МВФ: Политическата криза е водещият риск за България

Вътрешната политическа несигурност и нейното въздействие върху реформите и инвестициите е основна заплаха за слабия подем на икономическия растеж на България.

Обратно в новината

Коментари - МВФ: Политическата криза е водещият риск за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

politi4eska kriza -Ima!! Vsi4ki politizi v zatvora i politi4eska kriza Nyama da ima ;))

Обвинявам политическата класа ГЕРБ, БСП и ДПС за политическия провал и влошаването на мнението на света за нас с цел икономическото облагодетелстване на хората,които търгуват с дългове! Тези партии са за пълна забрана! Те пробиха дъното и изкопаха нов трап в земята, в който да ни заровят! ТОВА СА МЕТАСТАЗИТЕ НА БКП!

Тая Американска банкова институция , която претендира за "международна" /типично по американски/, не казва че най-голямата заплаха пред България е връщането на проамериканската мутра Бойко Борисов на власт!По-голяма заплаха за Б-я , от тоя троянски кон на САЩ -, няма!!!

Нашите политици в случая в престъпен сговор причиняват това и тук няма политическа принадлежност. Има главни участници- ГЕРБ и подгласници от БСП. МВФ дава политическа оценка, а не икономическа, защото икономическите ни показатели показаха ръст на икономиката, пазарна стабилност и намаление на безработицата, малки но налице. Именно в този момент властта трябва да падне заради споразумението от миналата година за избори след година, но БСП се дърпат и им се напомня, че ще стане много зле и трябва да си опичат акъла.

Политическата криза,и прът в колелата на Парламента -ГЕРБ са причините за идващата Икономическа трагедия у нас . Безкрупулната Мутренска партия ,няма да се спре пред нищо в мръсните си мечти за ново управление . Не мутри !Няма да стане !

Говорят,говорят само общи приказки,това ли им са докладите,боза!"Ускорен растеж",е всички го искаме,то това е само едно заглавие,а точки и подточки липсват.А и при висока безработица,къде ще се намерят работни места за хората след 60 години,егаси!Ако има работа за младите,ще има и за пенсии.Например в Турция мъжете работят до 55г. ,а за жените се изисква 15г. трудов стаж и имат високи пенсии,там само младите работят,намерили са му начина и така.

гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)

Все пенсионерите ви вадят очите - някой нещо да каже за циганите, огромния процент от които нямат и един ден трудов стаж, нямат и едни лев внесени като данък, здравна или пенсионна осигуровка, а смучат ли смучат... И се въдят като бълхи - на 12-13 години - ново поколение

И така е от 25 години. Не, че МВФ има някаква сигурност.

Зад проблемите на България стоят МВФ, СБ, НАТО, ЕС и разни други организации, чиято единствена цел е подчинение и контрол. Вие наистина ли мислите, че българските правителства са суверенни и ходят дори до тоалетната без да се допитат до изброените? Помислите си отново!

Съсипаха държавата на България, но на коя БЪЛГАРИЯ? България, която от Освобождението ни от "турското присъствие", винаги в била под влияние на чужди "велики сили". А това "съсипване", е НАПОМНЯНЕ от ВЕЛИКИТЕ СИЛИ извън Земята, за да се помолим за помощ НАЙ-СЕТНЕ от Тях. Днес - петък 13-ти, отново ни се показа как СРЕЩУ РЪЖЕН, НЕ МОЖЕ СЕ РИТА! Обаче, милите ни душмани тук и извън България знаят, че БЪЛГАРСКИЯТ ГЕН СЕ "СЪБУЖДА". Тази мощна "оръжейна" психическа система ще направи в безполезни "играчки" съществуващите оръжия, от всякакъв вид. КАК? Как, се знае. КОГА? Отговорът на този въпрос, е свързан пряко с "проблема" ОРЕШАРСКИ-СЕДяНКАРСКИ. Когато си отиде тази крадлива пасмина, заедно със своите кукловоди в мястото наречено "анали на историята", тогава ще ИЗГРЕЕ СЛЪНЦЕТО НА СВОБОДАТА И В БЪЛГАРИЯ. А СВОБОДА ИМА ТАМ, КЪДЕТО ВЛАСТВАТ ВЕЧНИ И НЕОТМЕНИМИ З А К О Н И .

Когато поставяш "МИНУС", поне знаеш ли защо отзад, където се намира мозъчната ти гънка, ти убива? Юре аман, от чифутски номера.

А сега избирайте, съсела или тиквата да провежда политиката на МВФ през следващите няколко години! Много е важно до си изберете, дали "комундетата" или "гербавите" ще заличат понятието пенсиониране. От жизнено важно значение е да изберете, дали "рашъните" или "американските подлоги" ще прекратят вноса на руски газ и ще пуснат инвеститорите да тровят почвата и водата с фракинг. Има значение, кое правителство ще приеме закон, позволяващ свободно отглеждане на ГМ растения. Бягайте да гласувате, за тях е важно. А за вас остава само гола демокрация. Преживяхме робство, капитализъм, социализъм и оцеляхме. Изглежда банковизмът ще ни види сметката, обаче.

Така свикнах дърпането на сам натам на конците! Но времената се смениха! сега ще ми монтират и дистанционно и чип и собствен ИП адрес за Интернет! Ше съм модерна и за пример на другите кукли! Дори мое да ме направят и първата Африканска колония в Европа!

Кой манипулира общественото мнение? Кому е нужна тази негативна пропаганда? Направих си труда да разбера каква е истината. БТА-Ройтерс-МВФ, всичко наподобява "развален телефон". БТА цитира новина от Ройтерс написана от техният кореспондент в Румъния. Какво е писал и тълкувал румънеца си е негов проблем. Но защо БТА не цитира първоизточника МВФ? Та техният доклад за мисията им в България в София 6-11 юни е общодостъпен. Само едно нещо ще цитирам от него: "The 2014 deficit target has been appropriately maintained at 1.8 percent of GDP, which keeps the deficit within the legal limit and supports policy credibility". Не искам да правя нещата розови, но да се насажда негативно настроение срещу България в международен план е меко казано провокация с тясно партийна насоченост.

А там посочени ли са препоръките на МВФ относно методите, с които да се поддържа този дефицит от 1.8% от ВБП?

МВФ в България беше фатална грешка допусната от правителството в миналото. С тяхна помощ губим предимствата от свободна монетарна политика, която би била в състояние да даде отпор на вносната инфлация! Губим също така възможност да финансираме затъващите сиктори и да ги съхраним за периода след икономическата криза. Важното е да имаме действаща и налична промишленост, която след тази "икономическа война" да спомогне за възстановяването на Страната. Войната дали е икономическа или гореща - няма микакво значение. Ефекта и разрушенията са аналогична!

МВФ е навсякъде,във всички нови посткомунистически държави ,някои се справиха много добре,дори и с негово участие,върнаха си парите и сега са във възход.Но е вярно че методиката на този фонд е остаряла.От началото на прехода не сме имали ясна визия за бъдещето и цели,а дори и да сме имали,настъпи хаос и стана каквото стана.Нямаше далновидни и сериозни политици и все още караме на парче,ден за ден,враждебна политическа среда,а само с консенсус от всички по основните приоритети може да се тръгне напред.

Орешака зулу да си вдига задника и да си ходи.

МВФ е дъщерна фирма на ФЕД инструмент за контрол извън САщ. Дават пари (отпечатани хартийки) срещу високи лихви на държави. Лихвите се използват като инструмент срещу непослушни държави

Съсипаха ни държавата ,сега с цялата си наглост дават съвети .

ЩОМ СА СЕ ПРИТЕСНИЛИ ТЕЗИ КРАДЦИ И УБИЙЦИ ЗНАЧИ СМЕ НА ПРАВ ПЪТ! ПЪТЯ НА ВИКТОР ОРБАН ДА ИЗГОНИМ КРАДЦИТЕ И МОШЕННИЦИТЕ ОТ МВФ ТОВА ЩЕ БЕТОНИРА ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ТОВА ЩЕ ЗАТВЪРДИ СТАТУКВОТО А ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ДОЙДЕ НОВА ЕРА - БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ

Големи мошеници, но никой не може да ги бие по никакъв начин. Ние още повече, защото с нас отдавна е свършено и днес виждаме всички последствия. Помните ли, когато властта през 50-те ограби народа, после през 60-те, после през 90-те? Днес властта си няма народ, който да я подкрепи. Така, че като нямаш сили да се биеш недей да се дървиш , че и това ще ти го пишат в сметката. Който не мисли за държавата 50 години напред не мисли и за днешния ден за управление. Когато окрадоха народа не мислиха.

Това последното с ограбването през 50-те и 60-те ако може да ми го разясниш малко. Първо обаче виж дали не си имал предвид друга власт в друга страна.

Ти сигурно си политик! Няма начин да си такъв пораженец и да не си! Явно облъчването и постоянното внушение на Българските политици от страна на англо-саксонците, че държавата и народа им е слаб и беззащитен е нанесло безвъзвратни щети по организма им. Българие: 1. Голяма държава 2. Богата държава 3. Трудолюбив народ 4. Родолюбив народ 5. Има гражданска позиция населението и знае какво иска Трябва по-често да общувате с хората и да престанете да се слагате на МВФ и такива като тях. Никой не уважава слагача и предателя.

Умните не питат кои са МВФ? Умните знаят, че България е член на МВФ!

Член, за да е вътре, но членът в този случай си има главен мозък, който тихичко му казва, че е добре да прояви благоразумие, ако не иска отново да остане разорен. Директно ни плашат с разорение. А почва има и ще ни върнат десетилетия назад. Някой съмнява ли се какво означават тези послания? Техните забележки са политически искания и ако се окаже, че имат точната информация за тръбопровода за Италия, значи някои хора в България ще отнесат много сериозни последици.

МВФ ...?тия пък кои са? какви са? и за какво се борят? я по-добре да си трайкат, че само беди носят и нищо положително

На дипломатически език посланието на МВФ означава: "Ако не се откажете от тръбата и не махнете правителството, ще ви оставим да махнете Валутния борд и да си "ебете майката", а после разорени пак ще ни кацнете и пак ще ви шибаме с рози, разбира се! Рейтинговите агенции за разкош ще ви свалят платежоспособността и ще плащате прескъпо дълговете си!" По- красноречиво не мога, но и не предполагам онези от МВФ да възразят, че погрешно мисля. Властта трябва да се маха на подскоци незабавно след подобно послание.

Гума,пак си в десятката.Дано има повече като теб!

Гума, прав си в общи линии,разбира се.Точно това значи и точно това ще се случи-мърдане няма. Да те питам обаче как се чувстваш така дирижиран отвън? Комфортно ли ти е,че страната ни /т.е ти,аз, другите българи/ няма право на самоуправление? Как личното ти човешко достойнство понася това да живееш в западен протекторат?

Никой не ме управлява нито ми плаща. Аз съм само един обикновен симпатизант, който си използва мозъка по предназначение.

Където са минали МВФ и световната банка трева не никне.

Явно днес е дежурно някое милиционерско админче от дир-а ! Защо лъжете хората - МВФ не е казвал такова нещо ! Лъжци !

Благодарим ви за съвета. Сега вече вървете на майната си!

Всички колониални представители /от върховните западни институции през най-високопоставените политици,та до най-мърлявите надничари в НПО-тата/ ще се скъсат в унисон да клатят правителството ни,откакто решихме да си подобрим дереджето и геополитическото значение с този "Южен поток". А Бойко Борисов се къпе в лъчите на тяхната подкрепа-както и подобава на Крал-Слънце;-). "Държавата,това съм аз" ще се трансформира в "Народът ликвидирах окончателно аз."

Южнижият паток подробрява "положението", не само геополитическото, а другото на дечицата дет пазаруваха в корекома изненадващи яйца.

Какво недоволстваш,мое мило минусово alter ego? Нали виждаш, че не съм те пропуснал в коментара си:-). Успя обаче да ме обидиш с намека,че съм фен на Орешарски и компания. Не съм, меко казано-ако беше достоен човек щеше да действа твърдо и в интерес на страната си,както например Орбан. Така или иначе обаче той е в момента български премиер,човекът начело на Родината и като такъв не трябва да бъде изтривалка на разни чужденци,които се изживяват като губернатори.А на фона на любимият ви ББ всички са светци /с изключение на шизофрениците Паси и Ф. Димитров- за тях в Ада ври отделен казан,да си се чипкат заедно; те си падат по такива неща;-)/

ОРЕХ ЕДНА ОСТАВКА ЩЕ РЕШИ ВСИЧКО!

КОГА И КЪДЕ МВФ Е КАЗАЛ тОЧНО ТОВА .... ИЛИ НЯКОЙ АВЕР НА ОТ ЕНП ПАК Е ПРЪЦНАЛ В КОРИДОРИТЕ ПО МОЛБА НА ВОЖДА ?

Възраждане на Българските добродетели,традиции и жажда за развитие,хъс за живот! Забравете за момент всичко което знаете за цялата "система",представете си че имаме само един народ и една плодородна земя,невероятно благоприятна географска позиция Точно така Българин !!!! Ако не се направи нова равносметка ако няма нови идеи незнам на къде сме тръгнали Най вече, мисленето на БЪЛГАРИНА трябва да се промени ! Не мислете за себе си политици!

Наивни илюзионисти! Заблуждавате с мили думи, за да запазите статуквото! Да, ама Не!

И как да сепромени това мислене на българина. Той си е идиот от стотици години. Вродено му е да е кретен и продажник на собствения си народ. Това няма как да се промени.

Вярно би било да го напишеш в 1 лице единствено число! Аз съм роден в България, но съм..... и се самоописваш нататък както си почнал! Защото аз също съм българин, но това, което си написал е оскърбително за мен и мога и да те съдя за това!

Абе то хубаво да се промени, ама умни мислители са казали, че най-трудно и бавно се променя човешкото мислене. Истината е, че най-първо трябва да се научим да се къпем всеки ден, да си мием зъбите и да не миришем, когато се качваме в градски транспорт. После трябва дружно да свалим от рейса му и да шамаросаме барем един нахален шофьор, който в жегата не пуща климатик в рейса без отварящи се прозорци, за да гледа сеир и да покаже колко е важен. Е, тогава може и да сме започнали промяна в мисленето и да дадем ред и на управляващите ни... Може би, ама надали...

Натискът срешу нас стана брутален.МВФ ни ограбва за пореден път под някакъв измислен предлог.' Руската газова зависимост' , ако беше американска шистова зависимост е ок! И следвашото действие е - лихвите скачат.

Тия същите ли са,които унгарците изритаха като мръсни помияри?Защото примера не е лош,а ние имаме поговорка-акъл не искам,дай ми пари.

стига сте си измукбали новините.на някои много ви се иска това да е казано и да е така.много от коментиращите ако знаят англииски сами дапрочетат изказването на лагард .

Както винаги не може да се разбере какво точно искат от МВФ, няма информация. Но посланието е ясно - или правите какво ви казваме, или сваляме правителството, спираме кредити, предизвикваме ви криза, смачкваме ви. Това са им средствата, опитали сме ги, те друго не знаят. Само се пита - какво общо има това с финансите, това си е чисто политически диктат.

вероятно оценявате реалния факт, че никой не ни е длъжен да ни дава кредити, да ни съчувства за националната ни балканска простотия, да ни подържа с фондове или да ни прави каквито и да са услуги? Ако Европа ни за.бе изцяло, ще изпаднем или в животинско самоизтребление или в робство на мафоитизираната ни олигархия, до окончателното ни изчезване? Разбира се, ако преди това не Ги изтребим като хищници...

МВФ я вървете на майната си.

Защо бе? Ами ние от там идваме!

Връщайте се обратно тогава!

МВФ е виновен за несигурността в България.Няма сини,зелени,червени,бели и оранжеви,леви,десни,горни,долни.Има само един народ с една ясна цел-оцеляване! Възраждане на Българските добродетели,традиции и жажда за развитие,хъс за живот! Забравете за момент всичко което знаете за цялата "система",представете си че имаме само един народ и една плодородна земя,невероятно благоприятна географска позиция.Какво правим за да ги обогатим ? Повечето хора са прекалено заети да мислят в рамките на цялата тази система която се е доказала като неефективна и вредна.Забравете всичко което си мислите че знаете и нека заедно започнем да градим своят народ и държава от нулата!

Е не може да си толкова наивен!

Може, може! Имай повече доверие в Българина - той може всичко...

Дори и Местан-чо не би могъл да обобщи ситуацията по-точно от МВФ! Но може да опита с някой "оригинален концепт"...

Сержи, ела да поплачеш на рамото ми, после с брат ми Мехти Меликов ще ти масажираме простатата !

Човекът не е създаден "роб да бъде на земята" още Ботев го е казал! О, мой боже, правий боже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже - мен в сърцето и в душата... не ти, който учиш робът да търпи и да се моли и храниш го дор до гробът само със надежди голи; не ти, боже на лъжците, на безчестните тирани, не ти, идол на глупците, на човешките душмани! А ти, боже, на разумът, защитниче на робите, на когото щат празнуват денят скоро народите!

За да си "оригинален" задължително е да не си тъп, защото няма да изглеждаш "оригинален"...

Не става дума за "оргиналност"! Става дума, че има някои човешки ценности, които няма да разбереш, ако ще и от Хан Аспарух да са ти написани! Глупак!

Младите хора и повечето от добрите специалисти бягат от комунистическите държави и се заселват в капиталистическите. Комунизмът обезсилва нациите. Но това е единственият начин да оцелее, като остави бедно население и го подлъже със социална политка, която не може да осъществи. България има в чужбина толкова работещи, колкото има останали в страната. Само че доходите на работещите в чужбина са повече от 10 пъти по-високи от тези на работещите в България. Това означава, че комунистите са извадили от обеднената ни от комунизъм държава повече от 10 пъти от нацооналните ни приходи от труд. Аз лично смятам провеждането на такава политика за национално предателство и цинизъм към бедните хора, чието социално съществуване зависи от работещите хора на нацията. Когато се намери политик да обясни всичко това по разбираем начин на нацията ни и то така, че нацията да го разбере и да гласува антикомунистически, тогава България ще процъфти. Преди да се махне комунизмът България ще е това, което е - вонящ беден комунистически кенеф. Но пък и не знам не заслужава ли това една нация, на която БСП й докарва за 4-ти път от 4 управления криза, но при все това ще има достатъчно хора, които пак да гласуват за комунистите (пряко или косвено, като избират всякаква безумна паплач, гравитираща около тези гнусните). Може би конституционно премахване на комунизма е едно добро начало. Който го е направил, добро е видял.

елементарен в мисленето, да ти кажа направо - много си прост! Така че твоите напъни за мислене нямат нищо общо с истината, за каквато претендираш.

Ти, бе да се извинявам, мислиш ли като пишеш ? Я се огледай наоколо. Ако не си мутренско отроче помисли малко как живеят родителите ти и колко пъти ти е идвало наум на теб самия да бягаш далеко от България. Човекът, когото обиждаш е 102% прав. Но ако произходът ти е това, за което си мисля, няма смисъл да ти обяснявам. Простотията е непобедима, а обагрена от комунистически корупция и пладнешки хайдуклук се превръща в световно зло. За съжаление нямате свършване !

е голям не само политически, но и икономически риск за България. Защото до сега, въпреки саботажите на Плевела, герберастите, НПО-тата, деформаторите, "проституираща мрежа", хамериканското посолство и други престъпници на хамериканския режим, се забелязва някаква тенденция на икономически напредък. Сега със сигурност всичко това ще бъде пропиляно и ще навлезем в една продължителна рискова и предсказуема ситуация към пълна катастрофа, още по-голямо обедняване на хората и по-голямо обогатяване на мутрите - хамерикано-еврейско-турските подлоги и кучи синове. Не искам да съм лош пророк, но не е изключено да стане по-лошо, отколкото в Украйна, защото няма на кой да разчитаме нито за помощ, нито за милост.

Само не спомена за руските и кубински пурите на Волен!!!!

МВФ: Политическата несигурност е основен риск пред България И ОСНОВЕН МОТИВ ДА ВИ ВДИГНЕМ ЛИХВИТЕ ПО ЗАЕМИТЕ

Честит празник, скъпи сънародници! Поздравявам всички с рождения ден на Вожда и Учителя на българския народ! Тази година тортата ще е вероятно с шистов газ, но ще бъде споделена с великия американски народ. Ето това ще даде тласък на икономиката и всички проблеми ще бъдат разрешени, вкл. политическата нестабилност! Вечна дружба! Слава!

Час по бързо трябва да им платим на тези каквото имаме и да се махаме от тези пиявици!

Хайде да пробваме без правителство. Нещата в БГ са вървяли добре когато държавата и псевдоикономистите политици не са се месили в бизнеса. Да назначим един служебен кабинет, който да се занимава със социална дейност и сигурността на обществото и до там. Да спрат субсидиите на партиите, докато не се разберат за обща политика за развитие на държавата и то дългосрочна, за следващите 100 години. И да видим какво ще стане. Ако трябва избори всяка година, обаче безз субсидии и без рейклами по медии, БНТ ще им дава време да си изложат тезата и толкова. Че в момента тези партии на първо място се интересуват от субсидията. И ще изберат ново правителство само ако получи 70% от всички избиратели, а не само от гласувалите.

идеята не е лоша! обаче има още по хубав вариант с президентска република. президента прави кабинета и вместо служебен си имаме оригинален:). при последния служебен кабинет държавата дръпна здраво напред, ако помните!

Президентска република ,но само не с Плевела!

Простата истина, която не съм забравил е, че валутният борд е лошо следствие от още по-лошото комунистическото разграбване на страната и комунистическата виденова зима.

Икономиката на България е нараснала с 1.2% през първото тримесечие? Къде е истината в статията?

Икономиката е такава каквато я обрисува агепт Буда.

Ами добре ще е, даже ще е чудесно ако прочетеш поне първото изречение на статията. Там се споменава за слаб икономически подем, който е под заплаха. Е те това са тия 1.2 %. Да са ни честити. Апропо, ти разбра ли по някакъв начин, освен от статистиката, че в милата ни татковина е отбелязан подобен чудовен икономически растеж?!!!

Като толкова много разбираш когато беше стабилното правителство на ГЕРБ колко беше най-големия икономически растеж който постигна.Аз ще ти отговоря, защото това гербери и реформатори не боравите с дани, само рисувате апокалиптични картини нямащи нищо общо с дествителността. Ръста на БВП при Дянката масимално беше 1,7% сега МВФ говори за 1,6 а правителството е заложило 1,8 с тенденция да го преизпълни.МВФ само си нагнетяват обстановката. Трябва да постъпим като Унгария да не ги пускаме в България.

.. Ша ви спретна аз един преврат ама не мога да намеря Армията , къде се е скатала да спи!

Аз пък искам само да попитам нещо, което го питам от 5 години и никой не ми отговаря. ЗАЩО В УСЛОВИЯ НА ВАЛУТЕН БОРД БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е РАЗГРАБВАНА? КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ НА ТОЗИ БОРД и каква я върши, СЛЕД КАТО КЛЕПТОМАНИТЕ НЕ СА СЕ СПРЕЛИ ДА ГРАБЯТ?

Защо задаваш този въпрос,като сам си отговаряш на него?Много документални филми са излъчвани за държави,където е имало валутен борд.Ситуацията е същата,а държава има закони само на хартия и не може да реагира.

Валутния борд като съдебна система и като манталитет на нацията ли си го представяш? Нещо си сбъркал какво е инструмантър валутен борд.

В това отношение от ключово значение са усилията за укрепване на човешкия капитал (?), справянето с недостига на инфраструктури (?), облекчаването на условията за бизнес и намаляването на корупцията и връзкарството (?), включително чрез независима (?) регулация и одит (?), както и мерки за засилване приложението на законите(?), заключава МВФ. ..... Тия шегуват лице, подиграват ли се ебават лице? А? .... Хранят ни отрови! Нямат обща политика дори за ГМО-та! Човешкия материал става все по-калпав! Инфраструктури проекти на Запада тука са безумие. София е задушaваст се концентрационно експедиционен лагер и не става за живот ?

Нали има технически прогрес, бе! Апаратурата, технологиите са се развили неимоверно, нали!! С 1 компютер се заместват цели отдели и предприятия, да не говорим за GPS с-ми , интернет и пр. и пр. Светът просто няма вече нужда от много работещи, това е причината за световната криза!! Защо при това положение трябва да се увеличава пенсионната възраст вместо да се намалява, което е логичното????!!!! За какво служи този технически прогрес на хората?! Или по-точно, защо печалбите които акомулира световния прогрес не се разпределят справедливо между хората, ами изцяло си ги присвоявате 1 шепа бандити, а другите да бачкаме до смърт?! "МВФ призовава България да коригира временното замразяване на пенсионната възраст, подчертавайки "значителните дългосрочни предизвикателства за държавните разходи", които ще възникнат поради застаряващото и намаляващо население."

Що слагаш минус, тъпако?! Да не си от крадящите ни у БГ-то? Колкото и да ни крадете тука циганските селски тарикатчета, не можете да се накрадете толкова, колкото ония специалисти там, те крадът целия свят!

Молим слагащите минуси да се обосноват ЗАЩО!