Как чуждите медии пишат статиите си за България

Покрай началото на българското европредседателство в чуждите медии излязоха десетки статии за България. Казват ли те истината за страната?

Обратно в новината

Коментари - Как чуждите медии пишат статиите си за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Част от чуждестранните журналисти просто поемат клишето "най-бедната и най-корупмираната""! Я всички да се замислим дали това наистина не е така! Аз бих бил и по-краен! Спрете да пишете такива платени статии! Ало ДИР-а, това не ви прави чест! Ние не сме овце, че да не виждаме какво се върши от крадливите ГЕРБерасти и другата неокомунистическа сволач!

не са само едностранно (герберастите )които крадат!всички българи крадем ,лъжем и мамим,там където всички са виновни осъдени и виновни естествено няма!тоест царят е гол!

Другара Андреев от ДВ написал статийката си, като че ли нещата казани от другите журналисти ("най-корумпирана и най-бедна") не са верни?!

Това не е важно. Важното е, че за обикновения политически не обвързан човек положението е много зле.

то пък българските бизнес мафиоти,като,че ли въобще обръщат внимание на такива дреболии,животът си върви,все пак трябва да се храни жена,дъщеря,да се изучат във западна европа или сащ тези които се чувстват обидени от запад отиват във швеицария!

Чуждите медии... преди 50 години са писали, че в България ядат деца, корени и гъби, щото е страшен глад. Та, към медиите се отнасяйте с повишено внимание.

А чешкият художник Чорни как я нарисува ????????????????

Не е важно какво пишат, а какви сме в действителност. В действителност сме мтого по-зле от това, което пишат.

Хубаво е сега, като ние председателстваме съюза, да изобразим Чехия такава, каквато я знаем от миналото - хубава чехкиня. Огъзено.

е, все пак и в българия си има млади,красиви,преуспяли и щастливи българки и българи покраи фирмите на нашият бизнес елит! когато доидат евробюрократите за ротационното си европредседателство ще им е ютно и приятно да живееш в богата и уредена софия,където хората карат скъпи коли,всеки е със аифон,кафенетата пълни,тук никои не се движи с велосипед,за разлика от другите -уж богати народи,дори и учениците ходят на училище с личен автомобил,така,че практически ние сме преуспял и благоденстващ ,народ, а бедна и корумпирана българия е мит и клише!бате боико добре ще ни представи!

гръмна новината, че боко-тъпото обикаля като мисирка по черквите в които си крие дрогата

България е "най-бедната и най-корумпираната" държава в ЕС си е самата истина! Не е никакво клише, а и всички българи са убедени в тази констатация, защото изпитват на гърба си цялата мизерия. Няма да е зле западняците да разберат, е България е мафиотска държава, управлявана от мутри и именно затова е най- бедна и най- корумпирана!

А защо си мислиш, че това вече не им е ясно? Човека си е написал в статията - докато нашите мафиоти стоят в страни от Вишеградската група и се съгласяват с всичко, което им се спусне - пример Макрон да прецака нашите работнци - на нашите им се разришава да си продължват да си вършат безобразията с местнния матрял. За съжаление така нарачените европейци и те са едни тотални двуличници.

На всички ни е ясно, че жалкото подобие на общество в България отдааавна е тръгнало към забвение и разруха, самоунищожение и разпад. Единственото решение е РЕСТАРТ ИЗНАЧАЛНО !!!!

Хайде сега нашите бащици ще обработват матряла с новата думичка-клише. Значи, че страната е НАЙ бедна и корумпирана не е истина, а е клише.... Честито на дебилите, проблемът им е решен!.....

КУРНЕЛИЯ им ги пише.

да живее българската динковщина и наи вече баи ганоювшина!,магарето все пак не може без магарии-разбираемо е все пак е магаре(в интерес на истината магарето като животно е интелигентно създание)

що,какво пък му е лошото да живееш в мафиотско блато- пари,момичета имоти,лукс,все пак родина е,трябва бъдем патриоти и да се гордеем!

Има директна логическа връзка, пред която много хора си затварят очите Корумпирана = Най бедната страна в ЕС! А зад думата "корумпирана" се има предвид управлявана от мафия, но това пък журналистите не споменават! Направиха българските земи силно неблагоприятни за живот и все по малко хора желаят и остават да им работят на тия олигарси! За какво се помислиха? За богоизбрани? Гробищата са с еднакъв размер за всички!

да бе никак не сме най-корумпираната държава , в която има роби , а не граждани.... Колко референдума уважиха тия неКорумпирани мръсници, дето са на власт сега в името на хората, коита са ги избрали и им плащат заплатите, и ги храним и тях и копелетата им на тия по министерсва и парламент, а те дай им да точат комисионни от монополистите, дай им да пишат закони и да лобират за монополистите - за монопола в енергетика чак винету и дянков дадоха пресконференция преди години и какво същото - даже увеличиха за пореден път тока наскоро, вместо да развалят далаверите на прекупвачите на ток....Ами пресния случай за лобизъм (другото име на корупцията ) - анонимния Юлен, дето никои не го знае кой е, а премиери и министри му подариха 48% от национален парк Пирин, нарушавай толкова много закони...И референдума за добруджа и добива на газ нямало да го признаят мръсните неКорумпирани гнусници от министерсвата, Корупцията е удушиЛА ВСИЧКО В бЪЛГАРИЯ, А ПОРЕДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА "АЛО МИШО БИРАТА, АЗ НЕ СЪМ ПЪРВАНОВ, КАТО СЪМ ОБЕЩАЛ СЪМ ОБЕЩАЛ" се превръща в погребалната агенция , която погребва труповете на последните живи българи....Пабло Ескобар и колумбийската мафия пасти да яде в сравнение с винету и обрача му от офшорни фирми (наричани инвеститори)...

ееех ако беше волен сидеров български президент или на мястото на неговият приятел-боико борисов, (но доган не го е номинирал за български министърпрезидент)! тогава си казвам дано ееех какъв живот ще настане за нормалният българин!

Ние СМЕ най-бедната и най-корумпираната държава в ЕС. И знаете ли защо, драги журналя? Защото си трайкате и сте послушни. Защото не си вършите работата, все пак вие се четвъртата влас, корективът на управляващата власт. Затова, не си губете времето да пишете школски статийки като тази, а по-добре си задайте въпроса "Как българските медии пишат статиите си?", защото благодарение на вас сме на 109-то място по свобода на словото, заедно с Турция, Русия и половината диктаторски държави. Не се сравнявайте с Румъния - те са 46-ти, изобщо не можете да ги стигнете.

да живеят българските патриоти и русофили,обичащи наи много българия,(но все пак и еврогеиското еверо и хамериканските краварски долари,мерцедеси,бмв,ауди),и тн!кога ще подкраме отново москвичи волги,ще затворим граници и те и ще разстрелваме предателите?

Моля, върнете се в началното училище и си припомнете правописа преди да правите изказвания.

Този изстрадал народ ще си отдъхне, някой ще го уважи и ще направи нещо за него? И моят живот ли ще свърши на халос?

Аман от мрънкала!

Швабен е шаизе, краварен е шит, лошия материал долу е резулат от активни мероприятия провеждани от дестки години до ден днешен, територията ни е супер, традициите ни са супер, само потомците на Ганьо да схванат че вместо мускалчета трябва да препасат за година автоматчета, чифтета и да яхнат останалата в армията бронетехника за да я използват за изриване на истинския боклук образован да краде и предателства безочливо и нагло там някъде в Германия, Англия и Хамерика ехааа Сега Евро гейските медии ще драскат каквото им е кеф и ниога това няма да е в наша изгода защото тези хитреци ни искат територията без нас и зад тези Евро тарикати седят краварски и руски такива а зад тях масони и зад тях ЦИОНИСТИ и те са тези дето където ги видим трябва да се научим да ги рзпознаваме и нашамарваме тихо и безшумно защото ако се усетят ще е проблем имайки се в предвид колко далече сме им дали да стигнат в управлението и контрола на всички ключови ресурси и лостове на властта.

Живея в САЩ, мисля че тук има много повече корупция отколкото в Бг или Европа, но агенцийте не я отчитат....

ами тогава що живееш в сащ?има лесно ако си български патриот върни се в българия!ако нямаш пари да се върнеш ще ти дадем!

DW=клозетна журналистика Пишат западните медии статиите, точно както DW ги пише - Дават пари на някой безроден боклук да плюе полуистини и лъжи по родината си.

еи не обиждаи 00-тата! нии такива мърсотии не приемаме, като западна джурналистика! и не позволяваме използването на западни вестници! много миришат и задръстват!

Национализма е сложен като негативна черта.Не съм съгласен!

Просто са дали 200 евра на някой българин журналист да напише статията и е сложил всичките цветове вътре. Защо се учудваме като това мнение масово се налага с години у нас?дори да има нещо хубаво - винаги е на заден план - изтъква се грозотата, мизерията и болката, защото това продава и това кара едни да се чувстват повече от други.

Драги брюк-селски бюрократи и богати безделници, знаете ли, кое е най-хубавото на София? Самолета за Брюксел!

убиици са на власт,това е било винаги и така си е останало до сега!!!

Поредната отвратня от държавната Германска Хибридка ДВ ! Усукана гадост ,наситена с Полуистини за достоверност, и жалък опит за Изистване на Прокаженият образ на управляващите ГЕРБ !!! Замазване на ЖЕСТОКАТА Реалност ...България след 9 години с ГЕРБ ... ...УМИРА !!! ДВ като Държавна медия Защитават най-преданият Роб на Германия ... ..ГЕРБ и Борисов !! Но ние си знаем е ГЕРБ са Палачите на България !

Не съм за ГЕРБ (и за гардероба им начело), но Вие, като червено тролче, с Вашите рублоплащачи, но и долароплащачи, сте най-голямото зло и през годините сте причината за поддържането на неграмотността, на безхаберието и липсата на търсене на отговорност - най-голямата трагедия в българското общество... И Вие, макар да си изкарвате хляба с драсканиците си, не можете да бъдете оправдани, заради мизерията Ви - срам за Вас, но и срам за тези, които Ви приемат, без да отчитат, че сте безсрамни тролове!

Вече от доста отдавна журналистическата професия се превърна в разновидност на проституцията, това вече не учудва никого. Но има един детайл - обикновено едни журно проститутки се оплакват и плюят други такива като тях. Докато при истинските проститутки поне има нещо като чуство за съпричастност, при журно проститутките и това го няма.

Мога да потвърдя, че България не е най-корумпираната държава в ЕС. Готов съм да се хвана даже на бас за това, като залагам цЕл един суджук от тия, дето ги правят в Добрич ))) А за това, че България е най-бедната страна в ЕС ще говорите, когато ние почнем да ходим на слугуваме на гърците, а не обратното! Айде, че немските ми работници нещо се готвят за стачка, щото не им харесват работните условия на къра у Северо-Запада

АКО ПИШАТ СТАТИИТЕ СИ ПРЕВЕЖДАЙКИ ИНФОРМАЦИЯТА ОТ НАШИТЕ МЕДИИ ЩЕ Е ОЩЕ ПО-УЖАСНО -УБИЙСТВА, КАТАСТРОФИ, ИЗЧЕЗНАЛИ ХОРА,.... ПЪК И НАИСТИНА НЯМА У НАС НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО. ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО, НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ГОВОРЕШЕ ЗА ПОСТРОЕНИ НОВИ ЗАВОДИ, ПЪТИЩА, ВИСОКИТЕ ДОБИВИ,.... ДЪРЖАВАТА БЕШЕ В ПОДЕМ И НИКОЙ НЕ НИ ТЕРОРИЗИРАШЕ САМО С ОТРИЦАТЕЛНИ ТАКИВА.

Прочети изказването на Путин за България !

Точно по времето на бай ти тошо България беше превърната в кенеф от който все още не можем да излезем понеже на власт е охраната на бай ти тошо!

1)Има ли България справедлива и некорумпирана правораздавателна система независима от управляващите ,които и да са те? _Няма.2)Имали България вътрешна сигурност осигуряваща спокойствие на гражданите си?-Няма 3)Има ли България независими медии и журналисти? Брой максимум до 2-3.4)Корупцията започва от катаджията ,минава през депутати,партйни велможи,министри и стига до върха.Тя се изразява не само в пари на ръка,а в шуробаджанащината,услуга за услуга вкл.игрички с еврофондовете,санирането ,обществените поръчки и т.н.Всичко това се знае и ако в България е обществена,,тайна" ,то за ЕС е реалност за нашата действителност.

Обективно погледнато, всичко гореизброено е привнесено от държави в ЕС. Почваш от съдебната система и свършваш със санирането. Как две години се лежат в германски затвор без присъда? Как германски министър радетел на стиропорната идея обяснява, че в санирането на стени няма смисъл, а само в подмяна на покрив и котел. И това без никакви последствия. И после ще си говорим за корупция?!

Всеки унизителен антибългарски коментар е с нацъкани плюсове. Всеки пробългарски с минуси. Когато нямаш елементарно себеуважение не може да просперираш.

Точно от самоуважение, не изопачавам фактите...крадливо, смрадливо, безинтересно, но арогоантно и придирчиво племе. Не е необходимо човек да е кой знае колко прозорлив да ви усети смръднята!

Дам, това го има в този сайт от доста време. Нарочно пускат негативни коментари по адрес на България и си нацъкват плюсчета през проксита или един на друг. Относително лесно са за различаване, защото не влагат грам мозък в това, което правят ами предимно ползват готови копирани клишета. Пример: gb, който е писал точно под теб.

Специално си изключих адблока, за да отговоря на малоумната статия. DW са именно това, което имат предвид под "фалшиви новини". Не знам кой им плаща, ама и не знам кой им вярва. Още малко ще напишат, че тук се живее по-добре, отколкото в Германия, а циганите са най-образованото и културно малцинство.

и псвихоболните са малцинство станишев

зелето на сашко, явно споделя личен опит.

По-продажни човеци измежду този добър народ по Земята няма. Няма и да има. Така е от векове. Кво да прави човек, български късмет ....

Това за съжаление е духовното наследтво на комунизма и прехода - лоши нрави, корупция, оцеляване поединично.

..., вземи прочети малко Алеко Константинов например, за да ти се понамести малко картинката.

И бегом до банкомата да си теглиш кеша -награда от антибългарските НПО-та.

lyvat, ne im wqrwajte. Po zle sa ot nas. Ama se prawqt, ewrejski nomera!

на запад ни смятат за втора ръка население, със съответните заключения за всичко тук; винаги е било така, така и ще бъде

що, не е ли истина?

Държава в която данъчен инспектор си купува вила на Гран Канария, а в същия ден на шефа му изнасят 40 дни. Дейба, ква държава да е това.

и това го пише БГ медия, вервайте

това за интелектуалното развитие е точно така, но това е благодарение на "риформити" не само в "образуванийту", а като гледам колко нбу-та се навъдиха и що народ излезе оттам, до сега трябваше да сме стъпили технологично не само на Луната но да сме пренаселили и Марс. ама е... имаме си само списувачи в джендър медии, като дойче вестервеле, които ни осветляват как стоели били нещата.

преди 15-тина лета Роман Абрамович купи Челси и ги превърна във ФК Чукотка. помните ли какво беше в началото? инглизите скачаха с/у него и го наричаха мафиот, а парите му били мръсни. голяма олелия бе. след половин година като развърза кесията започнаха да омекват. след още толкова ги направи фактор и изведнъж всички онемяха. това е като онзи виц в който мъж тръгнал да изнасилва жена и тя се развикала "милиция, милиция...ми ли ци я...мили целия". парите на Абрамович затвориха устите на мрънкащите и изведнъж той стана много добър. но това не е в никакъв случай корупция. обаче, ако аз реша да дам заден калник от прасе или 100лв на доктор, че е върнал от гроба баща ми (говори хипотетично), то това е корупция. няма значение, че го правя по собствена воля и от сърце. за западняците това си е корупция, а запушените им усти от парите на олигарха...ми това е дарение или спонсорство.

онанизма ти е издухал мозъка

СЪРДЯТ СЕ ГЯУРИТЕ КАТО ИМ КАЖЕШ ЧЕ СА ТЪПИ .... НО НАИСТИНА - КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ТЪП ЗА ДА ДАДЕШ НА ТЪПИТЕ МУТРИ ДА ТЕ УПРАВЛЯВАТ :))

тъп, та чак вдлъбнат, ама за това са виновни твойте хора комуягите, щото докараха на власт най големите простаци и набиваха вулгарен материализъм в главите на пионерчетата

създателят на тази многодумна каша се е опитал да изглежда "българин", но не ни е спестил и споменаването на сорос, който разбира се не действа сам, а заедно с други "филантропи" си е купил не само медии и джурналя на кило, но и чрез своите многобройни организации е оплел в мрежите си и много правителствени джендъри. примерът с разкритията на "Панама Пейпърс" и "Парадайз Пейпърс" е един нескопосан опит за "спинване" на матрияла, който чете подобни материали и им верва. наистина "територията" е бедна и корумпирана, за разлика от германия и франция, които са богати и още по-корумпирани. точно за това корупцията процъфтява, защото по-малкте гледат от по-големите си нови съ-братя не само по оръжие. всеки си казва"какво ще ми морализаторстват за корупция, след като те самите са корумпирани от нас".