Барозу: Ако не беше в ЕС, България можеше да е като Украйна

Ако не беше влязла в Европейския съюз, днес България можеше да е в позицията на Украйна, заяви председателят на ЕК Жозе Барозу на прощалната си пресконференция.

Обратно в новината

Коментари - Барозу: Ако не беше в ЕС, България можеше да е като Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дон,барозо,дон барозо,капо ди тути капи...ще те имаме в предвид,не се притесняваи....

Така е, ние защо влезнахме в ЕС все пак...

Бе, к'ва ти суверенна България, к'ви пет лева!?

Тук се подготвяше същия сценарий както и в Украйна. Слава богу българите го разбраха и го показаха на изборите.

Със своите изказвания Дол, Барозу и сие отвращават българите от ЕС. А заповедническия им тон и размахването на пръст провокира такива чувства, че в скоро време управляващите трябва насила да ни държат в ЕС. Защото засега нищо позитивно от ЕС не дойде в България, а станахме по-зле от Бангладеш и Северна Корея. Нещо много е сбъркано в това членство.

Барозу или е глупак,или се прави на глупак,което е едно и също.

Как може Маоист да предрича Масонски заговор срещу България ! Махай се мръсник ЕС ни на сантиметър не се отмести от това положение от както си командир !

Та сега сме по-зле и от Бангладеш.

Или ?? По добре 16 губерния на Русия, отколкото заден двор за отпадъци на ЕС, както в момента е България. Но това е въпрос на вкус.

Истинската история трябва наистина да се учи ....Русия е голяма освободителка! Сега е тръгнала да освобождава и Уkрайна ????Русия е голяма освободителка! (1876-1944)

таз исторя ходjaта ли ти ия разказа бе аби.....

Айде ходи си вече. Нямаме нужда от размахване на твоя пръст. Глупостите може да си говориш у дома на чашка.

когато бяхме с ссср ,не са ни заповядвали толкова буквално и то всичко. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Със СССР се пише галфон !Няма да пишеш като Укрите С !

По-точно - "Ако БГ не беше в ЕС, щяхме да ви направим същото, като в украина."

Барозу е много прав. Ако бяхме като Украйна щяхме да имаме свръх производство на земеделска продукция и да диктуваме световните пазари чрез това. Щяхме да имаме газ за стотинки. За съжаление наистина сме в ЕС и оттук не ни очаква почти нищо добро - фалиращи училища, болници, безработица, безпаричие, мизерен стандарт на живот, болести, бежанци, никакво образование и соц. политика освен за малцинствата, ниска покупателна способност на населението и култура, чалгария, мутрафония и простотия, разрутени и разградени пътища с безумни и неподготвени водачи, наводнения - няма пари от ЕС, природни бедствия - няма пари от ЕС и т.н и т.н. Важното е, че сме в Европа защо ли? Ами за да ходим и да им работим без пари. Това е България - евтина работна ръка създаваща деца за износ, приличаща на тоалетната чиния в която цяла Европа се изхожда. ЧЕСТИТО

КОЛКОТО ПО СКОРО ИЗЛЕЗЕМ ОТ Е.С. ТОЛКО ПО ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.НИЩО ДОБРО НЕ СЕ СЛУЧИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТОВА ЧЛЕНСТВО.СТАНАХМЕ КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА РЪКОВОДЕНА ОТ НЕГОДНИЦИ,ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.ДЪРЖАВА БЕЗ ИКОНОМИКА И ПРОИЗВОДСТВО,НА МИЗЕРИЯ И ПРЕСТЪПНОСТ.

Волене ти ли си бе,значи най-после си открил истината за себе си - мравка

Така ще сме, докато мечката още ни прегръща....

докато мечката ни прегращаше имахме всичко за нас и много изнасяхме за тях,а сега....мизерия !

Само същество със съзнанието на мравка е способно да напише подобна глупост, а +четата са от други мравки, с робска психика, късогледи и празноглави. Защо бе тъпунгери не емигрирате в Русия, защо? Защо всички се изпотрепвате да емигрирате в западния свят - Европа, САЩ, защо? И в същото време, ревете колко е прекрасна Русия, ама какво ви спира да идете там да живеете, да се убедите с очите си (ако ви ги оставят, разбира се), колко е "прекрасно" там!

Много точно го е казал човека,а за разбирачите дето само плят и цъкат минуси мога да им кажа едно. Без ЕС, България сега щеше да е на ниво 1991-1997. А понеже всички познавата Барозу та му намирате кусури, първо стигнете където той е бил, пък тогава го коментирайте.

А бе ти си пълен тапир!Явно и годинките са ти малко,защото зрял човек не може да плещи такива простотии!Знаеш ли колко го е еня Барозу за България!Глупак!

Абсолютно е прав Барозу.....Ако България не беше в ЕС,Путлер отдавна да си беше развял коня и тука,нямаше кой да го спре......даже напротив-Червените Боклуци щяха да го посрещнат с отворени обятия.Да но не,както се казва....:-) Ето затова всички червени и руски тролове реват срещу ЕС.....защото само той и НАТО са бариерата срещу руската агресия!!!

А бе соросоидна,неграмотна подлого,докато има такива ибрици,като тебе,България винаги ще е под ботуш.На нас не ни е нужен нито НАТО,нито ЕС!На нас ни е нужен национален суверинитет и самостойна независимост в световен мащаб!Всичко останало е умела,разумна и изгодна за България политика!

Не е работа на Дол Дренкин да дава акъл какво ще е правителството на България. Ако Дол Дренкин беше чувал нещо за демокрация, би трябвало сам да стигне до извода, че народът вече си е избрал народнитете представители, и те ще решат какво да е правителството на държавата България. Дол Дренкин си гледа неговите интереси и не му пука за демократични принципи. Но чии интереси гледа Тиквата?

унгарците ти отговориха вместо нашите ,,политици,,!!! Той посочи, че опитите на Брюксел да диктува как да се управляват страните наподобява на методите на Москва до 1989 г, съобщава унгарското онлайн издание ориго.ху. Кьовер добави, че това е "кошмарен сценарий" и че се съмнява, че "ще се стигне дотам". Кьовер каза още, че НАТО и ЕС сами по себе си не са проблемът, а фактът, че "Евроатлантическият свят е разклатен морално". Той посочи, че от края на комунизма насам правителствата и финансовите лидери на някои от западните държави вярват, че могат да правят всичко!!!

Плаши България със Война!!! Това ли са 'Европейските ценности"????? Не на Фашизма=Еврокомисията

Да ви разказвам ли подробности за Барозу или и вас ви е гнус?

Аве, що Барозу се изказа по едно време, а няколко часа по-късно не му стискаше да се застъпи за думите си???

Ако Барозу беше казал същото преди 20 г. никой нямаше да му обърне внимание. Сега всички предпоставки за гражданска война са налице - етническия конфликт се задълбочи осезаемо, дори от там, където не го очаквахме преди (не без външна намеса), сринахме се икономически, в здравеопазването, образованието. На пук на тази мила картинка военните пък се загрижили за пенсията си.. И не е вярно, че политиците са ни тъпи - те доста умело изпълняват задълженията си пред техните "работодатели"

от кого се управляват малцинствата на балканите особенно ниско образованото и обединено на религиозен принцип ислямска общност,на това да обърне внимание евро комисията,а не да пречи на енергиините проекти,м/у българя и русия....

има ли в българия "човек",които може да послужи като "детонатор"за разпалване на етнически конфликти,по нареждане на чужди посолства...а дон барозо,кво мислиш.....

ами това от думите на дон барозо звучи като заплаха....т.ест,ако излезете от еу,ще задеистваме конфликт,може би"етнически"и ще последвате-украина или üгославя....благодарим все пак за предупреждението......

Относно работещите -така наречени висококвалифицирани български специалисти в ЕС! Нали се сещате ,че няма незаменими хора?Особено като става на въпрос за гладни и нископлатени украински висококвалифицирани специалисти? Номерът за пред българските неспециалсити-научи език и професия и стани като мен-много много няма да ви помогне в останалият ви житейски път в ЕС! И за миене на кенефи няма да си намерите работа ако шефът ви ви замени с украинец! Е вече ако сте на незаменимото място като европейски представител в брюксел там нямате грижи!

Брато, няма две мнения по въпроса и точно ние сме образец за това. От 9 милиона българи, 2,5 милиона (качественият материал в България) се изнесоха зад граница. Някои по-рано, други по-късно. Същото ще е и с народа на Украйна. Проблемът при тях е, че при тях въобще не се говори за безвизов режим за ЕС (все още). Ще имат облекчения при кандидатстване за визи, но .... На останалият материал жална им майка. :)))

Както нямат безвизов режим, така си ходят на екскурзии и си работят, и си учат вече в ЕС мнозина, особенно в Полша, Германия, Австрия... При официален безвизов е повече от ясно, че бройката драстично ще се увеличи.

по-лошо щеше да е Барозу: Украйна добива 60% газ от собствени находища. а ние 0%

Бъдещето за европейските трудещи се ще бъде такова-Здравни права -никакви! Пенсия-НИКОГА! Заплащане -все по ниско! Работа прогресивно намаляваща! Учение-скъпоплатено и не за всички! Отпуска платена -ОТМЕНЕНА с закон! Майчински-ОТМЕНЕНИ с закон! Заплащане на болнични-?НИКОГА! Данъци-данък полване на обществен транюпорт! Данък пушач! Данък ползване на литература на хартиен носител ! Данък деца! Данък -гласоподавател! Данък върху личното имущетво! Данък върху домашните любимци! Данък на вички данъци -по-горе! И ред подобни европейски ценности,които ще ви бъдат наложени в близките 50 години безропотно европейско съществуване!

Изключително точно описваш КНДР! Браво

В корея има само един данък!!! димнина-данък згради!!! дайе данък печалба нямат!!! изясни ли ти се!!!

Господ забавя но не Забравя.

Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ (Washington Free Press), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила (Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower) и Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война (Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II), Списъкът на Блум съдържа: Интервенции на САЩ срещу 67 суверенни държави Бомбардировки на САЩ срещу 25 суверенни държави Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държави Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държави Прилагани изтезания - в 11 държави Общо за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие, извършено от САЩ след Втората световна война. Брой на убитите от САЩ при тези 167 случая - между 13 и 15 милиона души. Прибавете първите 14 години от нашия век и ще видите как кървавата сметка на САЩ нараства със скоростта, с която расте техният външен дълг. САЩ натрапват своите проблеми на света, за да ги решат за чужда сметка и на чужд гръб, да възвърнат изгубения (си) комфорт на еднополюсния (си) свят, за да бъдат вечен хегемон енергиен, икономически, търговски, военен, геополитически, глобален, планетарен, вселенски. Безразделен, безнаказан, безотговорен. Свлачище А Украйна? На кого му пука!

Какъв уран и руда сме давали на Рисуя бе????Там има цялата менделеева таблица,я се дръж сериозно

Ако не беше в ЕС, сега България щеше да бъде като Швейцария...

Ще спаси България! Участта на Украйна можеше да се случи и на България. Слава богу, че сме в ЕС!

Да, ако не бяхме влезли в ЕС досега щяха да са ни организирали и на нас някоя цветна революция и да са ни съсипали. Не че и така не ни съсипаха икономиката.

Със Фашисти от ранга на барузу не разговаряме,със бандеровци укри също!!! Народе чувате ли какви ги реди Лидера на Еврогейската комисия??? ПЛАШИ НИ С ВОЙНА!!! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АТАКА. Силна АТАКА силна България!!!!

Болката ви е разбираема - че с тия проценти в момента АТАКА не може да крепи следващият ДПС$БСП кабинет......Волен, да де- вълкът козината си мени, но червеният фес-не.

Има много сол да изядеш докато стигнеш нивото ми. Дерзай.

Сега на мода в Италия сред младежите е да кандидатстват в армията,като мечтата им е да участват в мисии-било в Афганистан било в Ирак!Единственото работно място а младите италиянци е армията!Имат правото рабира се и да умрат в битка!В Италия в момента младежката беработица е 46 %! е

Това което прави в момента ЕС, е да залага капаните на неравнопоставеноста и социалната несправедливост!Тежки времена идват ,които определено в бъдеще ще доведат до война в търсене на справедливост за изоставените поколения!Не може власта беконечно да се концентрира в ръцете на все по богатите ,които не искат да плащат данък социална ангажираност !Безпредметно е разиграването на думите -европейски цености защото смисълът им е вече дълбоко циничен!

мислиш, че се правят холивудските бози с рамбо, мамбо и др. екшън герои от Виетнам. Да си надъхват тъпите младежи какви велики ще станат ако участват във война.

Тъй то , ама ефекта е обратен .Така "надъханите" им "войници" още при първа среща с реален противник пълнят гащите . Справка - Доналд Кук , чиито екипаж за малко да направи Черно море на кафеникаво .

Когато няма олио и хляба е от мъката по чер,един е лозунга терора долу,съюз със СССР,написал го е Вапцаров,а е актуално и днес

и романтичен Вапцаров, реалиста и далеч по-близък нам Радой Ралин пише: Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата

от Иво Инджев.

Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

6+++++++++++++

Шило

Чао, чао, Барозу!

Бивши робовладелски държави от недалечното минало си направиха съюз!И за да практикуват позабравеният занаят, си направиха нови колонии!Да ви е честито българи!Ценностите им са жесток неолиберализъм,отмяна на всичките социални придобивки, за които трудещите се по света са се борили в продължение на векове, и са давали милиони жертви и жестоки лишения!Същите тези колонизатори изнасят индустрията на Европа, в бедните азиатски държави, превръщайки наСелението им в техни нископлатени роби!Същите тези евроценности,оставящи без препитание 40 % от младежите на европа без право на труд!Същата тази ценостна ситема ,която след двайсет години ще остави хора в непродуктивна възраст без право на пенсия и труд! Поклонете им се ,и им поблъгодарете!

Господине, ами че ние сме като Украйна по ниво на доходите, вие и това ли не знаете. Но ти кажи не ви ли е срам в Брюксел, че подлагате населението на една от държавите-членки на геноцид с доходи между 100 и 200 евро на човек (ако изобщо имат доходи де). Това да смазвате един народ с глад и мизерия европейска ценност ли е или какво? А може би е израз на европейска солидарност? Пари за Гърция винаги намирате, а за България - никога. Ами да, разбира се, при такива продажници като нашите политици сигурно не ви е трудно. Виж гръцките политици може да са всичко друго, но не са национални предатели, които да подлагат бедните си стари пенсионери на безмилостен геноцид.

понеже сме само от 7 години в ЕС колко ни бяха заплатите и пенсиите преди влизането ни??? пак същите. ти как виждаш ЕС ,че като ни приемат потичат едни ми ти пари...ей така ги раздават защото те при тях парите по дърветата раста

Те пенсиите и заплатите бяха същите, ама цените не бяха! Ами бяха три пъти по ниски!!

Аха - а ти да си чувал за Кохезионния фонд, който уж трябва да работи за изравняване на жизнения стандарт в ЕС. Та от този фонд само се чудят за какво да ни отрежат парите, като в същото време в него са се наредили да получават пари държави като Гърция, Португалия, Испания, и кой ли още не, уж като нуждаещи се наравно с Бг - при условие, че там доходите са от 5 до 10 пъти по-високи. И още нещо! Не може да разправят разни чиновници в Брюксел колко сме зле, а в същото време да ни натрисат пак за премиер една мутра с рекетьорски манталитет.

Я да каже тоя на всички пред строя ,кога се европеизира толкова Португалия?Когато рязаха индиански глави в латинска америка или когато им крадоха златото в името на ПОРТУГАЛКАТА корона!Или, може би когато избиха половината местно население на територията на днешна Бразилия със венеричеки болести!?ААх вие гиди араби скитници!

...забравих да кажа ,че прародителите на този са практикували и робството по колониите си!

обичам СерГея - подписа за ЕС. Заплатата ми се удвои от тогава, смених вече втора кола - подкарвам ги чисто нови, на 5 километра пробег и с 2-3 литра гориво, всяка година съм на 3 почивки море и планина и на 2-3 СПА курорта. Като гледам хората около мен не съм сам, като гледам стълпотворението на гръцката граница, не съм сам. И всичко това благодарение на членството ни в ЕС. Разбира се мързеливата и негодна измет мънка, но тя мрънкаше и по времето на Жан, и по времето на Тодар Живков, не - тогава сганта членуваше в ОФ-то и БКП-то и не работеше и я хранеха да не квичи. Сега нема такива неща. Хай със здраве!

по български я караш...защо не започнеш например така- научих още един чужд език,изкарах 2 квалификационни курса, повиших си производителността иииии после дай със заплатата. то ЕС да не е по подаянията и там в отделните държави заплатите не се вдигат ей така

краен резултат

При Тодор Живков вземах 160 лева, и ми стигаха, сега вземам 1600 и не ми стигат. И на почивка ходя не по 3 пъти годишно, а колкото пъти ми се иска. Не че ми се иска чак толкова де. Гръцката граница дневно се пресича от хиляди нещастници, които търсят работа, гледат баби и пасат овце. Нова кола може да си купи всеки, с петгодишно изплащане и много лишения, докато я изплати. А СГАН ИМАШЕ НЕ САМО ТОГАВА! И сега я има, ама се изявява по форумите, не на работа......

нямаше за какво да ги похарчиш - олио по 1.20, месо по 3.60, шунка по 2.40 ама ги нямаше по магазините. Най-много да си купиш гроздова "Академик Неделчев" и това беше. Сега с 1600 лева се чудиш какво да си купиш, ама щото е изобилие - и на откровени боклуци, и на качествени неща

Експерт

Да те ВИДЯ как щеше да пресечеш гръцката граница при бай Тошо!!! За другите ти луканкови мечти няма и да коментирам...