Отрязаха социалните работници за 10% по-високи заплати

На второ четене за Законопроекта за бюджета за 2017 г. парламентът отхвърли предложението на АБВ за увеличение на заплатите на социалните работници с 10%.

Обратно в новината

Коментари - Отрязаха социалните работници за 10% по-високи заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това увеличение на заплатите трябваше да се случи преди много години. Истински кадърните социални работници напуснахме системата и останаха само тези, от които нищо не става и още по-малоумните им шефове. Тази система няма бъдеще докато не изхвърчи цялата измет от нея.

НИЕ СМЕ ВИНОВНИ, ЗАЩОТО СИ МЪЛЧИМ!

Ситият на гладния не вярва! Господа и дами депутати, моля само 1 месец да живеете с 520 лв. и да видим как ще ви се отрази този доход на дебелите задници!

бежанците да Ви са за пример, заспало бг общество!

БЕЗСЪД И ПРИСЪДА!!! НА МЯСТО КЪДЕТО ВИ ИЗЛЯЗАТ НА ГЮМЕ! Това е единственния начин да ги изтрепем до 10-то коляно!!! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.

къде бяха досега напр.Калфин като бяха на власт защо не оправиха всичко това, което искат - да бе да - две години е много време - можеше да се обърне земята - ха-ха-ха. БСП управлява повече от 18 години и кво направи - заменки, станаха милионери, собственици на хотели. Е-е, и това не е малко.Просто стигнаха европейските стандарти, особено Пръванов - откъде доъйде - от едно забутано шопско сели и къде отиде. Той е Радев ще го стигне и задмине - какъвто е напорист и лъжец.

това което чувам за тях не е лицеприятно. Просто мафия - сигурно не всички са такива. Сигурно там работят хора без специално образование, просто там са намерили време за пенсия, безотговорни, но се съмнявам като им се увеличат заплатите дали ще се подобри работата им.

Има и доста кадърни хора,които заради другите си обират парсата!Нормално е да работят некадърници,защото за тия мизерни пари и условия никой кадърен няма да се съгласи!

Има и доста кадърни хора,които заради другите си обират парсата!Нормално е да работят некадърници,защото за тия мизерни пари и условия никой кадърен няма да се съгласи!

Такаа, болна тема. Позната приятелка напусна след 3 месеца. Текучеството е огромно. Условията - не съществуват, мрачна, студена и мухлясала стая с още 10 души вътре, носиш си компютър, принтер и хартия от вкъщи. Електронната система се сменяше, хаос, бъгове и липса на каквото и да е обучение. Клиентите - почти 100% мръсни, неграмотни и агресивни цигани. Нито са работили, нито искат да работят, нито някога ще работят. Средна циганка с малко деца почва от 600 лева на месец помощи, а с повече, имаше случай с 18, стига над 1600 лв. Единствените бели са дебели мутри, които си паркират джиповете на тротоара пред вратата и идват да си вземат безплатната винетка, щото са си купили инвалидност. Това за 340 лева на месец, начална заплата с трудов договор, и на тези пари има данъци и удръжки. Такиво управници заслужават клада пред парламента и министерски съвет, за да се мъчат, а не гилотина или куршум, за да се свърши бързо.

А ти случайно като работи в системата, забеляза ли колко са некадърни шефовете? И не те ли натискаха отгоре понеже си прекалено интелигентна? За една приятелка питам

Защо това предложение не беше гласувано когато Ивайло Калфин беше вицепремиер и социален министър?

Да обявим общодаржавна стачка, като гърците, да докажем , че не сме стадо ...

Точно поради тази причина, да не се учудвате, че когато попаднете в ръцете на НАП, Инспекцията по труда и т.н., трябва да "почерпите", за да не ви глобят!

Вземат от семейството детето, защото щяло да расте "Бедно" А някои кучки, вземат по Три, да ги продават, на чужденци ! С "малките" им заплати могат да живеят Три самотни майки!

И аз за това си помислих (случаят от вчера).

Няма голяма разлика между предишните икономическо-политически строеве и сегашните?! Принципът на Парето си действа на 100%, разумът отсъства!!!

Синът ми завърши тази година "Социални дейности" в МФ на Тракийски университет и не желае да работи в тази система въпреки , че му харесва много работата само заради заплащането. И в този ред на мисли за бюджета какво стана с намаляването на партийната субсидия...? Още ли е в бюджета със старите параметри???

Тия се заинатиха за 200 касиерки в социалното, дето се разправят с тъмнозелени от сутрин до вечер за 500 лв заплата. А че един политически назначен нищоправец в произволно министерство (2/3 от персонала) взема 1500 + 500 ДМС на месец не е проблем. Уволнете по 2-ма нищоправци от всяко министерство и ще се намерят парите. Аз мига за едно конкретно министерство да ви дам 10 имена на политически нищоправци. Даже срещу името мога да напиша на кого е 'човек' и на коя партия докладва всеки ден. Ще се изненадате, но 5 са на ДПС, 3-ма на БСП и по 1 на РБ и ГЕРБ. Ей така . . да има бе!

прави се със стратегическа цел в интерес на националната сигурност. при тази мизерия няма никаква опасност от африкански нашествия.

Защо пишеш глупости, а и си вярвате! Този, който ти се хвали, че взима тези пари, явно не е наясно, че ДМС се взима на тримесечие, и то само ако има реализирани икономии. А за заплата от 1500 лв. може, ако е на ръководна длъжност. Стига сте гледали в чуждата чиния и сте вярвали на инсинуации.

когато става дума за вдигане на заплати се реже яко и не се дава,а когато става дума за даване на милиарди за инфраструктура или ремонт на сгради се дават милиарди,дори заеми се теглят!!!! Това е така,защото от парите за заплати не може да се краде,докато от парите за инфраструктура може да се краде и то поголовно!!!!! България е с най ниските доходи в Европа и на Балканите изкуствено!!!! Дори в Македония,държава на 10 години с население 2 милиона души и без никаква икономика пенсиите и заплатите са двойно по високи от тук!!!! В Македония най ниската пенсия от 1-ви януари 2017г. ще е 206 евро,сами може да проверите,а тук ще е 83 евро!!!! В България протича репресия срещу българите!!!!! Те живеят буквално без доходи и от заеми,но явно тази нация са най големите мазохисти щом търпят една шепа хора да ги ограбват и да им се подиграват!!!!!!!

Мисля, че трябва да дойде край на т.нар. "представителна демокрация". Тези депутати отдавна не представляват интересите на народа и на мнозинството и трябва да бъдат съдени за държавна измяна!

То хубаво, но ще ни трябва и народен съд и този народен съд да бъде гласуван в парламента. ;D

И накрая шефовете ще го докарат до положението - "Тъкмо магарето се научи да не яде, и то взе че умре".

Скапаняци! А как знаят да увеличават техните депутатски заплати, да сменят лаптопи, мобилни телефони, служебни коли? И да си дават отпуски за щяло и за нещяло ... Пълна отврат!

АСФАЛТАДЖИЙСКИТЕ ХХХВИ НА СИК :)))

TMontana

Голяма част от тях и това не заслужават, а заслужават да им се счупи главата!

Като има (не)мислещи като този Barn, винаги ще има мизерстващи пенсионери, администратори и социални работници! Имате ли представа с какво се занимава един социален работник, смотан драскач такъв!? Социалният работник посреща, комуникира и подпомага най-уязвимите хора в тази бедна страна - хората в нищета, заразените с различни болести лица, хора с ментални увреждания, агресивни типове, хора желаещи социални контакти (лишени от такива от подобни на Barn), деца със затруднения и в риск в семейството си, в училище и в обществото (пак принудени да са в това положение от такива като Bar_n), с бизнесмени и адвокати, криещи доходите си и всякакви типове с характери, проблеми и зарази! Кои други се занимават така с толкова широк спектър от възрастни хора и деца!? За това заплатата на социалните работници трябва да е достойна - не по-малка от полицая, лекаря, учителя и администратора в Народното събрание!

Diana Komatova

Миналата година се пенсионирах в Социално подпомагане - Закрила на детето. Текучеството е голямо. Млади хора не се задържат, след месец-два напускат. Останали са само хора пред пенсия, които трудно ще намерят работа на 55+ години. Натоварването е огромно, проверките са ежедневие. Житейските трагедии на клиентите "изпиват" нервите. След работа не можеш да контактуваш нормално в семейството си. Само колеги могат да ме разберат. Имаше възможност да остана на работа, но не исках и един ден да продължа. А от хубавото никой не бяга, нали? Има професии в които с топ не могат да ги мръднат и се натискат да останат на работа. За размера на пенсиите няма да пиша, че е срамота.