Бюджет 2018: Пари за образование, здраве и сигурност

В бюджет 2018 повече пари ще има за образование, сигурност и здравеопазване и социалната сфера. Предвидени са пари за бойна техника и АМ "Струма".

Обратно в новината

Коментари - Бюджет 2018: Пари за образование, здраве и сигурност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко е реклама и за заблуда на народа ни.Не отрежат ли пъпната връв на корупцията, на кражбите, на контрабандата, на случайните хора в листите на партиите и нанеобразованите депутати, нищо няма да се получи.Не е реално една учителка да получава повече от един професор, една чистачка с повишената вече минимална заплата да получава повече от асистента, един полицай или военен да излиза на протести срещу правителството, военните летци да отказват да летът, ане си подават оставките щом са недоволни от работните условия и т.н.Ненормално е в една държава хората се давят от дъждове, циганите да получават парични средства и да не работят, младите хора да напускат страната,затворите да са пълни с кокошкари, а най-големите измамници да стоят на депутатските кресла и на министерските столове.

"В бюджет 2018 повече пари ще има за образование, сигурност и здравеопазване и социалната сфера. " За армията - 1.191 млрд. лв ПОВЕЧЕ; За образованието - 490 млн. лв. ПОВЕЧЕ; За здраве - 500 млн. ПОВЕЧЕ;. Та, кой е приоритетът на ГЕРБ?! Засега?! Все пак ТОЙ предупреди, че може да смени по всяко време приоритетИТЕ СИ... Всъщност, увеличение на парите за образование НЯМА: 3.6% от БВП за 2017 г.; 3.6% от БВП за 2018г. Парите за здраве НАМАЛЯВАТ: 4.6% от БВП за 2016; 4.5% от БВП за 2018; 4.5% от БВП и за 2019, и за 2020 г. Беден, болен и необразован, но въоръжен материал според Средносрочната макроикономическа прогноза. Учудени има ли?!

Въпрос на тълкуване. Процентът е един и същ, но когато БВП е повече и парите за здраве, образование и т.н. са повече. Добрите манипулатори винаги добавят малко истина към лъжата си.

Здравеопазването в България - отново сред най-неефективните в света Страната влошава резултата си през 2014 г. спрямо 5 години по-рано в здравния индекс на Bloomberg Капитал Daily Данните от годината, в която Петър Москов пое здравната политика на България, нареждат страната ни в последната десетка в класацията Българската система за здравеопазване остава сред най-неефективните в света, като през 2014 г. тя е съизмерима със тази на сриналата се в класацията Либия и е малко по-добра от тези на Беларус. В същото време е по-слаба от тези във Венецуела, Еквадор и Казахстан. Това сочи годишна класация според индекс за ефективното здравеопазване на агенция "Блумбърг" (Bloomberg Health-Care Efficiency Index), разпространена в четвъртък. В нея са включени 55 държави и България е на 46-о място. Предното издание на индекса е от 2012 г., когато са използвани данни от 2009 г. Така сравнението между двете издания на класацията показва, че за 5 години качеството на българското здравеопазване се влошило и страната ни е слязла надолу в списъка с три места. Фактически става дума за стагнация, понеже през 2009 г. България е била на 43-о място. Така според данните за 2014 г. България дели 46-ата позиция с Либия, където от 2011 г. бушува гражданска война и за този период държавата се е сринала с 34 позиции в класацията.

Професора дето учи даскалите и им пише учебниците колко тогава ще взима? Требва да е поне тройно на даскалите!

За още джипове на Тиквата?Познах ли?

Кои и защо НЕ заплащат осигуровки ??????????

Минимална часова ставка = 15лв. Каквото и друго да правят е вятър работа. Българите ще продължат да се изнасят през Термнал 2, докато това не се случи.

Висшите училища са се превърнали не само в търговски дружества. Поради така наречената "автономия", всички ръководства от така наречените университети са потъпкали всякакви закони и нормативни документи на легитимната власт. Затова от Европейската Комисия препоръчват България да намали университетите до 10, а оня ден Съвета на Ректорите във Варна, чрез някакъв мижав "мораториум" ги узаконява и потвърждава статуквото те да останат 52. Тази "автономия" е и причината на варненския ректор на техническия университет, преписал цялата си "дисертация" за доктор на науките, да премине процедурата за присъждане. Тази "автономия" на нашите университети прави възможно ректорите и другите ръководители на звената да правят каквото си искат, хиляди незаконни действия, без да се страхуват, че някой ще им потърси отговорност. Да се отнеме автономията на всички висши училища в България и ръководствата им да изпълняват своята дейност стриктно според действащите Закони и разпоредби в Република България.

ПАРИ е силно казано. ТРОХИИИИИ......може би....

приватизирайте всички болници , включително и рехабилитацията, да не се краде, да има само няколко общински болници за бедни и те да са безплатни

извун софия 98% от хората са бедни... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да се изнася! Това,че ще клекнат на куките и ще им увеличат заплатите не значи повече сигурност,но така ще бъде обявено. И какво образование очкавате като няма учители, а тези , които ги ма са унижавани редовно, че вече и доста бити без последствия станаха! А за здравето вече квото и а се направи е късно! Няма умрял без лекарска помощ с изключение на прегазените от пилотите, които са вече на всяка улица.

Като се заговори за електронно здравеопазване, та не се сещам какво стана с един провален проект за пръстови отпечатъци? Как се покри и кой обезпечи държавата?Някой възстанови ли сумата в и без това бездънната здравна каса?

Вдигали заплатите, а цените на хранителните продукти си се увеличават бавно и методично. Електронното здравеопазване глътна през всичките години милиони левове и никой не търси къде и защо потънаха. Никой не е отговорен за този финансов разгул. Вместо да се търси отговорност от компетентните органи за всяка несвършена работа, всичко се покрива, всеки си е взел необходимия пай и така до следващото раздаване.

Като се заговори за електронно здравеопазване, та не се сещам какво стана с един провален проект за пръстови отпечатъци? Как се покри и кой обезпечи държавата?Някой възстанови ли сумата в и без това бездънната здравна каса?

Свежи пари за ШАЙКАТА на ББ. ЦЦ и компания.

А ще се плащат най-после данъци за частни уроци, месечните доходи от тях са четирицифрени?Много хора,които дават пари в тази сива и мъглива сфера няма да имат увеличени заплати.

бой по паразита - държавен служител.

С цената на нов заем, който ще плащат децата ни и ние.

Вдигат заплатите на МВР служителите , пък охранителите да мрат като мухи...................

Мрете бе , д,еба и келешите ви мързеливи.Какво ми охранявате -оная ми работа ли.Каквито сте охранени, ако ви впрегна бая ниви ще изорете.Охранители-мутро-слуги.

В средното образование повдигат заплатите на учителите, понеже има страх от стачки и протести. Във висшето раздават на няколко мафиотски кръга, които държат Оня(КОЙ) за шлифера. Тва са им риформите. Ще изкретат още максимум половин година, на гърба на инфлацията и индулгенциите.

И какво? Един прост некадърен даскал ще взима в пъти по-голяма заплата от един професор, който е и доктор на науките. Ама то мутра от наука разбира ли?

Много професори взимат по 3-4хил/мес и отгоре.

Мълчи бе келеш.Знаем ги професорите от Стопанска академия-лапа шекерената пръчка и на 30 и кусур години професорка.Ами оня от Варна-преписал си дисертацията.Ами умнотията ви направи така, че висшето образование да се завършва минимум на 25-26 години, докато в същото време един украинец вече е получил степени и 10 000 $ заплата.(Справка мореходките в Одеса-7-8 на брой.На 20 години излиза 3ти помощник или механил и след 5 години когато нашия завършва връстника му е или старши -помощник или 2ри механик.)Който не вярва нека провери какви са заплатите в танкерните компании.Ама мазните преписвачи и плагиати-ПРОФЕСОРИ-насрани си кюскат студентите на изпити, само и само далаверата с таксите и уроците да върви, докато учителя си къса нервите 30 деца да научат нещо.Мазняри-професори.

Няма никакви реформи нито в сектор образование, нито в здравеопазване. Царят хаос и самоуправство. Цирк Борисов 3 си пазарува още няколко месеца живот.

... кога ще ги актуализирате?

това са пари на вятъра. А това че отново нама да се случи нищо положително със съдебната система и корупцията и не се и говори за нов НПК ни бетонира като най бедната и корумпирана държава в Европа.

"Бюджет 2018: Пари за образование, здраве и сигурност" И по трите пера държим последните места в ЕС. Т.е. редно е данъкоплатците да разберем дали като вдигнете заплатите в тези сектори и увеличите разходите, това ще доведе до качество и ефективност в работата на служителите и на съответните институции като цяло?! Въпросът ми е риторичен...

Предлагам да проведем референдум сред всички работещи и самоосигуряващи се българи дали искаме да плащаме социални помощи на хора, които не са работили един ден през живота си, както и здравните осигуровки на всички бюджетни служители.

майната им на тия тролове. вършат си работата, затова им плащат. аз лично си търся зона, свободна от тролщина... ама няма, явно, добре им плащат... но ще е до Нова година. след това- КУрнелия ще свърши парите и ще видим за кого ще пишат...

За бюджетните храненици за сметка на останалите.