Коментари - Всички пенсии растат с 3.8% от 1 юли догодина | dnes.dir.bg
назад

Всички пенсии растат с 3.8% от 1 юли догодина

След бурни дебати парламентът прие рамката на бюджета на ДОО. От ГЕРБ отхвърлиха предложението на ДПС за увеличение на приходната част със 140 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Всички пенсии растат с 3.8% от 1 юли догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пенсиите няма да се оправят до като не се обвържат с депутатската заплата Пример: Депутатската заплата да бъде колкото 5 минимални / не средни / пенсии но това никой не го споменава и никой не го предлага за това трябва да бъде извоювано от самите давещи се - ПЕНСИОНЕРИТЕ !!!

Пенсионер съм от началото на 2000 година, когато максималната пенсия беше 160 лева. С идването на три пъти на ГЕРБ на власт, се оказа ФАКТИЧЕСКО НАМАЛЕНИЕ С ПО 10%, общо 30%, на покупателната способност на пенсията ми. Зер, нали съм си ЛОШ МАТ'РИЯЛ. Последното се вижда в прилагането на така нареченото ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕ на пенсиите за трудова дейност от 01.07.2017 г., съгласно "Разпоредбата на 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г.". ПРИМЕРНО: Аз съм имал 130 лева размер на началната пенсия, а сега ми издават документ за 170 лева. Ето защо се получават цитираните по-горе 30%. Какво зависи от мене? Гласувам за тези, които не управляват. За Цецка Цачева, Калфин, Сидеров, и т. н. Когато ми дадат курсантският АК 47, знам също как се гласува с бронебойни патрони. Иначе, "ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ" ще направят не само българските пенсионери социално бедни- НА КУПОНИ и ПОМОЩИ.

Съчувствам на пенсионерите. Нашите майки и бащи не заслужават такава участ. Миналата година, пак от 1 юли им увеличиха пенсиите с "огромните" 2,4%. Сега са вдигнали мизата с цели 1,4% и увеличението ще е 3,8%! А колко е инфлацията? И може ли въобще да се говори за ръст на пенсиите, или това е само компенсация на инфлацията? И това след 10 години в Европейският съюз. Никой не говори за гръцки пенсии, но такива увеличения са смешни. Миналата година Ципрас имаше проблеми с Европейският съюз, защото беше решил да раздаде бюджетният излишък на по бедните пенсионери. ТОЕСТ, НА ТИЯ С ПЕНСИИ ПОД 800 ЕВРО! ТАЗИ ГОДИНА СЪЩИЯТ ТОЗИ ЦИПРАС ИМА НАМЕРЕНИЕ НА РАЗДАДЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ 1,4 МИЛИАРДА ЕВРО! Как ви звучи?

Звучи ми не като за фалирала Гърция, с "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА ГРЪЦКИЯ НАРОД", а наопъки.

А после ще вдигнат цените и дснъците с 30,8 %,както винаги. Тъй че,обърнал се Илия, пак в тия. На тоя будала народ,никога няма да му дадат глътка въздух.

Тия с доходите на хората за ГЕРБ са му запек , изтичат само със силни разхлабителни.

на 200 лева увеличение 7.60 лева (3.8%) - половин кило сирене! Даже няма за хляб!

Със 7.6 може да се купи за 6 лева килограм сирене клевер, хляб за 80 стотинки и по евтино кисело мляко 1 кофичка. Пенсионерите не бива да се хранят със солени храни , та сиренето би трябвало да им стигне за 10 дни , а най добре за 14 или по 70 грама да ден , те и хляб не трябва да ядат много та 5 и 60 за две седмици 7 хляба стигат и за 80 стотинки лук. Хората които взимат 200 лева на месец пенсия правят такива сметки , аз взимам по голяма пенсия , но както виждате и аз ги правя.

е признак на най-голямото падение - глад по бедност. Занижава качеството на живот - купуваш евтини боклуци, развиваш болести поради недохранване или некачествена храна. Нямаш пари за една бира или един билет за кино, който е от 10 лева, а за билет за театър 15-25 лева да не говорим.

Кое поред Правителство ще дойде, за да разбере, че е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА СЕ ЗАДЪРЖА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕТО НА ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА, КОИТО СА РАБОТИЛИ 40-50 ГОДИНИ НЕПРЕКЪСНАТО??? И сегашното Правителство да не се прави на завеяно, а да реши всичко според ЗАКОНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Яки задници и гуши са отпрали!Трябва да се охранват за тежест в европа.

ако "растат", то с толкова процента растат на месец, а щом ще е само веднъж и само с 2-6 лева, това е "ще се увеличат САМО ..." Аз ли трябва да ви уча на българския, или до там вече е стигнало манипулаторското ви лицемерие?!?

Какво да коментираш тези 3.8%?! То е срамно и жалко! Но имам едно малко питане. Защо ще се увеличават и най-големите пенсии-не може ли само малките - примерно до 250 лева? Не се ли увеличава тази огромна несправедливост, която непрекъснато увеличава бездната между Големите и Малките???? Така ще бъде и при Коледната добавка, нали така другари и господа?!

Най-големитепенсии / с таван/ не получават и стотинка вече трета година. А тези пенсионери са внасяли големи осигуровки много години. Къде отиват парите за това 3.8 % увеличение??? Отново се национализира, както и горницатаот пенсията им /над тавана/. Така че най-ощетени са пенсионерите с таван на пенсията. Всички пенсии се изчисляват по еднакви правила, но за някои парвилата не важат !!!

Най-големитепенсии / с таван/ не получават и стотинка вече трета година. А тези пенсионери са внасяли големи осигуровки много години. Къде отиват парите за това 3.8 % увеличение??? Отново се национализира, както и горницатаот пенсията им /над тавана/. Така че най-ощетени са пенсионерите с таван на пенсията. Всички пенсии се изчисляват по еднакви правила, но за някои парвилата не важат !!! А между другото Коледни надбавки също не получават всички. Така че коментирайте компетентно. Това не увеличава разликата между най ниската и пенсиитес таван - напротив разрушава пропорциите. Но най-важното е че всички пенсии са НИСКИ!!!!

Всичко,което се случва с повечето пенсионери в България е цинично и подигравателно.Ние-пенсионерите защо трябва да страдаме заради малоумните ни управници,които повече от 27 години не могат да се справят със смяната на системата,ами като не можете,откажете се,дайте път на нещо умно и добро.

Смешници извършващи геноцид над българските пенсионери

Вас ви кефи да ви глобяват ли. Как е възможно да заложиш глобите в бюджета? Ами , ако всички спазват закона какво правим? Или просто защото е критика серещу Герб? То е ясно , че БСП, ДПС и т.н. са изроди, но тези се превърнаха в абсолютна тоталитарна власт.

Стига с тия БСП, кажете колко време са на власт тия нарцистични диваци от герб и какво от това никакъв икономически растеж на последно място по доходи, растящи цени и никаква светлина в тунела не се вижда за в бъдеще

БВП 2009 - 68 милиарда БВП 2011 - 75 милиарда БВП 2013 - 80 милиарда БВП 2015 - 86 милиарда БВП 2017 - 98 милиарда

и що така гнусно ни лъжеш??? Все още няма данни за 2017 година , защото все още не е приключила. Бpyтният външeн дълг нa Бългapия в ĸpaя нa дeĸeмвpи 2016 г. e 34 727.6 млн. eвpo (73.9% oт БBΠ ), ĸoeтo e c 639.1 млн. eвpo (1.9%) пoвeчe в cpaвнeниe c ĸpaя нa 2015 г. (34 088.5 млн. eвpo, 75.3% oт БBΠ), пoĸaзвaт дaннитe нa Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa. При същите ниски пенсии заплати, цените на всичко са скочили два-три пъти, та не ни лъжи, че ще ти изсъхне езикът!!!

пак всичко ще се изкраде в тая малоумна циганска кочина и мизерията ще погълне скоро всичко

Кое е вярно- увеличение в проценти или умножаване на трудовия стаж по коефициент? Пише и за двете..

Какво са 3.8% -8-10 лв. повишението на цените надвишава многократно това увеличение ,една пенсия ,която преди 10г,е била равна на две минимални заплати,сега е по малка от една минимална заплата.

Абе гербаджии скапани гнусни какво стана с увеличението на МРЗ на 510 лв. от 01.01.2018 год.

Всички пенсии растат с 3.8% от 1 юли догодина Голям растеж ще падне, няма що.

Не всички пенсии растат с 3.8%. Тези приказки ги говорят Менда и Влади /свищовския възпитаник/.

Защо само "растат"? Досега обичайния израз не беше ли "скачат"?

Кога са БСП и ДПС - скачат с 2% кога не са - растат с 4%

Е! Редно е след тази радостна за пенсионерите новина, да зарадвате реципрочно и работещите, нали - техните ВНОСКИ към бюджета също ще скочат - по-скромно, само с 1 %, но пък още от 1.1.18;)))

ИГРАТА С ПРОЦЕНТИТЕ, ВИНАГИ Е БИЛА ЛЮБИМА НА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ. НАШИТЕ ПЕНСИИ ЗАПОЧНАХА ПРЕДИ ГОДИНИ ОТ 10 ДОЛАРА. СЕГА СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ЗА КРАТКИЯТ ПЕРИОД НА ДЕМАКРАЦИЯТА, СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ДЕСЕТОКРАТНО. ШВЕЙЦАРСКОТО ПРАВИЛО Е ДОБРО ЗА ШВЕЙЦАРИЯ, ЗАЩОТО 4 ПРОЦЕНТА ПРИ ТЯХНИТЕ ВИСОКИ ПЕНСИЙ В АБСОЛЮТНА СУМА Е НЕЩО МНОГО ПО РАЗЛИЧНО ОТ ТОВА В БЪЛГАРИЯ С ЖАЛКИТЕ ПЕНСИИ, КОИТО СА КАТО МИЛОСТИНЯ. АЗ ВИНАГИ ПОДКРЕПЯМ ПАТРИОТИТЕ, НО МИСЛЯ, ЧЕ С ПРОВАЛА НА ТЯХНАТА ПЕНСИОННА ПОЛИТИКА, ЩЕ БЕРАТ ЯДОВЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. И ТАКА, ВЪПРОСА МЕ НЕ Е, КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ, А КОГА ЩЕ СТИГНЕМ НОРМАЛНИТЕ ХОРА

Пенсиите с 3 процента, депутатските заплати 3 пъти с по 100+ лева. Годишно.

Депутатската заплата зависи от средната заплата за страната ??? Защо да не зависи от средната пенсия за страната !! Нали всички живеем в тази страна:купуваме хляб, кисело мляко, понякога месо....

Още веднъж да си спомним:Гласувайте за обединени патриоти и АКО НЯМА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ-300 лв НЯМА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО !!! Честито !!!

Интересно защо БСП и ДПС искат увеличение на приходната част, а не само на разходната? Другото интересно е, защо от цял бюджет, ДПС и БСП се вълнуват само от парите за пенсии и помощи? Някой има ли обяснение?

пенсиите, трябва да станат, колкото половината заплати на депутати и министри, CAMO, половината!!?? Hали знаете, колко им са заплатите??? 3а това, CAMO,... половината!!;))

Демагогия!!! Майка ми е работила като пчеличка цял живот, но пенсията й е едва 200 лв.! Познайте с колко ще нарасне пенсията й !? Със 7 лева!!! Ееееххххх какъв живот ще му удари майка ми!

Чакай, чакай! То докато получи заветните 7 лева - с дата 1.7.18 г., първо трябва да отчетеш инфлацията и качването на цените за щяло и нещяло! И като теглиш кертика, може към заветната дата да е на чиста загуба!

Това е положението. Германските пчелички, получават по 1000 евро..Явно, някои пчелички, нещо са объркали..Който бърка...Любо Пенев, дава съвети, какво да прави

Драги пенсионери, пред лелеяното увеличение на пенсиите има само едно малко препятствие - нужно е, така да се каже, да устискаме и да се "хванем за зелено"! Успех!;)

Шило

Много бе!

Изостанала работа..Ако биесиепие бяха на власт, щяха да ги увеличат с 300%....За да компенсират инфлацията.Те знаят как се прави..Лошото е, че мнозина тъпоглавци забравиха

много бе, ще се чудят хората какво да ги правят

"Приходите на бюджета се формират от осигурителни вноски, приходи и доходи от собственост, глоби, санкции и наказателни лихви, ДДС и други данъци върху продажбите. " - Ами , ако всички са примерни , как събирате пари от " глоби, санкции и наказателни лихви" или викате - ние така сме направили законите, че в която и дребна фирма да влезнем ще я разпорим от глоби. Т.е. рекет по мутренски. Колко души от вас са били глобени от институции или имат сложена скоба на колата или плащат за зелени, сини и т.н. зони, прекрасни винетки и пак глоби, глоби, глоби. Благодаря ти Бойко Борисов!

До идиотите с МИНУСИТЕ. Вас ви кефи да ви глобяват ли. Как е възможно да заложиш глобите в бюджета? Ами , ако всички спазват закона какво правим? Или просто защото е критика серещу Герб? То е ясно , че БСП, ДПС и т.н. са изроди, но тези се превърнаха в абсолютна тоталитарна власт.

Запомнете: "допълнителни трансфери от държавния бюджет за покриване на недостига от средства за пенсии" 2 милиона пенсионера, 1 милион деца, 1 милион цигани и 900 хиляди мними инвалиди се издържат от няма и 2 милиона работещи, 60% от които на минимални вноски. Един работещ храни 3-4 души. Кой както иска да го тълкува. То и без това е обречено.

Еххххх, защо ли е вярно!

Съгласен със почти цялата калкулация, без тази за "римляните". Те са повече:)

Ами продължи с броя на агенциите, служителите на държавна ясла, субсидиите на партиите, командировките до Брюксел и къде ли още не ! Що спря ?

Оправдания, оправдания..... Всичко хубаво, ама да кажеш нещо за окрадените пенсионни фондове от времето на комунизма! Когато дойде време да плащат пенсиите на хората родени след 1962 г. парите от доброволното (доброзорно) пенсиониране - т.н. втори стълб на пенсионната реформа също ще бъдат откраднати!

и да каже, парите ги няма! Говори за разпределянето на наличните!

Мила "лейко", аз като мним инвалид със 100% инвалидизация, имам от 2016 година "ЗАМРАЗЕНА ПЕНСИЯ" чрез Параграф 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г. ... до Джулая на 2027 година, ако на ГРОБ'арите не им се случила до тогава случка. "КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМУ, МОЖЕ САМ ДА ПОПАДНЕ В НЕГО." - (скоро)поговорка. А пък "големите началници" си имат приета в Москва: "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", чрез "ХУМАНЕН ГЕНОЦИД" на свой ТАЕН конгрес през 1988 година.

Няма защо да се обръщате към мен по този въпрос. Говорете с тези, дето научиха циганите, че до един може да са инвалиди и заради които не остават пари за вас, истинските.

Това е отчасти вярно. Ако от 8.351 - разходите за пенсии извадим 4.430 ще получм субсидията от държавния бюдйет, която е 47 % , а 53 % са от пенсионни вноски. Най голямото перо от което се пълни бюдйета е ДДС . ДДС плащат всички и пенсионерите. От акцизи , акцизи плащат всички. И от плосък данък 10 % върху работната заплата, който пенсионерите не плащат . Ако продължим сметките при 1000 лева средна заплата и 2.5 милиона работещи това прави 3 милиарда , което е 10 % от държавния бюдйет. Или от една средна пенсия 330 лева 0.1 x 330 x 0.47 към 16 лева се плащат от работещите от дамък общ доход 10 %, щото тези пенсионери може и да плащат данък върху доходи от наем както и ДОД 10 % от трудова дейност, ако си добавят пари към пенсиятa или още 8 % данък върху лихви от депозити.

Фактът , че държавния бюджет се пълни основно от ДДС , акцизи и мита, които оскъпява всяка стока към 30 %, допуска голяма част от пенсията да се формира от бюджета , но все пак , процентът е голям и това трябва да се отчита. Но увеличението на пенсиите би би увеличило ДДС от стоки от първа необходимост , хляб , кисело мляко , зеленчуци и лекарства. Би обаче и вдигнало цените им , та би се отразило на работещите с ниски доходи. Изобщо едно безразборно увеличение би довело Жан Виденова зима