Чобанов: Оставяме над 8 млрд. лева в резерва

Оставяме страната в устойчиво финансово състояние. Фискалният резерв надхвърля 8 милиарда и дава възможност за гъвкавост и посрещане на нежелани събития.

Обратно в новината

Коментари - Чобанов: Оставяме над 8 млрд. лева в резерва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютен палячо. А дълговете, които ги натрупаха колко са? Нали те ще трябва за се връщат.

Кво са 8 милиарда за Боко и Цецо, бе! Ми те няма за 8 дена да им стигнат! Пак опоскан бостан им оставяте като миналия път!

хем да се оправдава хем да харчи :) абе криза кво да праиш.

Смешник! Защо не кажеш за това, какви дефицити оставяте във всички системи - здравната, пенсионната, банковата (изплащането на гарантираните от държавата депозити на граждани в КТБ). За една година управление върнахте държавата с 5 години назад. Както става всеки път, когато комунистите и ДПС се върнат на власт. 25 години тъпчем на едно място заради тези крадливи боклуци

А защо не кажеш, какво остави Борисов в наследство преди година и полвина, ЛУМПЕНЧО?!... много ти е маймунска паметта нещо...

за тези "експерти" , но за този специално да кажа че много му лепва " това недоразумение Чобанов "

Ти ли си НАЙ-ГОЛЕМИЯТ експерт, че комемтираш и оценяваш занията и качествата на другите?! Не е ясно, кой всъщност е "недоразумението" - погледни се в огледалото...

макар че никой не го е карал Чобанов да става министър и да си показва "възможностите", та щом си на такъв пост или ще правиш каквото трябва или ще търпиш критика и квалификации а и аз смятам че беше поредното "недоразумение"

По-полека бе Пухчо, до преди два дена говорехте, че резерва е 6 млрд., а сега за два дена как се увеличи този резерв с два млрд.???? Как стават тези фокуси??????

АКО БЕШЕ ЧЕЛ ПОНЕ ВЕСТНИК ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО УВЕЛИЧИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ОТ 4.5 НА 8 МИЛИАРДА ЗА 1 ГОДИНА - ДОКАТО ПРИ ГЕРБ ОТ 6.5 МИЛИАРДА ПАДНА НА 4.5? ЕТО ЗАТОВА ЩЕ РУПАШ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИ!

това е вицът на деня, че чобаков казал, че оставяли държавата в стабилно състояние. даже и червените бабички вече не вярват на комунистите. това комунистическо правителство беше пълен провал, срам и позор в новата история на България!

... виждал си ти "комунисти", лумпен недоклатен!

Взехте 8 милиарда заеми и оставихте 8 милиарда във фискалния резерв. Значи стария фискален резерв го няма! Раздадохте 13 милиарда на електората си - цигани и пенсионери, а за бизнаса и безработните няма. Щяхте да създадете 250 000 работни места, а създадохте 8000, в същото време безработицата се увеличи. И викате стабилна била, ох, не "устойчиви" били финансите на държавата. Бездействахте по делото за белене, за да могат вашите руски дружки да осъдят България за 2 милиарда. Раздадохте държавни имоти на частни фирми, приближени до "червената власт" в последните дни на правителството. Вашето безхаберие и некомпетентност струваше на българите 10 милиарда лева. Добре, че не управлявахте 4 години, че щяхте да ни забатачите два пъти повече отколкото в началото на прехода.

...че НЕ СИ ПИЧ е ясно! Най-вероятно си просто п.тка... С тая плитка пропаганда и лъжи едва ли ще впечатлиш някой друг, освен може би, тъпият си "работодател"...

В основната си част бюджетният дефицит се дължи на европейски средства, които отказаха да ни ги дават, защото ги усвоява предимно Моника и нейни фирми. Неосновната част (в размер на 90% от дефицитЯ :))) пък се дължи на невъзможността ни да вземем още 6-7 милиарда заеми, които вие - мат'риала - да изплащате :)))

Това не е новина, а долен популизъм. Българските политици и държавници ТРЯБВА да престанат да използват фискалния резерв като индикатор за благополучие. Това е все едно да се хвалиш пред приятелите ти колко си се замогнал точно в деня, в който си взел заплата без да отчетеш, че след като си платиш сметките, наема и купиш хляб и мляко за празния хладилник ще си отново на червено. Чобанов удобно не споменава, че за времето, в което бе министър брутния вътрешен продукт на България спадна, а дългът на страната доста се увеличи (с приблизително 4,6 млрд. лв. или 32%). Освен това той и правителството на Орешарски оставят след себе си редица огромни, нови, трудно решими проблеми като блокираните европейски плащания и ситуацията с КТБ. Поводи за потупвания по рамото наистина няма.

Прав сте ,но като не е време за потупване по рамото ,не е ли редно да ги отупаме на друго място /например от зад/?

За зоб на овцете ли?

И аз съм така, на резерва. Имах 40лв., взех заем 100лв. Изхарчих 60лв. за социални разходи (кръчми). И сега имам резерв от 80лв., ама нито ток съм плащал, нито наем. Даже и работа напуснах, защото така ме посъветваха. Та ако за тия 80лв. се хвали Чобака, не знам кой му е дал диплома...

по нашия край на чобаните викаме овчари . та овчаров , вие оставяте само лоши спомени и големи заеми !?

той, човекът ясно ти казва, че резерва е 8 млда, (при детронирането на Боко беше 4 млда.), ти пак си пееш по нотите, които са ти дали!А, СБ пък казва, че външният дълг на Б-я не е увеличен!

виж какво , те на мени вече 50 г . ми казват че вървим от добре към хубаво ма не става ! пък точно на този как да му повярвам , като се казва лъжливото овчарче ?

Milen Gagov

Суяк,ами има пари,защото са взети на заем,ама кой ще ги връща,знаеш ли???

Той, човекът, също така ясно ти каза, че 3 млрд са за покриване на дълга на Милен Велчев, като добавиш и оистаналите неразплатени задължения и реалното състояние може да е по-лошо и от бойковото!

ves

малоумна работа.теглиш заеми и се хвалиш ,колко много пари имаш.цялата държава се е избушила като съдран чувал.да му мислят следващите ще изкарат най много 6 месеца.всичко ще се стовари върху техните глави.

Външният дълг на България в момента е около 14,5 милиарда, преди две години беше пак толкова!Но пък се е увеличил резерва, ама кой да слуша, важното е какво казва "Бацето"!

Манипулации. Откъде дойдоха постъпления - данъци, митници ? Или спрени разплащания ?

Чобанов, за какъв х.. ти е този резерв, като разбихте КТБ и разклатихте валутния борд. Спасете банката глупаци, че лавината тръгне ли и това е. Ето народа вече не влага пари в банките, а ги държи в бурканбанк. Действайте и спасявайте.

това е работа на бате ви. селския хитрец от Банкя. той неговите парички си ги прехвърли първите дни и затова се дуе сега

..доколкото си спомням и завариха 8млд.,само че тогава го казаха в евро 4млд.Само че изтеглиха и заем за 3 млд.....

В голяма грешка си .Завариха 3,7 млрд

Резерва никога не се е обявявал в евро!Бъркаш с бившия "валутен резерв", който беше в долари, в марки и какво ли не!Тези измислици, какво, нещо топлят ли те?

Оставиха, но "финансирани" със заеми. Настрана конкретното число. Оставиха и България "чиста" откъм инвеститори. Направи ни и боксова круша и заложник на малоумните задкулисни машинации около Южен поток. За малко не ни оставиха Пеевски за шеф на ДАНС. Оставиха и впечтлението, че всеки махленски спор между родни "бисзнесмени", може сериозно да разклати "стабилната" ни банкова система. Summa Summarum: Нищо ново от некадърната болшевишка пасмина.

Резерва на Цв. Василев ли??! .. ма той няма да се върне... като Галеви!...

А тези сайтове показват ли, че Борисов пое управлението на страната през 2009, година след избухването на Световната финансова криза от 2008 година, която е следствие от Ипотечната и Световна икономическа криза от 2007 година. Изразява се във влошаване в силна степен на основните икономически показатели на т.нар. развити страни, като е последвана от ГЛОБАЛНА РЕЦЕСИЯ. По мащаби и обхват е сравнима и съпоставима с Голямата депресия от 1929 г. Изразява се във всеобщ спад на производството, намаление на потреблението и търсенето с понижение на цените на суровините, последвано от нарастваща безработица.

Показват само числа. Не се напъвай, мисленето не ти е сила

Значи за "Борисовия" период трябва да се съобразим със "Световната финансова криза", която според теб трябва МОМЕНТАЛНО да е свършила с началото на периода на Орешарски! В "голяма депресия" са ви вкарани мозъците гербоидни! Иначе свободно боравиш с милиардите, но не казваш какво стана с 1,7 млда на "Здравната каса" във възходящият "Борисов" период!

Milen Gagov

Муйка,стана същото,каквото и с милиардите по времето на Овущарски-бацетата ги изпапкаха,а ти ще им плащаш масрафа,ето това стана!!!

Как не те е срам, Чобанов?! Господ гледа!

89 година имахме-над 100 милиарда само в заводи...производства и други активи....От тогава насам съм АПОЛИТИЧЕН и еее...нема да ставеам циничен:)))

Оставаше да може и да се продава продукцията на тези заводи ама нейсе...

Оставили борчове -радост за народа!!!

А,бе мушмороци, защо тихомълком сте увеличили парите за нсо,данс и нрс, а за полицията и пожарната на,които единствено можем да разчитаме няма.Ми тогава намалете парите за Пирогов и ги прехвърлете на правителствена болница.Само за себе си мислите.

фанте , тук има много агенти !

Чудесно е, че БСП оставя 8 милиарда лева за крадене от мутрата Борисов. Той вече има 8 милиарда от предишния мандат, а 16 милиарда за един негравотен пожарникар са твърде много пари. И понеже още не си е платил за алчността, се окуражи и сега ни готви нов терор на мутромилиционерите. За това да благодарим на лумпените и така наречения български народ - сбор от роднини, корумпирани и безделници.

Абе що не хванеш да се метнеш от по високо-народа ли сега ти е виновен. Аман от скапани комуняги.

ves

бабанко ти си малоумник

РЕАЛНОСТА 20 Юни 2014 Ден след като лекарският съюз обяви, че през септември здравната система ще фалира, ако не се предприемат спешни мерки, Висшият съдебен съвет (ВСС) съобщи, че съдилищата и прокуратурите имат пари за още две седмици. След това ще трябва да влязат в дългове и няма да си плащат тока, водата и другите режийни. 15 Юли 2014 Пътни строители блокираха пътя София-Варна Работници на "Автомагистрали-Черно море" блокираха за 10 минути пътя София-Варна край Шумен с искане за незабавно изплащане на поне 80% от дължимите от държавата 12 млн.лв. 02 Юни 2014 С 35 млн. евро се вдига държавният дълг през април и достига 7.75 млрд. Евро 02 Юни 2014 Кабинетът трупа бюджетен дефицит по-бързо от планираното в закона 07 Юли 2014 Митниците се провалят драматично с приходите До средата на годината е натрупано неизпълнение от 350 милиона лева спрямо месечните разчети 15 Април 2014 Сериозен срив на чуждите инвестиции в България за първите два месеца на 2014 г. отчете БНБ. Статистиката отбеляза сериозен спад и при износа през януари и февруари 30.12.2013 Общо влошаване на бизнес климата в България през декември... сочат данните на Националния статистически институт (НСИ), обявени в понеделник. 30.04.2014 Брюксел иска санкция от най-малко 217 млн. евро заради нагласени търгове и "фокуси" с авансите на общините и гаранционния фонд

Очилатия шопар,забрави да каже,че една част от тях са на заем и тр.да се върнат след два месеца.

ТЕЯ ДОЛНИ НАГЛЕЦИ И МАНИПУЛАТОРИ ВЗЕХА 12 000 000 000 лева ЗАЕМИ, ЗА ДА ОСТАВЯТ 8 000 000 000 лева в резерва! СПИСЪК 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА 16 август 2013 БСП, ДПС и Атака си прегласуваха актуализацията на бюджета и в частност тегленето на заем от 1 милиард 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА БЕХ 31 октомври 2013 Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) изтегли нов заем за 1 милиард лева. Годишно лихвата ще е 4,25 процента (425 000 000 годишно)... 620 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ЗА ЮЖЕН ПОТОК 31 октомври 2013 Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще вземе заем от 620 млн. евро за изграждането на газопровода "Южен поток" на българска територия, което "условно" започна в четвъртък, а участъкът междувременно поскъпна с още 400 млн евро 360 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ОТ ДОЙЧЕ БАНК 07 ноември 2013 Oфициално: Чобанов поиска заем от 360 млн. евро от Дойче банк 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ 3 януари 2014 Правителството ще емитира дълг още в първия месец на 2014 г. Само за януари на вътрешния пазар ще бъдат пласирани държавни ценни книжа на обща стойност 900 милиона лева 3 МИЛИАРДA КРЕДИТ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА НЯКАКЪВ СИ СТАР ДЪЛГ 16 януари 2014 3 млрд. лв. заем в еврооблигации през 2014 г. Парите ще са за изплащане на стар дълг от времето на НДСВ и за покриване на дефицита. 3.9 МИЛИАРДA КРЕДИТ 19 март 2014 Чобанов получи мандат за емитиране на нов заем МС одобри подготвителните действия на министъра на финансите Петър Чобанов за емитирането на нов заем... в размер общо до 3,9 млрд. лв. или тяхната равностойност в друга валутa... 1 493 000 000 евро МИЛИАРДA КРЕДИТ На 21 май 2014 г. бяха подписани Договор за подписка между Република България и съвместните водещи мениджъри на стойност 1 493 000 000 евро 26 Юни 2014 България взе нов външен дълг от 1.493 милиарда евро България е пласирала успешно външен дълг за 1,493 млрд. евро. Емисията е разпределена в 10-годишни облигации, като постигнатата доходност е 3,055 на сто.

оставяте нови 10 милиарда заеми и спрени еврофондове, бе, имбецил!

Тези превърнаха думата "социалист" в обида

с това челце от 2 пръста под бретона, освен да ръси небивалици, за друго не става овчаря по турски.затова и беше определен за финансовия ресор пресметливо от другарите в съглашателство с фесовете. пак ги обличайте във власт, овчици, предани на "идеята" на столетницата!

Хубава новина и хубав резерв,след като заварихте празен!Но как човек да се радва,при вероятност да попадне в ръцете на Лудото Боче и както дошъл,така си отишъл.Та цифрата е вътрешна радост за Борисов,а външно ще реве и обижда,докато се забрави колко е,а ще иска нови милиарди,а тези като нищо ще изчезнат!Противопоказно и вредно е да се допускат пари в ръцете на Борисов,втори път да му ядем "асфалта"!

И 8 нови милиарда дългове

Чети и мисли, пък може и да попиташ! Вижда се че тези дейности не са ти силни, затова пишеш глупости!

какво да 'чете ' бе червено тролче такова? Кой ще плаща 3.5 млрд за банката? И 10 млрд. имат нови заеми само за година? какво се правиш на луд ?

боико и аверите му ще ги вземат, A пенсионерите отдавбна не гласуват за соцялистите, продават се курвите. младите и циганите ,е тва е . измекярска работа.

граматиката , старо !!

golqm wic

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

По времето на Герб бил 2 милиарда сега стана 8. ХАХАХХАХА Как става тоя ноемр верно. Да подскажа ли? НЕ СТАВА.ПОМИАРА ЛЪЖЕ!!!!! СЪД И ЗАТВОР ЗА ТЕБЕ ЧОБАНОВ - ЛОЧЕЩА ПОМИЯ СВИньо

Който може го може,а ГЕРБ са некадърни и крадливи,не го ли разбра,банда чукундури!Виж си речника,говориш като неграмотен каруцар!

Kalin

По добре нищо да не оставят скоростта с която Борисов пилее няма равна на себе си друг е въпроса че ги пилее само сред близките си обръчи а за народа беше пицата ама без плънката.Е пицаджията го няма може новия дето дойде да е дюнерджия -за народа питката за близките блажното в средата!

ves

малоумна работа.теглиш заеми и се хвалиш ,колко много пари имаш.цялата държава се е избушила като съдран чувал.да му мислят следващите ще изкарат най много 6 месеца.всичко ще се стовари върху техните глави.

А бе недосче. И аз да взема заеми, ще останат на децата и внуците да ми ги плащат.Ти ако ще четеш лекции някъде, трябва да те посрещат и изпращат със свиркане.Дебил.

Спокойно, политиците сте доказали, че знаете как да харчите. Ще ги изхарчат тези 8 милиарда, не се притеснявай.

Осем милярда? Хм, че ги земем и тех!

А колко милиарда заеми остави?

Suncho

Предполагам има предвид партийният резерв на БСП ?

Освен тази тлъста лъжа, която ви пускаме, да споменем, че си и краднахме и около 2 милиарда!

Банкрутът е "устойчиво финансово състояние" - на една банка и на БГ.

честита оставка

Започна се..

Дянков ще опатка и тия милиарди от резерва, няма до се посвени. Може да се върне за тях от Русия.

глупостите на Мая Безобразната.

вземай отново гегата и подкарай червеното стадо към някоя по-дълбока урва. Навеки.