Будистки храм в Тайланд остана без монаси – не издържали теста за наркотици

Местните жители силно притеснени, защото не се извършват важни за кармата ритуали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изгонените тайландски монаси да ги доведат тук и разменят с няколко полицейски тулупа. Поне тайландските монаси знаят бойни изкуства. Нашите "полицейски монаси", знаят само курса на грам дрожка.

Гледам, че МВР няма проблем с кадрите. Или спряха да тестват персонала? Че току виж останали и те без хора!!!

Да се конвъртнат в растафарианци и готово. Селаните на сека служба ше са у нирвана ич да им не еда кармата, че и без това не същеттвува.

В Тайланд очевидно нещата са тотално сбъркани и то мога да го кажа, само защото мяркам техни филми покрай други. Там 70-80% от предлаганите тайландски филми са пропаганда за обратни. И така поне от няколко години. Тук се възмущаваме на такава пропаганда и с право, но на други места е явно много по-зле.

Тоест не са дали положителен тест.

Ами може и родната полиция да остане без полицаи

Tо и българския парламент ще остане без депутати ако им направят тест за нсркотици

Нищо бе следващите може да са на бело, няма страшно.

Важни за кармата ритуали, след като вземат важни за душичката химикали....

Смятай бате,тая какво държава е. Тука но наште села ако им направят тестове, ще стане интересно, щото много осабени духовни лица съм виждал

така се постига пълен Дзен

Стана ми странно, как полицията отива да прави тестове в храм, на някакви хора. :-) Това е леко съмнително. Струва мисе, че е имало някакво изпълнение и вместо да ги окошарят, са ги натирили в клиника.

Някъде в Щатите или Канада наскоро имаше някакви секскандали, някакви извънбрачни деца и прочие, което също е фрапантно нарушение, предполагам дори и по доста лабавите правила на тибетския будизъм.

Отварям дир-а и гледам на първа страница Бойко и патриархът се награбили, превъртам надолу и изпадам в шок и ужас! :) Нито аз самата, нито майка ми, сме чак толкова будистки, но дори и от моя гледна точка, това си е шок и ужас, най-малкото защото будизмът, независимо от кое течение си, изрично забранява всичко, което води до интоксикация - алкохол, наркотици и прочие, защото си губиш разсъдъка. Макар че както и с месоядството, въпрпосът е дискусионен - дали Буда бил казал да не пиеш или само да не се напиваш, дали въобще да не ядеш месо, или да не прекаляваш с месото, защото заради твоята мръвка жива твар си е загубила живота. Статията не можах да я прочета, защото изпаднах в шок и ужас. Будистките монаси, които мятат нещо по полицията ли беше ги приемам - като началото на ново течение в будизма, което поне при неизбежна самоотбрана да признава насилието, но шмъркането на бело не го оправдавам дори и по медицински причини.

Мислиш,че проблеми има само с християнските монаси ли? Злото е навсякъде и няма националност. У нас навремето комунистите са изгонили истинските монаси и са заселили содомити в манастирите - хем да не се мотаят в обществото, хем да отблъскват вярващите от православието, та и до ден днешен не е ясно кой, какъв, дали, как?! На Атон има много малко монаси българи. При будистите има друг проблем - там традицията е всяко първородно дете да го правят монах, независимо дали иска или не иска. Така че да очакваш всички монаси да са преданоотдадени е неразумно. Всъщност много малко са онези, които така силно жадуват Бога, че доброволно и с радост се замонашават. Все пак живеем във века на съблазънта. И да, не всички будисти са вегетарианци, във високопланинските манастири условията на живот са много сурови, даже чая си го пият с мас. Вегетарианци са индуистите. Вегетарианци са и повечето православни монаси, освен отново живеещите в много сурови условия.

Абе и тая религия е странна, да хрантути някакви дроги. Има страни в които повечето са монаси и другите ги хранят. Иначе идеята е добра, ама реализацията си е чисто човешка.

Ти май не си наясно, че в индия вместо йоги са предимно дроги. :-) Гледаш го брадат, сбръчкан и побелял и си мислиш, че е на 70-80, а той на 40. :-D

Нв съм бил в Индия и незнам, ама статията е за Тайланд.

да ви еба и в монасите ...

Заповядай братко.

Ти убаво го каниш, ама да му беше казал, че си от Шао Лин. :) :) :)

Ти внимавай с тези предложения, че ... монасите да не вземат да приемат.