Коментари - Правителството одобри 420 лв. минимална заплата | dnes.dir.bg
назад

Правителството одобри 420 лв. минимална заплата

От 1 януари 2016 г. минималната работна заплата ще бъде 420 лева. Часовата работна заплата става 2,50 лв. при работен ден от 8 часа и 5-дневна работна седмица.

Обратно в новината

Коментари - Правителството одобри 420 лв. минимална заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя става 420 лв , ама работа няма!! Работа нямааа!! Назначават само свои хора, а обикновения човек без връзки няма шанс колкото и висши да има!! Кога ще се изкорени шуробаджанащината??? И кога ще се създадат повече работни места в провинцията???

Пп. гледам за моя град в джобса, понеже почти всеки ден кандидатствам там за моя град и то цялата тая година, и едни и същи обяви пускат, а не назначават хора? Все търсят с опит, едни и същи обяви пускат на 2 месеца, а по 400 човека са кандидатствали... как може да не са си взели човек? Че след два месеца пак същата обява... Май са фиктивни местата.... реално не търсят хора, нарочно уж че търсят за да получат субсидии и помощи. А бедния народ се надява че ще ги вземат на работа, ама йок. През два месеца една и съща обява... въртят ги цяла година. Пускал съм поне по 4,5 пъти за всяка работа и нищо...дори за интервю не се обаждат.... е как ще се издържаме тогава??? Как ще плащаме и здравни вноски като нямаме дори 1 лев доход и то с години?!?!?!

Швейцария на балканите... знаех си, само Боко и Цецо ще ни изведат до светли бъднини!

според нашите тъпанари средна заплата значи -ако шефа ти яде само месо а ти само картофи то , въз основа на твърдението ,,средна заплата,, и двамата ядете мусака. да...ама не

Заплатата на един биолог например в СУ е 450 лева.

Знаете ли ,че заплатата на редовите висшисти в БАН и СУ е между 405 и 450 лв? Това са хора завършили с висок успех и към тях се предявяват изисквания за различни компетентности. Сега те ще паднат под дохода на всеки неграмотен представител на малцинствата, чиито данъци се възстановяват.

1. Тия в СУ и БАН, не са най-големите специалисти в областта. По-добрите работят в частния сектор и/или в чужбина. Казвам ти го от личен опит. 2. Един доцент си докарва около 2000 лева, а ако участва в някой друг международен проект - по още толкова. И м/у другото по над 1000 изкарват и асистентите, които участват в различни проекти. Казвам ти го от опита на баща ми, който е доцент. 3. Никой никого не задържа в БАН, СУ, ТУ и т.н 4. Аз съм по-загрижен за учителите в началното и основното училище, защото там положението става трагично. Тези учители не могат да участват в проекти, нямат командировки в чужбина, а от тях очакваме много повече от един асистент с СУ

Явно не разбираш за ккакво става дума. Да предположим, че съм доцент в СУ със заплата 800 лева (по-малко от 2 минимални заплати). За да изкарам 2000 лева, за да живея що годе нормално, трябва да зарежа преподаването. Т.е. да ни си върша работата, за която съм назначен в СУ. То така и става. И това е ненормалното.

А какво да кажем за докторантите с 450 лева стипендия? "3. Никой никого не задържа в БАН, СУ, ТУ и т.н" - това е като репликата на Мария Антоанета: Като няма хляб, да ядат пасти.

я... минималната работна заплата в БГ 2х по-голяма от средната в Русия (извън Москва)... кой позволи това?

Не че фактите имат някакво значение за повечето коментиращи, но в Русия мин. заплата е 5965 рубли, което си е някъде под 160 лв. Който не вярва да потърси "Минимальный размер оплаты труда в РФ" ppt.ru/info/2 В Русия се живее прилично само в Москва, и Санкт Петербург, останалата част е на ръба на мизерията.

420 лева не е много, но поне е ТРИ пъти по-висока от тази в Русия.

Няма нищо, нали и ние към русия се стремим- ще ни я намалят - какво толкова. Я виж в Крим как процъфтяват. На плажа им пускат химна на сссере, по бански козируват, в супера празни рафтове- кеф на бучки

Робска държава!

А кво е туй дзвере '' минимална заплата '' бе правителството ?

Нема такава държава!!!Хигиенистката да взема колкото докторанти, начинаещи учители и т.н.!!!

Добре лапат! Ние спестяваме ,като мравки, те..... щях да кажа серат, извинявайте.....прахосват ,като слонове.Да им е честито!

А ЗАЩО СТАВАМЕ ВСЕ ПО-БЕДНИ

Сложи на една страна: политиците с милионните субсидии, чиновниците, полицаите, охранителите - все хора, които не произвеждат нищо, но за сметка на това харчат близо половината от парите, които България изкарва и ще разбереш, защо останалата част от хората стават все по-бедни.

Кво се жалвате бе? МРЗ в Великата Русия е 77 евро! Махаш 55 евро за ток парно и вода, остават 25 евро (50 БГ лева)! Пей сърце и рупай на корем!

Това кой то го каза бе, Маро? Шефа ти от НПО-то ли?

Като е нисък процента за безработица,защо процента на трудова заетост е 65%-май много се изхвърляме с безработицата?

Всичко е точно! 65% работещи, 5% безработни и 30% перманентни мързеливци, които ги хранят бабите и дядовците, дето могат да дават по 5-10 хиляди лева на мошениците!

Да ви е честито, защото пък само винетката ви се вдига с 47%, с колко % се вдига минималната заплата? А по-високата винетка, ще доведе и до по-високи цени на продуктите, те с камиони се карат, не с влакове.

Ако мин заплата е депутатска за колко месеци или седмици ще я вдигнат? Стандарта на населението да се изравни с депутатския все пак ние им плащаме заплатите защо да им даваме хиляди като резултата от тяхната работа не подобрява живота на собствените си поданици а в повечето случаи наобратно.

Да погледнем какво става с хората, които не са на минимална заплата. Примерно, учителите сега ще взимат по-малко от две минимални заплати. Професорите в университета по-малко от три минимални заплати. Докторантите с 450 лева ще взимат 1,07 минимални заплати. Така че добре да се вдига минималната заплата, но трябва да се вдигнат и другите. Примерно, учителските на 1500, професорските на 2500, докторантските на 900. Но сага сигурно ще вдигнат заплатите на полицаите.

А пък асистентите с докторска степен ще получават по-малко от минималната заплата. Браво управници, така се възстановява научна среда и се прави Европейска държава с иновации и високи технологии. Ми дайте да видим до къде ще стигнете. Интересно стана.

Драги, при капитализма заплатата не се получава а се заработва! Социализмът свърши! При капитализма обществото решава кой, колко да получи! Казал го е Маркс още преди 200 години!

Може да сме на последно място в Европа по заплати, но за сметка на това сме на първо по безработица!! ХВАЛА НА ГЕРБ И БОКО II-Безподобний!

Не сме на последно! Русия и тя е в Европа! Тя е на опашката! Има да ни гони поне 100 години!

Гано, вземи прочети преди да лъжеш. Минималната заплата е 3-пъти по-висока в Русия, отколкото в България. Прочети и за пенсиите, всичко има на официалните страници на руските министерства, хайде, да не те мързи, ходи чети.

Я, си отвори пъметта! Само при Боко ли има безработица?! Или така ти изнася сега? Безработица има от години и то при всички правителства. Хайде, да си кажем истината в очите. Всички обещават, много обещават и.... само с обещанията си остават. При Боко поне Йорданка Фандъкова работи добре за София. Да е жива и здрава!

Който не му харесва тука, Чомодан, Возгал, Масквабад! Там МРЗ е 150 БГ лева или 77 евро!

Само при Путин ни е спасението!

Чакаме ви братушки, с вазелином! Широко разтворени!

колко даваш?

Ако минималната работна заплата е 420лв за нискоквалифициран труд , което е малко за издръжка на живот, за квалифициран трябва да е много повече, а за високо квалифициран, много, много повече. Инак ставаме бантустан.

Внимавай в картинката! Да не би да искаш да кажеш че Великата Русия със 150 български лева минимална раб. заплата е Супер Бантустан! Ако те барне Путин, ще ти скъса ушите и ще те направи безполов! Бегай у Магадан и си харчи твоите 150 лева там! Местото на отрепките не е в България, безсрамнико!

хайде в Бг казана на Ада. Там никой не иска повече, а иска другите да вземат по малко.

ти колко си поиска?

Малко, само максималната пенсия! Все пак не е 150 лева!

Минималната заплата се вдига,а какво става с майчинството,детските и пенсиите.Каква е тази ГАВРА с хорицата !!!!!!!!!!!!!!!!!! Има много да го броите на терминал 2 колко за заминали по Света да изкарват Хляба!!!!!!!!!!!!

Терминал 2, директно за Магадан, без виза!

Аре стига с тия детски! Намери си работа и накарай мъжа ти да стане от масата с ракията и да посвърши нещо. Не може да се лежи само на 'държавата да даде'. Държавата от къде мислиш ги взема?

Колко пъти средната заплата трябва да е по - висока от минималната, за да се стимулира растеж в икономиката и мотивация за труд?

широките души...

За 26г демокрация и пазарна икономика, 20г управляват крадливите комунисти, а после се чудете, защо сте 29 дупка на кавала. хахахха

През останалите 6 г., включително сегашните Убавци какви са..... неКОМУНИСТИ ли?

Сегашните са комунисти.

Какво им пречи да гласуват и 4020 лева .Нали те не дават тези пари. Някъде тук във ДИР-а има една анкетка.Какво очаквате?- По добро или по лошо да става . 80% отговарят по лошо. Е,добре тогава ,до кога ще вървим по течението наречено -евроатлантически ценности.Не е ли очевидно ,че тази политика комплексно е вредна за държавата.Или ще чакаме жабата да се свари напълно. Сега пак тук ще скочат малко ама гласовити защитници на статуквото ,но това не променя нещата.Със всеки изминал ден по -лошо.

"Е,добре тогава ,до кога ще вървим по течението наречено -евроатлантически ценности.Не е ли очевидно ,че тази политика комплексно е вредна за държавата". Вредно е, че не вървим, а ги заобикаляме.

Какво сме заобиколили: -Искаха България да си затвори малките блокове на АЕЦ -затворихме ги. -Искаха ВЕИ -Застроихме де що имаше поле с фотоволтаици. -Забраниха Южен Поток-спряхме го. -Санкции за Русия -Намалихме износа. -Пресна новина -20000 тона мляко неотговарящо на стандартите им.-Ако трябва ще го унищожим. -Квоти за селскостопанска продукция -Ликвидирахме цели отрасли от земеделието. -Държава не трябва да се занимава с промишленост и производства -Но в България ги няма големите пари за инвестиции. -Можем да ви даваме пари за велоалеи-Ама за производство е смъртен грях. -военната промишленост е забранена за вас- Сега ще купуваме оръжия. Криви краставици ,щастливи прасета и кокошки.,дължина на презервативите . ЕС въобще не се съобразява с отделната държава и с условията във всяка от членките си. Колкото и да е тъжно карат я по комунистически -Искат всички в един калъп.

Ане хора, тази минимална заплата важи само за държавните служители. В частния сектор отдавна нещата зависят от търсенето и предлагането и няма читава фирма, която да дава дори и на чистачка минилана заплата

близу назначава с 320лв все още!

Я се разходи, ако имаш възможност например до Североизточна България и се поинтересувай някой "стратегически" инвеститор какви "космически" заплати дава и тогава коментирай?!

Възможно е, но това не противоречи на тезата ми. Явно там няма достатъчно работодатели, които да се конкурират и второ не са читави. Големите градове са на другия полюс и се надцакват със заплати за да вземат хора, което е супер...

Урааааа! Фабрикантите ще ходят за бели мечки и лъвове, а работниците ще вземат Х 420 лв.

Искаш да е обратното ли?:)

нЕ Е МОРАЛНО РАБОТОДАТЕЛя ДА СЕ ХвАЛИ, ЧЕ Е ХОДИЛ В Африка на сафари И ДА ПАЛЩА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА!

От 9 /девет/ години България се води "пълноправен член на ЕС", а минималната чиста месечна заплата е около 170 евро... От тези 9 години, повече от 5 на власт е сегашният управляващ - Боко Тиквуний и партията му! Да го питам - гордее ли се с това си постижение и що не вземе да го сравни с минималната заплата в "закъсала" Гърция например? Между другото и друго подобно "постижение" - относителния размер на пенсиите драстично изостава спрямо "великия" ръст на минималната заплата!?

Държавата е работодател само и единствено на държавните чиновници. Ти какво направи, за да си повишиш заплатата?

Моята заплата е достатъчно висока на фона на минималната, "разбирачо"! Въпросът е, че благодарение на "великите" управляващи от 25 г. насам нивото на заплатите в България е трагично и да - над 2 млн. направиха каквото трябва - емигрираха на запад!? Защото няма как всички да са ИТ специалисти, лекари и с др. подобни квалификации, а и те се изнасят! Все пак тази държава има нужда и от чистачи, миячи, готвачи, гледачи на деца, болни и др. нискоквалифицирани, които масово се изнасят и не им се работи за 170 евро МЕСЕЧНА заплата! Сега вдяна ли или още са правиш на полуидиот?!

420 лв. - много пари, много нещо, направо ще се намали броя на "работещите бедни" драстично ... Нямам думи!

1.Парламата ви вдигна данъците. 2.Депутатите си вдигнаха заплатите.

Половината не могат да го вдигат! А на другата половина - не им трябва!?

А голяма част от троловете, изобщо не разбират за какво иде реч.

ГОЛЕМ ПРАЗ от ..Туркия!?!?

Сигурно значи - и с голям и с малък - Падишахът все ще Ви "такова"!!

Чист доход - 329.24 лева.Ако човек е сам, почти не се отоплява и се храни колкото да не умре от глад (пардон - от системно недохранване), може би ще му стигнат. Ако е семейство от 2-3 члена жална им майка, при сегашните над 50% безработица ( е, от тези 52% малко повече от 40% според новите терминологии са "икономически неактивни", а останалите десетина процента се водят безработни защото само те са регистрирани в бюрата по труда.

4000 е минималната Заплата в Парламента ! А 340лв. на робите на труда в България! Минималната Пенсия е 155лв ?! Къде е логиката? Безработните са от 25% до 45% у нас?! Дългосрочно безработните Държавата не ги осигурява! Извода е: Време е Управляващите Бг подлоги на ционистите от САЩ да си ходят!

Неуки нещастници има навсякъде. Все тая е кой ги управлява.

По-добре денят на .. Виденов!?...............

Още една чудесна идея! Да станем всички депутати и проблемът е решен!

Всички не могат да станат! Природа.

Ами ако погледнем реално, депутатите са избрани от нас, за да ни представляват, а щом не се справят с тази проста задача, значи е дошъл момента да ги уволним дисциплинарно и позорно. Кой ще си изберем? Все едно, ако знае, че ще бъде позорно изгонен когато сгафи, ще работи и ще му пукат ушите ... Ама на, все забравяме, че ние управляваме държавата и забравяйки я оставяме в ръцете на алчни, некомпетентни, корумпирани и прости личности ... Ние сме си виновни.

Ми то значи... какво, моята заплата ще се доближи до минималната???

Да ти е мило и драго да работиш нашата работа за 600. Каквито и глупости да пишат по въпроса за учителските заплати навсякъде.

Трябва да бъде Линчуван Дянков и Асфалт Паша,за където източиха Здравният и Пенсионният Фонд,и затова сега заплатите и пенсиите са най ниски във цял Е.С. затова другият път гласувайте за БСП,или АТАКА,това е единствената алтернатива за Спасяване на България,от Мутренското Робство на Асфалт Паша,и Ефенди Симеонов,и Агата Доган.И Тази догодина сте поканени всички които обичате Безплатни Кебабчета и Кюфтета на Бузлуджа,за отпразнуването на 135 годишнината на Партията която цял живот ви е изхранвала и учила и възпитала.

Точно така е но се чудя , защо беше нужно да си сменяш ника -Gagnam stayle сега Reebok78 ???

Щото ''рибок'' го описва много по-добре..Но, не съвсем точно..Много видове рибоци са далеч по-интелигентни

3а сегашният стандарт заслуги е на костов ! неговата максима и на следващите е - много лесно се управлява народ на които жизненият стандарт пада ежедневно

като хамалин!Сега пиеш като хамалин и кюмюрджия взети заедно!Освен една зверска биологична отрова, нищо друго не представлява тъпия ти, разлагащ се организъм!Обезумял нещастник!

Значи това минималната заплта е колко мильоцйонерска пенция? Абе, казах ли ви? Пак се иза..ха ! Комунистический запъртък е тоя !

..." промяната в размера на минималната заплата се очаква да се намали обхватът на работещи бедни и да се генерират по-оживени стопански процеси по линия на вътрешното потребление, смята министър Ивайло Калфин. ..." Уважаеми г-н Калфин, как не ви е срам? Това е подсъдимо даже да си го мислите, че работещите бедни ще са по-малко! Знаете ли с колко % са се вдигнали, ток, вода,храна и дрехи през изминалата година ?

Много висок този таван на пенсиите. Смъкнете го с 200 лв. Преяждат. Ама били плащали осигуровки. Какво от това. Не е човешко.

"Много висок този таван на пенсиите. Смъкнете го с 200 лв. Преяждат. Ама били плащали осигуровки. Какво от това. Не е човешко." А бе, дриселиньо тъп! Ако не си трол, на какъвто ми приличаш, защото много точно "ударяш ф цилтъ", Какво още искаш да ти дадат тези "гадове", дето и не доживяват до бленувания максимум? "...плащали осигуровки..., какво от това..." Тъпизъм, че дрънка! Ти какво си платил, та искаш само да гризкаш? Написах горното за почит паметта на БГ-юнаците, загинали в последните години за ...миризливият ти задник! Те никога няма да вземат пенсията си. Яж им пенсиите, боклук!

Абе пич този се бъзика !

повече прилича на снимка от седенка в стая 13 на обществената психиатрия. това обяснява и атмосферата на смайващ успех за родната икономика. В Европа, четирима работещи българи ще догонят половината от стандарта на живот на един, неработещ сирийски бежанец от пакистан.

Жестоко,невероятно...върховно!"Благодарим" ти Тикво!Изравнихме се вече с Камерун и Борунди, а до година може би с Централна Африка ти сбъдна мечтите ни за просперитет...

А в савецка русия Путя Късокракии прави минималната работна заплата 6500 рублей. Цели ПЕТНАЙСЕТ пъти повече от България!!!! Тавагишчи.,чемадан поезд и масква е в нозете ви.

мнОООго по-видни от теб русофоби та опровергават: По-скоро единствената страна, която ще остане за да бягаме и да търсим убежище. По-добре в Сибир или на Сахалин, отколкото да наблюдаваме и съзерцаваме падането на западната цивилизация, в което може и да не оцелеем..." ПОЛЯЦИ ТИ ГО ПИШАТ!!!

Един кретен се изходи из форума.

Сметни го в долари 1 долар = 75 рубли 6000 рубли = 80 долара.

Честито на хилядите, които ще останат безработни заради минималната работна заплата! И честито на младежите, които изобщо няма да имат възможност да започнат първата си нискоквалифицирана работа! То ако ставаше с вдигане на минималната работна заплата - правителствата щяха да я направят по 10000$, и нямаше да има бедни хора на земята. Но уви, не става със закони, а с икономическа свобода. Включително и свободата на работодателя и на работника да се сагласят за заплатата, без намесата на мазните държавни бюрократи.

Че то сега има ли младежите къде да започнат първата си нискоквалифицирана работа!? Аз съм от Велико Търново на след седмица ставам на 30 години имам икономическо висше образование степен магистър и нямам още първа работа. Никъде не ме назначават на работа, дори и за работа където се иска само средно образование. Защото нямам връзки, без опит съм и без трудов стаж. От 30 кандидати за едно раб. място поне 10 имат стаж и опит. Другите като мен отпадат. 0% шанс да те вземат. А почти всички мои познати от квартала и от университета също са трайно безработни. Срамота е...млади българи сме на по 30 години, образовани, интелигентни и седим без работа. Проваля ни се живота. Как да се издържаме? От къде да вземем пари за здравни осигуровки които днес им е последния ден за плащане, след като нямаме доходи? От къде да извадим една камара пари за здравни осигуровки? Достатъчно е че бедните ни родители ни купуват храната, че иначе сме на боклуците. Срамота е......България 21 век.........

...Срамота е...млади българи сме на по 30 години, образовани, интелигентни и седим без работа. Проваля ни се живота. Как да се издържаме? От къде да вземем пари за здравни осигуровки които днес им е последния ден за плащане, след като нямаме доходи? От къде да извадим една камара пари за здравни осигуровки? Достатъчно е че бедните ни родители ни купуват храната, че иначе сме на боклуците. Срамота е......България 21 век......... И пп. нито пуша, нито пия. Както казват политиците. Не съм богаташко синче. Няма пари за това, а и да имам аз не пуша и не пия. Нито имам кола, нито ходя по дискотеки. Няма пари за такива неща. Изцяло съм зависим от родителите... аз нямам пари да си купя за 1 хляб! На кафе не съм излизал от детските си години когато съм излизал с родителите...

По конституция здравеопазването е безплатно ТАКА ЛИ Е. Много е прав младежа относно здравните осигуровки от безработни. С повишаването на минималната заплата се повишават заплатите на депутатите ЗАЩО.

ТОВА ЛИ СА НИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ!!! МИЗЕРНИЦИ!! КРАДЦИ! ДОКАРАХТЕ НИ РОБСТВО И ТИ КАЛФИН!!!

ПРЕДИ МАЛКО ПО РАДИО ЕРЕВАН КАЗАХА ЧЕ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ПЕНСИЯ И МИНИМАЛНАТА ДЕПУТАСКА ЗАПЛАТА СТАВАТ ЕДНАКВИ ВЕСТНИК СТЪРШЕЛ БРОЙ ПОСЛЕДЕН

С увеличението ще се мотивират търсещите работа!? Страхотен довод-)

хихихихи ;)