„Фрийдъм хаус”: България е полуконсолидирана демокрация

България е сред европейските държави, в които корупцията увеличила мащабите си през 2013 г. "Фрийдъм хаус" определя страната като полуконсолидирана демокрация.

Обратно в новината

Коментари - „Фрийдъм хаус”: България е полуконсолидирана демокрация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

такива агенции не трябва да существуват, само булват глупости. бг в нито едно отношение не може да буде оценена с 2.25 при наи-добра оценка 1 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

АБЕ СЕГА СЕ КРАДЕ НАЙ МНОГО ! ПЪЛЕН ХАУС !!!!! АМИ НАВСЯКАДЕ НИ ЗАГРАЖДАТ САМО ВОЙНИ !!!! НИЕ ПЪК СИ ПРАВИМ САМО ИЗБОРИ !!! КОЙ КАТО НАС !!!!

Статитистиките на НПО-тата са най-верните и най-точните на света! Баз държа, че по времето на предишното правителство корупцията е била най-ниска от 681-ва насам...

промиване на мозъци ще се присмеят и туземците от Папуа Нова Гвинея. Мисля си, че с тези информации от време на време ни пробват реакцията, за да видят доколко сме затъпели. Доста работа имате още!

комунизма е агресивен и агресивно лъже в хард ком, страни няма интернет и ТВ и моб. телефони, хора не вярвайте на комунистите, каквото кажат обратно е

Объркал си се пич, много добре виждаме кой какви ги разправя и кой лъже. Като ти за пример. Тия можеше да ни ги разказваш преди 50 години, но вече номерата ви са много стари и не вървят.

Не съм сигурен какво искаш да кажеш. Очевидно е, че не само си неграмотен, но и разсъждаваш като прецакан реститут.

Любопитно е Италия дали е напълно консолидирана. Щото Дилянчо не можа и ден да управлява едно ведомство, а път Берлускони въртя цялата им демокрация десетилетия наред.

не ти ли е лубопитно че вапреки корумпираното управление на берлускони италиянците пак са по добре от нас?

НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ НЕ Е , ПОСТКОМУНИЗЪМ В МНОГО ТРАГИЧЕН ВАРИАНТ, КОЙТО ИЗГОНИ ЧИТАВИТЕ И УБИВА ОСТАНАЛИТЕ

Просто все още тук е съветска колония с имитация на многопартийна система. Те извън БГ всички го виждат но не го казват направо защото смятат, че не е "политически правилно" да бъдеш толкова директен.

От името на българите заявявам: срамуваме се и се чувстваме виновни. Доволни ли сте? Сега може ли,уважаеми чичковци и лелки от НПО-то на ЦРУ, да ни пуснете да отидем до тоалетната на детската ни градина,че нещо ни се догади внезапно от платени писарушки? Пак от името на българите: Много моля Държавният департамент на САЩ да позатегне контрола на кадрите, които постъпват в националните агенции,отговорни за "износ на демокрация". Нивото на пропагандата е унизително ниско! Ако бяхме негри /а ние не сме/ щяхме да изпопадаме от палмите от смях при четенето на такива глупости! Настояваме за ефективен контрол на качеството на пропагандните пасквили,предназначени за нашата страна. Приемете,че това са част от нашите граждански права в условията на демокрация;-). В случай,че български гражданин се е почувствал обиден от факта,че пиша и от негово име,моля да ми прости. Ако е член на някое НПО може и да не ми прощава,защото със сигурност аз няма да му простя;-)

То си е точно, както си го написал. Я само виж как се включи американо-еврейската пропаганда. Крайно примитивна, с концепции от времето на Студената война. Леко претоплени. Но си остават пълни дебили. Не е за вярване, че някой за тия глупости пари им плаща.

Защо изобщо се съобразявате с мнението на Freedom house! Какви са тези невериятни глупости!!!Спрете да промивате мозъци!

"Фрийдъм хаус" определя страната като полуконсолидирана демокрация. По-скоро България е полуфеодална държава.За справка последните евроизбори.

е сега тато доидем ще ми станете само на демократи......с цецо ще ви размажем тролове и гномове недоносени

Само като видя оценката за Украйна и сте ми ясни. 2014 SCORES STATUS Partly Free FREEDOM RATING - 3.5 CIVIL LIBERTIES - 3 POLITICAL RIGHTS - 4 (1 = BEST, 7 = WORST) Поредната иснтитуция за манипулиране на общественното мнение. Тия водят воини избиват хора със забранени оръжия а иначе са като България по индекс на демокрация. Ей това Щатите са по-добри и от комунистите в пропагандата и манипулацията.

Европа всяка вечер четяха фейлетони за един милиционер Ботушев,жалко че закриха предаването за България,Ботушев пак е тук.

Велко Верин, Ботушев никога не си е тръгвал, това са хилядите военни и полицай, без съвест и чест, готови за пари на всичко

Кои са тези юнаци от тази северноамериканска фондация? Достатъчно е да се прочете идейната им основа за да стане ясно за какво иде реч: "We advocate for U.S. leadership and collaboration with like-minded governments". Сиреч, проводник на американското владичество и подкрепа на марионетните правителства. В този дух бих казал, че това е по-скоро похвала за демокрацията и свободата в България. От него излиза, че най-зле е Унгария! Този доклад и съпътстващите таблици е свободно съчинение на ниво едни добри хора в тези 29 страни ни казаха колко е добре или зле там. Интересно ми е кой в България е дал тези оценки. Май пак соросоидите са се намесили.

Т.е. - нещо като; "Почти бременна"?! Ясно ... И тия са едни капути ...

"Страна" и "демокрация" може би, но не и Държава

Не. Вдупце - Магистрални снимки с ножици, а в "Царевичака" - Надупени голи задници? И една журналиска с камера ни мисли балъци!

Аз

Най-големите кражби бяха при Филип Димитров и Иван Костов. А най-голямата корупция - при ГЕРБ. То при ГЕРБ даже и корупция не беше, а чист рекет. В сравнение с тия тримата, останалите са жалки аматьори. Е... ФД има извинението, че е обикновен психично болен идиот. Човечецът е за лечение. Но все пак... тия тримата са дечица от детската градина, в сранение с големите батковци от ЕС и ООН. Там как се краде... не е истина.

Като гледам снимката деменцията категорично си казва думата!!!

Понятието "консолидирана демокрация"много ми прилича на "развит социализъм"!Все го строяхме и недостроихме!Защото животни от този вид няма!"Демокрацията "е измислица за наивните!Държавата е форма на управление на обществото а конституцията е основен закон!

К'ви се тея фидъм хаус? Какви оценки са дали на Гърция, където думата "данък" е непозната или ругателна? А каква е на Румъния? Така изсмукани от пръстите цифри са най-малкото съмнителни.

Корупция си има, но сега идват избори!

Ние даваме оценка на хамериканците че са псевдо-империялисти.

ТУК Е ПСЕВДО- ДЕМОКРАЦИЯ ГАРНИРАНА С БЕЗЗАКОНИЕ И БЕДНОСТ. ВСИЧКО ЗАЕДНО СЕ НАРИЧА АНАРХИЯ УМЕЛО ПОДДЪРЖАНА ТОЧНО ОТ ВАС, ПСЕВДО- ЗАГРИЖЕНИ ХАМЕРИКАНЦИ И ЗАПАДНЯЦИ:)!

Това не е достойно поведение

Не се учудвам. При управление на мутроподобни милиционери и комунисти последните десетина години всичко е в рамките на нормалното.

Такива писания на НПО се използват за манипулиране на общественото мнение и насаждане на национално чувство на малоценност и вина. България не е много по-различна в това отношение от уж развитите западни демокрации. Там е същата корупция. Но си я крият имиджово. Всякакви такива НПО са организации на ЦРУ и подобните служби и изпълняват съответните задачи. Не би трябвало да обръщаме сериозно внимание на такива простотии.

На чевените шизофреници после демокрацията ще им е виновна като червените престъпници управляват 15 години от прехода и винаги при тях корупцията се увеличава!

На кривия демократ, вълната му пречи. Нали демократи толкова години ни управляваха. И при тях се случиха най-големите грабежи и съсипване на България.

При комунизма не крадяха, те просто си взимаха. Комунистите сринаха икономиката, превърнаха ни в придатък на Империята на злото СССР и още не може да се оправим.

Идеята е, между две истини да набуташ една лъжа и тя най-вероятно ще мине за истина.

Къде е лъжата? Погледнете истината в очите, а тя е, че демокрацията не е на задоволително равнище и през последните десетина години тръгва надолу.

"радвали сме се на правителства" с пълни мандати .... а човешките факли по време на правителството на Борисов - от радост ще да е било !!!!

Е ко? Всичко е под контрол, даже и успех сме одбелязали.

дискриминацията на етническите малцинства. Голям майтап бих казал. Качването на главите от малцинствата се определя като дискриминация. когато не виждаш нещата не може да даваш оценки.

Кви са тия, турят баджа и почват да оценяват, кой полу, кой 90% демократ... фрийдъм и на майка ви п'тката... убеден съм, че не могат да посочат географското местонахождение на страната която са "оценявали", а други известни такива са неоценими. напр. в дъртата англия, някой са парламентаристи по наследство, като при спахийте, но за фрийдъмци тва е висша демокрация!!!

1. Демографска криза 2. Бедност и неспособност за управление на активи и генериране на богатство 3. Население с манталитет на лентяи, инертни негативисти

Да. Вкратце - Целево заБлатяване до Непоносима Воня.

"Фрийдъм хаус" демонстрира пълно непознаване на обществено политическия живот у нас! Каква ти дискриминацията на етническите малцинства, бе, идиоти?! Малцинствата управляват държавата, а въпросният заможен медиен магнат е от етно-религиозната партия ДПС, която е седнала върху съдебната система, поради което прилагането на закона е избирателно. Писна ми всевъзможни купени правозащитни организации да се месят в политиката с тяхните преднамерени и тенденциозни "проучвания"!

"дискриминацията на етническите малцинства" Само това ми е достатъчно за да спра да чета този пасквил насочен срещу България и българите.

Всичките сътелити на РАША , които не направиха лустрация са в това състояние, защо ли? КОМУНИСТА С РУСКО ВЪЗПИТАНИЕ Е НА ПЪРВА ЛИНИЯ.

Абсолютно прав 100% подкрепям , всеки здраво мислещ човек го знае това и оправия НЯМА ! Добре че още има Терминал 2!

като ни изхвърлят от юропата ще затворят и терминал 2

Парла-ментата - ПЪЛНА с Таквиз ! Из 'Работодателите' - тоже !!

Айде комуняги бийте минуси до откат :)!

мите ние не сме открили топлата вода . ние само я ползваме . правим точно това , което е казал брато (в случая демократичните страни).докато се делим на нещо си , няма да се оправим . ти с какво допринесе , за да се оправим ? много лесно е пред монитора .

Тази година полупроводници,догодина цели!!!

:-))))))) .... А ! - ама И деца ли Ще Ни плавът ?!

нищо не разбрах.. купони ши дават ли ?

До Мнение: Правиш ли разлика между "мощен магнат за президент" и "мощен магнат за председател на Държавна агенция за национална сигурност"? Представяш ли си "мощният магнат"като председател на ДАНС какво може да направи??? А прочети Конституцията какво може да направи като президент.

Не забравяй, че в Украйна президентът има много властнически правомощия, за разлика от България. Това първо. И второ - президентът във всеки момент може да изисква всякаква информация от службите за сигурност.

А какво да кажем за петролните магнати Буш, баща и син, които си играеха игрички с арабските петролни шейхове докато бяха президенти? Пеевски щеше да бъде като 5-годишен сополанко спрямо тях.

Дори у нас президентът е върховен главнокомандващ. Мисля това е много по-важно от началник на една от 4-5-те репресивни служби в България?

Freedom House имат дванайсетина офиса по света, включително и в Украйна. Както е тръгнало скоро САЩ ще анексират Украйна като 51-ви щат.

Анексирането не става с откриване на офиси, лумпени ми приятелю. Анексира се с войска, както Русия присъедини към себе си Крим.

Глупости. България не е полуконсолидирана демокрация, а полудемократична консолидация. И не е никаква Република България, а просто Републиканска Авария.

неправителствените организации ни съобщават нещо, което знаем всички. Не знаем обаче каква им е останалата дейност в страната.

"... назначението на заможен медиен магнат като директор на службата за национална сигурност, илюстрират тези проблеми и показват близките връзки между политическите лидери и представители на икономически групировки. " Значи в България не може, а ако е в Украйна - мощен магнат за президент може, даже е желателно! ДА ВИ ПЛЮЯ НА ДЕМОКРАЦИЯТА!

Искате у Нас да стане като в Украйна ?! - Според мен-Лично - Ще Е Далеч ПО-СТРАШНО. (В Украйна - Имаше все-някакво Разпределение. Както и - Имащи Хора. ... Докато у Нас - ....)

Като прочета, че Фрийдъм хаус, Амнести, Хюман райтс и т.н. са "неправителствени организации" и мога да се смея с часове...

Не съм чел коментарите тук и очаквам "особените" участници във форума да обосноват мнението:" НЕ ИСКАМЕ ОТ ВЪН ДА НИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ.ДА НЕ НИ СЕ БЪРКАТ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ.ТЕ СА НАШИ ЗЛОЖЕЛАТЕЛИ.НЕ ТЯХНА РАБОТА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТЕЗИ НЕЩА.Ми че ние толкова усилия положихме да докараме нещата до това положение.И сега някои се опитват да съсипят резултатите от нашия труд"

Някога, някога - толкова Някога че просто Го Виждам Сега - Казах на Добрите Приятели да Пазим Земите-Ни от махленските шмекери. .... Смяха ми се и ме плюха, И ! - гащите-Им сто раза Си изуха. Дано Най-Подир Добрият вятър задуха !

Ти твърдиш, че докарахме нещата до това положение, без никакво участие на "неправителствени" правозащитни организации?

Драги,не се тревожи.Знам че каквото и да кажа ти никога няма да разбереш какво съм искал да кажа.И добър ден да кажа,с багажа който демонстрираш,ще гледаш с учуден неразбиращ поглед.Но ти не се притеснявай.Не си единствения

Даааа - вкратце : ---> Йощ от 1944та блеем ! как 'наште' Ни КРАДАТ !!

Тази дума Демокрация е вече изпразнена от съдържание - използва се на кой , както му е угодно ! В една полу-феодална/ полу-робовладелска Държава като БГ, в която всичко е заграбено и Държавата е останала по Долни Га*и, какво значение имат Изборите? Дали ще избереш бели, сини, червени или жълти Долни Гащи, все едно-хазната е празна. Мултинационалните Корпорации са дошли тук да печелят и да си изнасят капиталите, а не да пълнят хазната !

Защо не пишете за катаджиите, дето даването на подкупи за тях е всекидневие и начин на живот? Вече са толкова нагли, че си искат направо. Защо на Запад всичко е с комери и технолгии и няма катаджии рекетьори?

Момче,никоя фуражка в БГ не играе за своя сметка(катаджии митничари).Никоя.Оня от митницата дето го гепиха преди 10-15 дни по сигнал от DEA го пуснаха.Щото ако си отвори устата....

България е посткомунистическа държва все още управлявана от бившата комунистическа номенклатура и техните деца и внуци ! България ще стане нормална само при тотална лустрация на комунистите /сегашни "социалисти"/и поне 10г. БСП в опозиция и появя на социалдемократическа партия ,но без стари муцуни и техните производни!

Ще ти опиша кво ше стане ако отидеш с лустрационен закон в конституционния съд.Първо ше те гледат около 10 мин с неразбиращ поглед.За толкова време ще зацепат кво им казваш.След това ше почнат да си скубят косите и накрая ше припаднат потресени от твоето непознаване на ТЯХНАТА конституция.Ако останеш докато те се съвземат от припадъка(нещо кеото е по-добре да не правиш) ше извикат линей за теб ама от лудницата която ше те отведе в съответното болнично заведение-може би карлуково.За това по добре не ги чакай да се съвземат а изчезвай.

Лустрацията е полезна и необходима мярка, но втора в приоритетите за да започне реална промяна. Първата мярка е амнистия срещу пропяване за чуждата агентура, това ще елиминира контрола на КГБ над тия, които подлежат на лустрация И над тия, които са не подлежат на такава но също работят против БГ в политиката (т.е. 100% днешните участници в политиката).

ТЕЗИ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ фР. ХАУС ИСКАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ХАОС В ГЛАВИТЕ НИ С ТЯХНИТЕ ПЪЛНИ С ПРОТИВОРЕЧИЯ РЕЗУЛТАТИ. нЯМА ЛИ КОЙ ДА ИМ ПРОВЕРЯВА КОНСТАТАЦИИТЕ ПРЕДИ ДА ГИ ПОБЛИКУВАТ?