1 млрд. евро инвестиции носи нефтопровод

Проектът "Бургас - Александруполис" ще донесе на България освен транзитни такси и над 1 млрд. евро инвестиции.

Обратно в новината

Коментари - 1 млрд. евро инвестиции носи нефтопровод | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се откажете от десетки милиарда, които носи туризма, тогава с този 1 милиард какво ще направите, ще си купите имоти в Гърция ли????????

Задачата на Б.Б. е да вкара Троянския кон в ЕС, понеже е любимец на ЕНП и Меркел, която също е твърде съмнителен субект. Все пак идва от Източна Германия

Ясно е, че Б.Б. е на подчинение на КГБ и трябва да помогне за вкарването на Троянския кон в ЕС.

Ясно е, че Б.Б. е на подчинение на КГБ и трябва да помогне за вкарването на Троянския кон в ЕС.

Хак да им е на всички от бургаския регион дето си го избраха Б.Б. От всичко казано от него досега, от всичко се е отметнал! Да здравствует ненарушимая и вечная.......

ОГНЕБОЙКО много мускули показваше пред камерите как нямало изгода, нямало нефт да го захранва, хората не го искали. Преди 2 дни му звънна червения телефон и... се насра. Сега го няма никакъв... Един референдум (в Поморие) каза НЕ, време е и другите в региона да направят същото.

Сигурно това е сватбения подарък за сина на историка енергетик и социален президент. Дано поне се е метнал на майка си, а не на баща си. А иначе за какви инвестиции и работни места ще ми говорят - толкова години имаме и АЕЦ, а нито сме станали богата и силна държава, нито сме кой знае какъв фактор, нито някой е усетил предимството от това. Шайка кумоноиди се накрадоха с подизпълнителски договори и такива за пренос и износ на електричество. Какво спечелиха хората - нищо, нито служителите са свръх богати, нито ядрената физика се разви, като наука, нито промишлени инвеститори дойдоха, заради евтин ток. Да - межем поне искане за крайбрежен кей от Гърция да изтъргуваме срещу затриването на туризма. А и глупавото разбиране на някои, че Черно море се казва така, защото е черно ще се реализира с един форсмажорен разлив. Дали тогава някой ще плати милиарди, както Бритиш Петролиум - ще имаме да взимаме, а на плаж ще ходим в Гърция

абе,докато се подпише договора ,ползите от проекта да не скочат на 5-6 и повече милиарда евро,а след това да си останем с една гола преносна такса и без туризъм,те и сега без да има нещо пишат поръчкови страхотии за плажовете ни,а като има и нефтопровод в морето не ми се мисли какви ще са рекламите.

Не щем петролопровод бе, не ви ли стана ясно! НЕ ЩЕМ!

А бе нашия ти ходил ли си на училище?20км. по 50м. един декир ли е?Вземи се скрий бе и не се обаждай.

"Един милиард-един милиард, айде давай го, че да си ходим". Ако го няма кво да те правим, а? Дай депозит от 2 милиарда...

За Белене и Южен поток съм "за", но нефтопровода не ни е нужен. Безсмислено е да се разцепваме като народ на лагери. Това е нефт, а не въздух - освен че може да отрови морето, може да се спука тръбата и в някоя плодородна нива. Нали се сещате какво ще стане ако бликне един фонтан - докато разберат и спрат подаването... Този проект обслужва само Гърция и Русия, и не трябва да го допускаме НА НИКАКВА ЦЕНА.

И що ? Ако цената е добра ? Не сме толкоз богати ,да отказваме лесни пари , а от туризъм явно няма да стане - мутрите и чалгата не можеш да ги изгониш от черноморието. Според мен ако ги офертираме те да платят за нефтопровода - най добре. Ще прибираме транзитни такси и ще държим един коз на руснаците и гърците.

ЗАЩО ТОЧНО "ПЛЮХМЕ" ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И НЯКОЙ НЕПРЕКЪСНАТО СИ ПРАВЕШЕ ПИАР НА ТЕХЕН ГРЪБ?

1-иня милиард ще е за БСП, ако този петролопровод се построи ... Вярно - от него ще има и доста парички по веригата за такива като теб, БСП форумни писачи

То и строежа на магистрали за 1 милиард пак ще е инвестиция за 1 милиард, обаче магистралата ще се ползва от хората ище нови пари от такси, а нефтопровода ще закопае тези пари взети от всички нас и ще е на загуба, защото петрол за този нефтопровод няма.

Интересно дали хората ще усетят това или пак определени поставени на правителството ще се облажат от проекта и в бюджета пак ще има кратер.

На България и идтрещялите вече българи не са необходими инвистиции!Чалга и евтина бира ,това е достатъчно!Съгласен съм тези които ,казват че петролопровода е опасен !Бих казал ,че е много опасен - при тая неграмотност и безотговорност, при тая некадърност и безхаберие няма начин да не направим някоя поразия!Такива проекти са за огранизирани ,дисциплинирани и умни хора!

Щом неще ще се реализира по руска технология - ясно е, че екологичната катастрофа е на 1000% сигурна. И тук е без значение кой в какво се кълне защото от ясно по-ясно е, че туристическиея бизнес ще загине, а приходите от него не са 38 млн. долара (колкото ще ни дадът за прноса на нефта) а няколко десетки пъти по 38 лмн. долара. Или ще се съгласим на смяна кон за кокошка. Потрес от идиоти, но няма да стане така както тези крадци и мафиоти си мислят - КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ, НО НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ТОВА, ако ще и в Москва атомна бомба де се взриви!

Ех, от злоба и омраза ще се пръснете. Значи да загърбим българксите интереси заради омразата към един или друг. Явно не можете да се отърсите от комунистическото мислене, и лошия враг.

Аби идиот - в Мексикански залив чия е технология? Ходи да седнеш на атомна бомба - на 1 кретен все ще по-малко

И тоя с яката заплата се размечта. От къде 1 млрд. евро бе лъжец ? Тръбите и материалите ще бъдат вносни,изпълнителите гръцки или турски фирми...Освен някакви жълти стотинки за отчуждени терени. Само,че това е линеен обект и едва ли е нужна полоса по-широка от 50 метра. На 20 км.-1 декар отчуждена земя. Които може да смята за какви пари говорим. И за да не ме апострофират глупаци ще допълня,че съм отчуждавал земя за далекопровод и полосата беше 25 метра-50км-2 декара.

Мдам личи си какви са хората които не харесват проектите... 50 м - 20 км 1 декар ... Дано да си от служителите на чистота и случайно да ти е попаднал интернет че иначе лошо ...

Човека може да е объркал аритметиката,но мисли по-правилно от вас,които се плюете по партийна и руска линия.Уточнявам- 200км. по 50 м. полоса10 000 декара по 500лв/ декар 5 000 000 лв. Това ще е инвестицията в България,другото са лакърдии. А сега продължавайте да смятате къде е ползата от файдата ако няма келепир.

Кви са тия сметки, бе нескопосаник? 20 км (20 000 м) по 50 м равно на 1 дка (1000 кв.м) или 50 км (50 000 м) по 25 м равно на 2 дка (2000 кв.м)????? А какво точно си "отчуждавал", щото е трябвало тебе да отчуждават! И как да не те апострофираме бе, предводителю на глупаците???

Проектите са много добри.Лошото е мисленето на ДСБ и Костовци (ГММ),които като чуят Русия изпадат с състояние на дива злоба и невъзможност да разсъждават.

2 000 000 туриста в Бургас на година. Сметнете по 1000 евро на човек. 5 000 000 в джоба на мафията за 10 години не ме интересува.

Къде ги видя тия туристи в Бургас дето харчат по 1000 евро?! И те отиват там заради доброто обслужване или заради добрите условия?! Що не се събудиш! В българия върви само алкохолен туризъм с минимална печалба, ама и той ще секне от тъпи решения на правителството с които се цели да направи целия алкохолен отрасъл нелегален!

Ние винаги сме се нуждаели от икономически излаз на Бяло море. Да им дадем на гърците такъв на река Дунав и мисля че ще е нормално...

Сега е моментът да искаме от Гърциоя търговски кей ма Бяло море!

Със сигурност някой фирми и политици ще спечелят луди пари от този петролопровод.

Коя част от "Не искаме петролопровод" не разбраха тея?!

Очистването на петролен разлив колко струва?!?

от танкер??или от сонда каквитов черно море няма?? ама има умници от Банкя!!!

От петролопровод, строен и обслужван по РУСКА технология! Тия никога не ги е било грижа нито за хората, нито за екологията, камо ли за българския ни туризъм!

Ще донесе 1 млрд евро, ама за Р.Овч.

Ей друга песен запяха веднага. До вчера нямаше смисъл, нямаше пари и беше опасно - сега ще сме на печалба. Нагла работа.

Чака ни и трето надупване !Да ни е честито !За една седмица руснаците ни уважиха три пъти .

Всички виждат,че сме най бедни.А бавенето на проекта доказва,че сме най-бедни,защото сме най-глупави.

В списъка на консултантите да има един на име Ахмед Доган? Или хонорарите са били най-много 6-цифрени и той не е бил заинтересован?!!?