От Москва: В политиката на България няма проруски сили

Смятана за най-близката до Русия по манталитет източноевропейска страна, България напоследък заема учудваща позиция, пише руският Център за политически анализи.

Обратно в новината

Коментари - От Москва: В политиката на България няма проруски сили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кремъл недоволен, че българите най-после почнаха да се усещат колко години са търпели руски чеп....

Защото България въведе визи и Русия беше принудена да отвърне със същото. А защо България ги вуведе, след като основно печели от руски туристи - не знам защо. Питай някой по-умен или себе си - нали се правиш на много умен.

България е затънала до шията в блатото. Това е пряк резултат от съветската окупация и последващата ни зависимост от Русия. Не може да имаме напредък без разбирането на тази истина.

Няма как да вървим напред, докато се оправдаваме с 500 години турско робство и 45 години комунизъм, сякаш през другото време не сме убили Стамболов и Стамболийски, не е имало войнишко и септемврийско възстание, не е имало забрана на всички партии и т.н. Най-удобно е да търсим вината извън нас: в политиците, в международното положение, ... т.н.

Двеста години под виантийско,петстотин години под турско,сто години под робството на български продажници продаващи ни на русия и америка! Колко да е виновна Русия а това,че българите сме долно и продажно племе и кухи лейки?

е , добре де , а колко да е виновна америка ?

Тази статия буди смях !!!

Обедняла България, с намаляващо население, закрепостена към МВФ, НАТО, ... под надзор няма морално и друго право да дава акъл на Русия: една независима икономически, културно и военно страна, военна суперсила, която се справя сама. Дали ни харесват Турция и Русяи, Ердоган и Путин, няма никакво значение. Не са образец на нагъзена "евродемокрация", но народите им си ги избират да ги водят към просперитет и уважение. Накъде ни водят нашите оставам на ваша преценка.

Какво получихме от Запада - 25 години мизерия, колко още ще продължава?

Получихме няколко много важни придобивки, като например правото да пътуваш и правото да живееш където искаш. Стига сме били крепостни селяни и да чакаме идиоти като генералните секретари на комунистическите партии да ни казват как да живеем.

Мизерията не се дължина Америка а на българо-руската мафия която ограби държавата умнико!!!

Курица не птица и Болгария не заграница. Да ама ядец. Като пращате зелени човечета това ще жънете.

Груйо, те спасяват сезона по черноморието и строителството. Заради такива тъпизми остава да ги насочим към Испания, Гърция и Турция, а ти чакай американците и канадците...

Не съм чел статията в оригинал и не ми се рови да я търся, но авторът не е много наясно с българите. Българинът не мрази Русия, а още по малко руснака. Българинът мрази империята и тоталитарната държава, а не поданиците. И великият Стамболов не е бил враг на Русия. България е била в Европа преди сегашните водещи европейски държави. А за идиотите гейберасти и техните слуги няма защо да говорим.

Проруски настроени са управляващите с президента гей , свикнаха да лижат черни и еврогейски задници !

Нашето поколение страдаше и продължава да страда от преоретирането на икономиката на България от СИВ към ЕС. Затвориха ХИЛЯДИ заводи с ХИЛЯДИ работници в тях. На практика милиони хора останаха без работа. Просто никой не иска още една такава преориентация с милиони безработни. Аз лично сипатизирам на Русия, но България ми е по-скъпа и още една такава смяна няма да понесем. И нека да добавя. Не България предаде Русия, Горбачов на практика заряза всички държави от СИВ и всички републики да се оправят кой както може. След 25 години българите видяхме някаква посока към НАТО и ЕС и никой не иска да зареже и без това трудно намеренета пътека в гората, без значение къде ни води. Ето Сърбия примерно още не е намерила пътеката по която да тръгне.

И затова СЪрбия са си добре въпреки войните които отнесоха.

Да го кажем ето така: българите обичат руснаците, но не харесват сегашната държава Русия, защото е олицетворение на пошлостта. Руският народ е под диктат и под пропаганда. Ние обичаме руския народ, но не можем да одобрим пошло управление с нарушаване на международни закони, под които се е подписала и Русия. Не опитвайте да замъглите очертанията на реалността, както го правите в Русия, драги руски политици! Повечето то българите са по-наясно по много дела от руските си братя, понеже последните са изпростявали двойно по-дълго време и с двойна интензивност от комунизма. За това не групирайте руското държавно управление с руския народ. Това са две делими и доста различни неща. И не очаквайте да сме овцете от преди 25 години, които заедно с просото да вземат и плявата, заедно с доматите да ядат и колците. Руснаците са ни братя, руското правителство и руските олигарси са мошеници и престъпници. В България олигархията няма такова влияние, каквото има в Русия. Не обяснявайте отношението на държавата ни към проблемна Русия с лигарси, макар това да е вероятно еиднственият възможен начин за обяснение пред руския народ. Зер той не е виждал друго от четвърт век!

Цар Борис III:"Винаги с Германия никога против Русия." Това,че си съюзник на някого не означава ,че трябва с другия да ти е враг. Ама някои се имат за по-умни. Само,че благодарение на тази политика 1940 България си връщз Южна Добруджа . 1939 е водеща икономическа сила в Европа не като сега. Докато е жив не влиза в бойни дейстия. И на онери които ще кажат ама ние сме в НАТО,нека не збравят че тогава сме били съюзници на Германия. Да не би сегашните лидери на НАТО и ЕС са по-страшни от Хитлер,че нищо не може да им се откаже или поосто сегашните лидери са по-големи подлизурковци.

Това е често тиражирана пълна глупост, че България през 1939 е водеща икономическа сила в Европа. България през 1939 е била силно изостана селска страна, без никаква голяма промишленост, със полуманифактурно производство и стотици хиляди селски парцели разпокъсана земеделска земя. Чудят се платените непеошници каква простотия да измислят. Както фалшифицираните послания и писания ан Ботев, Левски и Радой Ралин. Същински оруелизъм "1984". Напънали са мишоците със задна дата да измислят история и променят истината. Дерзайте нещастници.

Глопости за 1939, ама комунистите все сравняваха с 1939. А дядо ми е бил инженер във фабрика за химически продукти преди 1940 и след 1944, та имам инфо от първа ръка. След 1944 комунистите баптисват всичко и довеждат икономиката на България до пълен крах, а след това и до пълна зависимост от СССР.

Да водили сме бойни действия отначало само с бойната авиация - против подводни лодки и въздушно прикриване на военни части. По-късно заемаме Македония и Северна Гърция. Много, ама много неща са ни спестени и за много сме лъгани. Все пак славната ни авиация, подкрепена от немци и довъоръжена с над 150 Ме 109 многократно нарушава ритъма на съюзническите бомбардировки над Плоещ и петролните полета на Румъния. Дори за 1 свален наш самолет се падат около 4 английски и американски самолети. Затова и не е чудно,че ми смятат за воювала и победена страна във ВСВ

Ами то ако бяхме близки по манталитет българките щяха да се омъжват за некой от двойните освободители.Ама нещат и дъртити кумуняги що не омъжват свойте щерки за руснаци -а де.Мълчите кът мушнати гайди

Кви са тия глупости че сми близки по манталитет с руснаците.Точно по манталитет се различаваме драстично.90 процента от руснаците живеят в държавни жилища и нямат никаква недвижима собственост и мъже и жени пият като за последно и видят ли пари в ръцете си ги издухват за нула време.

Генезиса на българската олигархия е точно от Русия! От там идват всички ДС селяндури, които крадат народа тук. Тяхни са и БСП-то, и ДПС-то и Атака! Затова и само руските фирми си позволяват да работят тук, без да регистрират никакви печалби (справка - виж отчетите на Лукойл в търговския регистър).

Истината е, че в България съществува огромна пропаст между т.н. политически и икономически елит (да не кажа по-остри думи) и обикновения народ, който винаги плаща сметката. Така е и в случая с Русия - просто "елитът" се докарва на Запада като се изкарва по-католик и от папата.

аз не съм от елита, ма не харесвам руснаците, и най-вече путлер! :-)

и аз +++++++++++++++++++++

Значи пак президента е виновен ,щото им каза че трябва да си изградят партньорство а не да принуждават държави в случая (украйна ,молдова ,българия ) да бъдат васални на русия .Кое му е лошо на това исказване ,кое не е вярно в него ?25 години демокрация уж ,обаче с непрекъснато пробутване на руска демагогия и налагане на съветски икономически интереси .Давам пример :русия да ни построи АЕЦ но и тя да ни осигурява горивото за него а и да ни изкупува ядрените отпадъци .Е чудно до живот клиенти на русия и ако случайно не успее да си пробута допълнителните си интереси ,спираме горивото и тоя аец можеме да си го слагаме там дето слънце не огрява .Да се включиме към южен поток ,ами добре само че сме страна от ЕС и като такава сме приели функцийте че трябва да се съобразяваме с европейското законодателство и договори сключени с русия трябва да са съобразени с него .Но не може нещата да са толкова простички трябва да пробутваме непрекъснато руските олигархични интереси , а тука наши съграждани очевидни русофили с простия си акъл да ги защитават .А нещата трябва да са чисто икономически ,ето ти газ ето ти пари ,но работа в мойта държавна политика ти нямаш !

аз познавах еедин десен от гърция толкова десен че очевидно ебил част от режима на полковниците в гърция, та този на времето разправяше за проекта алексадрополис че е голямо постиженеие на гърция вс едно че са открили имане със злато по голямо от соломонските рудници. та какво дясно има в твоит еи неговите приказки има най вече Ганевско, сори че съм груб, но сте далеч от дясно далеч и от мисленето на истински западняк

Обичам Русия . Близки народи в културно , географско и историческо значение.Американците са далеч от мен във всякакво отношение.

такива репортажи разбивали закупуването на недвижими имоти от руснаците. Ама елате хиляди младежи, т.е. ръшани, закупувайте ни земята и то главно около морето, но после да не се чудите ако стане и защо като в Украйна. Ще дойдат ръшаните да си защитават интересите при най-малкия повод.

убитите военни 22000 поляци се прегръщали с немци - не знам, но знам че Сталин се е прегрлъщал с Хитлер и нападнали двамата Полша. А тези 22 хиляди военни повечето офицери са били военнопленици, завързани и убити с куршум в тила. И защо толкова добро дело се приписваше на хитлеристите - абе комунист ли е е лъжлив убиец.

Стига простотии когато Чехословакия е окупирана от Германия и Полша единствените който са готови да помогант воено на Чехословакия са от Съветски Съюз , Великобритния и Франция настояват чехите да капитулират в полза на германците и поляците тоагва съветите нямат избор и те почват да играят игра виждат че една доста враждебна сила се приближава все повече до тяхната граница, между другото Катин в чи територии е бил до преди Ленинския преврат?

от тези 22 000, 8 000 лично са убити от украйнец от западна украйна тези който говорят полски и същите който избиват руснаци в източна украйна, по принцип поляко - украйнците от западна укрйана мразят руснаци понеже говорят полски, ама мразят и поляци понеже през вековете поляците са ги третирали като най ниската обществена прослойка.

че положението ни се влошава.Аз пък забелязвам, че дойде ли БСП на власт - опираме дъното и стигаме до национална катастрофа. Защо ли - ами в тази партия краденето й е в генезиса - крадат от мандри, сега се изтипосаха и градат на едро - банки.

Ще правиме каквото си искаме и никой неможе да ни командори. България е независима и това е отвоювано със кръвта на българи като Станболов и хиляди въстанници и Опълченци и загинали по комунистическите лагери. България е в Европейския съюз, иска да се превърне в силна и демократична държана и неможе да толерира диктаторски режими....

Аз ли само забелязвам, че колкото повече се отдалечаваме от Русия толкова повече го закъсваме без най-малки изгледи за оправия?

Пълна глупост!!!! Немога да повярвам, че българина без значение на възраст, пол и образование си е просто васал в мисленето като Ви чета по-долу.Стига скимтяхте, мрънкахте и писахте глупости , щото да предпочиташ да не си в клуба на богатите ами на майната си си е чиста глупост.......

такива репортажи имаше и по руските телевизии. такива репортажи направо разбиват пазара на недвижими имоти, който е направо умрял а така също и туризма. най големите българофоби са българските русофоби които за съжаление управляват българия от нейното освобождение. такива анти руски изказвания които правават нашите пилитици не може да се чуят в турция или гърция например. и докато руснаците останаха единствените чужденци които си купуват имот за отдих или инвестиция, нашите управници българоубйци искат да подарят цалата държава на техните покровители от запад, като предварително изгонят или изтребят всички българи.

Момчета заплатите може да не са дошли но премии ще има ! подготвили сме ви статия съгласувахме е с колегите от Лента и с Колегите в центъра, като излезе почваме. Важнто е да има непоносимост , ненавист , да се приспят всякакви опити за сътрудничество, взаймодействие. Искам ентусиазъм, мотивация да се забавлявам като чета, малко трянва да с по напънем за да мога да осигуря заплати преди коледа!!!

само да не почнат пропаганда срещу туризма ни

ще кажа само едно - КАТИН. Иди им вярвай на ръшаните - убийци.

Като кажеш Катин трябва да споменеш че това са били воени и да споменеш че тези воени са се прегръщали с немските фашистки генерали когато окупират Чехословакия, въобще не са невини, амбициите на Полша след чехсоловакия са били украйна, само 10 години преди това е имало резолюция н обществото на народите срещу Полша за издевателства в украйнските територии, като добавиш че от съветския съюз три пъти им предлгат да подишат акт за ненападение ,а поляците отказват, естествено е че коминацията им на войнствена политика аимилация и терор на други етноси воена инвазия в съседни страни и отказ да подпишат договор за ненападение заключението е че или ти или те

когато русофирчетата определят СССР като Русия, с великите композитори, писатели и поети. Ама кои са те бе - това беше в ЦАРСКА РУСИЯ, а не в СССР. Тези изпълнители, писатели учени вие избихте, заедно с избитото до крак царското семейство. Останалите избягаха на Запад и в САЩ. Я по-спокойно и не лъжете като комуняги.

какво искате вие - да ни мачкате, да ни продавате скъпо и прескъпо. Вече не сме заддунайка губерния. Що не се озъбите на румънците - щото те са народ, а не подлоги.Забравете "Курица не птица - Болгария не задтграница". Беше тя и по-лошо ще става. Идват млади, независими, вместо червените бабички.

Абе къде го видя този най скъп газ бе мульо, британия която е втория производител на газ в европа внася руски газ, американците си увеличиха вноса на руски петрол от нула на 5 процента от общия внос, германия строй втора тръба, вносната цена не е най висока малко по висока от тази на германия защото транспорта е по тръба и излиза по евтино

От началото на т.н.демокрация?!? в България беше сменена не само политическата система от социализъм към либерален/т.е.човекояден/ капитализъм,но в тон с тази промяна започна перверзното натрапване на новите ни приятели!?!,доказали в миналото своето враждебно отношение към България. Политическият слугинаж на всички партии с изключение на Атака е изцяло колониален и затова официалната политика е враждебна към Русия, но не и по-голямата част от БЪЛГАРИТЕ!

Не ни трябват нито "твърди, нито меки сили", ние сме България в ЕВропа и трябва да се учим от Германците (северен поток тече за тях, а за нас трябва южен да тече)!

Стига руско робство.Стига плащане на най скъп газ.Стига кгб в БЪЛГАРИЯ.Край за вас ПОРОБИТЕЛИ......

ти какво искаш? да си в НАТО да имаш бази тук насочени срещу тях и да плюеш няма как да стане

абе къде го видя този най скъп газ бе мульо, британия която е втория производител на газ в европа внася руски газ, американците си увеличиха вноса на руски петрол от нула на 5 процента от общия внос, германия строй втора тръба, вносната цена не е най висока малко по висока от тази на германия защото транспорта е по тръба и излиза по евтино

А в политиката на Русия защо няма пробългарски сили? Нека господата от Центъра за политически анализи се замислят над този въпрос и да го зададът на поръчителите си.

Мочо, казва се "зададАт" . -Ът е пълен член за съществителните, но "задавам" е глагол и окончанието в 3 л. мн.ч е -АТ.

Нали все пак тук обменяме мнения и е по важно съдържанието им!? Нали не сме на матура?

В България много вървят тениските с лика на Путин. Тениска с лика на Барак е някак неудобно, да се носи от българи. Даже е противно.

На тебе, идеално отива тениска с цвят на тоалетна хартия - трета употреба, ще си пасне и на мирис.

В България има мощни проруски сили. Исторически създадени и обосновани... Плевнелиев и пъстър свят са мимолетни явления със загубена кауза. Плевнелиев, като усети дебелия край, пак ще стане горещ русофил, какъвто е бил преди. А пъстър свят се проявява най-добре, когато цапа руски паметници по нощите.

Ехоооооо руснаците спрете с този рефрен за обич и всякакви подобни измислици. По - добре най-накрая започнете да гледате на нас българите като самостоятелна нация с традиции и история ,а не като на руски слуги.Руското лицемерие и източна хитрост вървяха при бай тошо.Стига вече!!!!!!!

В България мразят хамериканците.

За каквото и да се дърляте , всички знаем- болшинството българи са русофили. А болшинството наши политици са русофоби/ поне докато имат фнансов интерес/.....

Ще ли да приложат "МЕКА СИЛА" като в Украйна ли? Ето ви братският народ- който е най-големият противник на Съединението на България

проруски може и да няма но просъвеЦки и пропутлеристки бол...

И слава богу, че няма !

Повечето българи симпатизират на Русия - велика култура - писатели, поети. Няма друга такава, както е казал поетът. Русофобите у нас са болни, комплексирани и манипулирани хора

... И като прочете и чу великите композитори и писатели, реши да се жертваш за майка Русия, която ни "освободила", понеже много ни харесала... като "братя", а не защото имала интерес да цоца пари от местоположението. Русия не е велика с нищо, освен с размер (на каквото и да е), така се впечатлява - като го праснеш голямо, с много хора, с много техника, с много страници и ето - велик учен, велик военен, велик писател... Болни са тия, дето четат исторически романи, писани от болни руски възпитаници.... като теб може би :)

Како Дино, руския поет също е казал да не спорим с глупаци-олигофрени каквито без съмнение са нашите русофили. Ама ти да не си ...мамата на Станишко?

Повечето българи симпатизират на Русия - велика култура - писатели, поети. Няма друга такава, както е казал поетът. Русофобите у нас са болни, комплексирани и манипулирани хора

Тaкaвa хубaвa стaтия зa Укрaйнa сме ти приготвили, че ще си глътнеш грaмaтикaтa, и дипломaтa, която докaзвa с aлинеи и точки, че Укрaйнa е незaконнa държaвa след Янукович.

И кой определя коя държава е законна? Царь и Великий Государь Всея Руси(Путин)?

Конституциятa нa държaвaтa! Е дaде, прaвилния отговор е :някой зaд голямaтa водa.