”Газпром” не разкрива с колко падат цените

България и Русия подписаха в събота "пътна карта" за изграждане на газопровода "Южен поток", а също и протокол за доставки на руски газ в България.

Обратно в новината

Коментари - ”Газпром” не разкрива с колко падат цените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа, оказва се, че Русия и България (едри понятия!) са подписали "пътна карта" (картографски термин, но не и картографско понятие в случая!), а от тези двамата (Русия и България) Газпром не разкрива с колко падат цените (Газпром е Русия). Можем да приемем това неточно описание на събитието "договаряне" (наречено от Борисов Ви Бойко "извиване на ръце") за политически поетичен опит на спортисти от бойните изкуства. Можем да приемем за търговско - поетичен опит и определянето на мощност в кубически метри. Остава да приемем за търговска поезия премълчаването на цена. Обаче... Поетично мълчание няма, а при тайна цена няма търговия. Тъй като можем да приемем, че търговия има, то е явно, че тайната цена е тайна не за продавача и купувача, а за Вас. Между другото, продавачът ("Газпром", т.е Русия) не ги разкрива, а купувачът ("Булгаргаз", т.е България) разкрива ли ги? Не, но той тъкмо е светата вода ненапита. Затова пък, цитирам: "Резултатът от газовите преговори в България е задоволителен за всички". Е, няма да разберем кои са всички, но е ясно, че останалите са никои.

ава Боко що така ва...нали Р Овч криеше ти що криеш ва???

Защо цените на руския газ са високи за България и българите?Преди месец излезе проучване на Евростат от което става ясно,че България си остава наи-бедната страна от ЕС за 2009.Брутният вътрешен продукт на страната ни се равнява едва на 41 на сто от средния за съюза,изчислен по паритет на покупателната способност.Така ако "Газекспорт" доставя газа на германската граница на "Рургаз" за 351$,а на "Булгаргаз" за 339$ виждаме,че за един германец е два пъти и половина по изгодно да си купува газ от един българин,тъи като цените са почти еднакви.За Германия и другите страни от Западна Европа тези цени са нормални и затова те нямат такива разправии с руснаците.И по тази причина напълно нормално е цените за България да паднат и не необходимо да се тръби за това наляво и надясно.

само дето няма да паднат

никъде няма договор за намаляване на цените само в една голяяяяма банкянска кофа има такива работи

"Който ни освободи, той ще ни пороби!" В. Левски

Ако може вместо В. Левски цитирайте г-н Т. Трайков защото така и не можах да разбера каква е договорената цена.

Интересно,защо в западна Европа смятат ,че между "Южен поток " и "Набуко" има конкуренция и не само това- руснаците се опитват по всякакъв начин да попречат за изграждането на "Набуко".Руските копелета лъжат. Хора,отново се хвърля лъжлива информация.Аз си задавам въпроса:Кой дърпа конците на Б.Борисов?Защо смята за пореден път да зароби България с 10 годишни договори за доставка на газ,при условие,че при сегашната ситуация на газовия пазар се сключват ,от нормалните западни потребители, краткосрочни договори?

щото спробитите си цървули не си ти тоя който казва кой ще кара влака....

Твоите цървули са пробити ,а отгоре на всичко руска чавка ти е изпила мозъка!Просто руско мекере скрий се !

Не виждам защо ще строим "Южен Поток"?!?! Това е пак руска тръба. Ако си я платят те - ок, но да платим 50% от 800 и кусур милиона е пагобно... За сравнение - часни инвеститори предлагат да изградят тръбата с Турция, която ще е има няма 120 милиона... и българският потребител няма да плати нищо от това. Питам - защо правителството не се навива вече 1 година??? Или и то е проруско...

За да получим 15% отстъпка за цената на газа, тази цена трябва да бъде вдигната най-малко с 50%!

всичко е тайно от договорите а се отнася за нас потребителите, крайната цена кам нас преди 28% увуличение беше 820лв сега ще е 1049 някъде, сега го сметнете господа договарящи се при цена от 540лв някъде където казвате че го купувате колко процента ни товарите