Коментари - И Финландия блокира България и Румъния за Шенген | dnes.dir.bg
назад

И Финландия блокира България и Румъния за Шенген

Финландия заяви, че ще блокира опитите на Румъния и България да се присъединят към свободната за пътуване зона Шенген преди срещата на вътрешните министри на ЕС по този въпрос в четвъртък, съобщи финландското издание „Юле”. Възражението на Хелзинки дойде дни след изявлението в същия смисъл от Берлин.

Обратно в новината

Коментари - И Финландия блокира България и Румъния за Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А може би, исканията на масовите протести, включващи преразглеждане на договорите и сделките с чужди инвеститори, разтревожи съюзниците ни в ЕС?

Разбира се проблемът е с източноевропейските бедни роми! Те се само-сегрегираха под благосклонния поглед на ЕС, от където изискваха културното и езиково многообразие с цената на избирателно прилагане на законите на РБ. Когато циганите понесоха своята автентична етно-култура в границите на западните държави, чак сега там забелязаха, че май липсва независима съдебна система и корупцията ни е множко. Преди това, в ЕС на никого не пречеше, че се здрависват и целуват с корумпирани министри от българските "демократични" правителства, нито сивата икономика и всичката престъпност попречиха да ни напъхат в съюза си.

Да ни дискриминират затова, че сме бедни показва какви големи простаци са тия! Второ да ни дискриминират затова, че може цигани да отидат на Запад показва какво големи лицемери са тия! И в двата случая има поука: Добре е да ги знаем, че са враждебни, прости лъжци и лицемери и да са пазим и да бягаме от тях докато е време. Сигурно е, че ще се сдухат някой ден! Турците може да са били безхаберни, но не са били толкова прости по време на робството ни, докато страните от ЕС са недоклатени тъпанари,които ни накараха да се откажем от СИВ заради общия европейски пазар, да се разорим, да се откажем от производствата си и валутата си и накрая да ни клатят като елени! Ние трябва да си даваме сметка, че също не ги харесваме и може би е по- добре, че се дърпат.Сега му е времето да се фръцнем и да си останем в полусъстояние с тенденция към напускане. Един съюз с Румъния, Сърбия и Украйна ще ни дойде по- добре. ЕС щом чуят ще глътнат въздух незабавно!

Абе омръзна ми да слушам за този Шенген, все едно има някакво значение за обикновените хора. И сега може да се пътува свободно, и сега хората си работят, стига да имат договори. Факт е, че от влизането в Шенген реална полза ще имат не редовите българи, а престъпния контингент и ловците на социални помощи. Така че - и да ни приемат, и да не ни приемат, все ми е тая, а журналистите да престанат да превръщат този безсмислен акт в новина.

хубаво правят,научете се да уважавате различните,научете се да работите и спрете да крадете тога ще бъдете търсени от всички.

Вече ни го казват в очите: НЕЗАВИСИМА И МОРАЛНА СЪДЕБНА СИСТЕМА ЗА ПОСТИГАНЕ НА РАВЕНСТВО ПРЕД ЗАКОНА... Ама нито глупаците в Парламента, нито малоумните протестиращи го чуват това. Как един протестиращ не излезе с позиция, че всички проблеми на България идват от силно зависимата и корумпирана съдебна власт... Как?

А, не е така! Искането "да си върнем държавата" означава точно това - независима съдебна система и лустрация! Не можеш да очакваш от тези, които създадоха зависимата и корумпирана съдебна власт доброволно сами да я променят. Първо трябва в управлението да бъдат допуснати хора извън партиите, които са крайно зависими от организираната престъпност.

Едно от исканията на нас - протестиращите трябва да е излизането от ЕС. Нищо такова не чувам обаче.

за българите може, но не и за циганите - те знаят как да търсят правата си, хлебарки гнусни

Не ни отвличайте вниманието за нещо което се знаеше от миналата година от повечето разумни българи..Това че в желаниетро си да възхвалявате Буда не виждахте реалността незначи че не е съществувала..Холандския отказ беше "звънчето" на ЕС че нещата не вървят в правилната посока.

01.01.2014 - БГ. е в шенген, няма мърдане.

Тогава мнооого бързо останалите от ЕС ще си подвият опашките и ще започнат да мрънкат! Защото документи ИМА, както са запазени и държавните нормативни актове, с които се случва всичко! И тези ЛИЦЕМЕРИ сега тръгнали да обвиняват БЪЛГАРИТЕ- единствените, които спяха да запазят много голяма част от своите граждан- цигани -че не сме ги интегрирали?! ЩО ЗА НАГЛОСТ, ЦИНИЗЪМ И НЕПРИКРИТ ФАШИЗЪМ?!

"спяха" да се чете "успяха".За съжаление, при публикуването на коментарите ми, се губят някои букви от изписаният текст- което е странно...

Четеш статията какво дявола чете евангелието. Хайде прочети малко и виж какво е написано в параграфа за ромите които толкова мното ти се е набил в очите и после прочети какви са доводите за налагането на този блокаж. от 30 реда прочете една дума без да прочетеш дори цялото изречение и се хвана за нея.

Аз пък предлагам на всички правозащитни организации, които защитават правата на циганите, да подемат кампания, в Германия, Ю.К. и останалите ЕС държави/ без България и Румъния/, в която да изнесат ФАКТИ ЗА ПЕРИОДА 1939 -1945Г. КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА С КОЙ ДЪРЖАВЕН АКТ ОФИЦИАЛНО Е ПОЗВОЛИЛО ИЗПРАЩАНЕТО НА ЕШЕЛОНИТЕ С ЦИГАНИ В ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ! СЛЕД ТОВА ТЕЗИ ОРГНИЗАЦИИ ДА ПОПИТАТ СЕГАШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА Н ТЕЗИ ДЪРЖАВИ- КЪДЕ СА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ЗА ЦИГАНИТЕ ЗА ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ НА БИВШИТЕ ВИ ПРАВИТЕЛСТВА?

Ееее това вече наистина кърти мивки и европейските лицемери си го заслужават напълно! Мангустите направо ще замижат в мечти от този миг велик! ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ИЗПЕЧЕНИ МАНГУСТИ В ГАЗОВИ КАМЕРИ!ЯКО! Много хубава идея е нашите цигани да получат помощи за развитие от ЕС, нали са защитници на човешките права! Що не вземат 300000 български мангусти ей така, за радост и разкош?

те се мислят за умни от 5 години съм в холандиа работех си на черно и ще продалжавам защото те сами не ни дават възможност да работим легално и за това пак няма да им плащаме данаци

Едно изречение 6 грешки! Бате Ерол, натискай "shift" и имаш главна буква ! тсар си баате.

Виновни сме като народ, за да не изберем реформатори и да се отървем от мимикриите на комунистите. Очаквам още натиск от запада за да проумеем че трябва да си заслужим свободата. Много българи са ходили в демократични страни и знаят как работят институциите там. Олигарси, монополи няма, там има ред и закони а корупцията е на много ниско ниво. Трябва да се променим, да се отърсим от комплексите. Но за това е необходимо време.

Прави са. Приеха ни в ЕС по чисто политически причини - да ни откъснат от Руско влияние и сами си сложиха таралеж в гащите. При сегашната нестабилност у нас са възможни и по-сериозни мерки. Също ще бъдат заслужени.

И ся ква стана тя,Тиквата още не е измазал кенефа на КПП-то..........

Предлагам гражданска квота в ЕС, разпускане на комисарите и обществен съвет към Европейската комисия.

И правилно. Очаквам визи за нас и Румънци което ЩЕ Е СПРАВЕДЛИВО. Оциганихме Европата. Да си Упраим кривиците. на нас булгараните все някой ни е длъжен. Да ама не. С това варварско, архаично, неграмотно мислене за нищо не ставаме.

Защо нямаше цигани в Западна Европа от 1945г. до към 2000г.- Вие задавате ли си този въпрос? Знаете ли, че ПРЕДИ Втората световна война циганско малцинство- от 50 000 до към 500 000 човека, е имало във ВСЯКА държава от сегашният ЕС? КЪДЕ ОТИДОХА ТЕЗИ ХОРА в периода 1933 -1945г.? И СЕГА СЪЩИТЕ ТЕЗИ, КОИТО ПРЕДАДОХА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ-ЦИГАНИ НА ХИТЛЕР, С ДЕЙСТВИЯТА СИ КАЗВАТ:"НЕ ИСКАМЕ ОТНОВО ЦИГАНИТЕ В ДЪРЖАВИТЕ СИ"?! А ЗАЩО ТОГАВА ИСКАТ БГ. ДЪРЖАВА ДА ГИ ИНТЕГРИРА ОТ БГ. ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ?

що не ни пускат бе ние само ще берем желязо и тухли!не съм видял нито един българин да иде да бере тухли от циганската махала

ма що така ва БокО ??? що такв а ва оня с особената форма на главата? че не можахте ли от крадене и лъжи да го измажете тва КПП-бе льохмани тъпи?

Така е при капитализма....

Да се чете: Така е при комунизма. Малко се обърках.

Пак стана ясно, че герберите през цялото време на своята власт са се осирали по въпроса за шенген...

тва са примери на политици администраторки с които за съжаление ЕС е пълен. Популистки експлоатират тъпи административни клаузи - първо кво общо има шенген с преселването на ромите - те и сега могат да се преселят. Второ корупционни проблеми има в цяла Южна Европа - може би Гърция или Испания, или Португалия или дори Италия са по-некорумпирани - що не ги изключат от шенген?? После да ми коментира кой е бил готов за ЕС и кой не...България беше приета в ЕС под зоркото следене на критерии и дълги преговори, на които никоя от южноевропейските държави Гърция, Португалия, Испания - не е била подлагана. Тея държави не са били в по-добро състояние присъединявайки се в ЕС. После ЕС буквално налива десетилетия пари в тези икономики, които виждаме как свършват. Да не говорим, че бг и румъния са страни, които са жертвани след втората световна, обречени на недемократични режими само и само да имат бленуваният мир - еми длъжни са ни!

ехооо, разбрах те ли, че арабите и негрите са предпочитани в западна европа, за разлика от българите. РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ЗАПАДНИЯ ИНТЕРЕС Е ТЕРИТОРИАЛЕН!!! не им пука за нас българите/или БГ жители-не е само етноса.

че западна европа не желае тикви и търновски пръчки ...категорично не желае...

Ако сме изпълнили изискванията и въпреки това ни блокират, нека да ни облекчат поне годишните таксите за ЕС, ... или поне да наложат солени глоби на тия "специалните" блокатори... иначе това си е долнопробна дискриминация от страна на силата!

Който се е хванал с нас, добро не е видял: Византия,Османската империя,СССР отидоха в небитието. Сега е ред на ЕС. А ние от 1300 год. сме си все България.

Стар виц: - Абе Иване, да не си се на...срал? Много мирише. -А-а не,аз така си мириша. Как да защищават страната,като от тях мирише?

И да добавя /в стила на световната конспирация ;-) . Май най-много се плашат от влизането ни в Шенген самите наши политици. Защото ако ни пуснат да влезем и ние всички се юрнем на там,то кой ще остане тук да ги храни и да гласува за тях?

Аз съм впечатлен от липсата на елементарна солидарност в ЕС.Циганите се оказаха по-силни от ЕС!!!За своето спокойствие жертват най-бедните-големи демократи!!!Майната им...

Циганинът е непобедим. И чума не го мори. И тя бяга от него.

Какъв съюз моля? Общ пазар в най- чист вид "на издръжка" на Германия. Германия, обаче, вече дълбоко се съмнява, че има какво да гепи от нашите опоскани пазари и ще видим помощи ама друг път...

А сега честито на всички празноглавци.Ако продължим да се развиваме по същия демократичен начин току виж ни изхвърлили и от ЕС - тогава ще отпадне алтернативата на немалкото трудалюбиви българи да си изкарват прехраната с труд в западна Европа и да хранят останалите ревльовци и алкохолици тук в страната.(вероятно сте чували колко пари се вливат в Бългаската икономика от труда на емигрантите)Още по-страшния сценарий е това което напоследък се подмята -засега плахо-падане на валутния борд-е тогава вече ще е самоубийството на малоумниците.Който е преживял голямата инфлация и фалитите на банките края на 90-те знае за какво говоря.Самоче малката разлика от тогава и сега беше, че имаше някой работещи предприятия и хората все пак изкарваха пари за прехраната си.Сега ако това зануляване се случи не знам кой къде ще работи и с какво ще се прехранва ако загуби или се обезценят спестяванията му. С две думи всички които ни тласкат по един или друг начин към излизане от ЕС ,финансова нестабилност и излизане от борда заслужават да бъдат публично линчувани. За съжаление като гледам компетентността на протестиращите може би си заслужават съдбата да живеят още по-зле под диктатурата на някой психопат полу демократ полу комунист в идеите си.Пък дано не съм прав все пак и народа да заработи за 1000 лв. минимална работна заплата в заводите които ще построи Сидеров в една процъфтяваща икономика Северно Корейски модел. Бог да прости България и малкото свестни хора останали в тази държавица.

не знам ти на каква позиция си ,но аз и мнозинството честни и трудолюбиви хора сме изпаднали в нокдаун,затягат ни въжето около врата се повече и повече,защо си мислите че ЕС ни мисли само доброто,напротив мислят за тяхните граждани и хич не ги е дерт за България,която водят към умишлен фалит...

разбира се че и аз съм на същия хал-само че не искам да изпускам последната си възможна алтернатива -да изляза зад граница и да работя за да изхранвам семейството си.Като затворят и тази врата за мен всичко е свършило -особенно ако загубя и малкото пари за черни дни които съм заделял с труд.А за това,че белите държави мислят само за своите граждани не им се сърди те затова са на светлинни години пред нас.Достатъчно е че ни допуснаха да работим и живеем в държавите им при единственото условие да спазваме законите-сега сме на път да загубим и това.

Същото си мисли и обикновения финландец! Какви са тия мургави балканци нахлули в собствения ми град, за който сме се трудили толкова много и не сме чакали наготово!

Като взимат инженерите и лекарите, за които сте плащали в бг данъци да се изучат ще вземат и малко цигани. Не може и душата в рая и други неща на други места...

да откинем завесата....викам АЗ

Докато няма юридически механизъм, който да представлява санкция за антибългарските политически управленски решения на политиците/ т.е. граждански контрол ПРЯКО от бг. избиратели върху дейността им по време на мандата им чрез механизма на отзоваване/, няма да има върховенство на закона.Докато прокуратурата е овладяна от изпълнителната власт- няма върховенство на закона и за кокошшка няма прошка , а за милиони няма закони.Дано поне така разберете посланието ми...

Възхищавам се на позицията ти. Ти си идеалист като Ботев. И ще успееш колкото него. Отзоваването дали ще премахне "лошите" или дейните? Дали олигархът от Силистра няма да махне чрез зависимите от парите му хора точно онзи депутат, който е неудобен за него? Дали подхвърлящите трохи на бедните, а ограбвайки ги чрез законите, няма да са именно симпатичните за нов избор? Дали характеристиката "забогатял" е единственият критерий за справедливост и равноправие в обществото? Питам само себе си. Но и много още неща се питам, та се и обърквам в питанките.

анонимен

Да, ОТЗОВАВАНЕТО МОЖЕ да премахне много неща, ако е поставено на правилните юридически основи! Ако имате ПИСМЕНА ПРЕДИЗБОРНА ПЛАТФОРМА на всяка партия, която да има статута на ОФИЦИАЛЕН ПИСМЕН ДОКУМЕНТ по ГПК, и когато в началото на 2рата година/ най- ранният срок/има неизпълнени напр. 3 обещания от нея,бг. народ ТРЯБВА да има правото да иска или НЕЗАБАВНО ВНАСЯНЕ В ПАРЛАМЕНТА НА ЗАКОНОПРОЕКТИ , ЗА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯТ ОБЕЩАНИЯТА, ИЛИ ОТЗОВАВАНЕ НА ОНЕЗИ РЕСОРНИ ПОЛИТИЦИ, В ЧИЯТО ВЛАСТ ПО КОНСТИТУЦИЯ Е ДА НАПРАВЯТ ПРОМЕНИТЕ. Две възможности- според мен, достатъчно демократични...Ако се съберем поне 5 юриста и обсъдим моята теза, текста може да се прецизира до микрон и да не се дава шанс на политиците за измъкване от изпълнение на задълженията им.

Абе тия от западна и северна европа що неси кажат в прав текст,че причината е зарадаи циганите,ами се оправдават с корупция,кво ги е.е наща корупция?СТрах ги е от мангасарията да не тръгне натам и да почне да се насажда по катуни ,да им смуче социални и да се развъжда като плъховете!

Да- това е истинската причина , според мен, за отказа им.Но и твърдението им за "липсата на върховенство на закона" е вярно.

Не съм казал че не е вярно ,но тях конкретно не ги засяга,дори много техни политици участват в нашата корупция и правят пари от различните фондове дето се спускат от ЕС.Оделен е въпроса че наще вноски за членство надхвърлят отпуснатите пари от ЕС,на това какво му се вика:)?

Страх ги е от циганите наистина. Те са започнали още през 2007 година. За последните години броя на Българските граждани е нарастнал 3 пъти. Голяма част от тях за съжаление мазни, крадливи, бедни, многодетни и необразовани роми. Елате в Дортмунд, Дуисбург, Франкфурт, белин Нойкиолн, Манхейм да видите как наште хора си хвърлят боклука през прозорците и пред блоковете прилича малко по малко на Столипиново.

А така нека ги интегрират,абе оня с мустачките се е опитвал да ги интегрира и е стигнал до извода че освен сапун друго нестава от тях.Колко и да ви е мъчно това е истината!

ИЗТОЧЕН ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ - РУМЪНИЯ+БЪЛГАРИЯ+СЪРБИЯ+УКРАЙНА+ТУРЦИЯ+АРМЕНИЯ+МОЛДОВА..........ВИЗОВ РЕЖИМ И МИТА ЗА ЗАПАДНЯЦИ И ТЕХНИ СТОКИ

А откъде си сигурен, че и там ще ни искат!? Или си правим сметката без кръчмаря! Ние не можем между себе си да се сдружим, а се слагаме в съюзи с другите - смях!

Я сега да видим кой и как трябва да наложи в България върховенството на закона- т.е. да няма ненаказауеми политици, лица от техен икономически кръжец и мафиоти - УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПОЛИТИЦИ, НАЛИ?Снощи писах ли, че останат ли само политиците в държавното управление, НЯМА да има върховенство на закона? Добро утро, драги поддръжници на политиците- щом сеете ветрове/ поддържате политическото статукво/, ще жънете бури /ще търпите продажните си политици/.

този съюз наистина е пълна перверзия... излиза тлъстия пес и ръмжи застрашително и покрай него и останалите палета джафкат и квичат...

Защото е рожба на политиците и едрия бизнес, а не на обикновените граждани! Сега те понасят негативите - обиновения финландец гледа като втрещтен диващината на нашите ! Та като плюете правете разлика между народ и политици!

САМО ЛИЦЕМЕРИЕ ............НИЩО ДОБРО ОТ ЗАПАД НЕ СМЕ ВИДЯЛИ.......

А ти какво добро направи за Финландия? Колко финлански циганина са те обрали, живеят в катун пред блока ти или са ти взели работното място!

ПЛАЩАЙ тогава заплатите на чешките и австрйските директори на ЕРП-та .........тъпчи се с боклуците който ти продават немските и френски хипермаркети......а в същото време БЪЛГАРСКИТЕ зеленчукопроизводители са поставени на колене.........е заради такиви ОВЦЕ като вас сме на това дередже НЯМАТЕ ЕЛЕМЕНТАРНО ЧОВЕШКО СЕБЕУВАЖЕНИЕ

Ами хората ни казваха- махнете комунистите от власт, вкарайте мутрите и крадците в затвора, създайте правила в икономиката, оправете си съдебната система, премахнете монопола на медиите и електропреносните дружества, направете истински икономически реформи. Ама ние не- искаме си другарите комунисти, искаме си Царя, искаме да даваме рушвети, искаме да крадем, искаме държавата да ни оправя и т.н и т.н. 23 години вече. Резултатът е налице.

не се лъжи че медийте на запад са свободни,дори бих казал точно обратното,наще медии отразяват много повече истината отколкото западните.На запад цензурата е страшно голяма и манипулацията на медийте също!

Честото! Много ни порасна работата да искаме да ни приемат в Шенген. То не може така. Да си налягаме парцалите тук. Да слушаме мутрите и се съобразяваме с циганите. На всичко отгоре и протестираме. Кой ни дава право. Айде моля Ви се. Приискало ни се Шенген. Тъмни балкански субекти.

С Шенген спираш да се изпишкаш на гранцата, а без Шенген може да се изпишкаш чак в Солун. Една пикня разлика...

МИ ДА ПУСКАМЕ КОЗЛОДУЙ И ДА СЛОЖИМ МИТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ(уж де - всъщност китайски) СТОКИ!!!!!!!!!!!!!!!

Ей-й, от 3.6млрд евро усвоени от европейските фондове, толкова не останаха 30-ина, да я измажат оная стена, дет ни блокира пътя към Шенген, накрая!

Изчакаха две години да видят, че продажбите на Нокия са безнадеждни у нас и след внимателен анализ финландците решиха, че расизма им може да остане ненаказан и съответно ни се изкефиха яко!! Нашите пудели, като Никито ще наведат главица и ще скимтят тихо...

Нима досега някой ви обясни защо ни е Шенген ? А вие питахте ли ? Не е ли ясно, че определени политици и партии само ви "работиха" за да изглеждат надеждни пред Брюксел и да бъдат подкрепяни оставайки във властта ? И за да се изпъчат пред вас и кажат - вижте ни, ние постигнахме приемане ? На всеки мислещ човек е ясно, че и приемането ни в ЕС и в Шанген е само политическо решение ? А тук малките страни имат "никакво" влияние ! Беше ясно, че още не му е дошло времето, но вие искате да ви лъжат, защото така ви е по-удобно !! Честито !!

И аз съм против прост народ, който си избира мутри, малоумници и комунисти да го управляват да бъде приет в Шенген или Еврозоната. Както Царя рече, първо да си сменим чипа и тогава напред.

Не ни пробутвай своя Цар за пример, той бе част от проблема. Този чип на народа бе много удобен за т.н Цар. Освен че си получи имотите и неговите юпита разпродадоха печеливши предприятия на безценица, какво друго направи?

Добър ден! Ето ви новата берлинска стена, ама сега е хубава, защото е западна... Само че ГДР-то не живееше в мизерия и не ги плюеха като някакви втора ръка хора! Затова мисля че нашите политици трябва да реагират много гневно на тези изблици!

А, не ги плюеха гедерейците-напротив - викаха им "осита". И винаги са ги имали за хора втора ръка. Поне до известно време. Може вече да не е така.

канцлера шнорхел каква е - неели комсомолска секретарка кат плевнята??

алоооо гербер медиа груп холдинг !!!!! Общо седем страни от ЕС не искат Румъния и България в Шенген link

Е оти ручахме жабетата?Нема еврозона,шенген,евродоходи!

Днес вече никой в БГ не се интересува от Шенген, има много по-важни неща пред страната.....