България отказва участие в спецчастите на НАТО

България засега не възнамерява да участва в новите сили за бързо реагиране на НАТО в Източна Европа, които се създават в отговор на руските действия в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - България отказва участие в спецчастите на НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя контраадмирал знае ли какво е да си генерал пред когото победителите свалят знамената същия измекярин като плевньо къде му е на тоя дресльо флотата или е важен щата

Божее, нас никой не ни иска. Престъпници! През времето на социализма съседите се страхуваха от нас, а сега сме разграден двор, благодарение на такива продажници като ББ, Плевнелиев ,ЦЦ,ЛП, ЦЦ и т.н.Тогава имахме войска, ноте за 25 години я унищожиха, за да не им пречи на далаверите. Сега всички знаят, че не сме държава. Щом северозападна България сме позволили да се ислямизира ,хората са доведени не до просяшка тояга , ада отчаяние, иго казват открито и отчаяно, всички тези дето искат да ни яхат трябва да изчезнат. Те обаче ни обясняват, колко ще ние трудно без ПРОСТАЦИТЕ и си вярват. БЪЛГАРИНО, не се страхувай, няма какво да губиш, НАПРЕД!!!

Възмутен съм. България сама се отказва от суверенитет, дава си безплатно военноморксите бази и полигони и натова отговре после ги онслужва за сметка на нашите данъци. Посъветвайте ме как да си изискам данъците обратно за да не отиват в натовски джобове.

:Марга трябва да върже на кaишка Пантофа! Само дивотии върши по света и у нас! И да му спрат милионите за разходки!

Ясно и точно са написани държавите който ще участват ! Стига си лъгъл Плевнелиев , няма как да си отказал ако са поискали за това се иска мъжество . Сами си предложил полигоните на НАТО за да станем повече пушечно месо от сега , сам предложи и ни натресе 2% от БВП за НАТО .

Ами-и,отказали сме,друг път.Просто са ни казали че засега не им трябваме.Може би по-нататък.Чикията-президент обаче стои като пудел на stand-bay, с изплезено езиче.

Забележете на всички снимки от събитието как нашичкият поплювко все се навърта до Обама и с какво благоговение го зяпа.

"България засега не възнамерява да участва в новите сили за бързо реагиране на НАТО в Източна Европа,..." Засега. А след изборите? И предназначението поне на част от външния заем в размер 6 - 10 млрд., за който така драпат Плевньо и Боко, има ли нещо общо с възможността за участие в спецчастите на НАТО?

Не е необходимо засега да участваме в тези спецчасти-достатъчно е,че страната ни е полигон на американските бази, в които никой българин /вкл. контраразузнаването ни,доколкото то е българско/ не знае какво се разполага.Жаба се сварява постепенно,за да не изскочи от тенджерата. Всички разбирате,вече, българи- чужди агенти на най-високо ниво в българската политика ни готвят за война срещу Русия.

Направо трябва да напуснем НАТО ! Няма смисъл да внасяме вноски и даваме жертви .Няма смисъл да изпълняваме ролята на пуделче в ръцете на САЩ !

Защо бе? Онез манафи в афгъзинистан да не откраднаха Банята?! А моехме да я направим руска, парна или финска според нуждата!!

Отказа или няма с какво да се вклюючи? С руските истребители ли? Де факто сме член на нато, но нато не е допринесло с НИЩО за българската отбрана.

разумно решение.край македончето винаги трябва да има човек за разумни решения.ако не сме в нато е още по-добро решение.току виж изпратили президента ни да се бие в ирак?

Как ще отказваме бе, Чехльо ще обявява война на Русия... със сопи ли ще се бием?

България отказва участие в спецчастите на НАТО, но на територията на страната има бази на САЩ, които не и са подчинени и тя няма право да ги контролира какво има в тях. Спокойно в тях американците може да натрупат атомно оръжие и ракети насочени към други страни.

Защо бе? Онез манафи в афгъзинистан да не откраднаха Банята?! А моехме да я направим руска, парна или финска според нуждата!!

val55

Че за, какво са тези спец части, и това въобще не е правилното решение. Нали има Сини каски, и е по добре да се увеличи тяхната численост, да се оборудват и въоръжат с каквото е необходимо. При възникване на форсмажорни ситуации, или само зачатък на такава те да могат да достигнат за броени часове или няколко дни точката на такива конфликти. При това положение всички държави, ще са по съгласни да имат такива части на собствена територия отколкото сили на НАТО, САЩ, Русия, Китай, Франция и...... Трябва да се промени възможно най бързо мисленето в предвид това, което ни чака, а и доверието в ООН и СС. При необходимост всички могат да помогнат на тези сили с каквото могат. В момента ООН и СС, както и Сините каски са с много нисък рейтинг, и не винаги се използват по предназначение в определени ситуации. В ООН и СС трябва всички нейни членове да имат право на глас при вземане на бързи за часове, каквито и да е важни решения. Тогава всички страни членки трябва да плащат определена вноска за издръжката на тези сили, което би довело до удоволетворение страните в ООН. По този начин членките имащи право на глас, ще бъдат защитени справедливо, а съответните страни могат да си позволят да не поддържат минимални армии. Спестените средства да се пренасочат към други сфери, и за постигане на по висок жизнен стандарт и здраве. Крайно време е да се направят бързи реформи в ООН, за да има едно по справедливо бъдеще за всички на тази планета, а не както е било преди и сега.......Всичко трябва да се решава по един наистина демократичен начин, а не както е сега "демократичен" с двойни и тройни стандарти. Умни глави ли са в него или зависими от...... Ако е така лошо ни се пише на всички без изключение, а това чакат някои от..... Промяна!!! Иначе рано или късно много много кръв, а ние вече сме в 21 век и нова ера на промени.....Дай Боже за добро, но със сегашното мислене едва ли и.... Всички трябва да сме убедени, че сме взаимосвързани, няма далечен и близък, няма еко там, и еко тук.... просто казано нещо, като скачени съдове даже и в мисленето....

ЕС е само едно географско и геополитическо понятие. Това е 51-ят щат на САЩ.Фактът, че ръководителите на държавите членки на ЕС са подчинени на НАТО е показателен и обяснява всичко.На 70% НАТО се финансира от САЩ.Ясно е кой поръчва музиката и кой играе хората.... В Украйна беше извършен пуч, привнесен от САЩ с цел отслабване обединителните сили между ЕС и Русия. Беше нужна война. Колосалният федерален дълг на САЩ обясняна агресивносктта на тази държава. Нужни са войни с цел-продажба на оръжие и ликвидиране на дълга

val55

Всичко казано от вас е вярно, и се знае от много хора, но политиците винаги са били зависими от парите и властта, и ще правят всичко възможно да се запази статуквото. Това съм го писал преди време, и не само това, но това се разбира само от мислещите хора. Факти бол за........, но управляващите върхушки по света изпускат едно, и то немаловажно, че не сме сами. От това следва, че не се знае, какво може да последва за......

За илюстрация, че войната със Запада не е свършила, а само е изменена, вижте във фрии тире бе точка нет статията "Китай и Русия минават на разплащния в юани и рубли"

Може бе само аз правя разлика между "засега не възнамерява да участва" и "отказва участие". А и центърът на НАТО във Варна и полигоните (и складовете към тях) в интерес на силите са си участие от всякъде.

Ка така , бе баби??! Като сме на всяко гърне -мирудия!?

Нашите господари -Европа и Сащ знаят ,че Русия не е заплаха нито за нас ,нито за тях,военните бюджети на Европа и САЩ са много повече от бюджета на Русия.Това е театър,повод да се настаняват повече войници и техника около Русия,да бъде обграждана от всички страни,да бъде пресирана.Обграждайки я от всички посоки я принуждават да се въоръжава и тя.По този начин вместо да я нападат,ще я изтощат икономически,защото една страна не може да устои на натиска на толкова много държави и толкова много въоръжение и толкова много пари.Може и междувременно да се намерят някои малцинства на руска територия,които ще се окажат репресирани,с малки права и не знам още какво и да започнат да са недоволни и да искат да са "независими" и "свободни".Толкова просто и логично!

Гледах същото нещо по Енимъл планет. Така няколко хиени обградиха от всички страни някакъв самотен лъв и го разкъсаха, атакувайки от всички страни, изтощавайки го малко по малко.

Така е. Разликата обаче е, че сега Русия не е сама - има ги другите от БРИКС, а и Иран е с тях, Сърбия, да не говорим за други от Лат.Америка.

БРИКС не е военна организация,да не говорим ,че това са държави които са на толкова различни точки в света,доста далече като разстояние от Русия,което е също важно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ба, ние ги шашнахме с тази Визия 2020 !..и ни оставят да си я работим!? Ще земем да претоварим!

Я не ни будалкайте бе ! България отказала да вземе участие в силите за бързо реагиране на НАТО. . . . смешници. Кой отказа - плевнята ли ?! Кой го пита него изобщо за нещо. Отказали са от НАТО да ни вземат а не ние. И кого да вземат?! Теляците от авганистан ли . . . ?! От нас се искат само полигони, бази и бани, нищо друго. Кой те брои изобщо за нещо бе? Какво само се пените тука не ми е ясно. Няма ли кой да ви шибне по един шамар зад врата.

САЩ не са наредили на марионетката си Роско затова няма да участваме. Ако наредят Роско ще ни включи. Срам за бГ е това същество.

Когато фактите говорят и боговете мълчат. Росен е най-обикновена прислуга на статуквото.

Русия не е никаква заплаха за България. Една пета от нас са турци, Една пета цигани, Една пета са руснаци и една пета са така наречената "пета колона" - руски еничари (БСП). Да си хабят ракетите за оставащите една пета българи, не си струва - могат да уцелят някой от останалите четири пети.

Те нещо подобно говореха и през ВСВ. Резултата го знаем. Сринати градове от американски бомбандировки.

Как историята се повтаря! През 40-те години бяхме член на Берлинският пакт, но тогава също успяхме да се откопчим от директно противопоставяне на Русия и война с нея. И това не показва ли, че сега сме отново на грешната страна?

те да раздадат оръжията,пък ние знаем срещу кои да тръгнем.първо ще изчистим българия от еврохамерските политици и техните подръжници,а също и хамериканските бази.пък европа ако надигне глас,да не влезем с брата иван и да забием българското и руското знаме в берлин.....!

Молодец, однако!

аз съм служил в казармата,ама ти не знаеш и от коя страна се държи оръжието...!

Е за какво храним тогава теляци-снайперисти!?

За да отчетем фиктивна дейност пред НАТО и разни, неходили в казарма субекти, да приемат паради по празниците.

Не знам за вас, но лично аз съм отвратен и шокиран от родните политици. На фона на бедстваща България, на фона на стотиците семейства останали без дом и храна, ние ще лекуваме украински войници и ще хвърляме милиони за тренировъчни бази, в които да тренират американците. "Да ни пазели от Русия" Боже Господи, та нима наистина някой вярва на подобна нелепа пропаганда? Нима наистина някой вярва, че Русия ще нападне България?

това е бизнес по американски. Вместо да обучават и въоръжават с модерни оръжия чисто българска самостоятелна армия, много по-изгодно е те да вършат тази работа срещу заплащане от наша страна. Все едно армия под наем , но насила, независимо искаме или не. Хем ще сме послушни, а хорото се води еднолично от тях, хем сме принудени да купуваме амер. оръжия и самолети, да плащаме чл. внос на НАТО, да осигуриме военни бази на възлови места в България, хем пушечно месо за мисиите и евентуален конфликт с РУСИЯ, хем натикани в ъгъла, ако някой политик се обърка да надигне глас. Какво по-хубаво за САЩ от това?

Те и украинците не вярваха ,че Путлер ще окупира Крим ,ама ко стана...Така ,че страх лозе пази!А Русия е най голямата заплаха за България и Европа сега!

България не се представлява пред света от мен и теб. Представлява се от Роско, проф. Близнашки (уж временно) и подобни, небългари. Русия няма как да не обяви война на подобна американска паплач. Чудя се само зашо ние не сме им обявили война? Нито Ботев, нито Левски ще излезат да ни поведат. А Русия няма да дойде, ей тъй да ни спасява. Все сте чели някъде какво е необходимо, за да се почувстваме отново човеци. Дали сме достойни?

А да не избързваме със спец частите, защото не се знае дали след изборите ...няма да са руски, а тези на снимката не се знае какви ще бъдат тогава:-))))

ще бъдат с пижми на раиета....!

50 г бяхме членове на "Варшавския договор" и живяхме в мир.Нито един наш войник не се е бил за чужди интереси. В България нямаше бази на СЪветския съюз ,колкото и да се опитват да ни го вменят.От както сме в Нато (7-8г)участваме във войни в Авганистан и Ирак .Днес ,Нато и Президентът се опитват да ни вкарат в нова война за чужди интереси( на американския капитал) под девиза за демокрация..Да станем преден фронт с/у Русия.Имам въпрос.Ние сме парламентарна република.Има ли мандат Президентът да поема ангажименти и да обявява какви бази ще се дават на НАТО?Преди час в предаването на Светла Петрова ,Бойко Ноев заяви,едва ли не, че следващия месец започва война на запада с/у Русия и ,че на който не му харесва да отива в Сибир.Възмутен съм.На мен не ми харесва ,но ще си стоя тук,защото тук е моята Родина(а Сибир е красив,бил съм там,няма защо да ме плаши с него).Направете си извода каква организация е НАТО???Мироопазваща или налагаща със сила нечии интереси с наша кръв.

Най добре ще заработват проститутките от чуждите войници в нас, май ще трябва да преориентираме бизнеса.... в сводници!:-)))

антитерорусия: PL-01 ;)

136год ни управлява русия.до тази катастрофа ни доведе не друг,а руснака.дори турците са по добре от нас.българия никога не е била свободна.при руското иго не сме се развивали като икономика,напротив,замазаха ни очите със сивите панелки и неефективните фабрики.

Тези простотии сам ли ги измисли, или просто семейно мнение? Щото фактите сочат все, към нашите продажни политици. Учи история и ще разбереш защо сме на този хал. Само от добра външна и вътрешна политика. Руснаците и Америка нямат вина, че сме управлавани от продажни селяни.

Плевнелиев е имПИЙЧ!

Разумно решение. Тази война не е наша. Така и така България я смятат за проруска къртица в ЕС. И съответно сме наказани да бъдем на последно място по всичко. Русия също ни наказва с високи цени за газ. А Украйна зимъс съвсем ще ни накаже, като спре газа към нас. Отсега е ясно, дърва купувайте, братя българи, ще се одървим зимата от студ.

За да не студуваме мислете за кои ще гласувате аз ще гласувам за АБВ, въпреки всичко, само и самоГЕРБ да не е самостоятелна партия на власт, начело с нейния неграмотен водач! Най малко 4 - 5 партии трябва да са в управлението на държавата, защото видяхме какво направиха самостоятелните правителства....само кражби и нищо повече!

Много е важно кои, ще бъдат тия 4-5 партии. Защото ако са като тройната ламя, ще бъде наистина страшно. На последните избори аз лично гласувах за ГЕРБ. Гласувах за тях с ясното съзнание, че трябва да се спре безумното правителство на ДПС. Но и аз мисля, че АБВ, би бил един добър избор.

браво на това помиярско правителство.HATO ще си правят ученията в българия.ще ни заразяват със всякакви оръжия.ще ни лекуват,после пак ще ни заразяват.ще бъдем опитните заичета на HATO....!

те се наричат предатели и родоотстъпници. 25 години се нагледах какво сътворихме от хубавата и подредена някога България. Майката разкатахте на всички обикновени българи. Русия 25 год. стои далеч, нито ни иска меда, нито жилото. В НАТО и ЕС сме, САЩ се разпорежда в България с наглост, с която не смее да се разпорежда и на собствената си територия. В момента вече сме в тотален колапс и фалит, здравеопазването няма пари, образованието, министерствата, тази зима вероятно може да се посегне и на пенсионния фонд. Благодарение на вас хубава, подредена България от държава се превърна в територия. А държава я направи СССР, това е реалното положение и както и да го увъртате народът вижда всичко

На мен "подредено" "родината" ми открадна един дългогодишен жилищен спестовен влог и две дългогодишни вноски за лек автомобил, с които пари разполагаха туземните москальски лакеи - земаха апартамент, кола без ред и на символични цени, запълваха сладките службици по посолства, търговски представителства, министерства, дсо-та,...., та си я заври...

Самтайм лун,самтайн уинс

Толкова те е треснало ЕГН-то, че не осъзнаваш кой е истинският ти грабител. Каквото си търсил, си го намерил и сега не можеш да асимилираш, че то не ти е трябвало.

"... А държава я направи СССР.." Така ли?! ПРЕДИ 1944г. не е съществувало Царство България?! През 1908г. не е имало обявяване на независимост на България от османската империя и не сме платили 32 тона злато за железницата и за заема от османската банка? Руснаците нямате равни по наглост- задминавате дори немските нацисти!

Родоотстъпницо, 1944 год. без СССР, който се застъпи за териториалната цялост на България , знаеш ли какво щеше да е днес държавата? Още тогава Чърчил обсъжда с Гърция и Турция , земите с които да се обезщетят, а именно Гърция претендира за почти цяла югозападна България, почти до Пловдив, Турция - за цяла югоизточна и половин североизточна , а Юглославия - за западна до София. Защото България е победена и трябва да си плати гяволъка, защото Чърчил мрази българите, като личен негов дипломатически провал в кариерата, като държава която не е успял да убеди да бъде на тяхна страна. Единственият човек, който отсича, че България ще запази териториалната си цялост е Сталин. Чети малко Вапцаров, Вазов и др. поети и писатели за да ми хвалиш мизерията, която е съществувала, преди идването на руснаците.

По-полека моме, ще се задавиш със слюнките си от яд. Много късно ви отварят клуба от дето пишете срещу заплащане.

Такова не познаване на Българската История, от страна на някой който твърди че е българин, е наистина тъжно и страшно.

Защо ли не спреш да пишеш тъпотиите си? Не знам къде си расло, но трябва да си кръгъл идот, за да не си разбрало още, че освен ограбване друго няма след 1990 г. И целта на ограбването е ясна - спасяваме социалния статус на 5-те големи държави в Западна Европа; пазим ги от социални бунтове, защото те ако са бедни като нас, ще си изядат, в буквалния смисъл, политиците.

Ще се намерят Достойни Българи, които ще се изправят с оръжие в ръка срещу вековния чингисханофски поробител.

Аз лично ще застана рамо до рамо с Русия а не с САЩ скапаняко!!!

pmotikov@abv.bg

Въпрос на вкус, рекло кучето и си облизало ...

аз също ще застана рамо до рамо с Pусия....!

Шило

Кой е този поробил? Че доколкото знам Чингиз хан е вилнял преди много векове. И, че вече монголите не владеят Азия

Мизернико, те нека ни раздадат оръжията, пък ние си знаем към кого ще ги насочим! Ти ще отидеш при братята си турци или американци нали? Няма да успееш да излезеш от поделението даже...

репликата е към срамящия името Иречек

Това е разумно решение.Поздравявам този който го е иницирал.Ако небеше Русия сега ние щяхме да се наричаме турция и да носим фесове,шалвари ,шише в тоалетната и други мюсулмански атрибути.

Не са се били само руснаци,а и финландци,румънци и не забравяй българското опълчение!Айде стига сте се слагали на москва ...После колко пъти ни е спъвала и вероломно пречела да се развиваме вашата Русия ?Ама това от историята не го четете подлоги жалки!

Шило

Определено е така, излезе информация, че е имало и японски самурай. Но само неук, или изцяло обсебен човек може да отрече, че войната е спечелена от армията на Руската империя. Безспорно героизмът на опълченците трябва да ни служи за пример, също така трябва да бъдем признателни и на финландските, румънските и другите войници, от другите страни, но да омаловажава стореното от руснаците е некоректно. А за последващите събития- да, воювали сме срещу тях, както и срещу Англия, Франция. Но това е било, защото сме участвали в други блокове- както пред ПСВ, така и през ВСВ.

Големи фукни сме, ама когато се наложи да се направи нещо, бягаме в храстите и оттам гледаме като уплашени котки. Какво ли правим в ЕС? Такива обърнипалачинки кому са нужни?По български - затова сме на този хал.От този народ нищо не става, уви!

От "Чужд"и курви става само секс. Внимавай с Кончита Вурст! Иначе ние си дремем пред Шенген и чакаме да станем на : 1. предпоследно място в ЕС по доходи; 2. на първо място по милионери на глава от населението. Една пасмина вика САЩ и НАТО и краде за 100 поколения напред ... Но може да и исъхнат ръцете!

Само НАТО!

Шило

Само ЦСКА

А Лудогорец?

Страхът никога не е добър съветник

"Контраадмиралът предложи и афилирането на..." Някой знае ли какво е това "афилиране"?! Този контраадмирал ходил ли е в българско училище?

афилиране - присъединяване Аз само не разбирам докога ползването на чужди думи в българския език, ще се смята за символ на интелект и открито ще се насърчава от всички.

Нещо като Цецка, Роско, или еничера Близняшки !

Импийчмънт,разследване,съд,затвор.

Внимавай с това първото, човека да не го помисли за нещо друго и сам да си го поиска.

МВР веднага да те арестува за обида на президента.

Шило

Какво става със свободата на словото? Къде е обидата? Консултирай се с "пъстър свят" преди да пишеш. И още нещо- за обида дело се образува по тъжба на пострадалия до съответния районен съд. МВР не играе.

НАТО му е ясно, че в България никой не им иска маймунджулъците. Досега не е имало никаква полза от тях тук, само ни вкарват в някакви ислямистки авантюри, за да може САЩ да си оправдае незаконните намеси по света.

"Отказва" е когато те поканят да участваш и ти откажеш. Когато не са те поканили, не е отказ.

ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НЯМА ДА НИ ПРАВЯТ НА РУСКИ ВАСАЛИ И РОБИ!! ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ И СЛУГИТЕ НА ФАШИСТА ПУТИН!! ИСКАМЕ НОРМАЛНА И НЕЗАВИСИМА ОТ ПСИХОПАТИ ДЪРЖАВА!!

То само ДПС-то остава тогава.

Ха ха ха. ДПС е най-руската партия в България. Те работят само за Русия. Нали те създадоха Атака.

Не гласувайте за Тиквата Боко, за Цецо от Гестапо, за Риформаторите, защото всички СЛУГИ и ВАСАЛИ на Фашистките Американски Щати, върл враг на България и съюзник на Турция.

Фашистите са в Русия, нещо си объркал понятията.