ВЕЦ каскадите! И то без пари, на бригади!Междувременно пишеха стихотворения и песни! Имайте поне малко уважение към миналото, кретенчета такива!

тъп.ако, майка ми цял живот си носеше болежките от твоите велики строителства. я да мълчиш, комсомолец ояден такъв!!! наште са мъкнали количките и са маали с кирките, а твоите са махали със знаменцата и са дрънкали на акордеоните за вдъхновение на строителите.

Освен, че пишеха оди и песни, някои от тях оставиха и здравето и костите си на тези бригади. Лошото е, че не всички бяха доброволци в бригадите.

Става и за Пицария.

Мястото е подходящо и географски и исторически за психо-диспансер.

Това комунетата са най-дебилните същества. ДА се стигне до там да "еврогейовете" да им реставрират паметниците. Тези с/у които най-много рИват... а каПутин само го е еня за мръсните долари и Турския пАток... но инъче го обичат като бащица. ПОЗОР !!!

да видим и ние малко келепир от вноските в бюджета на ЕС. стига са ги давали на френски фермери за да НЕ произвеждат, или на български цигани за да прозвеждат чавета

НЯМАМЕ ПАРИ , НЯМАМЕ И Зграда , НЯМА ЛИ НЕЩО ЗА СЪБАРЯНЕ ?

точно като евросъюзна България. още преди няколко години един чех ни беше изтипосал като нужник на някъв европейски арт-проект...

Luna0102

Колко от парите ще отидат за паметника и колко в на някой джоба?! Ще се направи козметичен ремонт и като дойде дъжда ще се почне ремонт на ремонта. Този филм вече сме го гледали.

Перфектно. И без тва тия пари ще изтекат в определени направления, поне накрая да се срути таз убавиня.

А така! Ние с ленчето си прибрахме милиарда, спестен от закуски, от КТБ.

И какво общо има това недоразумение с културата?

Недоразуменията да мълчат!

да направят монумент и на патоците на путин :)))) продължили са договора с украйна :))) нали ни плашехте че няма да има газ след 2019г. :))) тролове!

един вид-пак ще купуваме недемократична руска газ?

реставрират да лепнат снимките на боко и нинова като символ на кражбите

А така! Ние с ленчето си прибрахме милиарда, спестен от закуски, от КТБ.

Истанбулската конвенция ще ви лепнат.

Браво, нека го ремонтират този паметник, за да помнят младите златните 45г за българския народ, по времето на най-големия български политик другаря Тодор Живков.

не златни, диамантени, диамантениии...особено за добре платените и обгрижени с привилегии надзиратели и надзирателки на затвора-казарма, наречен НРБ.

Добре, че са построили психодиспансери и са пуснали интернет, че да се обадиш.

Съвети на фердинанд сакскобурготски към сина си Борис 3-ти: Българският народ е крава, която трябва да доиш до изтощаване. Презирай народа и не отдавай на никоя работа повече значение, отколкото тя има. От всичките неща в твоето царство народът е най-маловажното.

е виновен че са ни управлявали галоши и парцали,нека го възтановят,да се помни че от прост говедар управник не става,това е най голямата болка от комунизма,избили хората които са могли да управляват държва е една единствена цел,да им окраднат парите,и за съжаление техните внуци са отново на власт,независимо под какъв цвят са

Като ти гледам правописа, представям си какъв галош си.

от вишето общество на соросите на които като им се бръкне в гъгъ и квичат понеже дедо и баба му са били комунисти клали хората за пари

само им се чудя, как не са могли за толкова десетилетия да направят една свестна и красива сграда? само мегаломански грозотии и бързосглобяеми кокошарници...

Кумунистите посториха сградите, ние, антикомунистите, ги санираме и панели падат при всеки полъх на вятъра.

За какво да ти се извиняват деби, за това , че поне 45г българският народ води нормален живот ли?

НАПУК НА ВСИЧКИ СОРОСОИДИ, ГЕРБЕРАСТИ, БОЦКОВЦИ, ЦВЪЦКОВЦИ (СУТРИНТА ГО ГЛЕДАХ ПО ТВ И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОТВРАТИХ ОТ НЕГО), КАРАЯНЧЕВЦИ, АНТОН ТОДОРОВЦИ, ТОМА ГОВЕДОВЦИ И Т.Н.

Не знам кому е длъжник България и българския народ, но ти определено си длъжник на родителите си! Те са те създавали с надеждата, че ще израстеш като умен човек, но за тяхно най-голямо разочарование, си се пръкнал глупак...и то голям...

може би е правилно за да покаже тъпотията и защо България е последна в ЕС

България е последна в ЕС, защото живеем в ерата на капитализма, а при капитализма има бедни има и богати.

целият ЕС е капитализъм но за разлика от другите държави тук има много руска мафия и техни слуги като теб

Последни сме, защото нямаме колонии. Ще останем последни, защото сме колония на САЩ. Преди смучеха само руснаци, сега смучи цяла Европа и САЩ. Затова сме бедни.

Това не е никакъв паметник. Не символизира нищо и няма никаква културна ценност. Единственото, което олицетворява е простотията, селяндурщината и нахалството на червените нискочели каскети. Ама щом имат пари за трошене, няма лошо. Лумпените ще ударят поп една шльокавица от кеф...

ПАМЕТНИКЪТ НЕ Е НА бсп. Бузлуджа е на България,трябва да бъде спасен! Знаете ли колко герм!анци,руснаци и всякакъв народ срещнах миналата година на върха? Остават удивени от величието на паметника и учудени от безхаберието на властниците! Да се възстанови

Да вземат да я оправят и да НАТОВАРЯТ ВСИЧКИ КОМУНЕТА И НАПРАВО В РУСИЯ, най-добре ще е.

Вискчи комунисти са в Европа и преди и сега.. В източния блок беше тоталитарна система замаксирана като кимунизъм..

Европа дава пари за паметник на червените, които са основен проводник на руския интерес. Защо Путен не даде пари, ами подкупва разни олигарси като Гергов, Пеевски и Барисов, питам рубладжиите?

Питай си г.у.я. че е по-умен от тебе.

И като го спаси после какво ще бъде там.

Айдеее, пак пари за усвояване! Юруш на авантата! Глейте ся кво става и колко защитници на този "паметник" ще се появят, само и само да докопат парички...А след година-две пак ремонт, и пак ремонт, и пак ремонт...нещо кат' магистралите МУ, но в умален размер...

За Мавзолея съм твърдо против събарянето му.Какви туристи искате бе да ни гледат кална и надупчена София ли?Мумията щеше да привлича много хора и досега има чужденци да питат за къщата на Димитров.

Тоя комунистически монумент, няма място в планината! Който иска да си го спасява да си го носи в къщи!!! Реставриране на мумиите от най черния переод в Българската история никому не е нужно!!!

Ало, я бързо да го мятате този монумент и да го разкарате от планината, че човекът се нерви! После разкарайте статуята на Христос от баира над Рио, съборете китайската стена, че пречи на миграцията на китайските планински мечки, разкарайте мутрите на четиримата американски президенти от тамошния камънак и т.н. докато не срутите всичко,че Афтор да миряса.

Направете го хотелски комплекс ,,Прекрасна гледка" или ,,Панорама''със ски писта и влек,ама се допитайте и до ,,зелемите" че ми омръзна да ми блокират кръстовища;)

Викайте Бъки бомбата.Тоя примат бутна мавзолея сега е ред на тоя паметник.Хубавото е че джендърите от Европата имат малко повече акъл от свинята Бъки.Тоя простак в ломския ресторант на Трансимпекс яде два пъти за вечерта.

Италия сигурно е пълна с'' артефакти'', възхваляващи Мусолини..Или Германия с паметници на нацистите. Така става, когато умната част от българското общество си кротува. Разни лумпени ни разнасят срамотиите из Европа

няма такива

от твоето село не си излизал

Има ли тема при която ние българите да не роптаем и плюем?Какво било ни харесало, да е по наш вкус и желание?

Ама то такава красота бива ли да се затрива? Даже терк може да вземат- да си направят едно умалено копие в Брюксела града голяма. Ей, никога не е късно и Европа да стане за резил.

А то градушка ни удари, а то порой ни мътен влече, ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ЛУМПЕНИ КОИТО НЕ СА ПОСТРОИЛИ И ЕДНА ТОАЛЕТНА СЪСИПАХА НЕ САМО ДЪРЖАВАТА , НО И ПАМЕТНИЦИТЕ Й!

Нали Европа ни изсмуква и не я щем? Леле, ами сега?

ЧЕТИ, БЕ, АКЪЛ ТИ ДАВА европа, А НЕ ФИНАНСИРАНЕ. ПАРИТЕ СЕ ТЪРСЯТ. А КОЛКО ПАРИ ТИ СМУЧЕ европата, АКО ЗНАЕШЕ, ЩЕШЕ ДА СЕ ГРЪМНЕШ.

Европа защо не спасява СДС-то в Бг ?

И сградата им отнеха , няма къде да си броят стотинките.

Предлагам на троловете, които вече се изказаха, да се прехвърлят към друг обект. Щом ще възстановяват и на Принцовите острови в Мраморно море, протестирайте и за тях. Там са изпращали за наказание византийски принцове и напомнят на турците за Византия. Дали и те така ще ревнат или веднага ще поканят реставраторите, за да печелят от поредната туристическа забележителност?

Европа се е побъркала. Ще възстановява паметник на комунизма? Глупаци.

Ще ти направи паметник на джендеризма, споко!

Това не е паметник, а конгресен център. При това с много добра архитектура. По твоята логика, дай да разрушим и НДК ли? Или пък немците да хванат да срутят всички автомагистрали, язовири, виадукти и обществени постройки, построени по времето на фашистите? Мноо си проС!

Човек който НЕ ПОМНИ миналото, няма как да знае бъдещето, нито как да не направи същите грешки.... Когато почнат да се рушат паметници и културни наследства от миналото, очаквай нов тип "фашизъм"

и ся последно европейския съюз еврогейски ли е или не? или според зависи от мъните и подкрепата? идеализъм, смехурко.

и аз това викам, време е да се надигнем и да ви откъртим бетонените комунистически глави, да си разчистим сметките с вас еди път за винаги, гнусни милионер-комунисти

Забелязвате ли как соц. рублофилите говорят "съсипахте го", все някой друг им е ходил в гащите... ами кой ходи там всяка година да маа кебапчета и да си хвърля боклуците? Сорос и соросоидите ли? Да бяхте забили един пирон през тези години, като ви е толкова мил летящия кенеф?

Бг-джендърите да не се бъркат в държавните дела .