250 млн. лв. потънаха за гранична охрана без особен ефект

250 млн. лв. потънаха в охраната на границата с Турция за 3 години. Парите не спират мигрантите - от началото на годината са влезли почти 18 хил. души.

Обратно в новината

Коментари - 250 млн. лв. потънаха за гранична охрана без особен ефект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой, кой, кой разруши границата с Турция? Кой махна минните полета? Това беше перфектно охранявана граница. Моля, кажете имената на тези, които разпопредиха тази граница да бъде разрушена. А после ги осъдете за национално предателство.

Е как ще има ефект като си имат троянски коне и магарета от тази страна на оградата а шефа им е баш мафиот дето живее от комисьонни на калпак афгански манго, конкурси за огради и помилвания по главата. Да не говорим че го е страх от матряла че чак му трябва брониран и разбира се луксозен джип за да ходи до кварталното кафене.

18хил казваш и много финанси , а помисли през Македония минаха 1118хил., а и България граничи с Гърция и помисли ЗАЩО е 18:1118 и финансите и мерките какви са или си Провокатор тип Йотова- тук едно говори, а в ЕП гласуват обратното??

да 250! ама ше остане и за бъдещите поколения, нещо което се вижда с очи, можеш и да пипнеш; да видят, че сме строили

Ще гласувам, за този, който завърши бетонна ограда. Това сега е мижи да те лъжем. Нищо друго не е по-важно. Ако трябва, ще избера диктатор, въпреки, че съм демократ.

не знам как да започна ама съм погнусен от това което се вижда от страни. живея от години в чужбина но независимо от това следя всичко случващо се у нас .и казвам със мъка на сърцето че това което се вижда не е никак добро.от страни погледнато държавата ни прилича на съборен на земята лъв нападнат от хиени чакали и други гнуснави крадци коита изяждат изсмукват и последните сили на това гордо животно. дано съм разбран правилно.ама то не бяха ''честни''банкери батко и братко ,митничари много способни кандидати за данс министър председатели без стаж калинки бълхи и какво ли не още. да се чуди човек че държавата как все още я има

Може би си погнусен от клозетите които миеш в чужбина.Защото нищо друго не можеш да правиш с тази грамотност.

ПОЗДРАВИ ОТ ДЕТРОЙТА !

За тебе мутра, за мен народен закрилник. Глупак!

Така строят гробаджиите.И в Харманли лагера беше "затворен "на думи ,а оставен отворен от едната страна.Защо?За далавера.Каналджиите са на щат в ГРОБ.Там се отчитат.Така както и телефонните терористи.Толкова си може социоложката.

Честито на печеливщите крадци.Ако това е оградата ,която е на снимката от ясно по ясно е ,че тя е проформа.Нищо и на тези грабители живота ще се стъжни,така както е тръгнало.

Тази проформа ограда си я плащаме по 1000 лв. линейния метър ! Няколко стотин милиона заминаха за това :)) Бойко ходи да се хвали с нея пред Камерън и Орбан .... и се потрива мазно по шкембето!!!

Тая ограда може да пази от диви животни,но от диви бежанци не!

250 милиона "потънаха", но за сметка на това някои калинки "изплуваха"! А Бъчвата говори, че това става "без особен ефект"!!! Айде, бе!

Докато ББ, калинките му и техните протежета гледат на преминаването на емигрантите през България като на доста печеливш собствен бизнес, няма да има промяна в процесите! Просто на мястото на тези продажници трябва да дойдат истински патриоти, загрижени за съдбините на България!

Някой има интерес в това оградата да не се довършва. Бройката на влизащите е стряскаща, пък бб се хвалеше, колко добре се пази границата.

При 200 км граница, то един метър струва повече от хиляда лева. С тези пари можеше една мини-китайска стена да построим и да я направим туристическа атракция. И после партийците Борисов и сие ни плашат с мигранти. Те мигрантите няма да спрат да минават, т.к. мафията от тях се храни.

И то при положение, че преди 25 г. имахме ограда по всички граници, която съборихме необмислено.

Ами затова си отиде и Орешарски, построи стена там където нямаше видеонаблюдение и минаваше контрабандата и имигрантите, спря имигрантския поток, сведе го до нула при 300 на ден при Борисов преди това. Местан беше привикан от Ердоган, обиди публично Станишев и той взе решение за оставка на правителството. Предполагам, незастроеният участък сега е със същата цел, преминаване на имигранти и контрабанда, четох интервю на един имигрант, който твърди че за 20 минути видеокамерите преставали да работят и ако не успеели да минат през това време, не можели да минат въобще. А истинска загадка за мен защо Орешарски прие подкрепата на ДПС за кандидат-президент.

Що се правят на идиоти всички? Не е ли ясно, че само смъртта може да пази границата. Като се появят новини колко нелегални емигранти са разстреляни (и умрели) при минаване на границата, ще настъпи РЯЗЪК спад на нарушенията.

Точно така е.

не може и крави да спре, камо ли афганистански разплодни бикове по на 17-18 години! Да кажат на къде отидоха парите. А още 70 км има да се правят.

"250 млн. лв. потънаха за гранична охрана без особен ефект". За такова нещо се търси отговорност!!! Нали?

че когато правителството на Орешарски започна строежа на тази ограда, голямо скимтене за нарушението на "свободата на придвижването" се понесе откъм ЕС и ЕК!Разбира се, най-голямо пригласяне имаше от Боко и компания!! А тогава се предвиждаха само няколко мижави милиона за строежа! И след като Боко грабна властта 2014 година есента спря строежа!Засили се след като ЕС изрева... Сега, олеле, минавали на тълпи!Е, да, ама сигурно пак предишните са виновни...!

Приоритетите се променят и заповедите от ЕС винаги са предпоследни. Важно е реакцията да е бърза и адекватна. Доволен съм от приемственоста Орешарски-Борисов.

за него е "катастрофата Орешарски"или "експеримента Орешарски" ли беше? Можеше поне едно извинение да направи, че ближе сега там, където плюеше...!

Да бе, на нас все някой друг ни е виновен. Робско мислене, което трябва да забравим.

че Орешарски се е оказал по-далновиден политик!Специално по този въпрос...!

Можем да спрем мигрантите ... но не искаме!!!! Имаме и опита от миналото: границата с Турция и Гърция е общо около 700 км., от които 200 са реки, т.е. трудно проходими. По норматив, за охраната на границата трябват минимум 2 души на километър, или 1400 за цялата южна граница. да ги направим 6 граничари! Тогава ще ни трябват 4200 души. Нека бъдат 5000 с командвашия състав, обучители, проверяващи, техници, готвачи, медицински персона и др. Сложете им по 1500 лева заплата на месец. Разходът за заплати ще бъде 18 000 на човек на година или 90 милиона за всички общо! Сложете и още 10 милиона за гориво, термовизионни камери, сигнализации, кучета, коне .... и за 100 милиона на година ще имаме тройна гаранция срещу преминаване на границата. Три патрулни двойки на 1000 метра!!! Да не говорим, че непроходимите участъци сигурно са около половината от цялата дължина на границата ..... Истината е, че просто оставяме мигрантите да влизат в България, за да може после правителството да проси пари от ЕС за тях .... Не че не можем да ги спрем ....

Махаме оградата щото ка БСП не и харесва. После Курнелия си събува килотите и докато талибаните се карат кой пръв ще спечелим няколко дена за мобилизация на пенсионерите. Пенсионерите защото поне знаят от коя страна стреля автомата. Лошото е че не довиждат и може без да искат да надупчат задника на Курнелия, а това ще провали стратегията.

Кой е казал, че БСП не харесва оградата? Не им харесва върлото крадене на пари и липсата на ефект, което е различно, ако изобщо разбираш?

Оградата не пречи на охраната на границата, даже напротив! .. колкото и калпаво да е направена си е ограда. Преди 90-та имаше ограда с КЛЬОН ! а сега е само ограда. БСП не знам дали им пречи, но те започнаха да я строят, при това на цена 5 пъти по-ниска от тази на ГЕРБ. Ама и това е много!! Помня обаче, че преди това, ББ при предишното си правителство донесе от девет кладенеца вода за да не се прави ограда по границата с Турция.

Не че харесвам БСП, но те започнаха да строят оградата, а Бойко я спря. После похарчи още 10 пъти повече пари, но не я построи.

Бъркаш някои понятия. Първо - 2ма трябват постоянно, за денонощна охрана стават 2х3х2 (3 смени по двама по 2 защото не става всеки ден да караш наряд, трябва да е през ден) = 12 души/км. Освен това навремето се пазеше повече да не избяга някой, а не да не влезе. Ако случайно дойде "диверсант" той отваше в затвора. Имаше много повече места в затворите от кандидат-диверсантите, така че спокойно можеше да се "настани" всеки един. Сега като арестуват 10хил - ще задръстят затворите. А тия дето ги пращат добре знаят, че нито може да ги вкарваме в затвора за по 5г, нито ще го правим предвид "международни спогодби" и т.н.

Взе ми думата от устата .Нещо подобно щях да напиша и аз само малко с друг разчет ,но идеата е обща . С добавка ,че тези 5 000 души веднага биха се намерили ,дори от средите на по-напредналите във възрастта като мен ,без да се заангажират официално редови състав на МВР и МНО .

Правителството в лицето на Бойко Борисов няма никаква представа как да реши проблема с опазването на границата. Правят се нещата на парче, без да има ясна мисъл и дългосрочен план за справяне с проблема. Да строиш магистрали с чужди пари е лесно, но да опазиш границите на държавата се оказа, че не е лъжица за неговата уста. И после недоумява защо на изборите получи протестен вот.

Аз пък смятам, че напълно нарочно не се решава този проблем, защото трафикът на бежанци стана един от основните бизнеси на Бойковите приятели през последните 2-3 години. Те са заинтересовани проблемът да не се реши, което както примерно при наркотиците носи печалба на някои, но унищожава държавата. Само че за мутрите важното е да падат лесни пари, и то по много.

Лъжеш се сериозно!!! Проблемът не в това, че не знаят как да ги спрат, а че хем не искат да ги спрат, хем се чудят как да завлекат колкото се може повече пари от това ..... Иначе методи за спиране много ..... ама после ЕС ще спре да дава пари, и как ще се крадне тогава ??

До тук на 5 човека не им пука за сигурността на България. Имам съмнения за осезаемо присъствие във форума на контингента на ДПС, БСП и платците от Американската мисия+НПО.

Мдаааа

Мдаааа

Явно Боко-правителствата са добри само в "усвояването", което върви с пълна пара. А, освен това и в гръмкото хвалене колко били добри, което успява да заблуди по някого. Преди време случайно ме заговори един човек в Ихтиман и ми разказа как преди миналогодишните общински избори уж започнали да ремонтират пътя Годеч - Ихтиман. Изрязали асфалта от най-разбитите участъци. За да убедят хората да гласуват за ГЕРБ. След изборите усвоили парите в джобовете си и пътят е още по-зле от преди. Но човекът си мислеше, че само Бойко можел да ни спаси, все едно парите за ремонт на пътя са ги откраднали извънземните.

Покрито мляко котка не го лочи!

Сигурността на държавата цена няма. Освен ако някой не предпочита да тича на зиг заг по улиците както в Мосул или Алепо.

Като гледам каква ''сигурност'' са създали тези милиони направо си махам решетките и хвърлям ключовете от вратата:))))

Ако отидеш с доброволен труд да забиеш еди кол от оградата на границата ще си на по голяма далавера. Решетките на прозорците няма да ти помогнат особено. Вярвай ми.

Ама моляви се не така за боко:))))дето през границата ни и пиле ''не може'' да прехръкне ама навлеците си минават през нея безпрепятствено:((((. Та погледнете една ограда в Харманли какви луди пари е ????????

То за когото трябва, ефект има.

Тоя филм съм го гледал. В стремежа си да се докопат някои хора на власт са способни да унищожат всичко по пътя си. Даже и да отрежат клона на който стоят.

Имам предвид плюенето срещу оградата.

МлъкнибеИДИОТ,след управлението на кралят слънце и господ не може дауправи нещата,койще връща 21 млд.заем койбе серсемино,такъв заем е непознат в БГ историята бе П,,,ко.

Май БСП предлага жива верига.

май си позабравила, че точно БСП-то започнаха строежа на тази ограда и им изядоха краката, че щяла да струва 5 (пет) милиона лева?По времето на Орешарски я започнаха! Но ако си русичка е простимо да си забравила!

Ами като няма построена друга "верига", и живата е начин...!!! А това е възможно само ако разполагаш с ресурси от много подкрепящи те хора, а не само от мутри Организирани в Престъпна Група"герб"...!!! Дааа...!!!

В такъв случай без Герб не може. Нали трябват хора.

Охраната на границата не е пари хвърлени на вятъра. Самата ограда е компонент от сувкупност от мерки по охраната на държавната граница.

Съвокупност от мерки по запълването на бездънните джобове на някои.

След като мислиш само за пари да те попитам: Колко мислиш че ще издържи твоята собственост която иначе е неприкосновена в условия на неконтролиран поток от талибани? Гарантирам че до 1 година ще си в палатка само с дрехите на гърба си.

Предлагам на "комундетата" когато дойдат на власт, да направят само една ограда (ОКОЛО БЕЛЕНЕ), ПРЕЗ КОЯТО И ПИЛЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ, И ВЪТРЕ ДА НАТЪПЧАТ ВСИЧКИ МУТРОМИЛИЦИОНЕРОГЕРБЕРАСТИ, РАЗФОРМАТОРИ И ШОРОШОИДИ (наследници на пазвантите и биячите в същите лагери от "комунистическо")...!!! И чак тогава България ще получи някакъв шанс за оправяне...!!! Дааа...!!!

Далаверите на ГРОБ не просто смърдят непоносимо. Те са изключително опасни за бъдещето на България.

Мутрата прави бизнес. Километър телена ограда вече струва 1 000 000 лева. По времето на Орешарски същият километър беше 250 000 лева, което също е непомерно голяма сума. Но корупцията на Мутрата надминава всичко видяно до този момент в многострадална България.

От толкова пропаганда явно са ти промили мозъка защото дори най-елементарна сметка не можеш да направиш, да не говорим че като четеш не схващаш изобщо за каков иде реч!

Я пак...!!! :::))) И после си го прочети...!!! :::))) А сметките са официални, и необходимо и задължително условие е да си прост гербераст, за да продължаваш да плещиш глупотевини...!!! Дааа...!!!

трябвало е на теб да ти пропагандират аритметиката навремето!250 милиона разделени на 250 км прави милион на километър! Това е ограда от плътен бетон, висока 4м и дебела 1 метър, барабар със "джилязуту" вътре..."Сумата отишла ПРЕДИМНО по строежа на оградата, пишат хората!Башка другите разходи-минали и бъдещи! Може ли да сте толкова захлупени...?!

Нищо странно няма. Просто едни наши фирми получиха едни пари. Предвидено е да получат и още.

Ами те я почнаха, така че знаем каква им е оградата и тяхната... същата безполезна, ама по-евтина. Докато има папагали като теб, които вместо да покажат среден пръст на лошото му се кланят и плашат с по-лошо ще е така.

Кво БСП бе неорентиран ГЕЙ,Некадърниците от ГЕРБ да кажат къде са парите от четири пъти по скъпата цена на оградата.А малоумнико знаеш ле къде са ,парите са при правилните хора ,там където са и парите от санирането.И после Мутрата пак ще сеправи ,че не знае нищо и едно кафе не са го почерпили.

предназначението на гранична полиция е да хваща получава подкупи и настанява в лагери предназначението на витрешната полиция е прихващане на нелегално преминалите ,взимане на подкуп и транспортирането на запад

Е те да бяха потънали само тези пари...Иначе пък строят..съвсем последователно.

"През октомври Словакия изпрати 25 полицаи за охрана на границата й с Турция." Редакторът ви май не се е събудил още. Откога Словакия има граница с Турция!? :)

Това не е ограда чиято цел е да спира хора. Вижте всички други държави какви огради направиха. Тия дето дават нашите пари за тази т.нар. ограда са за затвора! Всеки диверсант като си хвърли якето или едно одеяло отгоре и може да мине цяло стадо.

От освобождениато до преди двадесетина години миналите нелегално през тази граница се брояха на пръстите на двете ми ръце . Сега минават по 18 хиляди на година ??????????????? .

Къде е оня опрасквач от Банкя с прякор на заленчук да даде отчет? Проклетника с наглата си уста не спря да се хвали и да плюе другите, а той продажника му гнусен се ояде от крадене. Долен гнусен нерез и национален предател и той и цялата му клика нека да бдъат съдени но не от своя си съд който редовно ги оправдава. Продажници!!!

Кой ще понесе политическата (без)Отговорност ????

който е управлявал

За съжаление въпроса ми беше риторичен, само олигофрена който е сложил - не го е разбрал.....досега не съм видял някои БГ политик да понесе отговорност за каквото и да било......пак ще е на гърба на обикновения българин

Ето сега, след оставката на ГЕРБ, ви се открива възможност без пари да охранявате границата, е нека ви видим какво ще направите???????

без пари не става тикво! а твоят началник дето му връзваш обувките окраде всичко и избяга!

Rossi или си сляп/а/,или си с политизиран промит полиран мозък ,че не усещаш бедите,които Борисов и сателитите му донесоха на България. Сляпа си за очевадните факти.Лекувай се .

Росси, нали ти казах да не пишеш остри коментари преди 18 часа. Глобявам те с 20 лева.

Ограда си имаше, само трябваше виновниците да я няма сега, да си понесат наказанието. Единственият ръководител който се бореше с ислямизацията на България се казваше Тодор Живков, бутнахте го за по демократичен и по добър живот, е сега е по добре има повече гейове, мигранти, цигани крадци, убийци, катастрофи телефонни измамници, НАРКОМАНИ и прочие, има по малко бг. филми, култура, образование, ред и законност, здравеопазване , почивки на море и планина и т.н.

Та Бойко Борисов е поклонник и пряк наследник на Тодор Живков, защо според тебе не реши повдигнатите от тебе въпроси за почти шест години управление. А и не забравяй, че онази ограда беше построена за да не се бяга от "рая", а не за да не могат да влизат пришълци, тогава никой не се натискаше да дойде, всички искаха да се махнат!

Бойко Борисов в стила му лъжливото овчарче пак излъга българите.ЕК дава на България 101 милиона евра за опазване на българо-турската граница от мигранти и 10 милиона от БГ бюджета т.е. общо 111милиона евра.Аз Бойко Борисов предизборно ни баламосваше за 160 милиона евра от ЕС за опазване на границата ни от мигрантите и нито дума не каза за построяването на 3 мигрантски лагера от открит тип ,които е обещал в Брюксел и заселване на мигранти в обезлюдените ни села от българската демокрация.Тази сутрин по БТВ показаха писмото от ЕС за тази договорка или споразумение.Какви обещания и споразумения е поемал и подписвал в ЕС Аз Бойко Борисов срещу интересите на България рано или късно ще разберем.

За такива пари България можеше да възстанови "Гранични войски", да да укрепи кльона, който дава електронна сигнализация за нарушения. После следва стрелба с калашници! Всички минаващи през браздата са престъпници по националното ни законодателство. А европейски и други харти на разни измамни и платени от враговете ни лекета не трябва да се вземат предвид и над нашите закони. Застриляте няколко чалми и каналджии, и ще се замислят дали да опитват пак! Докато се наумуваме, ще ни напълнят с терористи и убийци, изнасилвачи. ГРОБарите са вредни и неспособни хора, същества, на които българската кауза им минава през някой "тяхна работа". Те получиха шута, но патриотите следва да се заемат да затворят границата всячески. Ако султанът ни скрои кюляф, съвсем ще я втасаме с тая разпасана команда покрай теловете.