Опасно е за България Ердоган да оспори Лозанския договор

България може да има много сериозен проблем, ако турският президент Реджеп Тайип Ердоган действително оспори Лозанския договор от 1923 година.

Обратно в новината

Коментари - Опасно е за България Ердоган да оспори Лозанския договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

abasador

професоре, моето уважение към теб но.... последното столетие са се подписали една камара конвенции, споразумения, договори за ненарушаване целоста на държавните терретории и не само в Европа! Ако някой като теб, има интереси да раздухва и разпалва т.н. турски интереси към български теретории с цел да се изяви ...., по-добре е, да си ги тикне там дето е тъмно и те ще загаснат. Турция е страна от НАТО, нашата малка БЪлгария също, редно е родните политици , поне за момент да спрат да мислят за личните си доходи и интереси а да се захванат да свършат нещо и за народа ни. С твоите приказки уважаеми професоре ходи да плашиш гаргите. Айде, лек ти ден.

Путин може да е всякакъв, но България му е в сърцето, знае всичко по темата България-Русия. Ердоган е последния човек на когото би позволил да стъпи в България. По интересно е какво правят християнските държави около нас? Нищо, с изключение на Унгария.

Радев и Борисов, въртите ли телефоните на Тръмп и Путин вече или ще чакате турския фес да се развее над България? Много грешки и много предатели. Бог да пази страната ми.

Този на снимката е мурзилка в нах висока степен. Яд го е, че сме в НАТО и Турция ни е най-добър приятел. Скоро ще видим сметката на късокракия. Москва ще бъде част от Европа, а мурзилките ще бъдат изтикани в сибир. Ние сме европейци и не може някой си да сее пропаганда и омраза в партньорите ни.

... трябва да превзема и български земи, обясни професорът. Професоре, нищо не трябва да превзема. Бойко ще му ги подари, както му подари и превратаджиите.

бе то и нашият прецедент - розова дъвка моеж ад има претенции да кажем за Одрин ама с каво да ги подплати - с перуката Ненчев ли ?....ега ти смехураните лизачи навсякъде

Е, какво ще стане ако всяка страна предяви претенции да и върнат териториите, когато е била най-силна и могъща? Това е равносилно на 3-та световна война за преразпределение на териториите в световен мащаб!

Има ли още някой който да взема този тъй наречен професор на сериозно? Между него и професора Вучкова единствената разлика е в годините и малко в знанията - в полза на Вучков. Такива като тях през Възраждането ни не професори ами за селски даскали нямаше да ги вземе никой.

Чел ли си каква е била политиката към Балканите през 19 в. на западните Империи (Австро-Унгария, Великобритания, + Франция и Германия)? Сравни я с тази на Руската империя и ще видиш, че разликата е много малка (защото е имало т.н. 3-ен съюз между императорите, приемали са и Султана на Турция като равен с тях). Макар и с малка разлика, отношението на Русия е било най-благосклонно по отн. на българите.

Наближават избори, Герб умират от страх, това е поредната им пропаганда, но в техен ушърб. Плашат хората умишлено. А Ердоган, че е смахнат и амбициозен е вярно. Да разкараме герб и да синормализираме държавата и отношенията с др. д-ви

ГЛАВНИЯТ ФЕС ДА НЕ НИ ПРЕДИЗВИКА И НИЕ ДА ОСПОРИМ БЕРЛИНСКИЯТ ДОГОВОР!!!

тоя "фес" даже не е чувал за теб и държавата ти, дребен.

Те пловдивчаните не се казват ПЛОВДИВЧАНИ или тримоновци, а все се хвалят с ФИЛИБЕЛИИ! чувстват се все още за ТУРЦИ - за такива се и показват /за жалост/

Да " Филибето" си го наричат иронично,все пак това е стария Филипополис и нямат предвид османския период,но както се казва " внимавай какво си пожелаваш/ как се изказваш/.."!

Никак не е иронично А С ЛЮБОВ И ГОРДОСТ се наричат така. Аз го пиша с възмущение, че названието на града от 90% жителите се потурчва ! Чувал ли си за Ванко Филибето?

ти май не си от Пловдив? Това са две различни имена на града: Филипополус е от Ф. Македонски, а ФИЛИБЕ си е турското име на Пловдив. И това е трагичното, че гражданите на града не се наричат пловдивчани а се фукат с ФИЛИБЕЛИИ и специално музикантите!

Божидар е прав ,че Ердоган се замозабравя,но и той нещо не разсъждава правилно!Действително преди Лозанския има други договори, но нека не забравяме, че Османската империя е създадена насилствено върху територии на съществуващи преди нея държави със собствено население от други етноси и тези окупирани и малтретирани държави получават накрая своя независимост дори не в пълен обем,а Османската империя се разпада!Няма вечни империи,особено такива за които цивилизацията са хареми,джамии,еничари и допотопност!Ние също можем да имаме претенции за унищожаване на цивилизацията ни,исторически паметници,дворци,църкви и манастири и спиране на развитието за 5 века!

Не знам какво шмъркаш, ама е кофти!Или пък сивото вещество е започнало да става кафяво.Все пак се надявам да е първото, щото ако престанеш да шмъркаш, пак ще имаш добри изказвания, дай боже, амин!

Цял ден днес българската секция на ББС, БНР, дебатира по тоя договор. Ама я малко по-назад . . там 1914-1915г пак има един договор и пак там великите сили са се поосрали . . . та не само 1923г . . . .

Божо ,стига сте плашили бабите и гаргите и лапате във властта върху страха на хората. Все ченгеларски тупордии.Голямите държави само това мислят

А Тракия кога ще върне на България? И този професор какви ги плещи за "турско население" в България?!?! Кога ще престанете, издънки на герб, бсп и пр. да повтаряте глупости - за "турско население" в България, за български "турци" и пр. и пр. Кога Турция е притежавала част от България, че да има "турско" население. Населението в Османската империя, която е заграбила земите на много народи преди да се разпадне, не е "турско" население. И българската нация, на която като са й взели за 500 г. държавата, се е превърнала в население, и то на Османската империя, и това не значи, че е станала "турско" население. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ДРЪНКАТЕ ЗА "ТУРСКО" НАСЕЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ И ЗА БЪЛГАРСКИ "ТУРЦИ"! КОИ СТЕ ВИЕ ОТ БСП И БИВШИ ОТ БСП, НАСТОЯЩИ ГЕРБ, ЧЕ ДА ТВЪРДИТЕ КОЙ ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ И ПО-СКОРО - ОТ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ОТ КАКВО ПЛЕМЕ Е ПРОИЗЛЯЗЪЛ И ТАКА ДА ДЕЛИТЕ НАЦИЯТА ИЗКУСТВЕНО И НАСИЛА, КЪМ КОЕТО СЕ СТРЕМЯТ "ДЕМОКРАТИЗАТОРИТЕ" НИ ЗАРАДИ СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ СИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ ОТ 27 ГОДИНИ НАСАМ. БЪЛГАРИЯ Е ЕДНОНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА И НЕ ПОДМЕНЯЙТЕ ПЛЕМЕННИЯ ПРОИЗХОД НА ДЯДОВЦИТЕ НА ВСЕКИ ОТДЕЛЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН С ПОНЯТИЯ, КОИТО ДА ВНУШАВАТ ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ ЧУЖДА ДЪРЖАВА, КОЕТО ИЗПЪЛВА СМИСЪЛА НА НАЦИОНАЛНОСТТА, А НЕ НА НАРОДНОСТТА, Т.Е. ЕТНИЧЕСКИЯ (ПЛЕМЕНЕН) ПРОИЗХОД. МНОГО Е НАГЛО И ОПАСНО.

Нато, обезоръжи България, така както първо обезоръжиха Саддам и Кадафи и после ги унищожиха. Само Русия е държавата, която може да ни защити от Турските имперски амбиции.

Ами май проблема може наистина да стане голям и не е нужно Ердоган на напада България. Просто ще подкокороса българските турци, също и циганите, а дори може би и помаците да направят референдум ... Па той май-май и работи по тоя въпрос. Хубаво гърците пищят, ама ние само си обясняваме помежду си какво Ердоган си мислел или искал да каже! Другото е, няма ли кой да го подсети, че Като иска да ревизира Лозанския договор, може да вземе да се върне на Севърския такъв...

Божидар Димитров от историк зорлем се прави на комик. Как може да не прави разлика между турчин и мюсюлманин? Все пак не всички мюсюлмани по света са турци. Както и не всички християни са евреи (както и не всички евреи са християни). Турското население се е изнесло от България по време и след Освободителната война. Никой турчин няма да остане да живее в държава наравно с довчерашната рая. Ми те т.нар. български турци не знаят дори турски език. Защо продажни и невежи български политици работат срещу България и срещу историята?

Военен съюз за окончателно унищожаване на османската кочина и освобождаване на Константинопол от мръсните ислямски манафи.Да напълним язовирите догоре,да заредим ракети и да чакаме мръсната османска сган да тръгнат първи.

кой ли те пита, комунистическа реликво..

Пак към дядо Иван ще чакаме май като дядо Йоцо. Докато е време ние трябва да обжалваме Ньойският договор и дано Тръмп и Путин се смилят за нас- дотам я докарахме с тази псевдодемокрация и евроатлантически ценности, евро е горе долу ОК амам това атлантически, май- ичерноморските не можем да оправим.

Омръзна ми разни ченгели да ме плашат с Турция, с Ердоган, с бай Хасан или с който и да било.... Писна ми... Живеем в друго време, глобални хора сме, пътуваме където искаме, работим и живеем където искаме.... стига ченгеджийски гестаповщини...

Няма страшно, ба'т Божо. Американците го траят, като Садам Хюсеин. Като се заиграе по-дълбоко и започне да внася оръжие от Русия, ще му спретнат едно "освобождение на турския народ". Ако има късмет да върне и смъртното наказание - дюшеш. Ще си го съдят по неговите закони.

Това тъпак- Ердоган се взе нещо много на сериозно? И какво мисли д аправи? Аз не мисля, че Турция е толкова силна във военно отношение, по-скоро ние сме слаби, защото нашите политици да откраднат всичките възможни пари през последните години сринаха нивото на армията ни.... ето там е проблема ни! Иначе Турция може и да има много числена армия, но не е въорижена с последния писък на военната техника..... е ако е да направи мръситоя, естествено може!!!

.

Ама ти чел ли си я въпросната ИСТОРИЯ или говориш въз основа на подочутото по bTV новините? Та, в кое разпределение не са участвали САЩ? А в последните тридесетина години напаво еднолично. Не мислиш, не мислиш!!!

Тоя коз можеш спокойно да си завреш ....... Абе ти малоумен ли си? Това писание, дето си го изхрачил, направо нЕма аналог!

А аз оспорвам гравитацията!

Ами! Кколко му е нашите продажни политици или европедалите от Брюксел да харижат всичко, което поска Ердо.

Хей, момче исторично-истерично! Защо вместо да хленчиш, не извадиш моите карти, дето сме на три морета. Ами си седнал да мрънкаш, к'во можел да направи Ердоганчо. Аман от пишман-историци! Искам си моята Велика България!

Вие Софиянци с твоя мутренски гуру много лесно разпределихте България на мафията, а сега и на този искате да я дадете. В София турци нямате ли? Срам си ти за изторическата гилдия. Наздраве!

Bсички сме от стадото и само всевишният е нашият пастир. Kакво мислиш за лондончаните май и те загубиха всеизвестните си джентълменски качества , със сигурност твоят господар не те има за равен и те третира ,затова се чувстваш комплексиран и обиждаш нация , която над 500години е била господар на балканите. Tова за изборите е ала ,бала на която и децата няма да повярват.

одрински тракиецо, що така бре не кажеш това което най много ни боли нас от Беломорска Тракия - Гледат ни като извънземни пришълци старобългарите, демек местните.. защо през 1923 г. в бг не са давали работа на нашите баби, защо питам и отговор не желая. Да живее Държавна сигурност, под чие име си там... бях ти фен, не вече не съм ти.. без заплахи, че ще ми изхвръкне сърчицето като ви чета, а и още е рано за избори.. при 100% мажоритарен вот, едва ли професоре, време е за нещо по крехко, по младо, по агнешко, знаем че и богатите плачат, но време ви е стъпка една напред и сто назад.. няма незаменими хора, поне ще ви запомним с добро, одрински тракиец..

Бре две путлериски гниди с едноклетъчни мозъчета веднага взеха отношение по въпроса поставен от RUS и ....избълваха фекалии, но те друго не могат смрадлива блядовско сган, така че тегли им една майна и да ходат при оня гном путя!!!

тичай до личния лекар бързо ..

Божо, Божо, лошо е да не вярваш какви са намеренията на един фанатик, макар че той не ги крие, а да ги обявява на всеослушание. Ако продължаваме да не вярваме може да се окажем изненадани и със свалени гащи, както сме в момента !

"ЛОЗАНСКИЯТ ДОГОВОР" Е ОТ 1923 Г., ГРЕШКАТА Е МОЯ- Б.Й. ИЗВИНЕТЕ! НЕ ЗАСЯГА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО НЕ Е СТРАНА, НО ЗАСЯГА БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ -"ИЗТОЧНА ТРАКИЯ"!

АА , АКО ИМА ДАЛАВЕРА ЗА МАТУШКА РУСИЯ В ТАЯ РАБОТА - АЗ СЪМ ЗА !!!

500 коментара изписани от неграмотници, които изобщо не знаят за какво става въпрос. И после същите тия се чудят защо България била на дъното в ЕС...

Ааа що професоре да не може , ами прави в посочените от вас области референдум тип а ла путя, с помоща разбира се на "вежливи" зелени човечета и хоп готово. Защо за путя да може а за годеника му ердо да не може, а професорче???

То не е достатъчно да има там само циганя! Трябва да имат писменост, училища, автономна икономика ..! Ти, Крим с нашите баири ли ще сравняваш?

Добави му и една майна, бе!

България не е страна по Лозанския договор (1923), нито по Севърският договор (1920). И двата договора са в следствие на ПСВ и засягат само турски територии, но не и български. Така или иначе България и Османската империя са били съюзници през ПСВ. Някой май не си е чел историята.

Страна, не страна , знаеш девиза: Всички чукчи - в "една юрта"!?

Това девиза на пропагандата ли е? Ти знаеш ли изобщо с кого са сключвани тия договори, както и че Турция ще влезе в директен конфликт с Франция, Италия, Великобритания, Гърция, та дори и Русия?

Е , точно заради това се намъкнахме в НАТОто през глава, след краха на Варшавския...! Демократите тогава дори нямаха и секунда да попитат народа дали иска. Ама то си е постоянна и реална заплаха!!!

да се присъединим към Турция, а не да чакаме кефа на Ердоган. Турците не са грабили така както българските престъпници, ограбили всички активи след 89 г. За къв чеп са ми български поробители - за 27 години ебаха майката и на държава и на население. Докараха ни дотам, че по-добре Турция да ни управлява, отколкото посрани, новоизлюпени келеши. Искаме Турция и съм първия, който ще им покаже къде живеят и се крият българските крадци - т.н. олигарси!

Те нещата са вече подготвени териториално и политически, след като мужиците не са тука!?

Така са мислели и някои български боляри, преди да паднем под най-варварското робство, на което може да бъде подложен един народ. Ето, че макар за пет века не успяха да ни наложат чалмите, потомците на предателите и сега се появяват тук-там.

Алоооо ДИР-а !!!! Тук един турски фес си развява потурите и антинационалните си болни мисли! КОЙ СТОИ ЗАД "НИЕ" ? Имат ли място тук такива и антинационалното говорене е ПОДСЪДНО. В Турция има в момента над 100 хиляди арестувани за съмнение за антинационализъм.

ВРЕМЕ Е ТОЗИ 1111111 ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН . СТИГНА ДО ТАМ ДА ОТПРАВЯ ЗАПЛАХИ ЗА ВОЙНА. В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ЗА МИГРАНТСКИТЕ МНЕНИЯ ГИ РАЗСЛЕДВАТ И ОБВИНЯВАТ В РАСИЗЪМ. ТУК НЯКОЙ МИ ГОВОРИ ЗА "НИЕ" И ЗА ТУРЦИЯ ЧЕ ЩЕ ЗАВЛАДЯВАЛА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ. Ако няма власт, дайте ни го тоя!

ТИ СИ ТЪПА, ИЗПУСНАТА ОТ ТЪМНАТА СТАЯ, ЧЛЕНОРАЗДЕЛНА ТВАР! ИМА "ЛОНДОНСКИ ПРОТОКОЛ" ОТ 1877 Г.-19 МАРТ, КОЙТО РАЗВЪРЗВА РЪЦЕТЕ НА РУСИЯ И ТЯ ОБЯВЯВА ОСВОБОДИТЕЛНАТА ВОЙНА ЗА БЪЛГАРИЯ, С ТУРЦИЯ! САН-СТЕФАНСКИЯЯТ МИРЕН ДОГОВОР Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ТАЗИ ВОЙНА! ПАСИ КРАВИТЕ И НЕ СЕ НАПЪВАЙ С НЕЗНАНИЕ!

За разлика от България, Гърция никога няма да допусне ревизия на този договор, а тя знае как да защитава националните си интереси и да намира съюзници - вж.конфликта с Македония за името. Ние обаче би трябвало също да надигнем поне плах гласец, но това може да се случи едва когато Плевню и Борисов отстъпят властта.

да ги премахнем, а само се надяваме да си тръгнат, значи, сме невероятно безсилни. Това е. И да не ти харесва, ние ще се възползваме от "великите" постжения на ИТ -революцията и ще борим злото от клавиатурата в ДИР. Познай какво ще постигнем? Може и от повече пъти.

армия не ни трябва ,имаме си ...дюнерджийници ...!!!