Лавров: НАТО може да разгърне контингент в България

НАТО обсъжда възможността за разгръщане на военни контингенти в България и Румъния, заяви вчера руският министър на външните работи Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - Лавров: НАТО може да разгърне контингент в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е суверенна държава и ще защитава своите интереси,както иска народа.Тя не е член на Варшавският договор.

ТРЯБВА да се разгърнат войски на НАТО в България иначе ни чака -КРИМ.И без това шета руска пропаганда чрез медиите БТВ ,НОВА ,ОН ЕИР, канал1 и др. Такава Руска инвазия и по комунистическо време нямаше.Да не говорим за партиите като БСП ,АТАКА и др.подобни антибългарски.

И какво лошо има в Крим??? Хората си оправят живота, а ние тънем в еврогески ценности, които ни затриват като нация и народ със своя собствена многовековна култура, традиции и обичаи. Не искам да ме правят на ДЖЕНДЪР И ВАСАЛ НА АНГЛОСАКСОНСИТЕ!!!

И как разгръщането на НАТО ще направи България процъфтяваща? да не би изчезнат цигани? да не би изчезнат идиоти -джигити по пътя? Да не би кметовете да започнат да крадат по малко? Изведнаж София ще се осъмне с измити и равни улици? Ами да, където стъпило НАТО - процъфтяване и прогрес - справка - Афганистан, Ирак

"Лавров: НАТО може да разгърне контингент в България НАТО обсъжда възможността за разгръщане на военни контингенти в България и Румъния, заяви вчера руският министър на външните работи Сергей Лавров." Аз пък все си мислех, че Москва е тази, която прави изявления за това какви са намеренията за разгръщането на ... РУСКИТЕ ВОЙСКИ НЯКЪДЕ, а НАТО и респ. американски и други западни държави, вкл. България - за това къде ще и може дс си разгърнат контингенти на НАТО, вкл. и в България! Така че Лавров не знам откога се изживява за меродавен източник от първа ръка за ... бъдещи намерения на НАТО:) А иначе, че НАТО може да разгърне свой контингент във всяка своя страна - членка на НАТО с нейно ( в България с българско) съгласие не е новина, ако Лавров си мисли, че е открил топлата вода, и това си е нещо съвсем нормално. За нормалните държави със сериозни управления и без недоизказани и скрити мисли и неприлични намерения!

защо трите истинските стихотворения, на нашите патриоти, а не писаните стихотворения на Кунева против Русия в Американското посолсто? Соросоидни подлоги от Др бг

Пол Робъртс: Вашингтон купи България Единственият възможен начин да се избегне Трета световна война е страните членки на НАТО от ЕС да напуснат организацията. Всяка държава, която не го направи, е обречена на унищожение в една бъдеща война с Русия, заявява в интервю за "Форумнюз" финансовият съветник на американския президент Роналд Рейгън Пол Робъртс. Икономистът и бивш зам.-финансов министър на САЩ в администрацията на 40-ия държавен глава е категоричен, че Вашингтон използва България, за да постигне целите си срещу Русия. В същото време българите са позволили американците да управляват страната им, като отдавна правителствата у нас не служат на народа си, а на чуждите интереси, казва той специално пред "Форумнюз".

Ще поставим световните финанси и средства за информация под свой контрол, защото само този, който ги контролира ще управлява целият свят без да се интересува от народите и техните правителства.

Настъпва 10 януари 1944 г. Около 12 ч. по обед сирените възвестяват за предстоящо въздушно нападение. Половин час по-късно столицата ни е атакувана от 180 американски бомбардировача и 100 изтребителя. Срещу тях противовъздушната отбрана на София изпраща 39 прихващачи. България губи само един самолет срещу 31 свалени американски бомбардировачи. Но истинският ужас за софиянци настъпва през нощта на 10 срещу 11 януари. Из спомените на генерал Стоян Стоянов - военен летец, един от защитниците на София. Той участва в 35 бойни полета срещу англо-американските самолети, сваля 3 бомбардировача и 2 изтребителя и нанася сериозни повреди на още 4 самолета: ТЕЗИ, КОИТО БОМБАНДИРАХА СОФИЯ, АНГЛОСАКСОНСКИТЕ КАВАЛИ, СЕГА СМЕ С ТЯХНОТО НАТО ПАРТНИОРИ- СРАМ И ПОЗОР...

Това Нато, защо ми се вижда, че няма ясно бъдеще в България? Няма нищо вечно, най малко пък престъпниците от Нато и Е С...

Българската държава изглежда сякаш е лишена от правото да взема самостоятелни решения това нещо е недопустимо за такава велика държава. Ние имаме много общи неща с България близки сме по род, език, култура, ценности, традиции и.т.н ние сме им дали свобода, те са ни дали азбука в исторически план Русия винаги гледала с добро око на България и винаги се е отнасяла с топли чувства към вековните ни братя от България. По времето на СССР от всички държави членки на Варшавският договор България се доказа като най-лоялният съюзник, а ние им се отплатихме като 45 години им указвахме подкрепа за армията с най-модерните наши оръжия. В момента България отново изглежда поробена и лишена от основното право да взема самостоятелни решения, ние вече 2 пъти освободихме България, ако е наложи и трети път ще освободим българите, допълни Путин. Руският президент направи интересно изказване за отношенията между България и Русия пред тамошен всекидневник. Ето какво е казал Путин, цитиран от sekirabg. Либерал Соросоидите искам ви тихички!

НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЯМА ДА ТРЪГНЕ НА ВОЙНА СРЕЩУ БРАТУШКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ!!!

И какво от това, ако НАТО разположи контингент в България? Путин и Тръмп са приятели. Да му мислят соросоидите и ислямистите- приятели на Меркел и Хилъри!.....Дупе да им е яко на анално податливите любители на черните рязани какалашки ! :)

- еврогейците са сексуално и бойно непълноценни

Не се газирайте, НЕмили русофилистичета! По време на Варшавския договор беше същото. Ние бяхме в буферната зона и по същия начин, както и сега, ако стане "голяма" патаклама, ние ще го отнесем, та ако ще да сме съюзници на "перспективен" Китай.

Не се " газирай " ти, соросоиде! Вас анално податливите толерасти от ЕвроГейския Халифатски Катун ( ЕС ), Дядя Вова(чичо Вова) и Анкъл Дони(чичо Дони) ще ви лашкат на " двойна лодка "(катамаран) Кеф, а ? :)

За САЩ това е просто стратегия за ограничаване на ракетите, които биха полетели към тях в един евентуален конфликт. Русия пък ще направи всичко възможно да унищожи тези нови цели. И за двете страни това е, като игра на шах. Въпроса е ние къде сме, и защо се бутаме да сме там? Имам чувството, че някои са такива големи мазохисти, че се радват на насочените към нас ракети.

Г-н Лавров, България по документи е в НАТО, но всички истински българи(80%) сме с вас нашите братя освободители.

Г-н Лавров, КГБ е пропуснал десетичната точка. Няма повече от 0.8% ненормални, които биха искали да имат нещо общо с вас. За целта, колкото повече НАТО-вско присъствие в България, толкова по-добре.

Орлин Данев

Хахо соросоиден и мекокиткен. Става въпрос за насочени руски ракети към нашата територия. А не за насочени вибратори към вашите евроГейски дупета! Има голяма разлика....:)

Верваш ли си?Никой не иска ,да е с корумпиранта ,азиатска кочина!Там където обикновения човек не значи нищо и има пожизнен президент диктатор...

Орлин Данев

Моше, ти макар и евреин, си соросоид-кабалист. А, Кабалата както може би знаеш е забранена от равините и юдаизма. Отгоре на всичко тримата-Путин, Тръмп и Биби Нетаняху са приятели...Така,че бързо влез в някой ваш израелски кибуц и се покай на вашата Стена на Плача...Иначе,те чака нерадостната съдба на резняците от Ивицата Газа ! :)

тази тема не е за слепите и глухите, нежелаещи да видят и чуят страшният тътен на ИСТИНАТА, камбанният звън съпровождащ погребалните процесии на хилядите, умиращи от наркотици, убийства, глад, студ.

НИКОЙ ДРУГ ОСВЕН РУСИЯ НЯМА ДА СПРЕ ТУРЦИЯ, АКО ПОИСКА ДА НАВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ!!!! Всичко друго е гнусна лъжа на говедарите!!!! Целта им е близо до Москва! Резултатът, ще бъде пагубен, не за ФАЩ или Германия, а за нас, Прибалтика, Полша, Румъния.......... и всички държави с продажни правителства!!!

Мамалигата имала ПРО против марсианците. ХАААААААААААААА или срещу нас????? Но не и против Русия! ХААААААААААААА

не си знае интереса - му го налагат, но никога в негова полза

ТОВА ДРЪНКАНЕ НИКОГО НЕ ПОЛЗВА.НЕ АМЕРИКАНЦИ,ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ДА ДОЙДАТ, СТАНЕ ЛИ ПАТАКЛАМАТА,СТАВА НА НАША ТЕРИТОРИЯ.КОЛКО АМЕРИКАНЦИ ЩЕ ЗАГИНАТ И КОЛКО БЪЛГАРИ ОТ ТАЯ ЕДНА ШЕПА ДЕТО СМЕ ОСТАНАЛИ.КОЛКО ВОЙНИ ВОДИ САЩ И КОЛКО ОТ ТЯХ СА НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ?

Всичкото сорос трол е тук на едно място!!!!

Държава, която разполага свои войски на ЧУЖДА територия, тръгнала да пита защо други държави разполагат СВОИ войски на СВОЯ територия!!! Типична руска ватническа наглост и дебелоочие!

Много е тролско за да е истина!

Не можах да разбера, но разполагането на американски войски в България (дотука 2500 войника и 80 танка) не е на ТЯХНА, американска територия. Ами си е баш на наша, българска територия. И не си спомням да сме се отказали от нашата земя и да е ставала американска.

Сменяй лютеницата.

Дай Бог на всеки му.

Питам се защо ли това руско пиянде се интересува от разположението на натовски контингенти в България и Румъния - две суверенни държави, членки на НАТО и ЕС? Най-логичното обяснение е, че вероятно Лавров и неговия шеф кроят планове за реванш в тези две страни.

Къде е този суверенитет, след като имаш чужди бази на територията си ? Остава в историята.

Нито сме суверенни, нито сме в ЕС.

Днес зет ми пристигна от София в Хамбруг за концерет. Признавам, че не на Кобзон, и ще куца откъм художествената част, ама по ваше време и до съседния град да се отиде беше приключение, а да пресечеш граница си беше направо подвиг. :)

Тоя съветски примат да си знае кочината и да не си пъха зурлата там, където не му е работа! Какво ще прави България на СВОЯ територия си е НЕЙНА лична работа, която не бива да касае простите ватници от Московията, които съветвам да си спомнят как завърши последната гореща война между нашите две страни преди един век!

От приказките ти виждаме , че си само ... Балкански!?

Бае Ганя

И кои сте вие, госпо'ице? Или другарко да ви подкарвам по - убаво?

не си служил в БНА за да правиш аналогия на руската армия в настоящо време и в началото на 20 век.

На тоя ,, съветски примат" на малкия му пръст не можеш да се сравниш.

Като българин да го поправя, Лавров. НАТО трябва да разгърне контингент в България.

Тебе ли да обслужва или ти смяташ "да го обслужваш"??

Такъв контингент, руски, е необходим за да гарантира сигурността на двете балкански държави. При наличието на агресивната и реваншиски настроена РФ това просто е наложително.

и кое е чудно да има съюзнически войски и кораби и др. техника.

Има чудовищно неграмотен ФАТМАК.

Ба , ти Съветски войски наживо виждал ли си някога??!?

И това оставаше, не стига, че руските мекерета на Гошо Тарабата и на Тошо Правешки ни обслужваха, та трябвало русняци да има! Що за иди от си мамка му?

Много е чудно, защото Северноатлантическият договор не предвижда никакво разполагане на чужди войски на чужда територия. Той е само едно споразумение как да се действа в случай, че някоя от страните членки заяви че е нападната. Дори тогава се решава според ситуацията, а не предварително да се разполагат войски на чужда територия. Разполагането на войски на чужда територия си е: 1. подготовка за агресия, 2. агресивен акт към трети страни 3. отнемане на повече или по-малко суверенитета на "приемащата" страна.

Това е член 5-ти за нападението. Иначе добър опит. Сигурен съм, че в междублоковото пространство сред другите неудачници си много личен човек. :))

Вчера Тръмп Велики е затворил телефона на джужи. Казал му е че смята да анулира СТАРТ 2 Все лошо новини за кочината.

Много врагове си създава тато Тръмп, нещо??!

Да - и то голям, въоръжен и бързо...

И повече войнички да има! По-аКУРатни са!!

Т.е. Русия е убедена, че никоя държава няма право нито да се въоръжава, нито да се съюзява, нито да изгражда отбранителна система. Под това си оправдание и за радост на народа си, тя беше се разпростряла на 3 континента! А сега-само на два, горката!

Кога е била на 3 континента ? Само териториите ли броим, или базите ?

Азия,Европа, и преди век-Аляска-част от континента Америка. Станаха 3. но четем, че искат да присвоят и Арктика-не бяха притежавали и цял земен полюс.

Разбрахме мнението на Лавров за базите в Румъния и България. Видяхме и отговора на Румъния.А каква е позицията на България в случая?Няма позиция няма отговор,тишина.

ти па?! говори се за нещо, сладкарница една, думи само думи ...

Власите са ербап, щото резак не ги е чепкал, бе!

Е и?

Разполагаме елементи от АМЕРИКАНСКАТА ПРО в Румъия , амаерикански бази у нас и твърдим, че не са срещу Русия? А срещу кого са тогава? Сигурността ни не се повишава, а обратно: на руските военни карти се появяват близки обекти за приоритетно унищожение. САЩ са доволни, че ще жертват някоя пешка по периферията, но ще си пазат царя, а пешката се надява, че ще мине през полето и ще стане царица.

- Раша да стане разногледа. Навсякъде само 'врагове и фашисти' и добре че ги има - без тях тук виж осъзнали ватниците кой всъщност ги краде (все родни патриоти) и накъде ги е повел слънцеликия.

Какво е това раша - на български език такава държава няма. Или хамериканските тролове сте длъжни да използвате езика на господарите си?

Като излети една ракета с много бойни глави насам друг ще стане разноглед, но ще е необратимо. Не съзнаваш ли наистина колко сме прекарани от САЩ? Уж сме партьори, но има ли чужди бази ( немски, фернски, италиански, ... на територията на САЩ? Помагаме ли им да охраняват мексиканската си граница>

Време е да се появи новият Стамболов и да обясни на тоз алкохолик, че България Е ЗА граница!!!

Конят какво се бърка във вътрешните ни работи?! Ние нямаме сухопътна граница с кочината им.

Доколкото знам на наша територия няма руска база, но има американска база. Не натовска, а американска - така, че кой се бърка във вътрешните ни работи е повече от ясно.

има и в Куба. Това значи ли че се бъркат на Кастро? Дотук само от Кремъл се опитват да ни дават наклон на оная работа.

Гениално прозрение, няма що... ами, държава-членка на НАТО сме, напълно нормално е да има контингенти тук...

НАТО да разгръща войски на територията а съюзничеслите държави. Нормално Ена руският империализъм това да не му харесва. Но ние помним кой започна ВСВ като съюзник на Хитлер...така че лаврата да охлажда супата

BUlgaria investira v bazi za nad 16 000 letiashti tarelki/NLO modfikacii ot 540 do 2017 vkl// ...

Lavrov ne znae 4e NTO nema armia. Da wzeme merki da pomiri MOskva s Kiew.. V KIev/UKraina ima nad 40 000 000 cenni nashi prerodeni ...

НАТО вън от България! Тук на наша земя не трябва да има бази на НАТО, ние се нуждаем от добре въоръжена, подготвена и с подобаваща численост спрямо населението Българска Армия. Досега от военния съюз с НАТО не се виждат ползите за армията ни. Никога ръка срещу Русия нашата Освободителка.

България никога няма да вдигне ръка срещу Русия, тоест да я нападне. Но за съжаление на руснаците и за наша национална гордост, няма как да не се защитаваме от руско нападение, когато това е факт. През миналия век ни се случи на два пъти, през 1916 и през 1944. Сега пак нещо се гласят и ако си мислят ,че ако дойдат тук няма да ги стреляме, много грешат.

Ние румънците имаме една поговорка "Единственото хубаво нещо ,което идва от Русия е слънцето". Повече какво да се каже.

Ей на това се казва наглост.Когато разполагаш в Крим рекетни комплекси предназначени за нанасяне на изненадващ удар се нарича защита,но ако някой иска да разположи системи за прехващане се нарича потенциална агресия срещу Русия!

РУСКИТЕ ПОДЛОГИ БЕСНЕЯТ. ДА МРАТ!

Нема да се плашите, те и руските ракети не са насочени срещу Румъния, а срещу американските бази там.

Този евразопитек Монголия и Куба ли иска да разположат контингенти в България? Ами таварищ Лавров България е член на НАТО и е съвсем нормално да има контингент ,гарантиращ сигурността на страната ни! В противен случай току виж сте направили някое референдумче за независимост на Слънчака и Поморие примерно!

А защо НАТО да не постави контингент у нас? Ние сме част от НАТО и сме доволни от този факт!

Е бате те руските ядрени ракети били много скъпи, дано некоя падне и у нашия двор.

Ами да падат у вашия двор бе Манго, нали сте родом от Пенджаб и Раджастан, нямам нищо против. Много ще ми е кеф да измрат няколкостотин милиона манговци.

Предлагам да вземем пример от по "глупави" държави като: Австрия; Швейцария; Швеция; Ирландия и Финландия. Те с цялата си глупост не искат да губят човешки живот, територия, ресурс и да участват в обвързващи военни формирования. Пак ще плащаме за поредната ни идъотщина. НЕУТРАЛИТЕТ ЗА БЪЛГАРИЯ

Когато някой се опитва да се направи на много компетентен, не е зле да почете малко история, да разбира поне малко от геополитика, а и да погледне географската карта, преди да приказва на тема неутралитет. Защото иначе едни могат много лесно да си "отхапят" югоизтока, а други да си направят удобни анклави. Те и вече имат "обвързващи военни формирования".

dimitrez79@yahoo.com

Не мисля че аз съм този който трябва да чете изтория. Вземи за пример конфликта с две натовски държави не толкова отдавна. Ще ти подскажа, една от тях е същата тази държава заради която ме караш да гледам катата а другата е островна. И какво направи нато??? Едно голямо нищо. Още по важно от историята ще забележиш че за нашето освобождение са се борили само славянски народи (освен руснаците имаше преди това един поход на крал от централните славянски народи). Територии губим всеки път когато влизаме във война или във военен пакт и то с губещата страна. Не виждам нищо различно и днес. нато не виждам какво може да направи за нас защото само западът или по точно сащ си позволява в 21 век да нападат държави поради някъкви си там причини които после се остановява че не са били там. Турция реално представлява армията на нато. За какво нато ми говориш???

Аха така значи? Ти си фен на поговорката "на гол тумбак чифте пищови?" С други думи, искаш да сме като швейцарците - да си държим пушкалата у дома? Искаш да сме като финландците? Е да, ама ти да си чул български модел смартфон? Аз не. Но всички ползваме Нокия. А да си чул за български часовник? Какво? Чул си? Видял си? Каква марка български часовници знаеш? Аз знам обаче че швейцарските селяни произвеждат Омега, Ролекс, Патек Филип, Суоч и много други. А, да! Ще речеш - само такива дребни дрънкулки правят щото са малки държавици? Ами какво ще кажеш за дизелови корабни двигатели, части за кораби и самолети? Вартсила е финландски производител на най-големите дизелови корабни двигатели в света! Така че не само в Русия имат "самое большое в мире". И швейцарците произвеждат корабни двигатели... хи-хи, майтап! Те дори нямат море! Кога ще ги стигнем ние тях? Така че Финландците са спокойни - те имат силна армия която да ги брани от Русия и други агресори. А на нас ни трябва НАТО!

Коя година Народна Република България започна да произвежда компютри, ел. часовни, ДЗУ, космически храни и кой ни спря помниш ли?

В Румъния - може! Там има гражданско общество, което има непоносимост към изродите от Москва. В България от друга страна е пълно с роби, подчинени на Москва русофилчета, така че тук такова нещо не може да се случи! Ние сме си руска губерния!!!

вече не сме!

Лавров, има право да мрънка, ако разположат контингент на НАТО в Русия. За България, не си спомням да съм го упълномощавал.

Я всички руснаци във форума да ударят по един минус, да се преброим. :))

Искаме в Ново село да дойдат амеркански войнички, ба!

Е искаме, ама няма. Засега идват само афроамериканци - механик водачи на танкове.

Контингент би ни трябвал, ако Турция ни нападне (от днешна Турция всичко може да се очаква). Друг контингент насочен против Р.Ф. би бил против националните ни интереси.

Е тя Р.Ф. вече си има бая голям контингент у нас. Колко му е да го облекат в зелено като в Крим.