”ЛУКойл“ плати рекордна глоба за замърсяване на Бургас

“ЛУКойл Нефтохим Бургас“ е платил рекордната за България глоба от 250 000 лева, наложена от държавата през април.

Обратно в новината

Коментари - ”ЛУКойл“ плати рекордна глоба за замърсяване на Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ глобиха British Petroleum (BP) 400 милиарда долара, за по-тъпите като мен - повтарям: четиристотин милиарда американски долара. За разлива от Deep Horizon... За систематично тровене на цял град - 250 000 лева, което им е печалбата за час, само в България! Да се е.а у тъпия бг тъпанар

400 милиарда са общо разходите- глоби, загуби, неустойки, пропуснати ползи и т.н.Само глобите са около 60 милиарда долара, но да ... идеята е ясна

и кое му е рекордното на 250 хиляди лв? трябва да е 250 милиона. тогава ще се замислят далии пак да замърсяват...

И мене ме глобиха че съм нямал зимни гуми но не ми предоставиха парите от глобата да си купя зимни гуми А и тя зимата мина ..

Алооо ДИР а говорим за десетилетия мръсен въздух над един от най големите градове в БГ и околностите,а вие казвате РЕКОРДНА ГЛОБА!!!! Това са дребни стотинки за поразийте който рафинерията причинява.

А за Бургас?Може би не разбрах.

Какви са тези смешни глобички, които ги представяте за "РЕКОРДНИ" ?...

Ще вдигнат горивата с 1 стотинка за три дена и ..майната й на глобата.

Какво платиха , при толкова болни в Бургас и региона. Колко живота съкратиха само...Утре цената с 1 ст нагоре и ЛукОйл вече ще е на печалба с 20 милиона...С тези глоби някои отчитат дейност...Какви инвестиции прави ЛукОил в Бургас - за културата, за спорта, за здравеопазване ...само евтина работна ръка. Подарен от Иван Костов и хората му за 1 лев. Браво на Костов и Радан Кънев те са си добре...нали

Сега разбрах що горивото скочи с 20-30 стотинки без петрола да е поскъпнал. А с картела кво стана?

За ЛУКойл 250 000 лв са все едно 25 стотинки,демек нищо не са разбрали от тази глобичка...

"Парите от глобата, платени миналата седмица, ще бъдат предоставени на предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда." Първо, 250 000 лв. са НИЩО в сравнение с ВОНЯТА, която обгръща Бургас ВСЯКА НОЩ! Майките на малки деца, които са били обгазени със сероводород, какво обезщетение ще получат?! ТЪПУНГЕРИ СМОТАНИ И ПРОДАЖНИ, ЗАЩО НЕ ПОМИСЛИТЕ МАЛКО ЗА ХОРАТА, ПРЕДИ ВСИЧКИ ДА СА ИЗМРЕЛИ ИЛИ ЕМИГРИРАЛИ, И ДА СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА, ИЗИСКВАЙКИ ОТ ЛУКОЙЛ ДА СПАЗВА ЕКОЛОГИЧНИТЕ НОРМИ?!

А дали вонята не е от кроншпат?

Ами защото тази конкретна воня си беше от Лукойл. Макар че от там се опитаха да го пробутат на "друг източник";о) От Кроношпан замърсяват с прахови частици, което не попречи на продажните чиновници от РИОСВ Бургас да им разрешат двойно увеличаване на капацитета!

Хора, ЧЕТЕ !!! Не пишете напосоки - "Парите от глобата, платени миналата седмица, ще бъдат предоставени на предприятието " - ПАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ НА ПРЕДПРИЯТИЕТО - ЛУКОЙЛ !!! Глобяват те и на другата седмица ти връщат парите ??? Не народ а мърша !!! Подиграват се с нас, не разбирате ли?

Четете де. Разбира ти тиквата. Това предприятие не е лукоил бе. Това е към мосв и е държавно. Просто така се казва.

Чрез нас, балъците-потребители, си е избила някой и друг милиард, така че дреме й на монополната компания за пикливите 250 000 грошчета. Тия трябва да бъдат изгонени след открит процес и плащане до стотинка!Но нали указанията идат оттатък морето....

То човек вече да го е страх да пръдне. А се изпусне, а глоба.

А печалбата им за деня и тя 36 пъти повече.. сигурно над 1млн..

250 000 лева глоба платили ,много бе ...Да се смееш ли да плачеш ли??? А колко печалба са укрили тез хубустници ,не без подкрепата на държавата?!?

Това за Лукойл е смешна сума! Просто баламосват гражданите че има някакъв контрол в-у монополиста!

Егати РЕКОРДНАТА глоба, Ама кво се чудя - ние от общо 800 концесии годишно вземаме по-малко пари, отколкото Дънди печелят само от нашите мини. Голямата далавера, няма що.

колко печелят дънди от нашите мини? кака сийка от женския пазар ли ти го каза?

не бе! седят и работят без пари

МинА - в единствено число. Годишния оборот е 400 млн. лева, печалбата е 260 млн., концесионните отчисления и данъка печалба са платени. Всички тези документи са общественодостъпни. Би ли споделил братския православен Лукойл колко данъци е платил за година?

А ще бъде ли спряно замърсяването , или само една глобиЧКА?

ХАХАХА - Бълха го ухапала Вальо Златев, има си собствен град, има си собствена рафинерия от която продава на всички вериги бензиностанции в България с 1ст. на литър да качи цената и глобата ще се превърне в печалба за нула време, а ... ако го ухапе ПОЖАРНИКАРА ще го почеше, като играят карти в неделя и ще му мине!!!

укривател на данъци и акцизи в България и нищо не се прави по въпроса ???

Какава е тая подигравка бе мърши, като чели милиарди са платили

Хахахах 250 000 лева..... Хахахахаха. Това на база на дневния оборот и чиста печалба на рафинерията е все едно някой да ме глоби за превишена скорост с половин стотинка ! Ама кво да правиш - нали сме колония на руснаците , които могат само да тровят ! Това ако беше нормална държава , следваше затваряне ....

Моля да се проследят парите от ''ГЛОБАТА'', /РУШВЕТА/!

"С тях се финансират само екологични проекти. " Редно е да се инвестират в Бургас - нали бургазлии бяхме като паткани два дни, а от милата рафинерия се кръстеха и твърдяха, че не е от тях! Или пък да се инвестират в борбата с алергиите - пак бургазлии и особено децата ни са на едно от "челните" места в тази област!

В интерес на истината, през любимия на чугуните соц..Отровите и замърсяването бяха десетки пъти повече..Колко ли деца са се разболели, колко ли хора са умрели от тази отрова?Само това беше достатъчно, цялото политбюро или както там са е наричала тази сган да бъде глобена с по един куршум..Или два-три, от щедрост..

време беше далеч напред в класациите по брой родени с малформации.

така, ама тогава при цялото замърсяване бяхме почти 9 милиона, а сега при екологично-чистата демокрация сме 7 милиона. от които половината са циганор

Имали бол пари- платили са я!

Но замърсяването , си ПРОДЪЛЖАВААААА.

Как така глобиха предприятие на угрите? И на кого се дават тези пари?

И откога на "рушвета" му казват "глоба" ...

Kакво ме ГРЕЕ, глобата? 1/Тези кинти няма да отидат в Бг-хазна, а в нечий джоб ,или партийна ЧЕРНА касичка.... 2/Защо това замърсяване ще се ПОДМИНЕ ,само с една глобичка , НЯМА ЛИ ДА ИМА СПИРАНЕ ? ЗАМЪРСЯВАНЕТО , ПРОДЪЛЖАВА ! ГЛОБИТЕ НЕ ЧИСТЯТ !

Например - обсерваторията Рожен! Страшна далавера - взимат милиони, за да зяпат звездите! При това ходи разбери дали наистина ги зяпат!

,....жив РУШВЕТ , ''Уш'' ГЛОБА!?!?! В Бг ядем доматите , сО колците !

Някаква компания дава пари на едни трети хора за това, че е обгазила граждани. Компенсация за обгазените граждани-друг път :) Абсурдна държава.

Не ми останаха опорни точки... Приятелят на Бойко май стана жертвата на Бойко! То не бяха мракобесни измервателни уреди, то не са кръволошки глоби, остава само на безценните митнически складове да посегнат и край с белота!

Как така им се откъсна от сърцето цели 250 000 лева да дадат!

Идва сезонно поскъпване на горивата. Така, че парите ще излезнат от твоя и моя джоб.