Коментари - Бедствено положение в Камено, частично бедствено в Бургас | dnes.dir.bg
назад

Бедствено положение в Камено, частично бедствено в Бургас

Червен код е обявен за Бургаска област, където проливни дъждове предизвикаха наводнения. Частично бедствено положение е обявено в община Бургас и община Камено.

Обратно в новината

Коментари - Бедствено положение в Камено, частично бедствено в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

язък,тоя дъжд ще отнесе великата българска ограда,перата мерата и войската да одат да я потпират да не е отнесе пороя

Абе като че ли преди 20 години не е имало дъждове? Сега всеки дъжд е бедствие. Тогава какво, в пустинята ли сме живели? В последните години все едно и също - наводнения, бедствие, и т.н. Защо не се помисли да се предотврати това - разчистване на уличните шахти, почистване на коритата на реките, регулиране на нивото на язовирите и др. Ама най-лесно е - обявяваме бедствие и си змиваме ръцете. До кога всеки дъжд ще става причина за наводнения? До кога?

Докато има за крадене от фонда за бедствия и аварии и от подобните европейски фондове. На никой не му пука за наводнените къщи на хората или за унищожената реколта. Като се обяви бедствие и след това се дават едни пари, които трябва да се разпределят по нечии джобове. Затова никой няма интерес да почисти шахти или да направи нещо друго.

Видими резултати от мутромилиционерогерберасткото крадене са реките по улиците със задръстени и запушени "отводнителни" шахти ...!!! Дааа...!!!

Дъждът през нощта беше много силен, спор няма. Ама къде бяха некадърниците от общината, които сега се чудят какво да правят през последната седмица хубаво време? Живея на една от малкото улици в Бургас със сериозен наклон. Падналите листа по улицата и тротоарите бяха една педя. Никой не ги събра. Нито текущо, нито след като имаше прогноза за лошо време. Заваля дъждът и те задръстиха и малкото работещи отводнителни шахти и водата тече като река към центъра . Самите шахти не се чистят. Задръстени са от боклуци, а решетките им са направо запечатани с кал и дори асфалт. Лошото е, че "бедствието" ще отминел, ама дембелите на "чичо кмет" ще продължат да я карат както си знаят.

Спокойно, сега същите тези "дебили" на и включително чичко кмет, ще си делнат по джобите едни бая парици отпуснати от комисия по бедствията и авариите.

Това трябва да ти е дежа вю - сети се зимата колко време газихме снега и правихме партини, че да стигнем в центъра!!! до работните си места! А прочутата автогара Юг беше ледено огледало и пързалка, само не и място за пътуващи!

В центъра положението беше "сложно", защото като мина снегоринчето по площада, след него не остана читава плочка. Нищо, че бяха здрави и щяха "танк да издържат". Същите станаха на трошеляк от Банката до Гарата, ама нейсе, няма да придиряме за подробности. Та. След като се хвана за главата от резултата на механизираното снегопочистване, чичо кмет реши - пъртина на ръка и никаква техника, докато снегът не се стопи сам. Пък, че ти и аз сме газили до коленете, през оная му работа. Той да не върви пеш.

много си наясно с автогарите и кварталите