Кабинетът чака варианти за дофинансиране на НЗОК

Кабинетът отложи решението за актуализацията на бюджета на НЗОК. Ще чака експертиза с колко, за какво и по какви причини се искат още пари за здраве.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът чака варианти за дофинансиране на НЗОК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво може да се каже за обърканите отговори на здравния министър Не е ли противоречие да кажеш че пари за здравеоп. недостигат и око се вземели от някаде то там щяло да стане дупка Значи няма да се взимат пари от друго място . Самоче Здр. мин. е министър на здравеопазването а не на ,, друго място" Още Как така НЗОК ще прави проверки за да види от какво са преразх. Ама в касата са всички клин.и тя всеки месец си следи харчовете Ако обаче някаде има пропоски тя ги е видяла още от времето когато при нея е постъпила първата кл. пътека .Т.е . тя мое да даде ежемесечен отговор ва харчовете от болниците и т.н. без да е нужнен сега некаква нова система за търсене на резерви. Отговора има самата НЗОК.

Тази кукла, и тя ли е от "ДРУГАРИТЕ"?? Защото много мазно се измъква..НС трябвало да реши,депутатите трябвало да кажат?! Ами ти,какво решаващ и какво казваш като МИНИСТЪР....? С колко да ти се увеличи лапачката от държавното корито?? Или каква службица да ти намерят Другарите??

Коментара ми нито е извън темата , нито е спам просто дадох един пример как се точи здравната каса и после риват че нямат пари докторите... Ако някои реши да се самосизира може да се обърне кум мен за доказателства.

Министър председателя преди час съобщи, че НЗОК няма нужда от актуализация на бюджета. Смятам, че е правилно решение. Около 30 % от хоспитализациите са ненужни и измислени. Лекарствата са с изкуствено завишени цени - рушвети към комисията, която прави списъка за реимбурсацията от НЗОК.

има вариант ! полицаи , военни и други нищоправци да си плащат осигуровките !

Странно много странно, как е възможно Болници да фалират и още от юни искат пари, а МИНИСТЪРА да е непокис и се присламчва към МФ за анализи СРАМ И ПОЗОР !

мноу кофти сурат, ама на нянка го докарва ...

Нищо не работят министрите, но дори не ги е срам. Кога ли ще се събуди нашият народец и да заиграе сопата....

Крадците в Бг,са повече от парите..

Колкото и министри да смените в здравеопазването ,....БЕЗ КИНТИ НИЩО НА СТАа...

Не искат актуализация,защото ще им лъснат далаверите в здравеопазването и когато хората разберат, какви са ги вършили може и да не влязат в следващото НС.Крадци безобразни

Тия са решили да глозгат кокала до последно,я вижте тая другарка какви бузки е заформила.Идобре си помислете дали бсп и дпс ще са в следващото управление на България.Това зависи само от нас.

кворум само за актуализация на бюджета , еврокомисар от ГЕРБ , оставка на курашкарски тоя мандат е по-зъл от еничари

Да плащат безработни всеки месец по 16,80лв. Да нямаш доходи и да ти искат пари - такова нещо и по турско робство не е имало!!! А в същото време хора които получават доходи далеч над 2400лв се осигуряват само до 2400. Трябва да има еднаква осигурителна тежест за всички.

Я да сметнем за безработния данъчната тежест е 108% защото няма доходи. За всички би трябвало да е също 108% или ако се получават 10000 лв доход трябва да се плащат 10800 лв здравни осигуровки.

РЕФОРМА В БОЛНИЧНАТА СФЕРА И РЕАЛЕН ОТЧЕТ НА РАЗХОДИТЕ! ЕЛЕКТРОННО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ! В мътните води на здравеопазването някои другари станаха милионери! Дано хората разберат, че пациентите и лекарите сме от едната страна на барикадата!Ние всички сме потърпевши от това безхаберие - от другата страна са политиците, които чрез свои подставени хора като шефове на частните болници ежемесечно доят милиони от здравната каса! Затова финансиране само в реформирани сектори!Другото си е чиста кражба! Сега нека актуализират бюджета, защото иначе пак пациентите ще са потърпевши, но следващото правителство трябва да започне кардинални реформи в здравеопазването.

да се финансират частни болници е престапление. Kраде се от нашия Jоб .A после за болните пари няма. пенсионерите и те ограбени ,и нека некои идиот каже че комунистите ни ограбиха ,ами то жив комунист нема .Cамо престапни партиици.

Бих искал да кажа на всички хора които не знаят за какво става въпрос. Около 400 млн допълнително от бюджета. От тези пари 95% от лекарите няма да помиришат и 1 лв. Това е най-голямата кражба която съм виждал. Всичко потъва в някакви измислени кардиологични клиники, фармацевтични фирми, фирми източващи пари чрез ремонти, доставка на техника и консумативи. Болните получават 0% подобрение на качеството на обслужването. НЗОК работи на принципа на източването. Който успее да източи повече, той оцелява. Всичко е една голяма фалшификация. А другарите комунисти тотално се оляха в подпомагането на това крадене. На никой не му стиска да спре това. И всеки си мисли, че тази актуализация с 300-400 млн + кризата с банките ще ни се размине, няма как, всички ще плащаме за това.

По този случай да не забравим да допълним,че и съпругата на орешарски-по-времето на тоя му мандат си построи частна клиника-много изгодно.Не е зле да се разнищи и тоя случай-от къде са парите на оришарска

Да не забравяме, че ОРЕШАРСКИ завлече България с пълното съзнание за това! Просто е добре мотивиран за това! Москва се грижи за хората си в чужбина!

Тая кобра защо още е министър? Защо целият кабинет още е на власт? Кой ще им плаща после далаврите? Айде най-накрая в Дупница...

Ех, явно на политиците не им отърва да направят реформа в здравеопазването, защото така по-лесно се краде! В нереформираното болнично здравеопазване и 100 млрд.лв.да се налеят -пак ще изчезнат!В момента ежемесечно се роят частни болници, които черпят от ресурса на касата.Едни работят, други правят операции без необходимост, трети надписват дейност.Всичко това се знае от политиците, но се толерира, защото не са случайни хора собствениците на болници и всичко това става с благословия от най- високо политическо ниво!

Кабинета, да си беше направил реформите в здравеопазването, а не днес, да търси пари за сектора!

За пореден път една и съща опашата лъжа, за прехвърлянето на средства от НЗОК към бюджета. Има явно доста хора без грам разсъдък, тези пари винаги са били част от фискалния резерв, те са от повишената здравна вноска от 6 на 8% ,с условието тези два процента да отидат за втория стълб ,където ще има индивидуални партиди и конкуренция на фондове, и още една част са от натрупан резерв при стартиране на реформата в сектора. Тогава за половин година системата получаваше финансиране от бюджета,а вноските отиваха към резерва на касата. Така ,че спрете с този мит за някакво изземване на пари от касата и тяхното прехвърляне към бюджета. В момента най важният въпрос е как така след като вноската от 6 % , и с тия пари се покриваха разходите на системата, в момента с 8 % вноска сме на дефицит. И отговора е много простичък- краде се като за световно от НЗОК,със всякакви средства. И вместо да се направи контрола такъв какъвто е примерно в НАП, където и стотинка неможе да се отклони,тук се пее една и съща песен всяка година- дайте още пари, здравето е в опасност и прочие глупости.

Писна ми от некадърници ,които заемат постове САМО ЗАРАДИ ПОСТОВЕТЕ !!!!!!!!! Защо глупавите ни политици не отворят "вратата" и попитат братята поляци ,ЗАЩО НЯМАТ КРИЗА и какво направиха ,че държавата им просперира ,некоа излязат от "маалата и личните интриги " и ако не могат да направят нещо ,да си ходят на село ...!!!!

Не,никаква актуализация на тази бездънна дупка.Фалшиви болнични,фалшиви пенсионери от ТЕЛК и..........още и още.Само затягане и контрол.

От цялата дандания разбрах само, че трябва да се "дофинансира" НЗОК, но така и не разбрах за какво? Дайте разчети бре, другарко! Нали събираемостта на вноските се е "увеличила" и все пак за какво недостигат пари - за болници, за нещо друго или сте обещали нещо на покровителстващите ви олигарси под формата на обществени поръчки... Изплюйте камъчето, на хората ще им стане интересно за какво са им нужни тези няколкостотин милиона на НЗОК?!

Ще има пари в здравната каса когато болниците спрат да я източват. Не може пациент да се държи ден два а да го водят шест дни или да се предписват изследвания и да не се правят

"Здравният министър отбеляза, че събираемостта на здравните осигуровки е в пъти по-добра отколкото в предходни години. Броят на здравноосигурените се увеличава". Ти да видиш! И къде отидоха парите тогава?!

Пари липсваха при по-предното, при предното , при сегашното и естествено при бъдещото правителство и т.н. Все едни и същи приказки и на дела- нищо

Не си много прав. Миналото правителство (т.е. по-миналото) на Бойко Борисов прехвърли близо 1 МИЛИАРД и ПОЛОВИНА от парите на здравната каса (НАШИТЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ) в бюджета за други цели и това доведе до сегашното безпаричие.

Тая опорна точка вече не върви, дай нещо ново.