Преди 142 години: ”Г-н Уотсън, елате, искам да ви видя”

На 10 март 1876 г. помощникът на Александър Бел чува ясно първото телефонно съобщение в историята на човечеството: "Г-н Уотсън, елате, искам да ви видя".

Обратно в новината

Коментари - Преди 142 години: ”Г-н Уотсън, елате, искам да ви видя” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първото телефонно съобщение е от 1861 г., осъществено от немския физик Филип Райс. Телефонът на Райс е бил демонстриран и в САЩ през 1872 г., много преди телефона на Бел. Бел е набеден за изобратетал на телефона, за да не се налага американските телефонни компании да плащат патенти на други изобретатели.

па ние изобретихме Боряшника и землянката.

Били са славни времена на научен труд, на проби и грешки, на опити да опознаеш света и да го развиеш. Времена на идеи. Иска ми се да съм живял тогава.. ;)

Все още живееш в такова. И тогава са си мислили, че всичко вече е открито и изобретено. Просто така е устроен човешкия мозък, че да си измисля оправдания за това, че е некадърен. Като му покажат нещо и казва - "ееее... това и аз можех да го изобретя" Ето за последните 10 години в които си живял: Таблет Виртуална реалност Човекоподобни роботи Генно инженерство Колайдера в Генф Hoverboard Социалната медия (телефона свързва двама, а тя цял свят) Smart Watches Дронове Биомеханика GPS за обикновенни хора ГООГЛЕ - с което можеш да намериш ВСИЧКО което те интересува, как се прави и т.н. Тубата - в която можеш да видиш всичко което те интересува как се прави НА времето гледахме 20 годишни учебници и се радвахме ако ни попадне някой немски учебник по механика, а сега хората направиха така че да имаш всичко на тепсия. ама нали повечето неща не могат да се пипнат - те не се водят "научен труд" за тебе.

А у нас по това време,са си окали да забират говедата от единия баир на другия! После арменския поп му виновен на ганю ,че няма американска заплата и немачка пенция!

- Далеч съм. Но ако искаш да ме видиш купи си смартфон или изчакай до някоя конференция на ЕС за телефонизацията!

FuckTheEU

Бел е един крадец а не изобретател, дори самите американци признават това. Някакъв италианец е изобретил и опитал да патентова телефона, а бел през това време е бил служител в това същото патентно бюро...

И милионера Онасис е крадец на идеи,но...който изпревари той ще натовари!

Антонио Меучи 5 години преди Бел се опитва да патентова своя телектрофон, но не му стигат 10 долара, уви. После дава записките си на една компания, която първо ги "изгубила", а после Бел патентовал и записките се намерили твърде късно, естествено. Меучи умира в мизерия в страната на неограничените възможности, където той получи възможност само да бъде окраден.

такова голямо откритие, а няма инвеститори за 10 долара... а наивниците вЕрват ли вЕрват.

Много са забавни с тези апарати,мода и прически на мустаците.

Шефе, търсят те по мобифона.