”Булгаргаз” поиска шоково поскъпване

"Булгаргаз" предлага 28% увеличение на цената на природния газ от 1 юли спрямо действащата сега цена.

Обратно в новината

Коментари - ”Булгаргаз” поиска шоково поскъпване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен крайната цел е ясна - приватизация на топлофикациите. Повишаването на цената на газта на международните пазари им идва дюшеш.

Дяа се махан от България час по-скоро

Не си прави шеги, за какви индексации на заплати и пенсии говориш , ти в час ли си, сигурно си бягал в часовете по история, я се обърни назад и виж събитията от 1928 г. които се повтарят в днешното историческо време .

Който плаща, той избира стоката!

Ти пък на кой свят живееш. Като плащам парно да не би да избирам стоката!? Топля се на ток и бойлер и ме карат да плащам парно. Те това го няма в друга държава.

NAGLI KRAVOpiiCI!!!

Абе направете го 60%, тока 70%, водата 100%, а заплатите - 80 % и да си ходим от тоя свят.

нашето птредприятие използва дневно около 7-9 хил.лева газ. В условия на криза при силна конкуренция работим почти на събестойност като имаме 3- и 6-месечни цени, което е нормално за нашия бранш. Уважаеми управляващи защо ни съобщавате колко ще бъде увеличението на газа на 11.06!? Как изобщо можем да реагираме до 01.07!? А после затваряли българските предприятия. Проявете някаква отговорност и се упълете на братята руснаци. Все пак да не сме им роби.

Аз пък искам шоково уволнение на мениджърите в Булгаргаз, и шоково намаляване на заплатите на тия търтеи които работят там!

шут ( нерегистриран ) 11.06.2010 17:44 Ако цената на газта зависи от курса на долара, защо цената не падаше когато доларът падаше! ЗАЩОТО НЕ ТОВА Е ЦЕЛТА!

Защо все в петък вечерта излизат тези новини.

Когато доларът беше на 1.20, оня гном Гогов лъжеше и мамеше наляво и надясно, как цената не можела да падне с повече от 1-2%, щото цените на алтернативните горива били високи. Той газ ли продава или петрол?! Не се знае и до днес...Сега, когато цената на долара нарасна с 18%, оня гном веднага скача за увеличение на цената на газа с 28%. Алооооо, КРАДЦИ ГАДНИ, народът търпи и понася, до време, но не забравя! Качили ли са 1 цена, никога няма да я свалят, ако ще и криза да е. Научили ли са, че могат да скубят много, достатъчно, че да им е добре, никога няма скубят по-малко.

Е всички сме наясно с положението и с газа, и с топлофикациите и с тока и с .... Сега какво, само ще си коментираме ли или и ние ще направим най-после нещо по-съществено. То така само с приказки не става, така ще ви работят изодзад, пък вие си приказвайте. Няма да дойдат Левски и Ботев да ви изваждат от кризата и да ви спасяват от изедниците!!!! Кой ще събуди тоя заспал вековен сън български робски народ?! Докога всеки ще се е...ва с него!

Далаверата е съглашение между Семерджиев /гадината/ и Булгаргаз.Всичко друго е за замазване .

Борисов ли промени параметрите на договора или Р.Овч.?

kato pada dolara cenata skacha stoto evroto poskapva kato pada evroto cenata skacha stoto dolara poskapva izvoda e qsen trqbva cenata na dolara i evroto da ne se promenq za d asi tarsqt drugi opravdaniq, a takiva bog dal, konjunkturata na pazara, cenata na petrola!!!!!!, koqto sega pada, rusiq podpisvala nov dogovor s nas i t.n. Sega ste vdignat gazta s 25% i ste kajat nie smekchihme vdiganeto na cenata, sled 2 godini ste kajat nie spasihme balgaria ot krizata i horata ste glasuvat za tqh, horata glasuvaha za tqh i na tezi izbori, sega si pravqt kakvoto iskat no balgarite si kazvat ste tarpim kato sme gi izbrali, no tova che sme gi izbrali ne oznachava che mogat da si pravqt kakvoto iskat, qko v garciq vdignat cenata na gaza za period ot 4-5 meseca s 50%, kakto pri nas stana, ste ima ogromni protesti i stachki v bg nisto ne stava, ami zasto da ne vdignat cenata, ste q vdignat sega i ste q vdignat naesen a vie ste si plastate i ste se chudite kak da svarjete dvata kraq i ste glasuvate za BB i na prezidentskite izbori, hora prizovavam ako ne ste dovolni ot politikata na BB i vi marzi da zastitavate pravata si s protesti pone na izborite za prezident pokajete na BB che ne go haresvate ta dano se osvesti, makar che se samnqvam che tova e vazmojno

супер,дано до края на годината се увеличи 50% ,така ще се докаже че наистина сме във европейският съюз.браво продължавайте така :)))))))))

Очаквайте още шкове след като се отказваме от руските проекти по нареждане на САЩ и по изпълнение на ББ

Създава се наистина пагубна ситуация с това поскъпване, както за потребители, така и за бизнеса , който и без това едва крета в момента.А инетересно , защо петролът не поскъпва толкова, той не се ли влияе също от скъпия долар!? Скапана работа, в коя друга държава газовата компания търпи такива загуби и е изправена пред фалит?!!!!Какво е това явление въобще, тук изчезват стотици милиони и никой не взема никакви мерки, директорът си стои все същия от предишното правителство несменяем и УДОБЕН!!

Целта е да се доведе до фалит и да се приватизира. Стара изпипана приватизационна практика на управленческата мафия.

Ами ти да не сим ислиш, че различни хора са назначавали 20-те правителства. :-) Не помниш ли, че Станишката се поскара с Петков и Овчаров. ;-) :-D

Недей, още по-голям некадърник ще сложат.

Явно искат да мина изцяло на боб. В този ред на мисли, на каква цена ще изкупува "Булгаргаз" произвеждания от мен продукт?!

и за какав чеп ми е тази газ на тези нови цени,досега се ползваше защото беше ефтина а сега какво,кои ще я копува

При раждането на еврозоната съотношението долар:лев беше 1:1.64. Година по-късно стана 2.22 лева за долар. Цените пак растяха, разбира се. Когато започна сривът на долара след 2002 г. та и доскоро, цените отново растяха, РАЗБИРА СЕ. Не беше Гогов - друг идиот беше, но той се позоваваше на същите глупости. Растеше и цената на горивата. Сега долърт тръгна нагоре. Цените естествено пак растат. Растат и цените на бензина, нафтата, на тока ... Може би не съм прав? Има ли някой по-сведущ или с по-прясна памет, който да ми каже, че поради слаб долар някога цените у нас са падали? Моля, припомнете ми, ако не съм прав.

Масов отказ от услугата е решението на проблема.

Да, шоково покачване та да може да се покрие и за догодина цената ,нека вдигат сега с 70 % и да чакат някой да им плати, ама друг път.

Бе я дай да направим парното 500 лв. гигакалория, та хорицата да започнат да продават апартаменчетата си ,за да го платят пък ние да им ги изкупим и после да ги пуснем с наем от 500 лв. на месец и пак да си плащат парното и тока. Що не - така се богатее на запад...

Искането за шоково поскъпване на природния газ е брутален натиск върху правителството да си ходи.А на Борисов ще му е кеф да си иде,но едва след като провали Бургас-Александрополис и АЕЦ-Белене,на пук на онези,които ще дойдат след него.

Производствените предприятия ще затворят и най-вече експортно ориентираните,защото в ,Европа клиентите не желаят да плащат неразумни увеличения на цени.Ще дойде скоро момента в който ще берем само домати и ще носим куфарите на чужденците на морето.Индустрията няма да създава работни места ,а Булгаргаз ще продава газ на себе си.

България ще се срине много повече от Гърция. Не виждаш ли как правителството е в паника, която не може д прикрие. Загубиха се месеци без да се предприеме най-необходимото. То с лъжи и популизъм не става.

И наистина ли нямаме начин да им пуснем газта на тези самозабравили-се назначени от отвъдчерноморските канали у нас !?

При тази цена отказвам се от парното!!Хайде да фалираме топлофикациите!!!Друго има ли???????????

е миналата година спадна ли газта, като долара се срина ?!

За долара питай дедо Йоцо. Той ще му такова майката на долара, ще въведе рублата като световна валута и благата ще потекат като пълноводна река от времето на бай Тошо.

Защо никой не споменава потребителите на газ?Тях кой ще компенсира?Отделно слабия контрол върху газоразпределителните дружества,които извиват ръцете на потребителите си.

Булгаргаз трябва да премахне частните посредниците, в противен случай един ден на неговите служители ще се иска съдебна отговорност за извършвана МАЩАБНА КОРУПЦИЯ. Частни посредници между Държава и Газпром няма в никоя западноевропейска страна и развита демокрация и ЕС не допуска това. Там държавна фирма директно купува газ от Газпром и държавата определя цената, с една единствена цел -да защитава интересите на потребителите си. Западноевропейската държава е високо демократична, защото се грижи еднакво и защитава интересите на всички граждани и потребители. Целта е ясна- да имат от къде" моите хора" на ГЕРБ да смучат и дерат кожи. И пак от гърба на редовия гражданин. Въпрос с понижена трудност-По какво ГЕРБрите се отличават от предишните? ideyazabulgaria.org

След БУЛГАРГАЗ ШОКА ще ни треснат с ТОКА!

Естествено. Като престанем да ползваме газ ще трябва да ни дерат от това, което ползваме. Цял свят знае, че газът е най-евтиното гориво, и най-екологичното. Няма дори и идиотска държава, където токът да е по-евтин от природния газ. И то при положение, че при нас токът е най-скъп в Европа. Ние сме държава-чудо. Докато не умре енергийната ни мафия бял ден тук няма да има. P.S. Държавата нямала право да се меси в пазарните цени ! Е нали Булгаргаз продава на държавата бе, изроди!? Държавата не я ли интересува какво й оферират и какво плаща? Защо всеки път оня боклук Семерджиев козирува и със "загрижена физиономия" се съгласява на 25, вместо на исканите 28%, че да не страдали хората ??!! Ако газа ни се доставя на толкова висока цена от Русия просто да престанем да купуваме и да започнем плавно преминаване към други горива. Да се поиска и помощ от Европа, за да не си мислят там да ни налагат еко-глоби. Европа трябва да ни помогне срещу арогантността на руснаците (ако това е така, разбира се, а не се окаже мръсна игра на дългия инкасатор и неговите дружки).

Този път колко пари от нашите данъци лапна за да ни направиш отново на балъци????Като се увеличава газта,просто ще спрем да я ползваме!Жалко за производствата,които са се излъгали да преминат изцяло на газ...