България е на 69 място по корупция от 175 страни

България е поставена на 69-то място по корупция сред 175 страни по света в поредния Индекс за възприемане на корупция на "Трансперънси интернешънъл".

Обратно в новината

Коментари - България е на 69 място по корупция от 175 страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

lu4ka

Само?

Поредното поръчково предизборно "проучване", създадено с цел да се очерни огромният възход на България при управлението на ГЕРБ! За щастие българите не са слепи и виждат с очите си как държавата ни процъфтява и се разхубавява с всеки изминал ден благодарение на неуморните и непрестанни грижи на правителството на д-р Борисов и ГЕРБ! Гордеем се с вас!

прилича на як майтап с герберската пАсмина, но ако ги мислиш нещата сериозно, както си ги описал, това си е внушаващо погнуса близачество!?

ОХ, ДА БЕШЕ САМО КОРУПЦИЯТА! АМИ, КАТО СЕ ДОБАВИ И ПЛАДНЕШКОТО РАЗБОЙНИЧЕСТВО НА БАНКИТЕ, ВЪЗЛАГАНЕТО НА ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ ПО ЛИНИЯТА НА ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА, ЗАГРАБВАНЕТО НА ЗЕМИТЕ ЗА ТОЧЕНЕ НА СУБСИДИИ И Т.Н., МИ ИДВА ДА ИЗВИКАМ С ЦЯЛО ГЪРЛО: "НА ОРУЖИЕ, БРАТЯ!"

Йок кърмъзъ, маави,маави.

Ако те оценява някой като ЕС дето има да ти дава пари ставаш много корумпиран, че таман повод да ти спре парите.

БРИКС = "Бразилия, Русия, Индия, Китай" Северна Корея въобще не са изследвали. :)

lu4ka

САЩ - също.

Остава футбола да достигне по успехи корупцията и ще се вдигне самочувствието на българина.:)

Новопостроената къща в китно българско селце на приятел, спечелил парите си с честен труд ИЗВЪН България вече втора година се захранва нелегално с ток от съседите. Защо, ще попитате, не е ли това корупция? Ами не е, защото напълно законната му молба вече втора година залежава в местното електроразпределение: ей така, нарочно, защото "богаташа" се е осмелил да не плати стандартния за "услугата" подкуп където трябва в общината.

Щеше да е нелегално, ако се беше закачил с кука за жиците като в Столипиново.

Ми добре, почти в златната среда. Лошото е, че съм в позиция на корумпиращ, а не на корумпиран.

С. Корея я дават предпоследна в класацията преди Сомалия, което е странно като се замисли човек. Куба е с по-ниска корупция от България. а пък Бразилия е със същата корупция като България.

Има още много да се трудим докато достигнем върховете на класацията ;) Дерзай народе корумпиран, към тъмни схеми ти върви!

На идно от Първити миста, мижду лидирити с Два манда, това е Уни-кално за РБ лела Дочка, чистачката, във Окр. съд- кв. Коматьово, РВ. Ний всички сме доволни от вашия човек, дрогаря Цветко!

У нас няма Корупция - имаме си само Независима Съдебна Власт ! Тя си измисля законите, тълкува си ги и си ги врътка както иска. В повечето случаи връткането е с години, а заплатките вървят ли вървят нагоре .

ПИПО

Корупция в Северна Корея?:))) Ама вие сериозно ли? Там за подкуп лежат доживот, за педофили и подобни изроди има смъртно наказание. В Северна Корея може да има всичко друго но не и корупция.

Има корупция и корупция. И облечени в закон корпоративни интереси. Много е различно. За Сев. Корея по-скоро става дума за битова корупция - продаване на стоки под щанда, подкуп на чиновник за осигуряване на жилище, кола, телефон, записване на детето и т.н. Където има разпределяне на ресурси по списък винаги ще има и подкупи. Но класирането на Сев. Корея на челните места най-вероятно е правено по думи на трети лица, от Южна Корея.

humfry

Статията е поднесена объркано и заблуждаващо. "Трансперънси интернешънъл" класира държавите по резултат от точки (score). Класацията включва 175 държави и територии. Резултата (score) е от 0 /най-висока корупция/ до 100 /най-ниска корупция/. Съответно ранка в класацията се определя според резултата (score) и е от 1 /най-ниска корупция и най-висок резултат/ до 175 /най-ниска корупция и най-нисък резултат/. България е с ранк 69 от 175 и резултат 43 от 100. Наравно с България са Гърция, Италия и Румъния. Всъщност, това са и страните с най-висока корупция в целия ЕС според въпросната статистика! Данните са за 2014-та година.

У нас няма истинска корупция, а има безусловно ВЛАСТОВО влияние, което е над всички закони.

Булгаристан със сигурност е на първо място поне в Европа!!!

Абсолютна лъжа!В страната ни отсъстват,каквито и да е наченки на контрабанда,корупция и кражби в рамките на Закона!Управляващите - бившите и сегашните, солидарно споделят ежедневието на сиромасите и стоически издържат на мизерията.Ще ги подкрепя много активно с гласа си!

Що сме толкоз назаде ние, бе?!? Я, упавляващите да се стегнат!!!

"Кабул е подобрил положението си с пет места нагоре." Още две болници като им треснат от НАТО и ще се придвижат напред с подскоци

На 170то място сме.

Как няма да има Корупция,като във България управляват Бедни деца на Семейство Комунисти,било то Шофьори или Бодигарди,без значение,живели са във бедност,и сега като им е дебело около врата със тези пари които ги дават от Е.С и те си ги прибират повечето за тях,искат да са вече Европейци,а не деца на Бедни Комунисти,искат във Басейна да си пият уискито и да си пушат пурите на някоя яхта за милиони левове.и те ще умрат,няма да живеят вечно.

Дира, защо не сте писали, че Русия е на 136-то място, заедно с Пакистан, Конго и Бангладеш?

а бе ДИРА защо сте пропуснали САЩ та те трявба да са най некорумпираната чиста и неопетнена страна.Това от кумова срама ли е че да ги наредите но БГ.

Е как 69 място бе. Пак ни пренебрегват и прецакват в конкурса, явно тия от Траснезнамсикво и те са корумпирани. Та ние сме си за първото място.

Под първо място имам предвид първи сред най корумпираните.

не сме баш за първо място, има да ги гоним някои демокрации още. Но мисля че сме поне за първата 20-тица. Какво е това 69-то място. Тези лъжат и гласят конкурса, защото са корумпирани!

Е-е-е-е...Още колко много има да работим, за да се издигнем до челото на класацията! А то с такова класиране, кой отвън ще обърне сериозно внимание на подканящо протегнатата чиновническа ръка?

Стига бе! И в Северна Корея ли купуват избори? Мамата си е..ало!

Tука.., нямам коментар!.. изпотявам се,.. от срам! ;)