Регулаторът призова за помирение между bTV и ”Булсатком”

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) апелира за конструктивен диалог между "bTV Медиа Груп" ЕАД и "Булсатком" АД в името на българския потребител.

Обратно в новината

Коментари - Регулаторът призова за помирение между bTV и ”Булсатком” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това без БТВ е почивка в дома.Само БУЛСАТ да не отстъпват.

Моля те, не мисли с търбуха, а с горната глава

Браво г-н Василев, добра тактическа атака, само където ние потребителите сме пак жертвите. Три лесни и умни хода и остави другите да си чупят главите. 1. Знаейки за СМЕ и какво готвят, инструктира 7 дни да ги подкрепят с/у Булсат (но същевременно да не спират засега излъчване). Подкрепи бтв с $ за рекламно време през бурния месец ( и иначе слаб на реклами). 2. Използването косвено на служител на тв+, който да си натопи телевизията, а вие после да го вземете в тв7 -> Дори глуповатата другарка разследваща тв+ наистина си вярва, че това няма връзка със спора с бтв. ( а тя е толкова "умна", че наистина го мисли) 3. Отлсабва Булсат (или го купува или го принуждава да не се развива толкова в други сектори и да му е конкурент), Бтв му стават васална ТВ с преференции за мултиплекс високите цени (които малцина, но вкл. бтв разбира се ще платят) и КРС разбира се, което е филиал на БТК (ерго на Ц. Василев) естествено че ще понатисне за "по-бързо" разрешаване на конфликта, което познайте за кого е изгодно. И така, пак браво шах (и мат?) в три лесни хода

kgb777kgb

Прочети ми поста и се замисли ! ? Знаеш ли какво можем да направим , ако сме достатъчно на брой ? Ще ти кажа - може да изритаме от пазара всеки играч , независимо колко е голям , защото потребителите винаги ще сме повече !!! Не предопределяй нещата , ако искаме можем да скапем и бтв и тв7 и виваком и всеки !!! Много малко трябва - воля и организация и накрая ще спечелим ние като потребители !!!

Не Ви ли е ясно какво става? bTV, като важен рупор на ГЕРБ използва наближаването на изборите и рекетира кабелните доставчици на телевизия с високи цени, знаейки, че ако нещо се случи, както това вече стана с "Булсатком" Правителството на ГЕРБ ще ги разкатае, чрез НАП, Сметната Палата, ХЕИ, Пожарната, Общините и още много инстанции с права да санкционират! "Булсатком" ще кандисат, а ако не кандисат и разчитат на демократични принципи, със сигурност в първите дни на февруари, ще се намери повод, да им се отнеме лиценза на кабелен оператор и нещастните им клиенти, ще трябва да се абонират за лоялните на ГЕРБ кабелни оператори, или да гледат ограничен брой ефирни програми - всичките опитомени и служещи на ГЕРБ! Избори идват и ГЕРБ, пипа "професионално", както е модерно да се казва!

Не си безпристрастен - ако любимата ти бтв фалира и си спре сама сигнала - пак ли Булсатком ще е виновен ? Като си чел внимателно обяснението от Булсатком на любимият ти бтв канал си пише ясно и точно, че ще ти върнат парите за времето, в което не си гледал бтв-то ! Това сложно ли ти е ? Баста от неграмотни подмазвачи !

Поредната акция с която се демонстрира, че в България ще работят нормално само близките до премиера фирми и организации - и никой друг ! И бтв и тв7 се подмазват брутално на управляващите - затова милицията сега защитава техните интереси ! Повръща ми се от пошлостта и бруталността на тази милиционерско-мутренска политика на герб - това е всичко друго но не и демокрация ! Тъжното е, че има индивиди, които не го виждат ...

Готов съм на Булсат да предплата за 3 години напред,ще занеса и три карамфила и кутия бонбони,ако повече никога не ми включват бтв и групичката им в моя пакет.Истина Ви казвам-без бтв се чувствувам по елегантно!

И двете страни са сбъркани и двете страни нас ощетяват. БТВ можеха да оставят сигнала на ефирната си и безплатна телевизия, а останалите да блокират. Иначе е все едно проститутка да пробутва и баба си на същата цена, че видим ли били от една фамилия, а и тя била жена. Цигании български - накрая трябва масово и Булсатком да сменим и БТВ да не гледаме

сигурно съм пропуснал нещо важно, ама откога Комисия за регулиране на съобщенията се намесва по търговски спорове и дава акъл кой с кого да се помири?

Нали трябва и те да оправдават съществуването си и получаваните заплати

КРС могат по този повод да си раздадът премии и закупят нови автомобили

Чиновници, агенции, комисии и ...накрая никой не отговаря и все те нищо не можели да направят. По-лесно е - заплатата така или иначе си върви, а за защита правата на зрителите подкупи не се получават.

БТВ от алчност губят хиляди зрители - не сме ги гледали вкъщи дори ефирно, откакто организираха това изнудване. Иначе за другите си канали доскоро ги поддържах, но спирането и на БТВ ми дойде в повече. Ако знам и кои продължават да рекламират при тях и техните продукти и услуги ще бойкотирам. Да видят, че и ние зрителите може да ги изнудваме - я, по-младите да сформират една група в социалните мрежи и да казват кои рекламират в БТВ, за да ги заобикаляме.

Така е - нека им покажем на БТВ, че освен зрители сме и активни потребители и да организираме бойкот на фирмите рекламиращи при тях. Една страничка в стил "Аз мразя алчноста на БТВ по време на криза"само да ни казва кои фирми продължават да рекламират при тези

Всички сте много активни и отворени скрити зад мониторите си. Говорите за гражданско общество???? Тук, в БГ - НЯМА. Тук за големи скандали от които зависи цялата държава излизат макс 100 човека да протестират. Вие си чешете езиците за някаква разправия от която зависи единствено коя програма ще гледате. Като не искате бТВ не я гледайте - много е просто, но вие не типично по хейтърски (както е вече тук - в БГ) само кесите по форумите и си чешете езиците. Още веднъж се убедих че българският народ е нищо повече от добре контролирано стадо

Тогава, ако и логика имаше нямаше да се пишеш ''друг зрител'', а ''друга овца/коч/ вол" или каквото е от стадото.

Я, изхарчили са новогодишните премии в КРС и сега се събудили, но ... само вдигат рамене и цъкат с език ... те какво да направят. Заплатите си вървят - защо им е да се напрягат. Дали са честота на БТВ, за безплатно разпространение в България, а тия там искат пари за това. За другите си канали е разбираемо, но за БТВ ...

юли

Когато двама "големи", дали на пазара или в политиката се сблъскат, мирните договори са за пред публиката. Примери много - от съвремието видехте ли миналата година как Сумусунг напрАви за смех И-фон и то на негова територия, съдът и полицията незнам какво направИха? - от историата като такива, слючени в Сан Стефано и в Нюрнберг мисля, че са достатъчни.

веднъж всички българи да се обединят около една истинска кауза! босфор-тв станаха най-омразната медия, която си мисли, че може да манипулира хората, но уви! няма интелигентен човек,който да гледа турски мозъкопромивки или платения комунизз слави,на който всяко предаване е свързано с оплюването на бойко. ОТВРАТ! УСПЕХ НА БУЛСАТ В БОРБАТА С ПОШЛОТИЯТА!

БТВ доказаха ориенталския си манталитет в подбора на средства за постигане на целите си.А именно манипулации,клевети ,заплахи,а от вчера и терор и то с политически протекции. Не мога да приема че с години данъчните служби и полицията нехаят за търговията на безакцизни цигари и парфюми-ментета по всеки столичен пазар ,а сега показни акции дето уж нямали нищо общо с конфликта.Е как така избирателно '' не забелязват''очеизваждажи данъчни престъпления,а през глава се хвърлят да разследват хипотетични такива?Не би ли било редно да реагират еднакво към всички данъчни престъпления?Дали наистина всички сме равни пред закона? Не изглежда да е така.Нищо чудно да се окаже ,че при въпросната акция не са открити доказателства за каквото и да е престъпление. На мен много би ми се искало държавните органи да са еднакво непримирими към всяко едно престъпление,но остава съмнението,че вместо да си вършат съвестно служебните задължения биват въвличани по един много грозен начин в конфликта.Дано да греша!

val55

Трябва да се знае цената на всеки един канал, колко струва от даден пакет или отделно. Трябва да се даде възможност на абонатите сами да си съставят микс пакет въз основа на всеки канал, от предложените пакети от оператора. И сега Булсатком може да каже с точност, колко абонати гледат BTV, но незнаят кой къкъв канал гледа. Ето, защо трябва да се правят пакетите така, както иска клиента, а не така както иска оператора или дадена телевизия. При положение, че се знае кои канали от даден пакет се гледат от ххххх абоната толкова ще се плаща от оператора на дадената телевизия. Още веднъж повтарям, трябва да се знае цената на отделен канал в даден пакет, за да няма тези разправии, и много абонати да плюят върху тях. За ток и вода се знае точно колко си употребил, и затова плащаш. Направете го, и в бъдеще няма да има такива разправии. Факт е, че караницата няма да доведе до добър край, и най много за потребителите. Направете тотална реорганизация и ценообразуване, и нещата ще потръгнат. Това важи с пълна сила, както за операторите така и за телевизиите. Толкова ли е сложно, техниката я имате, но мисленето Ви е остаряло. Все пак сме 21 век, а Вие продължавате по старому да печелите незачитайки отделният абонат или зрител. Така няма да я докарате до никъде, или по точно фалит независичо кой е. Трябва да остане само това, което се гледа, другото отпада. В най голяма степен важи за телевизиите. Нали всеки канал, програма и предаване си има рейтинг. Явно е, че някой не ги устройва това, и гледат да пробутат буламачите си в пакет с други рейтингови канали. Това важи с пълна сила за българските и чужди телевизии.Тая няма да я бъде, нито за оператора нито за телевизиите!

В други случаи, ако има нарушение на трудовите отношения или плащания на заплати под масата, се изпращат чиновниците от агенцията "Главна инспекция по труда", а тук директно са им пратени полиция. Предполагам, че нищо няма да излезе (както обикновено), което навява на мисълта, че МВР се използва за натиск над бизнеса. В случая с "Булсатком", очевидните печеливши страни са: бТВ и ВивакомТВ(пряк конкурент на сателитната телевизия). За бТВ май вече е ясно какво искат, ВивакомТВ са собственост на Цветан Василев, който е свързан със ТВ7. Случайни съвпадения в нашата мила родина не съществуват. Всеки сам да си вади изводите. Методите са силови като през средата на 90-те.

Преди 1989 г. за да си купя качествена книга в книжарницата, ми даваха задължително към нея и разни книжлета. които никой не купуваше. Докога ще ме връщат назад?

Ако информацията ,че Булсатком като доставчик покрива 1/3 от страната ,то БТВ не се ли замислят,че рекламодателите може да се оттеглят,след като се губи 1/3 от зрителите. Ако не мислят за зрителите то поне да мислят за себе си нали и от реклама се издържат.Само българските сериали си струват иначе можем и без нея.

За обругаване на Мохамед мюсулманите режат глави.И ние ли да ви ги режем за хана?

Дано се разберат по-скоро, за да може всеки да си гледа каквото прецени

Най- ми е любимо ,когато един набие друг, да се появи някой "авторитет" и да каже:"Айде сега сдобрете се!", а към набития да каже: "Незабавно му прости и забрави!" Ах, какви палави деца!

Анонимните хубаво се заканиха на БТВ. Въобще не ми липсват. Интересуват ме документални филми и ако ми пуснат повече от тях няма да се сетя за БТВ. Да им избягат Комиците и Слави, в ефира да вървят само реклами.

бтв не разбраха,4е насила хубост не става,подкрепям булсатком с 4 ръце

Въпреки че е основният ни доставчик на телевизия е друг, имаме инсталирана чиния на Булсатком, затова решихме да си платиме няколко такси, все пак е един вид подкрепа срещу ьТВ

платим , а не платиме

Съжалявам не правя разлика. По български и литература имах само лоши оценки... добре че бяха математика и физика, че иначе дипломата ми за нищо нямаше да става. :-).. моля за извинение.

От цялата работа не става много ясно защо БТВ смятат, че имат някакво правно основание да налагат исканията си на Булсатком. Позицията на Булсатком, на които съм абонат от години, е ясна - програмите на БТВ се разделят в отделен пакет и който иска - плаща за тях допълнително. Ако има аудитория за тях - БТВ ще има допълнителни постъпления, ако ли не - няма. Много просто е. Но БТВ искат да наложат на потребителите на Булсатком да им гледат каналите, на които въртят бози и едни и същи филми и предавания по няколко пъти и да плащат допълнително за тая "екстра". За какво право реват БТВ? А ако са прави и има нарушение на договорите между страните, да отидат на съд, а не да оревават държавата. Ако не са -да седнат на масата за преговори и ако стигнат до споразумение - да подписват нов договор. Ако не - няма договор и Булсатком не ги излъчва и всеки си носи финансовите последствия. А сега това е все едно да отида да си купя салам за 1 лев, а в магазина да ми кажат, че мога да си го купя за 0,80 ст, но само и единствено в пакет за 4 лева заедно с месо, луканка, шунка и кренвирши. Такова нещои при соца го нямаше. Не, мерси..... Отсега нататък,ако искам БТВ - антена (безплатно), а за другите канали по избор - Булсатком. И за да ги подкрепя в принципната им позиция им предплатих избрания пакет от програми за половин година напред.

Всъщност с исканията за пакет ьТВ искат потребителя да плаща за продукт който не се гледа, а това е недопустимо от търговска гледна точка и по точно в частта "добра търговска практика"

Не подкрепям БТВ, но довода на Булсатком с пакета е смешен. Та нали те правят същото. Имат 3 пакета с телевизии и всеки си избира. Не дават възможност на потребителите си да изберат каналите, които да гледат!

И ти набиват ТВ+ за 2,80лв на месец

Аз пък искам в МОЯ пакет да включат канала излъчващ надбягванията с костенурки излъчван от Зимбабве. Купи си FTA приемник и гледай каквото искаш. Точно по тази причина имам три сателитни антени в София и две на вилата.

бтв е телевизия на която поне 50 процента от времето са реклами, а другото е нискокачествен боклук. Даже кратките епизоди на сериалчета са накъсани от 15 минутни рекламни паузи, БТВ е негледаем булшит и трябва да плащат на операторите за да ги излъчват, а не да ги изнудват за повече пари

Максимално позволеното от закона време за реклама е 12 мин на час. Което е 1/5. Повече от 20% няма как да са рекламите. По НОВА не са по-малко

Аз мисля,че Булсатком,не трябва да правят повече реверанси и изощо да не осъждат повече проблема,да включат други и по-хубави тевлевизии на празните места и тия надувковци да си гледат работата.Много са си повярвали май.

Не знам кой крив, кой прав, но действията на БТВ чрез прокурор и полиция са проява на безсилие! И хората разбраха, че без БТВ се живее не по-лошо, и без тях ще се съмне.

Подкрепям Булсатком не понасям изнудването . Нека да са в отделен пакет и който иска да ги гледа.

Kalin

По интересно е защо с полиция се отива за да се провери едно данъчно нарушение все едно тая телевизия е няакаква мутренска групировка въоръжена до зъби която няма да допусне проверката.Точно от начина по който е направена навежда на мисълта че това е поръчкова акция и главния прокурор точно с това би трябвало да се заеме-кой го е поръчал ако наистина е независим.А поне от изказването му такова нещо не се усеща.

Защото, ако дойде очилатия чичко от данъчното и започне проверка, сульо и пульо ще започнат да му обясняват кои са те и на кой кой са и най-малкото ще го изгонят, а сигурно ще го и набият.

На теб май никога не са ти правили данъчна проверка? Това, което пишеш са пълни глупости!

Много е просто бе хора, който е против Бтв, спира да я гледа, и спира да купува продуктите рекламирани при тях. Който е против Булсат, се мести на друг оператор. Така нещата ще си се наредят по естествен начин. Този месец вместо бтв за компенсация имам HBO, хубави филми, без грам реклама, е нека ми е зле :)

ако не ги гледам, как ще знам какво рекламират

На фона на полицейска акция, този апел за конструктивен диалог означава само едно: принуда! Сага всеки оператор ще си има едно на ум, ако откаже да излъчва 6-те програми на БТВ. Всеки ще е длъжен да приеме тяхните условия под страх от нахлуване на силови органи в офисите с най-различни предлози за това. Босфорската телевизия няма нужда от зрители в България, друг им плаща, за да съществуват и да излъчват простащина.

Защо трябва да страдат потребителите? Какво общо ние имаме с договорните взаимоотношения между страните? Каква полиция се намесва в спора? Нямам мнение в момента кой е прав. Аз съм потърпевш. Проста работа - отива се на съд всеки със своите доказателства. Съдът отрежда кой е прав, кой на кого дължи пари, кой лъже и кой се "прави на разсеян" и въпроса е решен. А ние си гледаме телевизия. Ако е необходимо и се налага, могат да се коригират цените на услугата, а аз ще си избера какво ми отърва на джоба.

Очевидно е, че спорът има търговски характер и трябва да се решава от българския съд! Защо БТВ се държи като истерична климактеричка и не се обърне към съда? И защо държавата се намесва, чрез полицейски акции срещу другата спореща страна! Дори и да има скатаване на данъци в телевизия ТВ +, това нахлуване в офисите в разгара на скандала е демонстрация за насилие и сплашване на останалите медии.

kgb777kgb

Шибания регулатор да си затваря устата !!! Като видяха че Булсат са прави - мрънкат за помирение , ако имаше 0.0000000000000000001 % бтв да са прави в спора , същия тоя регулатор щеше вече да ги е размазал , затворил , арестувал, забранил ,изтрил от търговските регистри и т.н....... Никакво помирение --- да подкрепим БУЛСАТ по всякакви начини !!!!

Подкрепям!!!Крайно време е и потърпевшите, в случая - ние потребителите да си кажем думата.След като си плащаме таксите, значи и ние сме страна.Да съберем подписка в защита на нашите права и да видим дали съда ще обърне внимание.

az sam ZA- BULSATA e pritisnat ot ikonomi4eski protivnik i sega i proverka mu smetnaha-хайде де-ясно е 4е BTV са си изнудва4и-гласувам за подписката