11-годишно момче уби с бащината пушка кучето на съседите

11-годишно момче от бургаския кв. "Ветрен" е застреляло с пушката на баща си болонката на съседите, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Обратно в новината

Коментари - 11-годишно момче уби с бащината пушка кучето на съседите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има бездомни кучета в квартала, където живеем с жена ми и с децата. Веднъж за малко не ги нахапаха. Обърнах се към Екоравновесие - кучетата били кастрирани вече. Замислих се - кучетата или децата ми... Видяха ме, глобиха ме, в затвора щели да ме вкарват..... Педи!!! Направо изперках - що за държава е това! Направо ми иде да си купя автомат и да ида в парламента! Сигурно ми е виновно ДНК-то...

За съжаление България се превърна в една лаборатория за всякакви организации за защита на какво ли не. Тези организации са базирани на емоционални идеологии и са крайно далеч от научна обосновка. Те не би трябвало да вземат участие в сформирането на Българското законодателство, или ще продължат да се случват такива абсурди!!!

Често за убийство на човек е по-леко наказанието. Когато минава през български съд де. Ако може изобщо да се нарече съд такова посткомунистическо уродство.

Искам съвет от кучелюбците - какво трябва да направя,като от години търпя денонощен вой и лай от куче,вързано на 4 метра от прозореца на спалнята.

Оттърви го от мъките, много ясно, спокойствие трябва да има....

Днес си решава проблема като гърми куче, утре ще застреля някой шофьор,че му е бибитнал. Доказано е, че престъпниците започват насилието като посягат на животни

Също така е безспорно доказано, че престъпниците дишат въздух!!!! Що за глупаво разсъждение?! Доказано ли е, че всички убили животно по една или друга причина, стават престъпници??

Всички които сте се разкряскали срещу кучетата - правете разлика между това да мразите кучета (всеки втори или трети) и това хладнокръвно да убиеш. На това съвсем не е способен всеки, и тъкмо затова е в новините.

Каква е тази въздушна пушка???

Айде млъквайте вече с тези псета. Вземете да отгледате по едно дете. Помияри

Виж, аз има смесени чувства към кучетата, имам понякога симпатия и ме трогват до сълзи. Друг път /ТОВА Е РЯДКО/, ако се държат враждебно или са неадекватни, имам страх и неприязън. Също като при хората е. Съветвам те да се замислиш ти дали би убил човек или цялото човечество, само заради чувствата към началника и тъщата ти. И не намесвай децата! Повечето имаме.

как нема да го гръмнеш ако е виело на умрело. Бам ... и тишина.

Пуснала го бабата за кой ли път да се изсере навън и после ОЛЕЛЕ.....

Нещата са ясни, има си закони, макар и калпави. Животни за удоволствие по садистични причини не се убиват, защото се лежи в затвора. Какво има да се коментира повече?

Всички деца, които убиват, го правят за свой кеф, по садистични причини. Все още нямат понятие от "социални каузи" и раздаване на "правосъдие".

Познавам един екземпляр, който още на 10 г. възраст изби доста кучета в квартала. Същевременно е пердашел баба си с колана. Палеше огньове, направи пожар. Сигурно НЕ го е правил за удоволствие. Изпратиха го на село, да миряса. Там кой знае какво е вършил. Разбра се, че е станал селски гробар... За кучетата нямам инфо.

Да го подържат в някое ТВУ да се погаврят даскалите с него, да го направят момиче и да го пускат, да видим после кво ше прави!

ша съ ибе..

щом аз не ти лая по кучето , и то не трябва да лае по мене , нали ? и не акам по двора ! и не пишкам по входната изтривалка ! който иска да гледа животни , каквито и да са,изключение на аквариумни рибки , да си иде на село , и да си живее в хармония с природата !

Живея в центъра и редовно виждам пияни, които пикаят и повръщат пред входовете на кооперациите. Мога ли да стрелям по тях с въздушна пушка - напр. само за да им секна пикането или пък да ги заливам с вода?

бъди човек ! дай им бира !

къв пияница е тоя дето повръща бе ! трепи го направо лаика му скапан !

а пра пра пра дедоти аспарух е ял коне и кучета !

На това дете никой не му е говорил за стойността на живота. Доста неща не са му казали и показали тези дето са го "гледали". Щото само са го гледали, но не са го възпитавали. Ако само е искал да стреля, можел е да стреля по консервена кутия например. Но за това 11-годишно дете вече е късно. Вече е късно за възпитание. То каквото му е вписано в главата, вече е вписано!!!

Видиш ли свободно домашно куче навън-БУМ.Само така собствениците на кучета ще се научат да си ги пазят.Има много ухапани хора от такива кучета,а отговорност-никаква.

Веднаж едно такова куче изневиделица ми се нахвърли,но го извикаха от един двор и то отстъпи.А аз получих едно такова сърцебиене,че не можах да се свестя около пет минути.Добре,че не получих инфаркт.И ако това куче е било със собственика си,момчето е нямало да го застреля.Но ако това куче редовно го пускат навън без придружител,то момчето е ПРАВО.Сигурно е видяло зор,за да застреля кучето.И сега момчето виновно и обявено за убиец,а собственичката е права.Голямо правосъдие,няма що.А собствениците на кучета редовно ги пускат навън да се изходят,за да не им цапат и не чистят след тях.

Булонка ли?

Сигурно е било куче от някоя много по-опасна порада - шпиц, кокер, чихуахуа... То и болонките са страшни зверове, та се чудя, как не е изяла собственичката си, де. :)

Ами ето ти отговор на въпросите кого да застреляш, ако кучето е пуснато и се държи безконтролно. НЕ животното, то е ясно.

Извратено поколение. Убил болонка (!?) на 68 годишна баба... Сигурно даже се е кефило много изродчето.

жестокото отношение към животни е първия признак за много сериозно хлопаща дъска:)) но може и да е от средата в която живее. както и да е сега ще му се обясни, че това не е хубаво и младото психарче няма да престане просто ще започне да се крие... и след това ще премине и на хора! просто в бг възпитанието е такова, че позволява на този вид да се развие напълно!

Може баща му да е ловец. Тъй като няма съществена разлика между кучето и сърната например, е нормално детето да не може да я направи. Все пак на 11 г. човек действа интуитивно, а не знае законите.

Не е така, човек принципно не значи ИДИОТ. Иначе интуитивно щеше да убие всеки, който му препречи пътя, мноооого преди болонката.

Имате ли деца? или си гледате куче, и какво направихте Вие за да се промени положението с възпитанието, но не само по форумите.

11 годишен изверг. От него ще порасне по-голям престъпник. По същия начин проспахме поколение малцинство , което сега върлува из селата и изнасилва баби за лев-два. Няма нищо за защитаване. За съжаление и ТВУ-та няма.

Не мога да разбера хората, защитаващи тук хлапето. На 11 е време да знае кое е редно и кое -не. И да знае какво му е позволено. Защитавайте го сега, та като порасне няма да убие кучето на съседката, а направо ще я пребие и ограби! Но дано да е вашата баба или майка, за да запеете тогава друга песен....

А аз не мога да разбера обвиняващите го само на база няколко написани реда, без да са ясни причините. Това е дете, може да го е направило нарочно, може и да си е играло с пушката и да не е знаело дали е заредена. Баща му не трябва да държи заредена пушка, а патроните трябва да са на недостъпно място.

Какви патрони?! Става дума за пневматично (въздушно) оръжие, а не за огнестрелно.

Ще се съглася, че момчето и баща му трябва да бъдат наказани сурово, само ако видя, че подобна суровост се прилага и към всички нагли собственици на кучета, които разхождат любимците си без намордници, не чистят след тях, дори си позволяват да ги насъскват срещу случайни минувачи (имах такъв случай), както и въобще срещу всички наглеци в тази страна, които смятат, че законите и нормите за добро поведение не се отнасят за тях. Иначе пак мерим с двоен аршин.

Прибирам се от работа и виждам една госпожа си разхожда кучето. Кучето спира пред входа и дига крак и си свършва работата на входната врата. Попитах госпожата, защо не вземе мерки, а тя ми отговаря, че виждате ли - то е животно. Как да реагираш в такъв случай? Живущите от 27 апартамента минават от там.

Освен реципрочно да я прeпикаете и Вие,колега- и като ви изписка насреща "Простак!" да я поправите вежливо "Не,г-жо,аз съм животно!" ;-) Давам този леко просташки "съвет",защото мой познат от Варна имал такъв съсед- куче на друг от блока му препикавало колата всяка сутрин и след време той също почнал да препикава колата на собственика на кучето по нощите. Чешити всякакви;-).

innik@abv.bg

Ха ха ха. Оригинална идея! Ако можех, бих ти дал 1000 плюсчета.

Съседите ми имат "мило" кученце. Пинчер. Нощем го зарязват и изродът по цели нощи лае и вие, докато към три часа през нощта, съвсем пресипне. Това през две-три вечери. В продължение на около 10 години. Съседът естествено не вярва, защото той като е там, добрата животинка не правела така. Зоополиция няма. На общината не и дреме, защото кучето не било регистрирано, нищо, че да отглеждаш нерегистрирано куче е незаконно. Естествено, никой не ебава да плаща общи разходи за кучето, както се изисква по ЗЕС. Остават ни две алтернативи. Или да се примирим, или да премахнем по някакъв начин гадината. Отстрел е добър вариант.

Чуваш ли се, човеко! И аз страдам от едно такова съседско изкарвано през нощта на балкона куче, но НЕ то е изродът. "Нощем го зарязват и изродът по цели нощи лае и вие" Кой е изродът??? Ако зарежат бебето си и то плаче по цяла нощ, бебето ли ще е изродът??!

Що се правите че не разбирате, защо е такъв закона? Ще ви обясня тъпаци такива, закона е такъв, защото ако го нямаше и някой тъпак ми застреля кучето или котката или пък утрепе животинче като ония мангал с котето, то единствения изход за човек като мен е да го утрепам аз. Един вид влизането в затвора спасява живота на лумпена. Бъдете благодарни и не вийте, защото живота на котето ми например може да не е ценен за вас, но за мен е по-важен от вашия келаф животец. Сега разбрахте ли?

Като те гледам колко си озлобен, както те убиват животни, така ти би убил човек. И ти си за затвора.

Така е, и който не обича животните, не обича и хората! Да размажем малкия келеш още сега, преди да е почнал да убива хора! ...милото кученце...

Аууууу, колко си страшен самооооо. А на жена ти котето мога ли да ..... ? Или и за него трепеш?

Писах ти минус, защото много объркано започна, но иначе се съгласявам с всяка дума. Смятай го за плюс :)

Ако някой поставя живота на КОЕТО И ДА Е животно по-високо от живота на КОЙТО И ДА Е човек, си е направо за психиатрия. Спешно! No comment!

като чета коментарите, имам усещането,че голяма част от писачите, подкрепящи и адмириращи това отвратително дяние, извършено от 11-годишен, всушност са интелектуално изоставащи тиинеидгъри, фрустрирани и пълни с агресия. страшното е че тези неграмотни,ниско интелигентни и пълни с агресия същества са способни на подобно деяние при удобни за тях условия....

Само едно ще кажа, най-лошия човек е по-важен от най-доброто куче !!! Човекът ВИНАГИ е на първо място!

в грешка си мои човек. лош човек е по-лош и от лошо куче. да се определиш като човек не е достатъчно да имаш само два крака. ...

Там е грешката на закона. Ако теб те убие куче, незабавно го чака смъртна присъда, а няма да го оставят в приюта да размисли и като излезе да убие някой друг.

Коментарите не засягат въпроса, защо, детето е убило кучето? Причината би могла да е, че си е играело. Това е много опасно, защото то би могло да насочи оръжието и срещу хора, може изобщо да не е разбирало какво може да причини с тази пушка. Все пак е на 11 години, отговорност носи притежателят на оръжието, оставил го достъпно за детето. Това е опасна немарливост.

валиден аргумент и отговора е че детето е било "възпитано" да няма уважение към никого. може дори да e било свидетел на много бруталности извършени от баща му. 100% гаранция че бащата е от мутринския контингент.

помияр мръсен ?? Ти ако ме срещнеш и не спазваш всички правила за водене на куче в градски условия, не патерица , а ми инвалидна количка ще ти подаря, да си я ползваш цял живот!!

Пиша ви от АБСУРДИСТАН ( регистриран ) 28.03.2016 12:11 ( регистриран ) Ще се радвам да попаднеш другия път на мене и моето куче.... После ще ти подаря патерица

За убийство на прасе, заек, кокошка, плъх колко е наказанието? А за ловците колко е наказанието? Или всички изброени са невинно, само кучета и котки са свещени? Лицемери гадни!

Коня дето е такова животно, си го колиш и убиваш на общо основануие, но виж един лаещ пацул с руно, не можеш.... Я си....:)

За убийство на муха, комар, хлебарка и т.н. Също трябва да има поне 5 годинки ефективно у панделата!

...

Съмнява ме. Ако има възмездие след подобно изказване би трябвало да се запознаеш с родата на загиналите.

Мнението на лешпер дето се издържа като гледа "професионално" песове, не ни е важно :)

Айде сега кажи, ти куче ли си, или примат?

Нямам куче. Нямам желание да имам какъвто и да е контакт с една малоумна посткомунистическа сган. Аплодирам самоизтреблението й-:)

Така е за кучетата и котките. Не е така за агънцетата. Тях съвременните "котколюбци" им режат главите и им изяждат даже и мозъците, защото те нямат достатъчно от това сиво вещество В ГЛАВИТЕ СИ.

И на мен ми е писнало от кучкари дето си водят кучетата да осират градинката пред вкъщи и да опикават гумите на колите. Последния път такъв щут набих на едно серящо пред портата ми, че направо литна. После трябваше и на крякащата собственичка да и тегля един за да млъкне. Офцата му с офца. От тогава ходи да си разхожда песа у парка. Писнало ми е заради малумници гледащи вместо деца кучета. да ми ги водят да серат пред входната врата на блока! Имаш къща с двор гледаш куче. Да има къде да търчи сере и т.н. Като си в апартамент си гледаш дяцата и нищо повече. Нема да да му слушат ората крекливите кучета посреднощ, щото решило че тогава му се лае на помияра!

Ще се радвам да попаднеш другия път на мене и моето куче.... После ще ти подаря патерица

Признай,че са малцина хората,които почистват след домашните си питомци;-). А от виещо куче на терасата имам лоши спомени- бях на гости на приятел и през нощта в отсрещния блок един едър пес ви срещу Луната като във филм на ужасите цяла нощ;-).

Ще ми навява добри спомени само подаръка ти. Особенно след като си го използвал поне 45 дни. Муахахахахахахаха!

Ами имайте предвид, че момченцето е извършило няколко престъпления първо е взело пушката на баща си без да има право да носи оръжие, второ е стреляло с нея в населено място и трето е убило домашан любимец по всички закони в страната това е затвор поне 3-4 години и 3 до 5 хиляди лева глоба. Нека си понесе наказанието и да видим после ще убива ли животни!

Трябвало е собственичката на този кряклив пес да гръмне а не кучето. Кой знае колко е подлудило горкото момче с лая и виенето по лампата това куче. Ама сега не момчето ви виновно.

Ми те тия болонки лаят денонощно, как да я търпиш. Правилно е действало детето.

Правилно, хората не могат да си почиват!! Това води до страхотно изнервяне , последствията са непредвидими...

Имахме едно време три чкучета пред блока със имена Балкан Вихър,и Чара,но един ден дойдоха ловци на улични кучета със една ласка,и започнаха да ги стрелят,имаше един от тях със Очила и беше малко кривоглед,все едно мене гледа тебе вижда,но когато се прицели със пушката,пропуск нямаше.едно време така беше дами и господа.а сега какви са тези приюти от които само някой хора печелят големите пари,да ви кажа ли колко излиза едно куче на общината на месец а???320лв,а Затворник на Държавата а???1100лв,а Бежамец от Сирия а???600лв

Тоест, за да спестим едни 320 лева дайте да убием кучето. А защо тогава за да спестим едни 600 лева да не убием вас?

Т.е. в Германия, Франция, Англия и САЩ когато куче попадне в приюта е в "карантина" - чака се стопанина да го потърси 1-2 седмици. След това следва "приспиване" т.е. убиване. А ние тук уж подражаваме, но е по-доходно да хванеш кучето и да го пуснеш. За 320лв печалба. Дай да не го убиваме, че е безценно.

Имаше едно време почти 9 000 000 вулгари. Сега се с няколко по-малко и продължават стремглаво да намаляват. Природата си знае работата-:)

Тя природата не е виновна за това, ФАШИСТИ КАТО ТЕБЕ са виновни.

Ето какво се е случило. Силата да убие животно има въздушна пушка от модел Гамо Хънтър нагоре. Няма 11год. момче, което да успее само да зареди например Гамо 1250. Най-вероятно работата я е свършил или бащата/няма свидетели/ или друг възрастен а детето понеже е малолетно не носи отговорност и е посочено. Един разговор с детски психолог би изяснил нещата.

да не е убило човек момчето ?

Като порасне ще убие със сигурност.Детето циганче ли е?

Ако е пълнолетно лице носи отгорност по Наказателния кодекс. А сега само ще платят кучето и глоба за бащата за неправилно съхранение или за нерегистрирана пушка., освен ако детето не я е "намерило" в храстите заредена докато си е играело.

Плюс, но ще се учудиш колко са изобретателни. Аз навремето загубих бас в една средиземноморска държава,че 10-годишно дете не може да зареди самО,още повече с една ръка, стар Колт 1911,останал от ВСВ. Хлапето беше научено да го взвежда като го слагаше с цевта навън на сгъвката на десния си крак, клякаше на коляното на същия и така вече движеше пистолета при застопорен затвор /капак на цевта/;-). Надявах се да спечеля бутилка хубаво местно вино,а се разделих с 10 долара;-).

мързеливци и лешпери в България се издържат като уж "се грижат" за болни кучета. Това е станало доходен бизнес за маса хора. Умишлено поддържат кучетата в ужасно състояние , както и мястото където живеят, просят пари от разни орг-ии и си живеят царски!!!

Като чета коментарите няма да се учудя, ако този сополанко утре като го пуснат отстреля и някой двукрак интелигент. Още от сега проявява жестокост, а явно не е имало кой да му каже, че всеки живот е ценен било то човешки, било то животински. Оправдание няма. Има липса нравствени ценности и то при родителите. Е, оттам започва всичко - от микроклимата вкъщи. Сега да дадат на бащата тези три години ефективна присъда, а на малкия пикльо след катио навърши 18 г. да си ги излежи и той. Дотогава в някое "по-специално местенце" за превъзпитание, ако има все още такова.

Да позная ли - "професионален кучкар" :):)

По-скоро " професия " нормален възпитан човек? Вие няма как да го разберете.

малкия да срещне и теб някъде ...с пушата :)

:):)

Адмирации за момчето!

Разбира се - тя простотията ходи по хората...

Какво куче, бе хора? Вчера един такъв келеш счупи стъкло на къща с топката си. Един пенсионер го набра, а това му налетя на бой. Добре, че беше жилав старец. С два шамара го върна в реалността. Това само каза "Ау, сега се връщам" и изчезна. Дойде и стиска нещо под якето си с два ръце, ама старчока си беше поел по пътя. 15 мин. обикаля и го търси. Малък дивак. Още се питам, какво беше това под якето.

Алманах по литература,вероятно;-)?

Ами ти бъзльо възмутен, да беше проверил ,а не да плямпаш само

Зад клавиатурата ли даваш съвети?

На малкия миризливец трябва да му се увие пушката около врата. То от него нещо свястно няма да излезе.

Цацаров, само така, продължавай в същият дух!

малкият престъпник във затвора, заедно със Сидеров да търкат наровете!

тия двамата съсипаха страната ни!

осъдиха един чичка условно на 6 месеца, защото.... уби жена си на публично място!!! Хванал я да ходи без бахрама в/у лицето си. Жената там можеш да си я утрепеш, ама не е прилично ако го правиш на публично място. В България ако някой заколи студент, най-много да бутнат близката дискотека, защото не е законно построена... общество и нрави! или общество от дегенеранти! най-ми било - цирк избуш...

Глупости! Има много снимки в мрежата, как ходи жената на Асад и как примерно на Ердоган.

а случайно този който е убил жената не е ли би Башар Асад, а след това бяше изял и едно пеленаче!

"По закон за проява на жестокост и убийство на животно наказанието е до 3 години затвор и глоба." Ако тоя идиотски закон се прилага, половин България трябва да е в затвора! Колко беззащитни агънца, пиленца и кокошчици, теленца, прасенца и пр. се убиват постоянно, при това голяма част от тях - преднамерено и планомерно, а бе от "организирани престъпни групи" - само за БОП и ДАНС работа!

СВЕСТЕТЕ СЕ! КЪДЕ СЕ НАМИРАТЕ, НЕЩАСТНИ ПОДРАЖАТЕЛИ? ОТКОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПОДРАЖАВАТЕ НА ГЕЙ-СОДОМИЯТА И ЛЕСБИЙКИТЕ, ГУШКАЩИ КОТКИ И КУЧЕТА...КАКВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОВЕДЕНИЕТО НА КОМШИЙСКОТО КУЧЕ, ЛАЕЩО ЦЯЛ ДЕН, ЗА ДА БЪДЕ УБИТО ОТ 11 ГОДИШНО ДАТЕ? ЧЕТЕТЕ ЛИ, ЧУВАТЕ ЛИ, МИСЛИТЕ ЛИ - ДЕТЕ УБИЛО КУЧЕ И ЗАДЪРЖАНО!!!??? ГАДНИ АДЕПТИ!

"По закон за проява на жестокост и убийство на животно наказанието е до 3 години затвор и глоба." - някой може ли да ми каже касапите какви глоби плащат и ходят ли в затвора. И без приказки "това е друго" - няма разлика, убийство на животно е и то по жесток начин (клане). Законът има смисъл за разни садисти, които бесят котки или ги убиват за удоволствие. Но да убиеш агресивен помияр и някой да тръгне не да те съди, а да ти прави забележка е признак за деградация на цивилизацията и тежко извращение.

Каква цивилизация търсиш тук бе, тя отдавна избяга зад границата. Тук останаха само диваците и варварите на Георги Димитров.

Живееш много затворено. Казвам цивилизация, защото тия малоумни залитания не са само в България, а и в "развития Запад". Не сме ги измислили ние. Супер двулично е да се вълнуваш от убито свирепо куче и в същото време да водиш за ръка детето си в магазина покрай щанда с одрани агнешки глави.